Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Janka
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:45
- Nahlásit

Jo, Hani - seš to ty, že? včera nám došel svítící obojek, tak jsme ho hned vyzkoušeli a je to úplně boží!!!! A zvláště teď - když lidi začali svítit vánoční výzdobou - je Fidoušek vánočně IN!!!!! penízky posílal přítel příkazem přes počítač (to já neumím...), tak doufám, že co nejdřív dojdou!!!!!!

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:51
- Nahlásit

Janka jojo, jsem to já
To je fajn, že v pořádku dorazil a že se vám líbí. Díky.

wensday
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:44
- Nahlásit

a teď už přihlášená

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:46
- Nahlásit

Ketrin
Mno, u nás asi zkoušky neproběhnou...Když jsem si zjišťovala, co všechno by Eda musela ovládat.... Jo, povely zvládá, teoreticky je to OK, ale má "své dny", kdy na mě docela prdí... Takže chovná fena to nebude... Spíš kámoška pro radost i starost...
Janka
Taky dám jednu klackovou ze včerejší procházky...
jinak já mám dneska na ruce ortézu hlavně díky házení těch věčných polen a klacků...
Anonymní-Míša
opravdu nádherný pes!!!
Jo, a kolik Eda váží tak to teda nevím, jelikož bych musela poprosit jedině nějakého silného chlapa, aby se s ní zvážil (jsme tu samý ženský).Sama ji už neunesu a u vetky jsme v poslední době nebyly.

Eda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:52
- Nahlásit

to jsem zase já...

cherry
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:58
- Nahlásit

U Vás není sníh? My ho máme až až. Odkud jste?
Míša - fakt krásní LR, oba dva

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:00
- Nahlásit

Eda
Zkoušky a příprava na ně jsou radost a sranda. A aspoň se člověk trochu víc donutí něco dělat, když víš, že tehdy a tehdy jdeš na zkoušky. A ty nejjednodušší, OVVR, to vlastně ani skoro nejsou zkoušky... Já je tady budu pořádat příští rok na podzim, tak se koukejte přihlásit

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:15
- Nahlásit

Meggi
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:17
- Nahlásit

To anonymní je Tara . Já to jen zkouším a učím se to sem vkládat, tak snad příště ještě něco přibude . Tady je zrovna pěkně šedivá, to má z toho bahnolouže

Janka
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:53
- Nahlásit

No tak Fido má i bahníčko moc rád!!! A nejvíc třeba v létě... Když se jde po polní cestě a je mu vedro a vidí nějakou pěkně rozbahněnou kaluž, tak přesně, nejdřív ochutná a napije se a pak bez varování zalehne a chladí se...on ale jak je hnědej, tak na něm není špína až tolik moc vidět

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:09
- Nahlásit

Som rada že sa Vám náš Maddy páči. A je aj poslušný.
A tu je dôkoaz, že labradora zvládne aj malé dieťa. Miša.
Vzorová chôdza u nohy bez vodítka

wensday
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:09
- Nahlásit

Janka Anne ještě do těch kaluží čůůůůrá
, chudák pes, kterej se potom z tý kaluže napije a vyrochní se v ní.........

Janka
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:44
- Nahlásit

Fůůůůůůůůj !!!!

wensday
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:51
- Nahlásit

Janka

Eda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 09:16
- Nahlásit

Ketrin
A co by jsme musely umět? A kde je pořádáš? Jo, přiznám se, láká mě to, ale bojím se, že budem s Edou velký nemehla... Zrovna před chvílí na procházce mi předvedla exemplární příklad neposlušnosti a neodvolatelnosti...
cherry
Na sníh marně čekáme... Bydlíme ve vesnici kousek na západ od Prahy

Martan
# Zasláno: 3 Pro 2005 09:38
- Nahlásit

PRO BRETISLAVU : Psala jsi ,ze ti pritel vycetl,ze mu podryvys autoritu.U nas je to uplne jinak.Muj pritel chtel labradora.Kdyz jsme se seznamili,to je pred 7 lety,ja jsem mela labradori holku,ale predcasne umrela.Ja uz psa nechtela,ale nechala jsem se ukecat,takze jsme sei vzali 13-ti mesicniho kluka Lukase.Je uplne stejny,jako byla moje Ruzenka.Jsem s nim od rana do vecera,chodime ven,trochu cvicime,davam ji zradlo,spi se mnou v posteli,ale v pritomnosti meho pritele me neposlechne,balonek nosi zasadne jemu,proste dava na jevo,ze on je ten hlavni.A to je s nim tak 5 hodin denne.

Břetislava
# Zasláno: 3 Pro 2005 17:22
- Nahlásit

Martan
No to je teda pěkně nespravedlivý, já mám aspoň výhodu, že můj černoch mě za to, jak se mu věnuju, miluje daleko víc než přítele. Příjde mi ale divný, že pokud je s ním sám venku, tak ho poslechne, ale pokud jsme s ním oba venku, tak ho úplně ignoruje ... kdyby se mu mohl vysmát do ksichtu,tak to udělá.

haha
# Zasláno: 3 Pro 2005 17:41
- Nahlásit

ahoj ,já mám sice jen labradoropitbulího křížence ale na vodu je strašnej blázen, když mu hodím klacek do rybníka skočí a vynoří se třeba až tři metry od břehu ,normálně jede pod hladinou ,je schopnej když mu hodím pantofel do vody potopit se do 1,5 m hloubky ,hloubějš jsem to nezkoušela,dělají to vaši psi taky?
sestra má pravýho labrouše ale ten to nedělá, jenom plave.

Eda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 19:14
- Nahlásit

haha
Ne, Eda se teda takhle dlouho pod vodou nepotápí A to byla tvoje fotka s těma plaveckejma brejlema? Ta byla pěkná

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2005 17:42
- Nahlásit

Eda
Na OVVR (ověření vrozených vlastností retrívrů) pes prokazuje vrozené vlohy (o kterých se předpokládá, že je vůdce podchytil a rozvíjí -
Takže se tam zkouší:
aport v terénu a z vody (nemusí předávat vsedě),
chůze u nohy na vodítku a bez vodítka (nepožaduje se aby pes šel "nalepený vůdci na koleno" jako NO),
chování po výstřelu - nesmí se bát, po výstřelu zdrhnout nebo naopak odmítnout dál pracovat - musí jít znovu od nohy,
nos - to nějak moc nenacvičíš, chce to chodit do přírody a nechat ho poznávat pachy zvěře, většina LR s tím nemá problém
kontakt s vůdcem - to rozhodčí posuzují po celou dobu zkoušek, jak pes reaguje na povely, jestli tě nemá totálně "na háku"
a ještě disciplína povaha - nesmí být agresivní na lidi ani na psy, to se také sleduje po celou dobu zkoušek.

Je to fakt úplně jednoduchoučké. Zkoušky, které pořádám já koncem října 2006, (v podhůří Krkonoš, z Prahy cca 110 km) budou poslední v tom roce, takže předpokládám mj.účast těch, kterým se třeba předtím někde jinde nepovedou.
Zkus to, třeba tě to chytne a začneš cvičit na další zkoušky. Takový průběh to mělo u mě a u spousty dalších lidí co znám. Původně jsem chtěla absolvovat jen tyto OVVR kvůli chovnosti.
Jenže pak člověk zjistí, že to toho psa tak baví, že s ním musíš dělat dál-a když to baví psa, baví to i tebe.
Myslím, že tvoje chovatelka také příští rok něco pořádá - třeba to budeš mít blíž. Podívej se na www.retriever-klub.cz

Eda
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2005 21:29
- Nahlásit

Ketrin
Trochu jsem se poinformovala na netu Myslím, že výstřel by nám asi nešel Je docela lekavá. Ten aport bysme ještě musely "vybrousit". Jen mi ho hodí k nohám, někdy ho jen tak pohodí ve vodě... Jsem nějaká divná, asi, ale nebyly jsme ještě na cvičáku Takže nevím, jestli jí vůbec dávám správný povely. Radila jsem se s lidma, kteří mají právě NO, tak nevím... Třeba "k noze" nestačí říct jen 1x, ale v průběhu jí ho musím zopakovat víckrát, což je (jak tuším) asi špatně. A těch chyb tam bude asi víc.
V přehledu jsou i OVVR u "naší" chovatelky ve Lnářích. Daleko bysme to měly asi stejně jako k vám...
O tom, že by nás to začalo obě bavit, to vůbec nepochybuju Ale kdo pak za mě bude najíždět potřebné km na kole?
Jo, tak ten sníh už k nám taky dorazil, ale bude to jen na chvílu, počítám

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 07:58
- Nahlásit

Eda
Na klasickým cvičáku se naučíš třeba povelovou techniku, čuba tam přijde mezi cizí psy, což je taky fajn, uvidíš jak ti reaguje na povely v rušivém prostředí atd., ale jinak výcvik retrívrů se ubírá jinými cestičkami. A můžeš si cvičit klidně sama. Když nebudeš něco vědět, poradí ti jistě chovatelka. Nebo tady já.
Ten výstřel - do jisté míry to jde natrénovat. Tedy pokuď není tak šílená hrůzou, že by se klepala apod. Pokuď třeba jen sebou cukne, tak to nevadí. Musíš ji učit, že o nic nejde - ne ji chválit nebo konejšit, ale prostě dělat jakoby nic. Můžeš to zkoušet s bouchacíma kuličkama nebo bouchnout papírový pytlík.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 08:12
- Nahlásit

Eda
To s tím kolem jsem ňák nepochopila - asi mi něco uniklo Ty jsi cyklist.závodnice?
Jinak ještě koukala jsem na tvou galerii - moc pěkný fotky.

Eda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:35
- Nahlásit

Ketrin
Zkusíme natrénovat to lekání, pak vypilovat pouštění aportu (nevím, jestli předpisový) a kouknem se na cvičák
Néé, závodnice bych to zrovna nenazývala, ale trénovat musím
Jinak díky za nabídku rady "online"...
Jak moc je pravděpodobný, že ji v 7.dnu hárání nakryje pes? To není hypoteticky, ale prokousala dva ploty a vlezla za cizím psem Tak se bojím, ale zase je to první hárání...tak nevím...

Jandula
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:46
- Nahlásit

Eda
Jak moc je pravděpodobný, že ji v 7.dnu hárání nakryje pes? To není hypoteticky, ale prokousala dva ploty a vlezla za cizím psem Tak se bojím, ale zase je to první hárání...tak nevím...
Teda, holka na to musí mít chuť... Jinak mě Sára při prvním hárání vůbec nevyváděla, byla v klidu, ani psi po ní moc nešli...
Uvádí se, že nejlepší doby pro nakrytí je od 9. dne, ale každá fena to má jinak. Zašla bych k vetemu na ultrazvuk.

Eda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:51
- Nahlásit

Jandula
Lidi, nestrašte mě, mám jít na ultrazvuk?

Jandula
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:52
- Nahlásit

Eda
Já bych zašla, furt je lepší to zjistit teď než později...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:54
- Nahlásit

Eda
Ježišmarja. Jaktože nebyla bezpečně zavřená? Jestli ji 7.den může nakrýt pes, to já nevím. Je to dost brzo, ale možné je všecko. Na to by ti nejlépe odpověděla chovatelka, kdy je ke krytí její matka, její bába... dost se to dědí. Že to je první hárání, tím hůř.
Jakmile je fena nechtěně nakrytá, všechna další řešení už jsou špatná - nejlepší je prevence!!!
Sakra, lidi, hlídejte si ty feny!!!

Eda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:56
- Nahlásit

Ketrin
A koukala jsi se tady, nebo na www.eda.mujpes.cz ? Tam jich je vic...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:56
- Nahlásit

Eda
Na ultrazvuku ti to zjistí až okolo 30.dne po případném krytí.
Pokud to chceš řešit hned a mít jistotu, musíš nechat píchnout Covinan - teď nevím přesně myslím že 3. a 5.den po krytí. Ale riskuješ tím pyometru.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání