Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
laguna
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 23:04
- Nahlásit

Vlčáčková
Můžeš prosím napsat jak se Sabča má a kolik štěňat přežilo jejich pohlaví a prostě víc informací .Děkuji. Fotky potěší.

gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:14
- Nahlásit

Vlčáčková
pouze pár poznámek k odchovu šeltií a Sabině.
1. V našem klubu bylo minulý rok odchováno zhruba 62 vrhů, průměr na vrh je 3,5 štěněte. Tím chci říct, že porodit 6 a odchovat 5 štěňat je u šeltií nad průměr, souvisí to s jejich fyzickými předpoklady. Mluvím o štěňatech šeltií, Sabina porodila bohužel křížence. Bohužel proto, že tatík mohl být něco většího a je dost pravděpodobné, že růst a nároky štěňat tomu budou odpovídat. Osobně pochybuju, že se to v romské osadě hemží čivavama a krysaříky.
2. Sabina na odchov tolik štěňat nemá ani věk ani zdraví. Pokud bude tvrdit někdo něco jiného, že je to vlastně zdravá, mladá fena v pohodě, proč teda byla odebrána ze svého původního působiště jako týraná a zanedbaná? (O přední noze vychýlené cca 45 stupňů od své osy vůbec nebudu mluvit).

Případ Sabiny bylo rozhodování Kdo s koho, já bych dala přednost feně, tys dala přednost štěňatům. Kdybychom měli jednat plně v souladu se zákonem na ochranu proti týrání zvířat, sehnali bychom pro Sabininy štěňata, nebo aspoň pro většinu z nich, kojnou fenu. Já bych se s tím necrcala, nechtěných psů je jako s*aček a našla bych veterináře, který by většinu štěňat hned po narození utratil. Ty ses s tím necrcala taky, přehodila si péči o 5 dravců na fenu, která na to nemá.
Sabině přeju, ať se zdravotně nesesype a štěňatům přeju, aby neskončily v guláši nebo jako hlavní hrdinové fejsbúkové story "Týraný Pepíček nutně potřebuje nový domov".

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:40
- Nahlásit

gabifi
AMEN!!!!

laguna
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:59
- Nahlásit

gabifi
Hezky a jasně napsané

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2011 17:27
- Nahlásit

Biluška
Ajsínek není žádný mentál Asi tě zmlátím traverzou aš tě potkám za to, že o něm tak škaredě mluvíš a ještě mu to na parkůru kazíš
Alébrž jsem dostala traverzou, že jsem se helps nezastala, tak to napravuju a hlásím, že Ajánek JE mentál

helps
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2011 17:51
- Nahlásit

Dines

Biluška

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 18:23 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

gabifi
Pozorně jsem si to přečetla a mám nějaké dotázky a připomínky:

Sabina na odchov tolik štěňat nemá ani věk ani zdraví.
Ty víš, kolik jí je let? Ráda bych to věděla taky, tak kdybys mi to mohla dát vědět, byla bych ráda.

proč teda byla odebrána ze svého původního působiště jako týraná a zanedbaná?
Víš, že nad tím díky zdejším fundovaným příspěvkům taky uvažuji? A došla jsem dle nich k závěru, že přece jen nejlíp jí asi bylo tam a bude nejlepší jí tam vrátit, aby nemusela být s neschopnými záchranářskými trotly, kteří ničemu nerozumí a činí vše jen v její neprospěch. Pročež je třeba si z toho vzít ponaučení, že příště je lepší každého zdecimovaného nechodícího psa překročit a nestarat se o něj. Člověk si tím ušetří řadu problémů, peníze i všelijaké kecy.

Případ Sabiny bylo rozhodování Kdo s koho, já bych dala přednost feně, tys dala přednost štěňatům.
Ty ses s tím necrcala taky, přehodila si péči o 5 dravců na fenu, která na to nemá.
Tak pro mě je podstatné to, co říká veterinář, který ji několikrát důkladně vyšetřoval ... než co říká neodborník, který ji v životě ani neviděl. Pro Tvou informaci: veterinář na utracení štěňat prohlásil, že ona je schopná se o ně dobře postarat.
Pokud není, tak utratit se dají vždycky. Ovšem až po vyzkoušení dalších možností. Fenu měl po téměř celou dobu porodu (to je konkrétně cca 7 hodin) pod dohledem a posoudil její možnosti zcela odlišně než Ty. Rovněž tak má pod kontrolou fenu i štěňata, neb ho průběžně navštěvujeme. Až nastane problém, bude se řešit, zatím vše probíhá až překvapivě dobře.

Já bych se s tím necrcala, nechtěných psů je jako s*aček a našla bych veterináře, který by většinu štěňat hned po narození utratil.
Bezva. Tak přesně tohle myšlení je mi opravdu z duše protivné. Skoro bych řekla, že by ses neměla věnovat živé přírodě, ale spíše třeba sběratelství šutrů.

Sabině přeju, ať se zdravotně nesesype a štěňatům přeju, aby neskončily v guláši nebo jako hlavní hrdinové fejsbúkové story "Týraný Pepíček nutně potřebuje nový domov"
Tak Sabince to přijď vyřídit osobně. My bychom tu zatím byli velmi rádi, kdyby se ... ne sesypala ... ale aspoň trošičku zklidnila. Protože jejího lítání po obýváku a neustálého kontrolování a prudění při jakémkoliv podnětu už mají moji psi plné zuby. Buď kojí štěňátka nebo tu lítá sem tam a stará se o to, o co absolutně nemusí. Takže na sesypání nevypadá ani v nejmenším, energie má, zdá se, dost. Moji psi jsou z ní tak otrávení, když jí mají stále za zadkem, že už se ani nehýbou z pelíšků. Přitom strachem o štěnda to nebude, protože už cca 3 dny mají Sabinkou dovoleno si štěňátka prohlížet. Kdyby byla tak špatná, tak se napije ze své misky u klece - ale to ne, ona musí obrazit všechny psy, poťukat čenichem a očuchat po cestě k jejich misce vzdálené cca 5 metrů od klece.
No a k tomu guláši. Nevidím důvod produkovat štěnda - zejména kříženců, vořechů, bezpapíráků, ale v tom množství, co je u nás zvykem ani papíráků. Jen ve Vašem klubu bylo loni 62 vrhů po 3,5 štěňatech. To je 217 kousků štěňat. No. Nebudu to komentovat. Pro blaho plemene a vzhledem k poměrům v některých klubech (o Vašem chovateli, který údajně ukopal psa, který se mu nehodil do chovu jsem sem už jednou psala) to jistě nebude. Je velká otázka, do jaké míry Vaši chovatelé mají přehled o svých štěndech, že?, když nejsme podle tetování schopni dohledat ani Sabčinýho chovatele. Takže Sabinčiny vořechy ponech na starosti nám. Myslím, že si je umíme pohlídat stejně dobře, jako Vy v klubu svá čistokrevná štěňátka.
Ačkoliv kdo ví, zda klub v tom "neidentifikovatelném" tetování nebude nevinně, protože to tetování je - jak to říct - "divné".

O přední noze vychýlené cca 45 stupňů od své osy vůbec nebudu mluvit
To děláš dobře, protože se zdá, že opět došlo na slova veterináře, kterému se zde kdekdo vysmíval, o vytáčení předních nožek vlivem nadbytečných kil. Nožka se nyní výrazně srovnala, vychýlení je minimální, ačkoliv je a Sabka na ní stále kulhá. Důkladnější vyšetření, co je příčinou těch špatných Sabinčiných tlapiček, chystáme, až budou štěnda větší. Pes byl pravděpodobně sražený autem, taky dostával nakládačku a nebyl dobře živený při minimálně dvou březostech. Takže vrozené vady jsou v tomto případě v současné době pouze jednou z možností, nikoliv pravděpodobnou možností. A evidentně jí přitom zběsilém pajdání tlapky vůbec nebolí, v pohybu se jakkoliv neomezuje, snaží se skákat, běhat. Když to porovnám s mojí artrotičkou, tak je to úplně něco jiného.

Biluška
laguna
Nechceš sem radši dát nějaké fotky štěňat?
Nechci. Pomlouvat můžete i bez nich, takže je v podstatě na nic nepotřebujete.

Přeji pěkný večer.

helps
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 18:46
- Nahlásit

laguna tě pokud vím nepomlouvala, jen se slušně se zájmem o Sabinu zeptala na fotky.... hlavně, že jí máš konečně u sebe, jak ste se předtím rvali a můžeš dělat záchranařinu. za tenhle příspěvek bych ti z fleku dala miss sympatie

Venta
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 18:58
- Nahlásit

Vlčáčková
A došla jsem dle nich k závěru, že přece jen nejlíp jí asi bylo tam a bude nejlepší jí tam vrátit,
Jako že by se ještě projela, ať nemá život moc jednotvárnej? Já myslela, že jsi jí chtěla ty přesouvat, nejdřív k Bilušce (že nezvládneš rodící fenu) a potom od Bilušky (že Biluška si nezaslouží zachraňovat toho psa nebo proč).

Ale fotky bys sem klidně dát mohla, třeba by se našel nějaký zájemce o štěně

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 19:12
- Nahlásit

Venta

Jako že by se ještě projela, ať nemá život moc jednotvárnej?
Tys nikdy nikam nevezla psa? Moji psi mají auto jako pojízdnou boudu, lezou do něho i na zahradě, když je náhodou otevřené a válí se v něm několik hodin na Slunku. Proto, že ho nemají rádi, to asi nebude. Sabka v autě neměla jediný problém. Tedy kromě záchvatů mazlivosti, kdy mi lezla za krk a na klín.

že nezvládneš rodící fenu
tenhle důvod to nebyl (mimochodem tohle nejsou moje první štěňata, neb i já jsem kdysi měla ten debilní nápad namnožit psa)

že Biluška si nezaslouží zachraňovat toho psa
tenhle důvod to taky nebyl.

Ale fotky bys sem klidně dát mohla, třeba by se našel nějaký zájemce o štěně
To víš, že dám. Ale až to bude aktuální.

helps
Není jen tahle diskuze, ono se to tu už nějakou dobu probíralo leckde.
za tenhle příspěvek bych ti z fleku dala miss sympatie
Vřelé díky.

No, jdu zase makat. Ahoj.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 19:36
- Nahlásit

jéééžiši, nechcete nechat toho šťouchání? štěňata sou na světe a hotovo, jak to mělo být nemá cenu řešit neb se to stejně udělalo jináč. Buďte rádi, že u toho čuba nechcípla, že se má snad dobře a jak bude se uvidí.

na jednu stranu Vlčáčkovou obdivuju, že si to vzala na hrba, nevidim do toho ani trošku, na druhou stranu já bych to taky udělala jinak.

teď už to nemá cenu.
Vlčáčková

koukej sem dát foto, snažim se přesvědčit jednu známou, ať koupí dítěti psa, todle by bylo ideální... a já je chci taky vidět

Venta
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 19:41
- Nahlásit

Vlčáčková
Tys nikdy nikam nevezla psa?
Ale jo, už se mi to taky stalo. Já to myslela tak, že vysokobřezí fena se vezla na nové místo, tam pobyla pár dnů, pak se převezla zase na jiné místo, no a po pár dnech zase zpátky....

To víš, že dám. Ale až to bude aktuální.
Jsou třeba i lidi, co si pořízení štěněte rozmýšlejí předem a rádi by už třeba vybírali. Ale to je tvoje věc, byla to jen připomínka, neber to jako rejpání nebo kritiku.

laguna
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 20:05
- Nahlásit

Vlčáčková
Pomlouvat můžete i bez nich, takže je v podstatě na nic nepotřebujete.
Slušně jsem tě požádala o info takže tyto připomínky si nech laskavě pro někoho jiného!!!!!

Pro Tvou informaci: veterinář na utracení štěňat prohlásil, že ona je schopná se o ně dobře postarat.
Pokud není, tak utratit se dají vždycky.

Té poslední větě moc nerozumím?

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 21:10
- Nahlásit

laguna
Pokud není, tak utratit se dají vždycky.
Té poslední větě moc nerozumím?

Čemu nerozumíš?Ono je to pro paní záchranářku jedno,jestli vet utratí čerstvě narozená,nebo třeba třítýdení štěňata.Vlčáčková
A já nebudu jako Venta ,která nechce rejpat nebo kritizovat a klidně ti napíšu,že jsi vylízaná kráva,co si vzala psa jako rukojmí a je mi z tebe na blití!!!!
Nechci. Pomlouvat můžete i bez nich, takže je v podstatě na nic nepotřebujete.

A ne a ne a ne a dupi dup,já nechci!!!!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 21:13
- Nahlásit

Venta
Zatím je Sabinka s fotkou štěňátek na koliích v nouzi. Sem udělám vlastní téma štěňátek, ale zatím jsou to morčata a není na nich celkem nic vidět.

Pumpa
snažim se přesvědčit jednu známou, ať koupí dítěti psa, todle by bylo ideální
Myslíš Janu s Johýskem?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 21:17
- Nahlásit

jablunka
co si vzala psa jako rukojmí
Na tos přišla vlastní hlavinkou? A chápeš vůbec význam slova rukojmí?
Já Ti přeju taky všechno dobré.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 21:26
- Nahlásit

laguna
Slušně jsem tě požádala o info takže tyto připomínky si nech laskavě pro někoho jiného!!!!!
No. Je tedy možné, jak tak koukám, že si to špatně pamatuji a spletla jsem si Tě s jablunkou. Tak to se Ti tedy co nejsrdečněji omlouvám.
veterinář na utracení štěňat prohlásil, že ona je schopná se o ně dobře postarat.
Pokud není, tak utratit se dají vždycky. Ovšem až po vyzkoušení dalších možností.

Takhle je to celé. Drobný rozdíl, ne?

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 21:38
- Nahlásit

Vlčáčková
No. Je tedy možné, jak tak koukám, že si to špatně pamatuji a spletla jsem si Tě s jablunkou. Tak to se Ti tedy co nejsrdečněji omlouvám.
To si děláš prdel,ne?
Já s tebou totiž do teď nekomunikovala,hvězdářko.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 21:53
- Nahlásit

jablunka
Já s tebou totiž do teď nekomunikovala
Tak možné to je. Fakt je, že si Tě nijak moc nepamatuji. Celkem není divu, neb lidi, kteří neznají význam slov, na mě dojem nedělají. Zkus se dovzdělat: http://cs.wikipedia.org/wiki/Rukojm%C3%AD
Sice Wikipedii nemám ráda pro určitou primitivnost, pro Tvé potřeby však zcela postačí.

helps
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 21:59
- Nahlásit

hele nezasírejte tady naše fórum nesmyslama jó sice tahanice okolo feny byla nechutná, ale jak Pumpa psala teď už je to snad jedno....

Pumpa
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 22:00
- Nahlásit

helps

založ jim muréní téma....

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 22:01
- Nahlásit

helps
Pumpa
Není potřeba,s hvězdářkou už jsem domluvila.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 22:02
- Nahlásit

helps
No, promiň, no. Jsem to sice nezačala, ale už držím hubu. Tady vidíš jasně, proč sem nechci dávat fotky ani informace.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 22:03 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

jablunka
Není potřeba,s hvězdářkou už jsem domluvila
Dík. To se mi ulevilo.
Máš nějaký problém s astronomy? Podle zdůraznění to tak vypadá.

gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 23:58
- Nahlásit

Vlčáčková
ok, jdu si ven pro nějaký šutry.

laguna
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2011 03:04
- Nahlásit

VlčáčkováDrobný rozdíl, ne?
Ne.
On je totiž trošku rozdíl utratit čerstvě narozená štěňátka nebo několika týdenní.
Dál se o tom už nemá cenu bavit, protože i moje míra slušnosti je omezená.

helps
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2011 06:39
- Nahlásit

Pumpa

to bych měla..... a nejen pro ně, pro všechny, co cítí potřebu si na sebe navzájem zanadávat

jablunka

jako rozumim rozhořčení kolem téhle feny, ale už toho opravdu bylo dost na to, že jde jen o nějakou bláznivou fenu od cikánů, kterou nejdřív nechtě vůbec nikdo

Vlčáčková
no ale tak snad jde o to najít štěňatům domov a to půjde s více info a fotkama líp.

gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2011 19:38
- Nahlásit

Národní výstava Klatovy, Kendy V1 Nej Veterán, Adámek V2.
Šla jsem spát pozdě a usnula až někdy nad ránem, ráno jsem se nechala ukecat navigací kámošky - spolujezdkyně a místo pohodové cesty přes Písek a Strakonice jsme projeli všechny jihočeské zapadákovy spojené klikatými serpentinami. Na stadionu v Klatovech pálilo slunce takovým způsobem, že nebýt kámošky, nahážu všechno do auta a odjedu domů. Pak udělal Kendýsek v kruhu místo výstavy komedii a odjeli jsme domů. Tentokrát přes Písek, Strakonice a MacDonalda

Shelticka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2011 20:44
- Nahlásit

gabifi
takové cesty znám nejlepší bylo, když jsme jeli do Prahy podle gps a když jsem se pak podívala do mapy, protože mi bylo divný, že jedem furt dědinama a né po dálnici, tak jsem zjistila, že místo na jihu Moravy (u Brna..) jsme zrovna na samém severu České republiky a jedeme tam vrchem a cesta zpět už v poho... a minulý víkend cesta do Brna to samé prdelkovicema místo pěkně po hlavní a zpět už ok

gabifi
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2011 08:56
- Nahlásit

Shelticka
no, kamarádka jí na cestu zpět natvrdo přikázala kudy má jet a ve finále, když mne chtěla opět odklonit od mé trasy jsem neposlechla.

<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání