Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Ajsí
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2011 09:40
- Nahlásit

gabifi
Tyjo, Adámek je krásnej, úplně se mi hrne do pusy slovo ňuňuňu!
Doufám, že ho neostříháte na foxika, dej si pozor!
My měli o víkendu doma smečku - byla jsem 2 x na procházce se čtyřma psama bez vodítka - všichni poslouchali, potkali jsme srnky, kočku a kačeny. Vše proběhlo hladce a v klidu - miluju kolie!

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2011 12:27
- Nahlásit

Ajsí

je fajn vidět je takhle pohromadě....broučci

Billy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2011 12:57
- Nahlásit

Tak Billy má problém s kočkama, chce se s nima kamarádit, ale ony nechců. Páč se k nim přibližuje přískokem a to moc nevydejchaj
Ale co honí a nemůžem odnaučit, sou kosáci . Na holuba je cvičenej, ale když řeknu ne, nebo je na vodítku, tak je nehoní. Ale jak zbejstří kosa, tak nevnímá.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2011 22:52
- Nahlásit

Ajsí
tý vado, jak všichni krásně v klídku leží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to já je prostě nedonutim...jednoho skoropoložim, druhej čučí, jak se to dělá, otočim se k druhýmu...první vstane a de se podívat co dělám jeho kámošovi a tak furt dokola, než mě popadne amok

je to na pytel todleco.... nemám ležící čokli sakryš

Jimmi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2011 22:54
- Nahlásit

Billy
Ale co honí a nemůžem odnaučit, sou kosáci
tak ho nechej ne? má mít přeci nějakou radost ze života!

Andy takhle prohání bažanty...voni uletí hajzlové na nejbližší větev a tam řvou vo pomoc jak fsteklý

gabifi
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2011 13:19 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Ahoj všicí,

přeju hezké velikonoce

U nás je léto.

helps
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2011 20:58
- Nahlásit

taky přejem všem, hlavně pohodu a klídek
Jináč tady je taky léto, vedro vedro vedro, ale Ajánek si z toho zas tak moc nedělá a běhá dál a rád

gabifi
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2011 16:00
- Nahlásit

Ahoooj, hlásíme návrat z Budějek, potkali jsme helps
Bylo nám vedro, kluci nechtěli stát ve výstavních postojích a chtěli se ženit se všema fenkama, které jsme potkali. Potkali jsme jich bohužel 900
Kendy soutěžil sám se sebou, takže V1 a Adámek V3 ze 4.

helps
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2011 19:56
- Nahlásit

Gratulujeme ) koukala jsem na Vás, Adámek sice nechtěl moc stát, ale V3 je krásná známka. Pan rozhodčí měl rozum a holt pochopil, že pes není stroj....
Zato mě dost šokovalo, když tam jednu šeltičku mlátili přes zadek, aby měla ocásek dolů. Když pak skončili poslední, musím říct, že sem jim to docela přála

elni
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2011 20:22
- Nahlásit

gabifi
neee je krásnej, rozhodčí zas neví co je hezká šelťa (mě se tuze líbí, podle fotky)

helps
A jak jste dopadli vy?

jupí léto, už žádná zima!

Billy
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2011 21:17 - Změnil/a: Billy
- Nahlásit

A že se gabifi nepochlubí, jak dopad vnouček, na kerýho se Kendy mimochodem šklebil
Billy kupodivu zlobil minimálně, tak má CAC a CACIB Vlastně se jen choval jako Kendy Nebo se choval Kendy jako Billy?

gabifi
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2011 21:29
- Nahlásit

helps
my jsme s V3 spokojení, on tam opravdu zlobil ze všech nejvíc

Zato mě dost šokovalo, když tam jednu šeltičku mlátili přes zadek, aby měla ocásek dolů
to jsem si naštěstí nevšimla....

elni
díky

Billy
A že se gabifi nepochlubí, jak dopad vnouček
no protože chci, aby ses pochlubila sama
Jinak klucí se chovají stejně. Podupávají, poštěkávají
Kendy se šklebil? No to nejní vůůbec možné

helps
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2011 21:38
- Nahlásit

elni

je pravda že v mladých psech byla celkem velká konkurence od paní Kalendové. Jinak my jsme nevystavovali.

gabifi
jj, koukala jsem že nepostál, ale jak říkám, je to fešák a rozhodčí to usoudil správně... u mladých se musí počítat s tím, že né každej tím žije a každej den psa trápí s nacvičováním postoje

Ajánek se zase zašklebil na Adámka, povídal mu, že o střívka se s ním teda dělit nebude... lakomec jeden

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 07:51
- Nahlásit

helps
že né každej tím žije a každej den psa trápí s nacvičováním postoje
výstavní postoj bych ještě skousla. Obávám se ale, že neskousnu výstavní úpravu šeltií. Mám ráda lesklou splývavou srst a na tu bych musela zapomenout. Ještě štěstí, že se šeltiím netupírují na krku těsně za hlavou debilní kohouty jako koliím.

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 08:04
- Nahlásit

toto se mi nelíbí:

zavrelka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 08:26
- Nahlásit

gabifi
ale taky tupírují a pak lakují....
Byla jsem v šoku, moje první výstava a na Emu jsem měla jen kartáč kterým jsem jí trochu pročísla kožich. A nic víc pořídit neplánuju.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 08:55
- Nahlásit

gabifi
Ale tupírují.Ba co hůř, tupírují se celé šeltie po celém těle, aby vypadali co nejchlupatější

helps
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 09:02
- Nahlásit

Jj.... kamarádka co vystavovala mi taky říkala, že jí někdo radil, že ještě má pořídit pudr a pěnu, takže ano šeltice mají taky většinou ty kožíšky pěkně zaplácaný.

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 09:57 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

zavrelka
Biluška
helps
já vím, že se tupírují, tužidlují a lakují, ale včera jsem se aspoň nemusela koukat na srst stojící ještě nad ušima
Ale obávám se, že bez tužidla, laku a tupírování bude člověk jezdit na výstavy akorát dělat za drahý peníze křoví. A zatím jsem se nerozhodla, jestli do toho jít nebo ne.

Jinak proti Crufts byli včerejší vystavovatelé béčka

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 10:06
- Nahlásit

gabifi
Ale obávám se, že bez tužidla, laku a tupírování bude člověk jezdit na výstavy akorát dělat za drahý peníze křoví. A zatím jsem se nerozhodla, jestli do toho jít nebo ne.
Zatím jsem se ještě nevyrovnala s tím očividným "prodáním" v Ostravě takže za mě mají výstavy na hodně dlouho palec dolů a radši ty prachy vrazím do agility. I když ani tam už to není co bývalo

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 10:16
- Nahlásit

Biluška
já s Adym váhám mezi agi a výstavami, vrážet prachy, síly a čas do obojího nebudu, neb mám i jiný koníčky a starosti. Výstavy jsou specifická věc a jít hlavou proti zdi nemá smysl.
Agi taky není bez chyb = ta samá situace na parkuru a někdy to chyba/odmítnutí je a někdy není. Často dle známosti s rozhodčím....

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 10:22
- Nahlásit

gabifi
Agi taky není bez chyb = ta samá situace na parkuru a někdy to chyba/odmítnutí je a někdy není. Často dle známosti s rozhodčím....
To se mi snad ještě nestalo. Ale hodně často jsem se potkávala s tím, že pořadatelé/zapisovatelé čarovali s výsledným časem tak, aby vyhrál jejich kamarád/maminka/dcera/někdo z jejich oddílu... U některých lidí (pořadatelů) už to bylo tak okaté až to nebylo hezké. Vyřešila jsem to tak, že jsem jezdila výhradně tam kde měli elektronickou časomíru a nebylo co řešit.
Co mě sere daleko víc je ta neustálá snaha pořadatelů vytřískat na závodech majlant Jako startovné na dvoudenní závody za sedm stovek už je na mě fakt moc Hlavně proto, že jsem taky pořádala a dobře vím jaký celkem velký prachy jsme na tom vydělali. A to jsem v té době platila nájem za halu, převoz překážek z Ostravy do Světlé Hory a zpět, převoz všech děcek z Bruntálu do Světlé a zpět.... Když někdo pořádá závody na vlastním cvičáku, lidi mu tam dřou v rámci brigádnických hodin, rozhodčí totéž...čili v podstatě všechno zadara a přitom neví jak vysoko by vyšrouboval startovné tak jsem fakt fsteklá

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 10:38
- Nahlásit

Biluška
To se mi snad ještě nestalo
já to viděla dost často, včetně vyhazování nekamarádů z parkuru okamžitě po diskvalifikaci. Kamarádi si parkur mohli doběhnout i po disku. Jeden pan rozhodčí byl v tomhle velmistr. Nejezdit na něj znamenalo odpustit si spoustu závodů.

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 10:59
- Nahlásit

gabifi
včetně vyhazování nekamarádů z parkuru okamžitě po diskvalifikaci. Kamarádi si parkur mohli doběhnout i po disku.
Jo tak to je hodně časté. Ono se dost řešilo i na výborových schůzích a tak. Pokud vím tak posledním rozhodnutím (teda posledním o kterém vím, oni to pořád mění) bylo, že doběhnout parkur může kdokoliv, protože zaplacením startovného si de facto pronajímáš ten prostor parkuru a práci rozhodčího.Ale musí se přímo dobíhat, netrénovat. Což se taky jaksi nedodržuje.

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 11:45
- Nahlásit

Biluška
bývaly doby, že se blbec z Horní Dolní vysekal na třetí překážce a musel vypadnout z parkuru, protože nejsme na tréninku. Za chvilku se na tom samým parkuru a na tý samý překážce vysekal kámoš rozhodčího, danou překážku si mohl zopakovat ještě třikrát a pak doběhnout celý parkur....a to hodně znechucovalo.

Samozřejmě byli i rozhodčí, kterým bylo jedno, kdo běží a chovali se ke všem stejně - třeba Pánková a další. Jsem z agi už několik let pryč a pokud se vrátím, jsem zvědavá na čerstvé poměry

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 12:07
- Nahlásit

gabifi
bývaly doby, že se blbec z Horní Dolní vysekal na třetí překážce a musel vypadnout z parkuru, protože nejsme na tréninku. Za chvilku se na tom samým parkuru a na tý samý překážce vysekal kámoš rozhodčího, danou překážku si mohl zopakovat ještě třikrát a pak doběhnout celý parkur....a to hodně znechucovalo.
jo, to máš pravdu.
Mě poslední dobou znechucovalo hodně moc věcí. Krom těch kamarádšoftů hlavně ty upravované časy, protože "mamka musí obhájit trojky a nevyšlo by jí to", nebo "Lucinka bude mít hroznou radost když vyhraje tak jí ty tři sekundy umaž"
Taky mě docela dost sejří když za startovné jak prase vítězové dostanou poháry, kterých se zbavil některý úspěšný závodník daného klubu takže každý pohár je "jiná ves" a zcela na nich chybí samolepky o který závod se jedná Popř. se teda koupí úplně nejlevnější medaile - kus za dvacet korun a veškeré startovné se shrábne do kapsy, aby zisk ze závodu byl nejmíň padesát tisíc Chápu, že sponzoři se dneska shání blbě, taky s tím pořád válčím, ale poháry a medaile jsou věc, která se stejně kupuje ze startovného, to sponzoři nedávají.

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 13:38 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Biluška
na "dodělávku" zkoušek si vzpomínám, ale já vzpomínám na spolupráci s rozhodčím, ne s pořadateli.

My na závodech agi moc nevydělávali, zbylo nám třeba po dvoudenní práci 2000 káčé

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 13:45
- Nahlásit

Billy
CAC a CACIB jsou v databázi

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 13:45
- Nahlásit

gabifi
ale já vzpomínám na spolupráci s rozhodčím, ne s pořadateli.
To máš fuck, obojí dokážou závody pěkně znepříjemnit

My na závodech agi moc nevydělávali, zbylo nám třeba po dvoudenní práci 2000 káčé
Nechápu jak jste to dělali . Na Praděd cupu býval zisk plus mínus dvacet táců (počítám teda všechny tři závody dohromady). A to jsme fakt měli mraky nákladů a docela hodně jsme investovali do cen. Poslední ročníky jsme dokonce místo pohárů rozdávali prachy a pořád jsme dokázali být slušně v zisku. Neskutečně mě vytáčí když někdo dělá akci výše popsaným způsobem, na vlastním place, místo pohárů dává diplomy tištěné doma na tenkém papíře, vybarvené pastelkami a brečí jak na tom děsně prodělává

Billy
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 14:19
- Nahlásit

gabifi
Mocinky díky

Fotky pošlu večer, Adámek se poved, horší je to Kendym, ten je většinou rozmazanej. I když, zrovna se s ním povedla fotka, jak mu v kruhu hubuješ

<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání