Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Eda
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:13
- Nahlásit

MARTAN
to ti teda závidím, ten sníh!!!! u nás zatím nic Eda sníh miluje, podezřívám jí, že má nějaké severské předky. Dá se říct, že všechen letošní první sníh slízala ze zahrady

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:00
- Nahlásit

Eda
To je super fotka!!!!
A jaktože tam nemáte sníh?
A chystáš se s ní na nějaké zkoušky a výstavy? Určitě Tě i chovatelka do toho trochu tlačí, ne.

Jandula
Je to s tou DKK těžký. Všude okolo (PL, SK) prý mají hodnocení mírnější než u nás. Pak se nemůžeš na nic spolehnout. Proto já teď pojedu krýt psem, který má veškerá vyšetření dělaná a vyhodnocovaná v Anglii.
Nějak mi uniklo, jestli je Sára po operaci kyčlí, anebo loktů?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:09
- Nahlásit

Jandula
Je fakt, že teď už se kluby s tím hodnocením DKK na Slovensku snaží bojovat... třeba reimporty musí splňovat naše chovné podmínky,tj. i hodnocení DKK v tuzemsku a pouze od vybraných certifikovaných veterinářů... ale stejně, stoprocentní to nikdy nebude. Někdo doveze drahého psa ze zahraničí a když to nedopadne, snaží se ho uchovnit za každou cenu... a nejhorší je, že laik, který se v tom nevyzná a kupuje si své první štěně, nemá šanci se k těmto informacím dostat (nebo ani netuší, že by se po něčem takovém měl pídit).

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:21
- Nahlásit

Meggi
Tak jsem to nemyslela, asi jsem to špatně vyjádřila, i já jsem vesnický dítě /spíš jsem myslela na nějaký lidi, který si psa vezmou jen k baráku a k veterináři jdou možná jen na očkování)

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:23
- Nahlásit

Ketrin
Třeba tady v Chorvatsku dělaj RTG psovi, kterej je vzhůru (to je podle mě hrozná kravina) - mám několik známejch, který kvůli tomu jezděj do Slovinska... Prostě ten RTG nikdy nemůže být takový jako když pes spí...

Sára je po operaci loktů, ale byla mi nabídnuta i operace levý kyčle, ale po těch podmínkách, psa držíš hodně dlouhou dobu v ohrádce pro děti... no prostě síla...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:53
- Nahlásit

Jandula
Chudák. Hlavně aby jí to pomohlo.

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:01
- Nahlásit

Ketrin
Myslím, že lokty už jsou docela v pohodě, po operaci je měsíc, ještě měsíc musíme vydržet nějaký klidový stav.
Ale sama máš fenku s DKK, takže víš, jak to je - teď jí hlavně potřebuju co nejvíc osvalit, hubená je dost (zvlášť teď po tý falešce má ještě problém se žrádlem - to je neuvěřitelný, vždycky jsem si říkala, jak je hrozný mít rozežranýho psa, že bych radši psa, který frfňá nad žrádlem a teď když ho mám, tak jsem z toho hotová).
Ale ta operace kyčlí - trojitá osteochomie (nějak tak) pánve je vlastně to, že psovi (do 14 měsíců věku a bez artrózy) naříznou na třech místech pánev a srovnají ji tak, aby kloubní jamka hlouběji držela kloub - ale je to fakt náročná operace, dostávají se tam přes svaly atd., pes se poté (nevím jak dlouhou dobu) nesmí vůbec pohybovat - takže do toho jsem nešla...

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:03
- Nahlásit

Jandula
TROJITÁ OSTEOTOMIE PÁNVE (TOP)

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:11
- Nahlásit

Garfield
Sem byla líná se podívat na mail, kde to mám napsaný... Co ty, půjdeš do toho?

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:21
- Nahlásit

Jandula
Nepůjdu do ničeho. Nemá to smysl u psa, kterej je o 1 cm delší než dovoluje standard

Ne nechám pracovat čas a osud.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:30
- Nahlásit

Víš, já to tady nerada rozebírám, protože v létě jsem tu za své názory na DKK dostala od některých pěknou sodu... Takže se omezím na fakta: mám asi štěstí, že moje skoro 10letá veteránka s DKK 4/3 nemá a nikdy neměla sebemenší problémy. A to u ní celý život ještě bojuju s nadváhou, takže podle všech teorií by už dávno neměla chodit, nebo měla aspoň kulhat. Nic z toho se neděje. Nijak jsme ji nešetřili - co ta nachodila kilometrů po horách, v těžkém terénu. Kromě největších mrazů spí venku (tedy samozřejmě v zateplené boudě). A navíc není žádná výjimka. Znám spoustu LR se stejným nálezem, kteří pracují např.v myslivosti a to je taky zátěž.
Takže já nepopírám, že DKK je problém a vím, že jiní psi třeba i s menším nálezem problémy mají, ale spíš mi vadí, že se teď chov jednostranně zaměřuje jen na to a pomíjí jiné věci. Úplně nejkřiklavější je, že se do chovu kontrolují kyčle, ale lokty ne (jakoby psi chodili jen po zadních).
Teď je tu třeba jeden pes, který má super kyčle, ale jinak nic moc a problematická povaha. A všichni s ním kryjí.

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:47
- Nahlásit

Ketrin
Úplně nejkřiklavější je, že se do chovu kontrolují kyčle, ale lokty ne (jakoby psi chodili jen po zadních).
Máš samozřejmě pravdu, ale svědomitej chovatel kontroluje i to, když si budu vybírat dalšího psa (dle mé srdcové záležitosti to bude některý z retrieverů), tak jedině od toho chovatele, kterej dělá vyšetření DKK a DLK plus dědičný onemocnění očí... (takhle to má třeba ta moje veterinářka)...
A co se týče povahy - to je druhá pravda - každej chce super psa, ale myslí si, že si ho vychová k obrazu svému /samozřejmě některý věci může ovlivnit/, ale nechápe, že něco už ten pes má vrozený a že to může maximálně korigovat (tak jako já třeba u Sáry koriguju její lekavost a citlivost na zvuky - to bude zase super Silvestr)...

Břetislava
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:09
- Nahlásit

A kolik váží vaši labrouši?? Píšou tady někteří, že mají tlusťochy, tak mě zajímá, kolik váží. Náš černoch má v 1,5 roku 31 kg ... taky si skoro všichni myslí, že je to fenka

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:10
- Nahlásit

Břetislava
Sam má 2,5 roku a okolo 35 kg

wensday
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:13
- Nahlásit

Anne má 17 měsíců a cáží 37,5 kg. Je to velkej bílej koník ... je bez PP, no.

Břetislava
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:19
- Nahlásit

Je známo, že labrouš není pes jednoho pána, ale včera se nám stala taková zvláštní věc. Šli jsme z večerní procházky a přítel chtěl dát u cesty psa na vodítko. Podotýkám, že pes poslouchá hlavně mě, protože se mu věnuju od rána do večera a vůbec jsme nejlepší kamarádi No a tak ho přítel zavolal a čekal. Najednou se náš černoch začal válet ve sněhu a dělat cokoliv jinýho než aby poslechl. Tak to přítel zopakoval důrazněji a pes si hledal, co by tak udělal .. najednou uviděl klacek a vůbec si přítele nevšímal. Jelo auto, tak jsme ho zavolala já a hned přišel. Nicméně mi potom stějně přítel vyčetl, že mu podrývám autoritu ... už totiž několikrát se stalo, že ho přítel zavolal a on přišel automaticky ke mě. Myslíte, že pokud jdeme venčit oba, tak má psa volat jen pán??? díky

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:21
- Nahlásit

Jandula
"..svědomitej chovatel.." samozřejmě, jde o to že by to mělo být povinný.

Břetislava
31 kg to není moc... Rambo měl v tom věku okolo 37-38, a to byl spíš štíhlý ("atletický typ"-z posudku rozhodčího)

Jenže pokud vypadá jako fenka, tak to není jen váhou, ale celkově typem - asi má slabší kostru, když ho vyfutruješ, nic tím nezískáš a jeho zdraví taky neposloužíš - podle fotek je pěknej, tak klid.

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:27
- Nahlásit

Ketrin
"..svědomitej chovatel.." samozřejmě, jde o to že by to mělo být povinný.
a to je to - jenže jako u psů bez PP, kde není poptávka není ani nabídka. Já sama bych si dneska už vybrala štěně jen od toho, kdo dělá tahle všechna vyšetření...

Břetislava
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:28
- Nahlásit

Asi je po mamince .. ta byla taková malinká černoška. Zato jeho taťka měl 40kg a ještě k tomu byl hnědej. Takže Kuba je malinkej černoch po mamince.

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:44
- Nahlásit

Náš Maddy má 8 mesiacov a 36 kg. A to vôbec nie je tlsťoch.Na fotke so svojou čiernou maminou. Miša

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:47
- Nahlásit

Anonymní - Míša
Ten je moc krásný. Po kom je?

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:50
- Nahlásit

ďakujem.
otec JCH.Attikonak Trully Maddly Deeply /impot Švedsko/
matka Alessia Flow of Energy / tá je po známom Ch. Roll a Taco of Tintagel Winds/

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:52
- Nahlásit

Anonymní - Míša
Tak jsem to (otce) odhadla správně - ta hlava se nezapře. Nádherný pes.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:53
- Nahlásit

Ketrin
..taky mi napovědělo, že to je "Maddy"

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:54
- Nahlásit

Anonymní
Fakt je krásnej, oni mají prostě ten pohled úchvatnej - socka největší...

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:58
- Nahlásit

Áno otec je MADDY a ten môj divoch je Maddy junior.
Meno Maddy mu prischlo už u chovateľky lebo sa najviac z vrhu podobal na tatina aj keď v PP je to Adam.

Janka
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:16
- Nahlásit

Tohle je můj Fido!!!! Je mu 18 měsíců.

Janka
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:29
- Nahlásit

Ještě vám o Fidovi musím napsat, že je to děsný drak a rošťák, který taky miluje vodu a plavání a je mu úplně jedno, jestli je zrovna léto nebo zima. Jak vidí vodu, tak už se rozbíhá na labradoří šipku - placáka Joo, a taky vaši hafové tak strašně vyjou na sanitky? Náš jakmile slyší nějakou houkačku, tak se postaví a vyje jako blázen; je to hrozně srandovní, ale vždycky to maskuju, aby to neviděl, že se mu směju

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:34
- Nahlásit

Anne na sanitky nevyje, taky miluje vodu a všechny větve a klacky

Janka
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:42
- Nahlásit

Jooo, tak na klacky, to jsme my taky!!! A čím větší klacek nebo kus stromu, tím lepší!!!!! Aportek - třeba míček dobrý, ale to Fíka vždycky po chvilce omrzí. Zato když se najde pořádné poleno, tak můžu házet pořád dokola, div mi ruka neupadne!!!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání