| Autor |
Zpráva |
haha
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 12:14
- Nahlásit
Eda
ne já jsem fotku z brejlema nedávala i když odpovídám se zpožděním ,nemohu se chlubit cizím peřím
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 12:16
- Nahlásit
Ketrin
Nebylo by rychlější ICQ? Jý jsem 231544160.
|
haha
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 12:17
- Nahlásit
ale děsí mě že můj pes plave pod vodou ,aby nebyl kříženej s tuleněm ,neboť vzhled by tomu odpovídal
|
haha
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 12:18
- Nahlásit
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 12:25
- Nahlásit
Eda
Prosím???? To je pro mě asi jako bys mluvila indonésky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:15
- Nahlásit
Ketrin
To je taková služba na netu, kde si píšeš s druhým a hned vidíš jeho odpověď... To neva, že to neznáš...
Jinak indonésky i trochu umím, mám tu zemi ráda, a ještě bych se tam nejradši ještě jednou podívala. Je to krása i bída najednou... ale to se nedá popsat takhle krátce
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:18
- Nahlásit
zase jsem se nepřihlásila...
haha
s tím tuleňem opatrně...to není lekrace...měla bys začít kupovat asi spíš ryby místo granulí...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:40
- Nahlásit
Eda
Faaaakt? Já jsem to o té indonéštině jen tak plácla - první mě to napadlo, protože syn tam rok studoval a teď je tam zase...
Svět je malý. Třeba se znáte.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:52
- Nahlásit
Eda
Tak abych Tě vyzkoušela, co to znamená Sudah makan anjang?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:09
- Nahlásit
Ketrin
Ty jseš liška podšitá...
Tak šla bych na to od lesa. Makan je jasný, to je "jíst", to jsem používala často sudah je "už". Ale slovo anjang podle všeho neexistuje Tak podobný je andjing, což je pes. Takže moje verze volného překladu je: Už pes jedl?
Ale taky podobný slovo je pro dítě-anak, tak nevím nevím, jak to básník doopravdy myslel...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:11
- Nahlásit
Ketrin
A ještě se zeptám, kde a co přesně tvůj syn studuje? Můj známý učí na naší obdobě ČVUT v Jakartě. Ale o by musela být náhoda jako blázen. Teď už tam jezdí hodně Čechů...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 21:35
- Nahlásit
Ketrin
Hm, mohla bych mit prosbu?
Na ifaune se v moderce resi, jestli smi rocni LR behat u kola nebo ne. Ja teda prosazuju ze jo, podle me pro psa, ktery jinak nic nedela, kazdy pohyb dobrej. Nejde taky o nejaky extra trate, zadavatel mluvil o 4 km... A nejde ani o extra rychlost, proste jen aby mel ty 4 km panecek pohodlnejsi, tak chce misto chuze jet pomalu na kole.
No a uz tam jsou ale 2 hlasy, ze labrador nesmi behat ani nahodou, tak si zacinam pripadat jak debil - ty ses takovej rozumnej clovek a labradorkar (hrozny slovo ), co si o tom myslis ty?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 07:01
- Nahlásit
wami
Především bych psa nechala běhat u kola jen po polních a lesních cestách, ne po asfaltu. A jen takovou rychlostí, aby klusal a ne cválal. Ty 4 km - klidně, ale ne hned najednou, ale postupně, aby si zvykal. Roční LR by měl mít udělaný rentgen kyčlí, aby se vědělo, jak na tom je. A já osobně - ale to je jen můj názor - bych ho postupně zatěžovala a trénovala u toho kola, i kdyby tu dysplazii měl, (pokud ovšem by byl bez problémů a jakýchkoli klinických příznaků artrózy apod.) právě aby se dostal do kondice a osvalil. Dělala jsem to tak se svou fenou s nálezem 4/3 - dnes jí je skoro 10 let - nikdy nekulhala, léta s námi chodila vysokohorské túry a i teď na ten věk běhá docela dost.
Ty názory že "labrador nesmí běhat ani náhodou" jsou docela časté. Lidi jsou tak vyděšení a vydivočení z dysplazie a z různých "rad", že by nejraději zdravé psy vozili na invalidním vozíku.
Eda
Aha. Tak ta tvoje verze mě nenapadla. Já myslela, že to je synovo černohumorné popichování a že to znamená "už jste jedl psa?"
Ale zřejmě to tedy byl jen dotaz, jestli už jsou doma všichni nakrmení...
Jinak on teď bohužel nestuduje nic, je to takový dobrodruh, byl tam na rok na stipendiu od indonéské vlády v Yoggyakartě, studoval indonéštinu a protože tam jsou zřejmě pořád nějaké svátky, prázdniny a volna, tak to tam hlavně hodně procestoval a byl i v místech, kde ještě bělocha neviděli... Děsně se mu tam zalíbilo jak klima, tak vše ostatní - lidi, kultura... má tam kamarády a zřejmě i nějakou lásku a chtěl se tam za každou cenu vrátit, takže teď tam dělá delegáta pro nějakou balijskou cestovku.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 07:30
- Nahlásit
Ketrin
To je úplně bezvadný!!! To mu moc přieju, aby se mu tam líbilo. Ale tebe, jako mámy, mi je líto, protože ho asi moc neuvidíš, kdyby se tam usadil... Mně se tam před 30ti lety vdala teta, a tak té zemi máme všichni sqělý vztah Ale přiznám se, že žít bych tam nemohla... kvůli těm lidem (místním) když nevystupuješ jako echt cizinec, tak co slíbí, to nedodrží a většinou se na ně nedá moc spolehnout... to mi docela vadilo, ale když tenhle místní nešvar překousneš, je to nádherná země a když máš peníze na cestování, můžeš se i ještě v téhle době podívat na místa nezkažená turismem...
wami
Já Edu na kolo s sebou teda neberu. Já bych si nezajezdila a ona by se nevyčmuchala... to ty 4 kiláky si s ní jdu raději zaběhat podél řeky a do lesa- uděláme si zastávku kdy chceme a hraje si s pejskama jak chce a tak...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 07:48
- Nahlásit
Eda
Přesně... to jednou říkal, že "zítra" tam znamená "za týden, za měsíc nebo taky nikdy" .. ale asi se s tímto místním rysem naučil žít a zacházet..
jinak já jsem zvyklá, on se toulal po světě už od 15 let...a vzhledem k tomu že naše generace tuto možnost neměla, tak tomu hrozně fandím... a teď když jsou maily, tak si píšeme, posílá fotky, tak to odloučení taky není tak strašný
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 09:16
- Nahlásit
Ketrin
Jasne, ze s rozumem a postupne a psa nepretezovat, mne to vysvetlovat nemusis, ja psiska na kolo taham...
Jen me proste stve, ze se takhle chudak pes nedostane z bytu dal nez pul kilaku, protoze jezisikriste co kdyby se namohl a pajdal... Osobne taky souhlasim s tim ze nasvaleny pes nema s dysplazkou problemy, jako pes zdravy. Ostatne mam na to i skvely priklad - jeden z nejlepsich malamutu u nas, co delaji weight pulling, ma myslim 3/4...
No, jen jsem si nebyla jista, jestli treba labrous v tomhle opravdu nema nejaka "specifika"... A jsem rada, ze teda ten debil tam nejsem ja...
Eda
Ja psiska na kolo beru, kdyz cuchaj, tak je pockam, ale oni jsou radi, ze se konecne taky nekdy muzou probehnout naplno a nemusi na tu svou sneci panicku cekat...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 09:20
- Nahlásit
wami
Nejsi debil a nemá v tom specifika. Je to normální pes a navíc vyšlechtěný na těžkou práci v náročných terénech. Tyhle lidi co z nich dělají neschopný tlustý gaučáky mě fakt štvou
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 09:57
- Nahlásit
Ketrin
Dik. A me tam stvou taky, asi se do nich pustim...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:22
- Nahlásit
Ketrin
Já mám asi štěstí, ale moc LR-gaučáků jsem nepotkala.Všichni sportují s pánama Ale to je asi tím, že jsem na "vesnici". v Praze je to jiný. Včera jsem zrovna byla v Praze na sídlišti, kde jsme dřív bydleli a přemýšlela jsem, kam bych asi tak chodila s Edou běhat, blbnout a tak. Já vím, že takhle žije spousta šťastných psů, ale už jsem jaksi odvykla maličkýmu panelákovýmu bytu Všechno jde, když se chce, ale les a řeka kousek od domu, to nemá chybu
A propós, marně zatím čekáme na pořádný sníh!!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:34
- Nahlásit
Eda
Já ty gaučáky taky osobně neznám - pohybuju se mezi jinejma lidma - ale třeba tady to člověk čte každou chvíli - labrador, ten je k ničemu - tlustej, línej...
Já jsem taky původně z Prahy z paneláku, a neumím si představit jít tam zpátky! Jsem zhýčkaná bydlením uprostřed pastvin a lesů.
Sníh už máme taky jenom zbytky, včera přišly holky zvenku pěkně zablácený, ale naštěstí si na závěr procházky šly zaplavat, tak se očista vyřešila sama.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:45
- Nahlásit
wami
Tak běhání u kola jsme s naší LR ještě nezkoušeli, asi by jí to nebavilo, neboť si jí páníček rovnou naučil běhat před autem (když je časová tíseň a chce, aby se alespoň trošku vylítala )
Jede tak 30km/h maximálně, jenže ten pošuk ještě mezitím stíhá lítat do křoví a honit zajíce atd. (poznámka redakce - autem jede pouze po louce). Takže si myslím, že pouhé 4km a to vedle kola, by bylo pro naší Tarinu absolutně nedostatečné. A jak vyvádí, když se nastartuje 4kolka, na ní se totiš strašně ráda i vozí . (dám sem foto, až ho konečně stáhnu z foťáku)Ale se 4 kolkou se fakt musí jezdit pomalu, protože pokuď by člověk za to zabral tak letí taky i v 60km rychlosti magůrek, ale to jí fakt neděláme
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:50
- Nahlásit
Meggi
to bych moc chtěla vidět tu na 4kolce!!!! to musí být švanda... máte takovýho "technickýho" labrouše...
Ketrin
jó, koupačka na konec to je the best!!! jen doma trochu vytřu a je zase čisťounká jak andělíček. až na tu čenou (resp. hnědou) duši
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:54
- Nahlásit
Eda
Dušičku má přece tvoje čubina ČOKOLÁDOVOU!
Mmch. jak je to vlastně v PP-má napsáno "hnědá" nebo "čokoládová"?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 19:52
- Nahlásit
Eda
Je to Edička čokoládová
Dneska, když jsem už nemohla vyhlídnout z auta přes tu nekonečnou špínu, tak jsem se po dlouhééé procházce s Edou vrhla na autovou očistu. A jelikož plním službu jako soukr. agentka Edě ve službách KGB, CIA, FBI a BIS (to kvůli hárání
), tak jsem ji pořád hlídala a nesměla chodit za dům, kam na ní nevidím. Musím ještě dodat, že Eda miluje jízdy autem. No, a tak když jsem myla druhý auto a začínalo se smrákat a bylo těžší jí hlídat, tak si skočila do auta Tam spinkala a já jsem auto v pohodě domyla... V garáži jsem jí "požádala", zda by si nemohla jít lehnout na svůj pelech. Ten pohled, co na mě vrhla, mluvil za vše. No, hraběnka se vším všudy... Pak jsem mohla ještě vytřít kuchyň, když milostivě chrněla na pelechu a nerozhodla se mi NÁHODOU po tom vytřeným projít No, ale vždyť to dobře znáš...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 19:57
- Nahlásit
Ketrin
Ale mám důležitější otázku. Je normální, když mi teď během háráni nechce žrát jako obvykle? Tj., jako barakuda. Jinak na procházkách řádí jako obvykle, je veselá, jenom snad trochu víc spí... Ale ráno po procházce vypije z granulí jen vodu nebo jich sní jen 1/2, když jí je začnu dávat z ruky. Tak nevím... Neznám to, tak mám takhle blbý otázky...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 22:10
- Nahlásit
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 22:12
- Nahlásit
Už se vám něco podobného stalo? Nepochybuju o tom...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 06:50
- Nahlásit
Eda
Já myslím že ta nežravost během hárání může být normální... i když u nás to teda nehrozí. Bresta se zase během hárání hrozně změní psychicky-z pohodové a veselé temperamentní feny je protivná ukňouraná slečinka. Každá fena je jiná!
Kdo z psovitých by nemiloval jízdy autem? Když luxuju kufr, tak musím neustále zdůrazňovat, že NIKAM NEJEDEME, aby mi tam ta banda nenaskákala, sotva ho otevřu. I když u toho "psího" auta, kterým jezdím vlastně jen já, už ten úklid moc nepřeháním-kdo se chce svézt, musí počítat s tím, že bude dvojbarevně ochlupen
Tenhle týden spím dole v obýváku s Brestou, potože manžel je nemocný a hrozně kašle. Jenže Bresta zase chrápe a když už jí je se mnou na sedačce moc vedro a začne ještě funět, tak ji vždycky tak ve 2-3 hod. musím jít pustit ven...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 07:58
- Nahlásit
Ketrin
To ti teda nezávidím, chrápající společnici Eda je naučená spát sama a v posteli byla tak 1x-2x náhodou, ví, že tam nesmí. A na to jsem patřičně hrdá!!!! Uvidíme, na svátky u nás budou spát cizí, tak jí to trošku rozházej
Ketrin, dej sem fotku celý tvý "smečky", jak jsou u někde pohromadě!
Jinak mě ještě napadlo se odtajnit... Rodiče mi ve skutečnosti vybrali jméno Linda
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:13
- Nahlásit
Eda
Ahoj Lindo
Člověk si nevybere - buď mi chrápe do ucha manžel, nebo čuba Já s ní mám zavedeno, že spolu spíme výjimečně - svátečně, právě když nespím s manželem nebo jsme mimo domov. Jinak do postele taky nechodí, ani o to nestojí. Ale jak spí se mnou, tak se k sobě zavrtáme a jí je pak právě vedro a jde zas ven Zas to má tu výhodu, že když ti psi spí venku a jsou otužilí, tak mnohem míň línají a jsou pěkně v srsti.
Fotku smečky, to se řekne. Zase narážím na svůj PC-analfabetismus a neschopnost. Pokusím se.
|