| Autor |
Zpráva |
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 17:13
- Nahlásit
helps
no ono podle mě je šeltka každá jiná, potkala jsem jich spousty takových jak popisuješ Ajánka, hlavně teď ty mladší šeltky, ale i spoustu těch gaučových, ale to už jsou teď starší ročníky. Tím to teď nemyslím podle věku psa, ty gaučový, byly gaaučový i v mládí. Asi je to spíš prostě chovem, co je zrovna v módě, jací psi se spojí atd atd no... měla jsem jednu co byla takový "běžec" a teď mám co je opravdu běžec A strašně moc tomu napomůže i výchova. Já říkám "jaký si to uděláš, takový to máš"
Jo u boc se bojím, že by mě z ní za chvilu trefilo mě stačí to, jak moc chce pracovat moje šeltka, né tak kdyby to byla ještě boc...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 17:15 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
nebo Susan.... ta se taky nemusí zas tak moc rozbíhat, ten pejsek to dává docela klidně sám
http://www.youtube.com/watch?v=z5nCx-oJvak&feature =related
Shelticka
tak jako já tím úplně nemyslím jen to že sou jakoby gaučové.... sice v porovnání s Ajsem jo, ale jak říkám nejvíc mi vadí povaha - čili to že nevyhledávají kontakt s ostatníma, jsou takové plaché až bojácné,... Ajsí například dyž spadne z houpačky, tak děsná pohoda akorát čumu co se to stalo - to se děje tehdy, když chvíli nečumím a on už si leze po áčku nebo houpačce - jak říkám je to pes mentál dobrodruh a jakože tady na jihu je šeltií spousta, tak to jsou slabej odvar proti šňapímu pitomcovi.
No proto bych radši AUO než BOC, protože u BOC už si právě myslím, že je to extrém by mi asi nedala pokoj chvíli
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 17:18
- Nahlásit
helps
po dvou šílených debilech, Akimovi a Kendym, chci klidnou šoltyji, hovk! Nejlépe línou
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 17:19
- Nahlásit
gabifi
no Adámek moc líně nevypadá, to ste si paní špatně vybrala
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 17:22
- Nahlásit
helps
no Adámek moc líně nevypadá, to ste si paní špatně vybrala
jako zkušenej psovod to z něj z pacholka traverzou vytluču!
Zítra má Adámek narozky, bude mu rok, chci mu k té velké slávě sehnat pěnovej míček na šňůrce
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 17:35
- Nahlásit
helps
Fšechny šňapí šelmyje jsou drajvové, si na tom zakládám .
Fšechny borderky sou pitomé a nechtěla bych žádnou ani gdyby mi k ní přihodili akcie zlatých dolů Mega bohatě stačila na celý život
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 17:41
- Nahlásit
gabifi
jako zkušenej psovod to z něj z pacholka traverzou vytluču!
tak pak dej vědět, jak ti to šlo......
tak že mu přejeme všecko nejlepší a ať si užije pubertu...
Biluška
nojo, ale teďkon zas drajvovej Ajánek..... je pravda, že občas závidím těm co mají normální pejsky s mozečkem, který se nesnaží být rychlejší než concord ono přece jenom já vždycky můžu vyplivnout plíce dyž mám s Ajsem držet krok. Má štěstí, že aspoň vysílačky jakš takš umí
A jak se daří Lajence v agi? už umí? musíš jí taky natočit jak běhá....
to já vím, že ty na BOC hrozně nadáváš, ale zas mi přijde že pokud chce člověk psa, kterej je ochotnej do zblbnutí něco zkoušet, cvičit a trénovat, tak BOC je to pravé já nechci úplně do bezvědomí, tak mě by stačitl ten AUO
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 17:44
- Nahlásit
helps
A jak se daří Lajence v agi? už umí? musíš jí taky natočit jak běhá....
jsme trénovali naposled někdy na podzim, takže těžko
Pořád si říkám jaká jsem byla kráva když jsem začala podnikat, proto, abych měla čas na psy
to já vím, že ty na BOC hrozně nadáváš, ale zas mi přijde že pokud chce člověk psa, kterej je ochotnej do zblbnutí něco zkoušet, cvičit a trénovat, tak BOC je to pravé
Jistě. TAky je to to pravé pokud chceš do základů zdemolovat byt protože jsi musela zůstat v práci,nebo ve škole o dvě hodiny dýl
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 17:55
- Nahlásit
Biluška
jsme trénovali naposled někdy na podzim, takže těžko
ahá, tak tj.... práce to chápu, to je naprd. tak děcka mají trénovat
Jistě. TAky je to to pravé pokud chceš do základů zdemolovat byt protože jsi musela zůstat v práci,nebo ve škole o dvě hodiny dýl
no ale tak nevím.... majitele, který znám asi nestěžují na ničení vybavení.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 18:02
- Nahlásit
helps
no ale tak nevím.... majitele, který znám asi nestěžují na ničení vybavení.
Tak já si teda stěžuju velmi A nejen na Megynu, znám jich takových víc Zdemolovaný byt, zdemolovaná zahrada, borderka přelízající dvoumetrový plot a následně zdrhající, aby pásla cokoliv živé v dosahu.... Fakt už nikdy. A zejména nikdy ne borderu z pracovní linie, která chce jenom PÁST, PÁST A PÁST. Míčky? Děkuji nechci, máš ovce? Agility? Děkuji nechci, máš ovce? Obedience? Děkuji nechci, máš ovce? UŽ NIGDY.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 18:21
- Nahlásit
Biluška
tak to si měla fakt smůlu.... ale vyloženě pracáka bych si taky nevzala... spíš z linie, kde už s nima agility třeba dělali/jí ale je pravda, že jo, některý z nich projevují ty pasoucí instinkty dost
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 18:30
- Nahlásit
helps
To máš fuck, fšechny jsou stejně blbý
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 18:38
- Nahlásit
Biluška
počkej v tématu kólie nesmíš pomlouvat bordery.....
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 20:02
- Nahlásit
na cvičáku máme borderu co pase jen co chce a nejraději pase pošuka Riu co je hnědá kříženka nějakýho pita, vypadá to tak že bordera se odloží na startu a pohledem pase Riu uvázanou X metrů daleko, panička vydá povel "hop" a bordera si skočí k Rii šikanovat ji pohledem né tak kecala bych, tohle se stalo jen jednou, ale při čekání až na ně dojde řada Riu hrozně ráda pase, naštěstí se jí to dá zakázat
tady to sice není pasoucí pohled, ale neodpustila si hlídat Riu i při focení
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 20:05
- Nahlásit
Biluška
helps
to teda nesmí pomlouvat BOC, jelikož jednou disponuji a přesto, že téměř vše co zde padlo je pravda, tudíž paseme, řádíme,lovíme ptáky, do nekonečna chceme pořád "pracovat" a vymýšlet ptákoviny, tak je to úúúúúžasnej živočich, jo a i má AUO je rapl, to si nevyberete, když je obě porovnám tak 1:1
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 20:06
- Nahlásit
helps
počkej v tématu kólie nesmíš pomlouvat bordery.....
Mluvit se nesmí jenom o tom co nemáš. Borderu sem měla tudíž je pomlouvat klidně můžu
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 20:28
- Nahlásit
Biluška
Borderu sem měla tudíž je pomlouvat klidně můžu
to je fakt....
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 20:49
- Nahlásit
Shelticka
no tak tedááá.... kdo ví jak to je, ale očividně je spousta border, který se dají vycvičit, ptž v large kategorii jsou nepřekonatelné bych tak řekla
Eninka
nóó nevím..... jestli rapl myslíš aktivní, chce pracovat, tak trochu mentál, tak ano. ale neznám australáka, kterej by měl takový ty vyloženě dementní zvyky od border
Biluška
ale tak jó..... jen si postěžuj na ty šílence strakatý aspoň mám důvod, proč si jí nepořizovat
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 21:34
- Nahlásit
helps
uznávám, některý nápady borderek na australáky nemaj
o tom bych mohla vyprávět romány....
|
Tery89
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 11:44
- Nahlásit
Náhodou, bordery jsou v pohodě mám jí já, má jí brácha a jsou to pohodářky. Jako že jsou akční a trochu magůrci, to je pravda, ale jsou úžasný. Ta moje je pracovní bordera a úplně v pohodě si navykla na to, že pokud si panička dělá svoje věci, tak si leží někde opodál a chrní a když se jde ven na prochajdu, házet talíř, na cvičák, kamkoliv, tak je okamžitě na nohou a plná energie a nadšení do všeho. Prostě se umí zklidnit a nevyžaduje neustálou pozornost. Ona je prostě ráda akční a i moc ráda chrní. Spí v kuse tak od 8 večer do 9-10 ráno. S pauzami na pití a popocházení na jiný místo, pochopitelně Ale když vstávám v 5.30 do práce, tak by jí ani nehlo vylézt z postele
Zas má ta moje trošku složitější povahu a hodně trvalo, než mě začala brát jako svojí paničku. Byly doby kdy jsem jí byla ukradená.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 06:35
- Nahlásit
takovýhle krásný myšky má teď Biluška doma
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 08:25
- Nahlásit
ty jsou vošklivý
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 08:28
- Nahlásit
helps
ty jsou vošklivý
Bych ti s dovolením připoměla jak vypadal tvůj Ajsík
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 09:07
- Nahlásit
Biluška
tak se nerozčilujte paní
Ajánek byl nejkrásnější už vod malička, to je jasné. Jináč bych si ho nevybrala - ty bílé pacinky, bílej čumáček a maličká ouška
ačkoliv když jsem ukázala rodičům, přesně nějakou takovouhle fotku, že tohohle chci, tak se všichni zděsili a křičeli "fůůůůůůůůůůůj"
|
elni
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 11:22
- Nahlásit
helps
přesně nějakou takovouhle fotku, že tohohle chci, tak se všichni zděsili a křičeli "fůůůůůůůůůůůj"
máti pronesla: "vždyťs chtěla psa, ne morče!"
k AUO znám jich docela dost a ta nevyrovnanost povah mě děsí, já bych do toho nešla
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 12:35
- Nahlásit
Biluška
už jsou funkční webovky?
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 12:59 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
elni
hahá, jo sou to takový myši....
to by sis ale nemohla pořídít žádnýho psa- obzvlášť šeltie jsou povahově na tom taky dost různě a leckeré dost špatně - hlavně co se týče uřvanosti a strachu. když si ale vybereš dobrou CHS, pořádně zkoukneš dané spojení a víš, jestli chovají k těm účelům, ke kterým toho psa chceš, tak problém podle mě není - taky záleží na majiteli. Podle mě jaký si to vychováš takový to bude. každý plemeno má něco a zrovna AUO na mě osobně rozhodně působí jako jedno z nej plemen v současné době ) ale je to každého rozhodnutí, to je jasný.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 13:04
- Nahlásit
helps
paní, kontaktovala mě jedna slečna, zná Ajsíka a skrz něho by chtěla taky takovou šelmyji. Má šibu a kraťandu. Znáte ji? Sonduju essi je vhodná a můžu jí Budulínka svěřit
Na rajčeti novos fotos.
Tony
Nejsou . Včera večer jsem na ně měla čas a zase ho neměl vebmástr
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 13:37 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Biluška
pár lidí od kraťand znám, ale s šibou?? a jak se menuje? aspoň křestním? nj, Ajánek je chodící reklama na lásku a štěstí všude rozdává radost a vyhlašuje světový mír... včera jsme se zase smály, když jsem byla s dvěma kamarádkama a jejich šeltičkama na procházce, jakej je Ajsí kouzelnej mentálek. ostatní šeltice když viděli, jak se blíží člověk tak šup pryč a Ajánkovi se běžící pán moc líbil a fascinovaně na něj čuměl a pánovi se Ajánek asi taky líbil, tak zastavil jen kouknul na Ajana, ten se hned k němu rozběhl a už se ho jal mazlit a oblizovat. Pak pán běžel dál, Ajánek obrovsky šťastný a hrdý, že má novýho kámoše se k nám vrátil a povídal, že to byl hezkej člověk
čkééj Budulínka?? no povídej, jaký máš jména ))
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 14:08
- Nahlásit
helps
Ajsík byl taky mocinky krásná myška
|