| Autor |
Zpráva |
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2011 09:14
- Nahlásit
Tenhle víkend máme první flyballový závody v Tmicích v Ústí nad Labem. Dost se těším, navíc jsem dostala nový stan, takže taky super, jenom při pohledu na teploměr mě mrzne úsměv na tváři... se obávám, že tentokrát budu muset přibrat nějakou kožešinovou čepicu na hlavu či co! a rukavice! a sněhule!
tohle asi s Jímou nevytopíme....
no možná uvařim čočku
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2011 12:58 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
jsem dlouholetá a nadšená podpora českého, slovenského a maďarského vinařství.
Jimmi
Tenhle víkend máme první flyballový závody v Tmicích
dneska jsem Adamovi házela venku frisbíčko a jedno vím určitě: nás se flyballové závody zcela jsitě týkat nebudou
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2011 21:00
- Nahlásit
to míček ajse baví docela, ale odmítá ho vzít do huby z toho stojanu... a frisbí, to ani nemluvím radší ale nevzdávám to...
|
elni
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 07:49
- Nahlásit
helps
hele my s Darlinou to taky nevzdáváme! Teda já to házení a talíř a ona štěkání na to, když to dopadne, pak ten tanec kolem a pak mi to teda donese s tim, že bych jí taky mohla házet něco, co se líp sbírá.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2011 15:56
- Nahlásit
nejede někdo do Řepče na výstavu?
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2011 17:04
- Nahlásit
helps
Já jedu s Billym
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2011 21:06
- Nahlásit
helps
my (asi)
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 00:01
- Nahlásit
gabifi
Koukej přijet. Billy má velkou konkurenci a bude potřebovat fanoušky, co přeřvou jeho štěkání
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 06:24
- Nahlásit
gabifi
účastníte se? to bude vostuda ale... čtyři psi ve třídě mladých achych... a Ajan si nedávno zprasil ucho, takže ho má zezadu ostříhaný.. to bude něco. Nemluvě o jeho ocásku, kterej si vesele nosí nahoře non stop
Billy
a jak vás poznáme?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 07:36
- Nahlásit
První jarní turnaj v trmicích jsem PŘEŽILA!!!
v pátek jsem se opila jako prase, nespadla jsem do potoka při půlnočním čůrání, nezmrzla jsem, neb jsem o okolí nevěděla, v sobotu mě probral turnaj, večer jsem to opět zapila z radosti, že mi nebylo moc blbě, v neděli jsem doplnila hladinu alkoholu až po turnaji a dneska jsem celkově dost mrtvá...píšu ze záhrobí
jo a čokl se měl asi fajn...je dost samostatnej, což je výhoda
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 09:23
- Nahlásit
helps
Zlatej kraťandí kluk, skorem bez límce a panička běhá o třech
Nejde přehlídnout
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:47 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Billy
jestli je ve třídě otevřené, potom konkurence je nečekaně velká.
Jako fanouška tam postavíme Kendyho, ten přeřve úplně všechny
helps
zrovinka včera jsem musela Adamovi za uchem vystříhnout chuchvalec chlupů, tak si s Ajánkem budou v té třídě mladých ladit
Budeš Ajiho uchovňovat?
Jimmi
život si je třeba užívat plnými doušky
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 12:52
- Nahlásit
měla jsem dilema ohledně Adama: agilitit nebo vystavovat? Nakonec jsem se rozhodla, že mu nechám vyšetřit MDR1 a rozhodnu se podle výsledku. +/+ vystavovat a uchovnit, -/- agilitit a neuchovňovat.
Je to +/-
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 13:05
- Nahlásit
Billy
Tak nevím jesi si Vás všimnu, hlavně zase budu v tranzu. Ale gabifi nás dyžtak určitě seznámí...
gabifi
zrovinka včera jsem musela Adamovi za uchem vystříhnout chuchvalec chlupů, tak si s Ajánkem budou v té třídě mladých ladit
nó ale Ajsí to má hodně holé... bohužel, protože jsem chtěla aby se mu to rychle vyzdravilo, tak nic jinýho nezbylo. Pod tima chlupama se mu to lepilo a mokvalo. Veterinářka říkala, že je dobře že to má ostříhaný. Že si vzpomněl zrovna před výstavou, to mě fakt nepotěšil... to udělal stejně nachvál, aby to jako sabotoval ale já mu to začešu a schovám ať si to nemaluje, stejně pojede, i kdyby mu nožička upadla...
Tyjo, tak to nám budete dělat konkurenci. Achych ouvej... a sem hrozně nervózní z toho, že Ajsí je číslo 88, tudíž úplně první šeltie, co poleze do kruhu
Budeš Ajiho uchovňovat?
No chci ho uchovnit, tak uvidíme. Je na to ještě čas, nejspíš ještě v září-řijnu půjdem na mezinárodku a pak uvidim, myslím, že v listopadu má být klubovka v Praze, tak bysme ho mohli vzít tam... Ty testy taky asi nejdřív uděláme. Udělá to každej veterinář nebo se s tím někam musí speciálně? A kolik za to chtějí? a dělají se ještě nějaký testy?
Je to +/-
To znamená, že můžete dělat oboje btw, co to vlastně znamená? nějak se v tom ztrácím, ale znám dost psů, kteří jsou +/-
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 13:20
- Nahlásit
helps
Tak nevím jesi si Vás všimnu, hlavně zase budu v tranzu
no to já jsem na výstavě kvůli Kendymu v tranzu dycky
Adam má číslo 91. KK a šoltičky mají společný kruh, to je super.
Testy jsou genetický a dělají je genetický laboratoře, pošleš tam vzorek, zaplatíš a oni ti pak výsledek pošlou. Ceny jsou různé, podle laboratoře. MDR1 dělá tady poblíž Genomia a Slovgen, CEA momentálně jenom Slovgen. Pokud se nepletu, Ajsíkův tatík je geneticky čistej na CEA i MDR1, ty vlastně testovat nějak urgentně nepotřebuješ. Jenom gdybys chtěla vědět, jak bude přitažlivej pro majitele chovných feneček.
+/- nebo N/P výsledek znamená, že je pes zdravej, ale je přenašeč.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 14:51
- Nahlásit
gabifi
Adam má číslo 91. KK a šoltičky mají společný kruh, to je super.
čkééj, takže my půjdem na řadu až odejdou všechny KK jo?
Tak to vás nepřehlídnu asi. ... ale teda těšila sem se zas na druhou stranu, že to budu mít aspoň za sebou brzo a vono ne..
gabifi
Ajsíkův tatík je geneticky čistej na CEA i MDR1, ty vlastně testovat nějak urgentně nepotřebuješ.
Mno, ale to může mít i vod mámy ne? a přenašeč toho MDR1? to je taková ta věc, že pak je alergickej třeba na různé léky atd?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 20:15
- Nahlásit
helps
čkééj, takže my půjdem na řadu až odejdou všechny KK jo?
asi jo....to je ta největší výhoda výstav
MDR1 je vysoká citlivost na některá léčiva - organizmus je nedovede odbourat a pes po jejich užití často umírá. Zní to hrozně, ale těch pár léků, co do téhle skupiny patří, jsou vlastně jedy = léky na rakovinu, některá antiparazitika atd.
Přenašeč sám je zdravý ale předává vlohu pro MDR1 nebo CEA dál. Ajsík by mohl být po mámě přenašeč, ale nemusí. Vzorce dědičnosti pro CEA a MDR1 najdeš na netu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 21:07
- Nahlásit
helps
Nýna je +/- , takže Ajsík může být buď čistý, nebo taky přenašeč (Lajenka je rovněž +/-). Ale určitě nemůže být -/- páč prostě nemá po kom.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 06:08
- Nahlásit
Biluška
Tož to je fajn aspoň víme, že nám neumře....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 15:11
- Nahlásit
jedna hodně povedená plíseň: Bridemoor's Blue Fantasy
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 19:53 - Změnil/a: zavrelka
- Nahlásit
[
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 22:09
- Nahlásit
gabifi
Plíseň
Tak tohle zvířátko potkat před tím, náš k nám přišel Billy, nevím nevím, esli by u nás byl Billy. Možná spíš něco plesnivého
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 22:32
- Nahlásit
Tak si to dneska štráduju na prochajdě, nad něčím dumám, krásně se kochám i procházejíc mezi dvěma stromy, zvedl se můj zrak vzhůru a co nevidím ...obrovský pabouk spuštěný na svém tenkém lanku. Vydala sem ze sebe poděšený jekot a trochu si stříkla do gatí. Tím jekotem se polekal i pabouk a spustil se do úrovně očí. Přestala se dýchat, v duchu vidíc, jak se na lanku kymácí a dosedá mi na nos. Couvala jsem, nedýchala a pabouka dostatečně (a hlavně statečně ) obešla. Po chvilce jsem si vzpomněla, že budu muset asi dýchat, takže jsem šla a trochu chroptěla. Srdce mi bušilo jak po maratónu a pracovalo k infarktu. "dávej bacha Kroupofko" sem si opakovala jako mantru, "taky tě mohl sežrat".
Netrvalo dlouho a já si najednou uvědomila, že vidím divoký prase, mozek sice hlásil nedostatek kyslíku, ale že bych měla vidiny? No měla. Za hlavou prasete se objevila šňůrečka tenká jako výstavní vodítko. Hele, je to rotvík, pravda trochu přerostlej, ale má páníčka, zaradovala jsem se. No, postarší dáma již ž dávno odrostlá důchodového věku s holí, se nejevila jako nejlepší vodič, ale co. Přivolala jsem si kluky k sobě a obezřetně postupovala vpřed, jako partyzán na diverzní akci. "Ádíčku, hele to jsou pěkní pejsci!" ozvalo se směrem od kandidátky na kremošku. Ádíček odhrnul pysk, ukázal tesák a zaburácel. Výstavní šňůrka se napnula. Na nic sem nečekala, infarkt nechala daleko za sebou a pádila s klukama směrem od potomka nějakého šavlozubce. Po zbytek prochajdy jsem hystericky hýkala. Čokli po mně občas hodili vokem, jestli nepotřebuju záchranku. 5 minut od baráku mně dorazil jeden atlet, který mi za zády zakřičel "Dobíjej??!" po chvilce přemejšlení, jestli se za ifarktem z pabouka neschovala i zákeřná mrtvice, jsem dospěla k závěru, že "ANO, MOJI ČOKLI ZABÍJEJ PANE!!!" S chutí jsem to na něj řvala z plných plic. Dost se mi ulevilo, že hlas mi funguje normálně.
Jim i Andy si prochajdu parádně užili a bezpečně mě dovedli k brance.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 23:07 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
tak to je story.... ale já těch chápu naprosto. nesnáším pavouky, tkaže to by mě taky asi zabilo. ale ani nemluvím o hadech, který se nám tady ve velkým plazej pod nohama. to je fakt masakr a z nich mám infarkt dycky já ... lidi s čoklama na šňurečkách tu taky vodějí. zrovna tak měsíc dva zpět mi holčina povídala o chlapovi, kterej měl sice svýho NO na vodítku, ale asi mu to moc nefungovalo, páč se zakousl do jejího 5ti měsíčního labradora a asi půl hodiny ho prej páčili, aby jí pustil (teda labradorku). nemluvě o slečně, která vedla pitbula a měla očividně tak velké problémy, že se musela držet plotu nebo lampy atd, aby jí pes neodtáhl. to jako pak člověk opravdu zdrhá obloukem....
|
Ajsí
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 23:37
- Nahlásit
gabifi
Je to +/-
|
Ajsí
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2011 23:43 - Změnil/a: Ajsí
- Nahlásit
Jimmi
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 07:25
- Nahlásit
helps
ale ani nemluvím o hadech, který se nám tady ve velkým plazej pod nohama.
Si tak du kolem rybníka, v uších sluchátka, naplno kotlím Kabáty, zpívám si taky (díky tomu je celá oblast evakuovaná a nepotkám ani živáčka, ani mrtváčka a mám svatej klid ) a najednou stojím na hadovi. Sem zařvala tak, že aj ti Kabáti zmlkli, vyskočila jsem metr dvacet do výšky a přitom se ječela po psech "fujetovypadnidipryčlehninechtovpřéééééééd" páč se ty trupky začali vracet, aby se podívali co to tam mám Hat byl naštěstí mrtvej. Nevím teda essi byl mrtvej už předtím než jsem na něho šlápla - je možný, že se nestihl evakuovat a zdechl z toho zpěvu, nebo essi jsem ho zabila tím řevem . Každopádně sem měla infarkt stejně jako Kroupofka a málem sem ležela zdechlá vedle toho hata Myslím, že některým živočichům by se měl volný pohyb v přírodě zakázat Podle mě by se tomu měla věnovat nějaká poslanecká skupina (raději větší) a prosadit v parlamentu povinný odchyt všech pavouků, hadů, štírů a podobných zvířátek a jejich umístění někam daleko. Jsem ochotná kvůli tomu podepsat i nějakou petici.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 08:57
- Nahlásit
Biluška
Myslím, že některým živočichům by se měl volný pohyb v přírodě zakázat
prosadit v parlamentu povinný odchyt všech pavouků, hadů, štírů a podobných zvířátek a jejich umístění někam daleko
i adepty na kremačku s Ádíkem
|
helps
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 08:58
- Nahlásit
Biluška
No taky bych petici podepsala hned
Ajsí naštěstí na hady jenom čumí, jak se plazejí pryč, ale není to příjemný, když se zastaví a vejrá a půl metru vod něj obrovitananánskej tlustej had...
Máme podobnou příhodu jako ty, akorát že na hada sem nešlápla já, ale Ajánek. Jemu to bylo úplně jedno, cupital si jak von to umí, s ocáskem pyšně nahoru si vyklusával, najednou čumím a pacičkou šlápl na hada, hadovi vyletěla hlavička a snad mám pocit i syknul.... já infark, řev... pes si toho ani nevšiml a šel dál, pak na mě čuměl, co mám za problém. Po bližším ohledání jsem zjistila, že had byl asi už nějakej polomrtvej přejetej a asi už jen dožíval (nebo už byl možná úplně tuhej) ... možná se mu ta hlavička nadzvedla tím, jak na něj Ajsí došlápl. Každopádně je to hnus a všechny bych je taky někam odvezla za Ural. Co my tady s nima. Hnusný je to, dlouhý, nebezpečný, kouše to... tfuj tajksl
Jen si říkám, ještě že nežiju v Austrálii. To by mě vodvezli hned - ať už by mi v bytě lezl 50 cm pavouk, nebo bych na verandě měla chřestýše nebo na dvorku kasuára. ANi jedno bych nevydejchala, to vím jistě
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2011 13:59
- Nahlásit
Já bych evakuovala všechen bodavý hmyz od vos, přes komáry, mušky až po klíšťata, všechno je to hnus... včeličky jsou užitečný, ale nemusely by si mě všímat. Jak nějaký takový pruhovaný letadlo letí kolem mě tak buď ztuhnu nebo zdrhám ale okamžitě se mi vyplaví ty látky strachu, nevím jak se tomu říká, adrenalin a ty potvory lítací bzučivý to určitě cítí, protože mě pronásledují a každý se mi směje jak mě to honí na cvičáku máme krásně přemnožený komáry, klíšťata i ty mušky, momentálně mám ruku rudou napuchlou od ramene po loket, asi si zajdu na alergologii
|