| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 10:10
- Nahlásit
Bára a Sam
Chápu... z prvního příspěvku se zdálo, že ti to dost vadí...
Taky mám temperamentního psa. V žádnym případě nedovolím, aby mě nakrýval, ale zas třeba ho občas nechám, aby na mě skákal a i ho k tomu povzbudím - např. když se mu něco povede při cvičení a on má z toho radost.
Vše se musí vhodně vybalancovat
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 10:12
- Nahlásit
Bára a Sam
Ty píšeš,že je to otravný a máš už teď poškrábaný záda a to má pouze 23 kg. Ber to tak,že je lepší ho teď trochu buzerovat a poslat na místo než aby jsi s tím musela začít až bude dospělý,kdy jednak bude mít 40 kg a jednak nebude chápat,proč je najednou všechno jinak. A já osobně bych se taky bála,že takhle začne otravovat třeba návštěvy,což je fakt dost nepříjemný,ale zase nemůžeš po něm chtít,aby rozlišoval,u koho si takhle "zažertovat" může a u koho ne. Upřímně - pro mě "ojíždění" jednoznačný tabu a to nejen směrem k lidem,ale taky k polštářům,hračkám apod. Právě proto,že to ty úchyláčci (a úchylačky,Roza kdyby mohla,tak neustále ojíždí polštáře) mají přirozeně v sobě a když je brzy nezabrzdíš,tak se tak naučí zabavovat
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 11:06
- Nahlásit
Jo já vám rozumim, ale asi to vždy špatně napíšu, protože mám z vašich odpovědí tak trošku pocit, že si myslíte, že Sama neumím vychovávat a že ho za nic netrestám..tak to ale není a já chápu, že vy jakožto paničky už dospělých psů můžete vidět problém v tom, co mě přijde jako prkotina a zjistim to, až bude dospělej...k tomu trtkání..ze začátku jsem se smála, myslela jsem, že to je jen rozvášnění při hře a nebo prostě se mu plaší hormony, ale znám jednoho bígla, co to dělá pořád a na všechny, a to už opravdu usměvný není,ten fakt "ojede" uplně všechno..takže jakmile Sam začne, končim hru a jdu pryč..jenže máme byt bez dveří, takže s tim místem je to trošku složitější, on na místě vydrží tak 30 vteřin a letí pro jinou hračku nebo honit kočky..takže vždy 10 minut strávíme tím, že opakuju na místo, na místo..začal to na něj cca před měsícem dělat kamarád labrador (pes), takže to asi odkoukal od něj, protože je hrozná opice a od tohoto Luise opakuje uplně všechno..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 11:24
- Nahlásit
Bára a Sam
Neber to nějak zle,jen vycházej z toho,že až přijde pořádná puberta,všechno,co se nenaučil pořádně na 100% zapomene. Trénujte odložení,ono je to opravdu dost praktické pro normální život,když třeba něco děláš,co by i pro pesana mohlo být nebezpečný nebo nebezpečný pro tebe,kdyby se ti tam pletl hlavně,když Sama začne obskakovat druhej pes,tak ho z něj sundej a chraň ho tak,nenechávej to na nich.
On ten první příspěvek vyzněl,že tě to otravuje a Sam to furt zkouší,tak proto jsme se tak rozepsali.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 12:37
- Nahlásit
Bára a Sam
pocit, že si myslíte, že Sama neumím vychovávat a že ho za nic netrestám. ale prosím tě... to je ta nevýhoda psaného slova, když jde o nějaké rady porady tak se snažím být stručná a věcná a pak to možná vyznívá moc stroze a jako kritika, ale tak to není myšleno a to odložení fakt trénuj, hodí se pořád
Jsem přijela z nákupu, trošku jsem bouchla auto
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 13:29
- Nahlásit
Ketrin
Ježiš co jsi dělala?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 13:32
- Nahlásit
couvala mám blbý zvyk koukat jen do zrcátek... a na parkovišti u Tesca byl nějaký blbý poutač, co v nich nebyl vidět
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 13:42
- Nahlásit
Ketrin
blbý poutač, co v nich nebyl vidět
a hajzl neuhnul,viď
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 13:53
- Nahlásit
jana33
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 15:58
- Nahlásit
Jo já mám taky těžkej den v práci, lidi už mají mozky asi přepnutý na víkend..jsem se ráno trošku vytočila arogantním hostem a prasklým topením, tak se omlouvám za ten muj emocionální výlev...hezký víkend
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 21:44
- Nahlásit
Bára a Sam
není proč se omlouvat to bys koukala co se děje na jiných fórech
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2007 19:41
- Nahlásit
jana33To jsem jednou četla v Pes přítel člověka,byl tam nějakej profi voják,co teď má labroše bombaře,strašně si ho vychvaloval,jak je oproti NO nej nej nej,jediná chyba u něj je,že ani on,letitej a zkušenej psovod ho nemůže odnaučit žrát na co přijde
jestli je to ten samej, tak byli nedávno v pořadu u Krause "uvolněte se, prosím". vyhráli s pesanem nějakou soutěž a mluvil právě o té jeho pažravosti
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 08:56
- Nahlásit
Ahoj holky,tak jak je při pondělku? V sobotu na cvičáku zase všichni psi nádherně kravili, nějakej handling neexistoval,všichni si čmuchali myšičky a byli vysmátý. Jindra říkala,že třeba Samoušet,tak vysmátýho ještě neviděla holt se ochladilo,tak se jim vlila nová krev do žil. Prostě legrace
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 09:02
- Nahlásit
jana33
No ani mi nemluv. Já už asi 2 týdny nedrtím nic jiného než poslušnost. Stophvizd, daunování, pořád dokola. Si totiž Borgo nějak popletl povely... když chci aby se JEN NORMÁLNĚ PROBĚHL a dám mu "Volno", tak on se chová jako kdybych mu řekla "Hledej zvěř" Furt ho musím udržovat v pozornosti, jako že možná po něm budu něco chtít, pořád nějaký překvápka, aby se nedostal do toho rauše kdy najde stopu a nevidí neslyší
Jinak v so jsem dělala pro oveverkáře trénink, bylo hezky tak jsme si to užili, přijela převaha fen, tak si to užil i Borgo ale byl hodnej
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 09:27
- Nahlásit
Ketrin
No to znám,pro Sama povel volno v přírodě znamená slídění,stopování,prolízání houštin. Naštěstí teda u toho většinou vnímá,ale stejně. Takže Borgouše naprosto chápu.
A přijeli ti nějaký odchovy?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 09:32
- Nahlásit
Ne, to byl jen trénink pro hlášené na OVVR co tu budou za 14 dní. Ale ve čtvrtek přijede na návštěvu Bali - to zas bude
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 09:38
- Nahlásit
Ketrin
Já vim,já myslela,jestli se ti právě někdo z odchovu na OVVR nepřihlásil
No s Baluškou to asi bude bugr
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 09:49
- Nahlásit
nepřihlásil málo je honím
až budeš mít čas, koukni na stránky-jetam rodokmen bud.vrhu a pod některými jmény i fotky.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 09:52
- Nahlásit
Jéé ten Carpeny Walpol vypadá krásně,takový správný krátký kompaktní labrošek
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 09:57
- Nahlásit
No, ten se mi moc líbí a taky Loresho Ozzie.
Někteří psi tam jsou třeba ve věku 8-10 let, tak to je potřeba taky zohlednit
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 10:24
- Nahlásit
Ketrin
ZApomněla jsem Ti taky pochválit strábečky, jsem se na někonečně podívala Fakt super, doporučím je sousedům....přemejšlí už dlouho o labrouškovi, tak ať se pročtou co se dá Ozzie se mi taky moc líbí.....všichni jsou moc pěkní,takový moje tipy s hezkýma hlavama....a Andy je zrovna taková žížala žížalovitá
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 10:27
- Nahlásit
No no fotky někdy matou,ale tihle dva sto jí za to
choco
co marod?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 10:59 - Změnil/a: choco
- Nahlásit
jana33
Marod pomalounku polehounku zarůstá, jinak nemusím psát, že ho to už silně nebaví chodit jen na špagátě....a opravdu bych chtěla poznat někoho, komu se pes podaří bez skákání a běhacích výpadů udržet v klidu, v jakým by měl teoreticky být....mě to prostě nejde...už aby mohl něco víc a já si mohla to svý zvíře brát s sebou, kam jen budu chtít, což teď nejde a tak zůstává třeba na den dva s rodičema a to je hromádka neštěstí....ale ke psovi ho prostě vzít nemůžu a courat dlouho taky není pravý ořechový...tak statečně ještě odolávám vyčitavým pohledům Andyho a výčitkám našich,že ho furt opouštím ...Jinak mi přijde ,že chodí lépe,ale nožky má stále od sebe
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 11:02
- Nahlásit
choco
dík za pochvalu Marod -už jste byli na nějaké kontrole? a jestli jo, co vám řekli?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 11:12
- Nahlásit
Ketrin
byli jsme zatím na vyndavání stehů předminulý týden, a to tu ránu měl v pořádku...k chůzi nám nic ještě neříkal, to se uvidí teprve začátkem listopadu...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 11:41
- Nahlásit
jana33
a hele, tak Eva&Jindra tu knížku doporučujou na stránkách.
Tak to já ji nakoupím a dám ke každému štěněti... přijde mi to daleko užitečnější než dávat hračku nebo obojek, což si stejně každý koupí podle svého gusta.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 11:44
- Nahlásit
Ketrin
Jo,tak to už jí dostali,Evča říkala,že jen čeká až přijde.
No,ale vlastně si jí kupovat nebudu,dostanu jí k Cecilce
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 11:47
- Nahlásit
Jen aby se nenarodili jen Caesar, Caleb a Cassius Clay
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 11:48
- Nahlásit
Ketrin
kšc,to nepřipadá v úvahu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 14:49
- Nahlásit
jana33
jsem si vzpomněla, že Ferďas měl jít na nějakou operaci slzného kanálku,ne? -co že nereferuješ, jestli už to proběhlo a jak??
|