| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 11:18
- Nahlásit
jana33
Ahoj.. prosím Tě, jaký je to maso z Vetamixu? myslím kvalita. Si říkám, že bych mohla vzít těch 50 kg, ono to pro smečku zas až tak na dlouho není, měla bych klid od věčnýho nakupování masa a když se teď pomalu uvolňuje mrazák od mrtvol na výcvik, tak by se mi to snad i vešlo....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 11:31
- Nahlásit
Ketrin
Vetamix je super,my krmíme vlastně jen jím,kromě filé,to je od Pošváře,ale to je proto,že ho u nás ve zveráči mají prostě od něho. Od Vetamixu mám vyzkoušený hrubomletý hovězí,hovězí s droby,srdíčko,ledvinky,všechno super. S kuřecím kvůli Samovi zkušenost nemám,ale je prý super taky. Fakt jsem s Vetamixem spokojená
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 12:02
- Nahlásit
jo Jani, jaký to jsou tablety, měkký - tvrdý a jak to psiska baští? Prosím nějaké podrobnosti...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 12:58
- Nahlásit
Jandula
Tablety tvrdý,dělený čárkou v půlce,psiska je baští bez problémů,dáváme je do žrádla,ale zblajznou je i z ruky a to i Ferda,který se na všechno dívá jako na potencionální zdroj otravy malého neviného psíčka
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2007 11:45
- Nahlásit
Jandula
Nejdete o víkendu cvičit? Já už se těším,mám nějakej absťák
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2007 12:11
- Nahlásit
jana33
Jani, nejdeme, táta má padesátiny, takže v sobotu je velká oslava a nevím nevím, jestli bych byla v neděli připravena řídit a vstávat
|
choco
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2007 19:26
- Nahlásit
jana33
tak to asi taky Andymu pořídím Nutradyl,jen co dobere ty dva Alavisy...už se nám ta operace blíží...máma mluvila s nějakou sestřičkou, že bychom si raději Andyho večer vzali a prý to pan doktor dělá nerad....tak snad nebude moc proti, domluvím se s ním až to ráno,protože dovolat se mu je teď zhola nemožné.
Já jdu na cvičák v neděli ráno koukat a fotit Andyho ségru...pak už se tam dlouho asi nedostanu, páník od Eli chce s tímhle cvičákem skončit a začít chodit na klasický...je fakt,že tam s těma štěndama a dorostencama dělají pořád jedno a to samé a tak je to už docela nuďo.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 15:20
- Nahlásit
Ahoj holky, tak Sam čerstvě oslavil 5 měsíců (strašne to letí ) a stává se z něj pomalu a jistě puberťák, začíná už čmuchat a olizovat v trávě co může a jelikož u něj pozoruju zvýšenou aktivitu u venčení (jinak rečeno tahá na vodítku jak prase), tak mě napadlo, že bych si dokud není sníh mohla brát ven kolo abych nemusela za ním vlát a být pořád v poklusu, páč mu nestačím..myslíte, že může štěně v tomhle věku už běhat u kola? Samozřejmě pomalu a krátký vzdálenosti..
Dotaz č.2...pojedete na výstavu do ČB na začátku října??
|
choco
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 23:37 - Změnil/a: choco
- Nahlásit
Bára a Sam
To Andy teď slavil 9měsíčiny taky tomu nemůžu uvěřit,jak rychle nám to uteklo. Já bych takhle malýho prcka ještě ke kolu nebrala. Na výstavě v Budějkách jsem se byla podívat teď a už se tam na mezinárodku nechystám, až v listopadu do Prahy se půjdu zase juknout,ale to ještě bez Andíka,jen jako divák
|
anf
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 12:04 - Změnil/a: anf
- Nahlásit
Ketrin
fascinujeme me u Borga na strankach veta: Těší mě, když mi lidé, často úplně neznámí, píší že se jim líbí mé stránky a fotky našich psů, a několikrát jsem byla požádána o svolení někde je použít, např.na rescue stránce retrívrů v nouzi. Nemám s tím žádný problém, naopak mi to dělá radost
Aby ne, pokud i tak bohuliba cinnost, jako hledani retrieveru v utulcich, z cehoz autorka onech stranek (pokud vim) nemela krome zadneho volneho casu vubec nic, Vam osobne prinasi tolik zadany profit v podobe reklamy.
Nebo snad na strankach "jineho fora" to nejste Vy, kdo zada autorku stranek o pridani jmen ke psum v logu? Jeste ze mela autorka dostatek soudnosti a dala tam uplne jiny logo... Uz to vidim, 2 psi v logu, pod nimi jmena dlouhy jak tejden pred vejplatou, k tomu sampionaty a pod tim napis, ze toto jsou stranky retrieveru v utulcich....... Svoleni ste udelila, jak sama v odkazu uvadite, jen tam proste nebyla jmena, pres ktera by se kazdy pres jakykoliv vyhledavac dostal k Vasemu jmenu a na stranky Vasi CHS a to byl problem.
Pak abyste nemela radost.....
Sorry, nebyl muj zamer cpat to sem, ale u Borga na strankach nejsou povoleny komentare a ani kniha navstev tam jaksi nenasla sve misto.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 17:18
- Nahlásit
anf
Žádný profit z reklamy nemám, jelikož na stránkách žádnou nemám. O tom to vůbec není.
A pokud jste paní Š.-protože nevím kdo jiný by mi tohle psal- tak s Vámi už nemám o čem diskutovat - nezachovala jste se správně a ještě to rozpatláváte a naznačujete, že jsem nějaký prudič, co si jen trapně vymýšlí. Nedivte se, že s takovým chováním jednou narazíte. Řečičky okolo, co děláte pro lidi, aby měli informace, ty s tím vůbec nesouvisejí. Podstata věci je tato: vy jste si bez dovolení stáhla mé (i jiné) články a vydávala je za své. Někomu to možná nevadí, ale mně ano. Udělala jste to Vy, ne já.
Kdyby to skončilo odstraněním těch textů a kdybyste se do mne veřejně nenavážela, a ze sebe nedělala chudinku, co chtěla jen přinést informace čtenářům, nikdy bych to nezveřejňovala. Nijak se v podobných věcech nevyžívám. Až odstraníte vaše narážky na mne, já ten článek odstraním celý. Toť vše.
H.Kotasová
|
anf
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 17:42
- Nahlásit
Nejsem pani S., me jmeno by Vam stejne nic nereklo, je tedy zbytecne
A jak jiz bylo uvedeno v mym prvnim prispevku. Kdyz ste tak strasne rada, kdyz ma nekdo Vase dovolene fotky u sebe na strankach, pak nechapu, proc ste tak kerovala do autorky retrieveru v nouzi, ze mermomoci musite u svych "krasnych" psu mit jmena, ktera by samozrejme ukazovala na Vas, na chovatelku psu s PP, a uplne by odvedla pozornost od tech psu, pro ktere byly stranky stvoreny.
Ne, nejsem pani S., ale i tak by me zajimalo, proc ste tak strasne nutne musela mit u svych psu jejich jmena? Jako by to nekoho zajimalo, kdyz si prisel vybrat psa z utulku....
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 18:07
- Nahlásit
choco
no mě to mrzí, já jsem tu co byla ted uplně propásla a nějak jsem si zafixovala až tu mezinárodní..no škoda, ale stejně jsem musela být v práci..a kdy je v listodu v Praze? To jsem tam ve škole, tak bych se taky skočila juknout..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 18:43
- Nahlásit
anf Ok, milý anonyme.
Nemyslím že bych do někoho kerovala ani že bych mermomoci tam něco vyžadovala. Pokud si to přečtete pozorně a nezaujatě, zjistíte že jsem se jen slušně zeptala, zda by tam nešlo doplnit jména. A důvod je jednoduchý: tu samou fotku jsem asi rok předtím posílala svým "psím" známým a kamarádům jako PF, a nechtěla jsem, aby někdo po shlédnutí téže fotky na stránkách retrívrů v nouzi nabyl dojmu, že moji psi jsou v nouzi a strádají v útulku.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 21:45
- Nahlásit
anf
úplně zcela nezaujatě
je zcela přirozené, že pokud odněkud přejímám jakýkoliv text či obrazovou dokumentaci, VŽDY CITUJI zdroj či autora - pokud jsem tedy slušný člověk - jinak je to jen sprostý plagiarismus, který neposvětí ani boj za dobrou věc
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 06:35 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Málem by zapadly psí dotazy....
Bára a Sam To kolo Ti vřele nedoporučuju. Je ještě moc malý, ve vývinu, může mu to uškodit.
Mimoto naučit chodit a netahat na vodítku ho stejně musíš naučit a čim dřív, tím líp - 5 měs.štěně se přece jen ještě koriguje lépe, než až bude vážit 30-35-40... kg
choco
tam s těma štěndama a dorostencama dělají pořád jedno a to samé a tak je to už docela nuďo.
To trošku nechápu... ona už všechno umí? Oni ty začátky prostě jsou trochu nuďo, ale těžko dělat něco dalšího, když mimina nemají zvládnuté základy... Taky teď od začátku září vedu novou skupinku-4 štěňata 5-10 měsíců, a hned jsem na to páníčky upozorňovala, že ty začátky a polsušnost někdy moc zábavné nejsou, ale to se prostě nedá nic dělat.
A malýmu držím palce a myslím na vás-je ta operace dneska, že jo?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 08:36
- Nahlásit
anf
Znám jak majitelku resp. tvůrkyni stránek retriever v nouzi,znám i Ketrin (Helču). Autorka retrievera v nouzi nikdy neměla pocit,že by jí Helča do něčeho cpala,nutila tam dát jména,jinak jí fotky nepovolí atd.,ono je to stejně znát z celé té diskuze. Helča všude píš "nemohla bys", "nemohlo by se tam objevit" atd.,takže fakt nechápu,čeho se to chytáte. Potrefená husa okolo sebe kope,alfa a omega všeho je,že celé články z Helčina webu byli bez souhlasu zkopírovány a použity na webu jiném,což je jednak samo o sobě protiprávní a hlavně nemorální,základní lidskou slušností by mělo být dovolení se autorky a po obdržení souhlasu na konec článku uvést zdroj. Ani jedno se nestalo a ještě se o Helčo otíráte,kdoví co si to dovoluje. Než psát tady nesmysly,možná by to chtělo zamyslet se sama nad sebou.
Bára a Sam
Kolo rozhodně vhodné pro tenhle věk není,pomalu s ním můžeš začínat tak od roku pejska,labroš se vyvíjí hodně dlouho a s takovouhle zátěží na klouby se musí opatrně. Spíš bych s ním začla chodit na cvičák a začala intenzivně pracovat na poslušnosti.
choco
Taky tomu moc nerozumím,samozřejmě záleží na tom,co chce páník se psem dělat,můžeme se mu zdát,že oproti "klasickýmu" cvičáku se tady postupuje pomalu,ale jednak je to promyšlené a ušité retrieverům na míru (nikdy jsem neviděla znechucenějšího psa než Sama na klasickým cvičáku) a druhak přesně jak píše Ketrin,teprve ve chvíli,kdy umí výborně základy,může se postupovat výš,zvlášť u té lovečiny a aportů ti může jeden nedocvičený cvik všechno zkazit a šoupnout tě zas na úplný začátek
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 08:38
- Nahlásit
A jinak jsme včera byli na houbách,na malinkém kousku jsme se zasekli tři hodiny a měli plné košíky. A labradoři mě moc potěšili,protože při slídění v houštinách vyplašili dvě srnečky a hned na první zapískání se nechali odvolat a přiběhli ke mě. Jsou to šikulky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 08:52
- Nahlásit
jana33
dvě srnečky a hned na první zapískání se nechali odvolat
tak to jsou dobří to Bresta se včera pustila taky za srncem, sice se na 1.písknutí zastavila, ale dooost dlouho pak stála a čuměla střídavě na mě a na odbíhající zvěř a rozmýšlela se, kam to teda nasměruje
a my ani na houby nemusíme, kozáci nám rostou přímo na zahradě, heč se synem jsem včera trhala a ukládala jabka a labrouši vydatně pomáhali (konzumovali vše co spadlo na zem)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 08:56
- Nahlásit
Ketrin
ukládala jabka a labrouši vydatně pomáhali
No to si dokážu živě představit,naši by taky dělali pro jabka kotrmelce
kozáci nám rostou přímo na zahradě
My se rádi projdeme kozáky jsme našli minule a praváky,ale zrovna jsem včera říkala,že křemenáče už jsem neviděla,ani nepamatuju
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 08:56
- Nahlásit
jana33
myslela jsem kvůli tomu, jak jsem psala, že za ním vlaju..na cvičák se chystáme, máme za městem jeden speciálně pro retrievry, každou třetí sobotu v měsíci, jenže zatím jsme jednou byli na dovče a po druhý v práci, takže to zatím nevyšlo..nemyslim, že neposlouchá, učí se a chápe všechno rychle, jen je prostě hyperaktivní klasickej labrador..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 09:02
- Nahlásit
Bára a Sam
Jasně,já to chápu,ale na chůzi na vodítku máte nejvyšší čas,páč miláček bude těžší a těžší a těžší a výcvik jako takový,když ho uděláš formou hry a zábavně,tak je to nejlepší unavovadlo ze všech,protože miláčka unaví hodně hodně psychicky,což má mnohdy větší efekt než dvě hodiny vedle kola
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 09:04
- Nahlásit
jana33 se rádi projdeme
na procházky nosím batoh dumíků, bažantů a jeleních noh, ověšená vodítkama, v kapse mňamky a tenisák... a ještě košík na houby???
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 09:14
- Nahlásit
Ketrin
No už se taky těším,až to budu moct takhle praktikovat.
Máš tam mailíka
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 09:17
- Nahlásit
jana33
ty taky
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 09:36
- Nahlásit
Dobré ránečko,
Ketrin
Jakpak se chová,kromě toho,že jí zajímají srnečci,mamina Bresta.Máš z ní "těhotný" pocit?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 09:49
- Nahlásit
Zuzana T
"těhotný" pocit?zatím moc ne. Zrovna jsem to psala Janě. Když pominu, že se nechce odloučit od plyšovýho žlutýho sluníčka a všude ho nosí s sebou, tak jinak je uplně normální, blbne, lítá a chce cvičit. Do vody ji pro jistotu nepouštím. Uvidíme za 14 dní.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 10:33
- Nahlásit
Ketrin
tak držím palce.Ty holky ale dokážou mlžit,co?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 10:50
- Nahlásit
Ketrin
ahojky, nene s Eli je to v poslušností těžší, rozhodně všechno ještě neumí, a naopak dostala prý včera pěkný céres od Jindry, protože puberta s ní cloumá o sto šest a všechno naprosto ignorovala od pořádný chůze na vodítku po přoivolání....ale páník byl spokojený, protože se mu aspoň někdo věnoval a dostal cenný rady. Takže už žádný hračičky hračičky ,ale přísnost...S Andym zatím a to fakt hooodně zaťukávám větší problémy nemám a na cvičák jsme spolu chodili fakt odmalinka a tak proto mi to už přijde na jedno brdo a všechno co se tam s Pr%dilínama děje už s Andym známe....pravda aporty jsme teď naprosoto nechali stranou, takže to budeme zase začínat,ale pilujeme vezmi,drží a pusť aspoň bez odhazování aprotu a taky vezmi a podej třeba plyšáků,míčků,klacíků....a vypadá,že ho to i baví,ikdyž občas to zkusí jen vaflusnout,místo podání
Teď ale miláček spinká a já čekám na telefon od veta,jak to proběhlo...slzičky mi tekly,ale Andy to nesl statečnějc a nejdřív si sestřičky pečlivě oblízal...k doktorovi už tak nadšeně nešel Musil mu uděllal ještě s emnou rtg kyčlí,když už Andy byl pomalu v limbu a chvála bohu za jeho ortel...říkal,že na nulky to nevypadá,že by tomu dával ty jedničky,přičemž jedna nožka...ta co lupala při vyšetření víc je na tom o něco malinko hůř než ta druhá....ale každopádně jsem ráda,že to není nic horšího, ikdyž je mi jasný,že se to může ještě po roce vyvrbit v něco jinýho.....Už se těším,až bude s emnou doma miláčik a dostane dlabanec, to hkladovění mu vůbec nedělá dobře )) A drží se na váze 35 kilo,asi mu nemám nijak zvlášť přidávat na krmný dávce,že ne?
Bude lepší,když to bude hubeňour...
Tak jo lidičky,pak podám zprávu, jestli jsem si ho mohla vzít už večer nebo až zítra, pro ten případ jsem mu dala do taštičky s dekou a trčikem i plyšáčka
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 10:55
- Nahlásit
Bára a Sam
koukni se sem
http://www.jezevcici.cz/?nastenka&novinka=prvni-uz averka-mezinarodni-vystavy-praha-letnany-_113
|