| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 12:55
- Nahlásit
Jandula
Já tam začala chodit se Samem loni v červnu,to mu byli tři. On sice poslouchal,ale o aportu nevěděl nic a jen čučel,co to tam ty psi dělají takže neboj. Přes prázdniny se normálně cvičí,pokud není zrovna nějaký turnus tábora.
Ketrin
No vidíš,jak jsi šikovná. Já si připadala jako king,když jsem vymalovala novou obezdívku kolem vyměnněných oken
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 12:59
- Nahlásit
jana33
to jsi dobrá
no ale abysme se vrátili k tématu - přece jen s euforií z dobře absolvovaných zkoušek se psem se to srovnat nedá
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 13:08
- Nahlásit
Ketrin
viď,jsem sama sebe překvapila
počkej až vyměníš záchod kompletně a pak srovnávej - spravit nějakou maličkost to je jako naučit psa rovnat se správně k noze
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 13:37
- Nahlásit
Ketrin
hlavně se snaž změnit svůj přístup, protože chytrý pesan vycítí tvou nejistotu-když se budeš pořád bát, že zdrhne, tak taky nejspíš opravdu zdrhne...
pravda pravda, ale taky mám ten blok, sice Sáru pustím, ale musím vidět, že v dosahu nic není, prostě od tý doby, jak mi zdrhla za zajícem jí nevěřím... A taky jak je takový třeštiprdlo, vím, že když bych jí vzala naší ulicí bez vodítka, která není rušná, tak by se asi nic nestalo, ale trhnu hrůzou, že se jí něco stane...
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 13:56
- Nahlásit
No na ten cvičák určo půjdu,hlavně taky že vypadnu někam jinam přeci jen jsem od srpna doma a už mi krapet hrabe,že jsem těhule to mi nijak nevadí,zatím se to dá a až se mímo narodí tak jak psala ketrin,budu jen ráda že jsem vypadla
Jandulo,jsem ráda že nejsem jediná kdo má takový blok,kolikrát si říkám že jsem fakt na chocholouška
Všechno vidím hned černě a tak raději tomu předscházím a hafan je na vodítku no tím pádem nepotřebuji být tak důsledná při výcviku a tak je to dokolečka....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 13:59
- Nahlásit
Jandula
Všechno nejlepší k svátku (ostatním Janám taky).
Já myslím,že to se Sárou moc řešíš. Já se o Abby taky bojím,ale snažím se to nepřehánět.Když jdeme ulicí,kde je silnice,tak ji prostě pořád hlídám a pokud vidím,že jede auto nebo je něco,co by ji mohlo vyrušit,tak si ji přivolám a nechám ji jít u nohy.On ten pes brzo pochopí,jak se má chovat,aby mohl chodit na volno.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:12
- Nahlásit
abby
děkujiiiii...
pokud vidím,že jede auto nebo je něco,co by ji mohlo vyrušit,tak si ji přivolám
a to je to důležitý - Sára na mý přivolání kašle, když se prostě rozhodne blbnout a dělat osmičky tryskem, tak jí nepřivolám, ani kdybych měla pečený sele...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:14
- Nahlásit
přesně tak, jak píše abby...já taky Andyho od štěněte nechávám na volno, schovávám se mu a utíkám mu, aby si mě hlídal on, a ne já jeho. Když jdeme u silnice, tak už ví, že na konci chodníku se stojí a čeká na paničku, horší je to, když vidí jinýho pejsana, to se ještě udržet nedokáže, hlavně pokud jeho to jeho zamilovaná goldeňačka nebo nová kámoška ridgebacka , ale snažím se mu vysvětlit, že když řeknu nesmíš, tak k pejsovi prostě nepoletí a počká až mu to dovolím.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:17 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Jandula
To já taky ne.Amok je amok.A s jinýma psama ji u silnice hrát nenechám.Ale Abby se tak nějak naučila (mluvím o každodenním venčení a ne výketech o víkendu),že výjdeme z baráku a ona se musí držet na jedné straně a ne u silnice.Nějak už to zafixované a ani ji nenapadne,že by do té silnice lezla.A když se blížíme ke kritickému místu,tak ji dám k noze a jdeme spolu.Chtělo to trochu času a trpělovosti,ale šlo to.
I když potkáme psa,tak mě poslechne a počká,až jí dovolím k němu jít.Ale tohle opravdu na 99% platí jen na té procházce,kde chodí denně a ví,jak se chovat.Jinak je to poberťačka bláznivá
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:37
- Nahlásit
choco
já vím, že jsem tohle podcenila, ale bydlela jsem na místě, kde jezdili lidi jak magoři a Sára byla vítací typ, ke každýmu hned letěla, takže jsem jí měla radši na vodítku, pak prodělala dvě operace, po tý jedný nemohla tři měsíce z vodítka a od tý doby je prostě střelená (je pravda, že kdybych jí bývala pak přitáhla, tak by se zase srovnala, ale...)
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:44
- Nahlásit
Jandula
Každej jsme něco podcenili.Já zase zůstaň.Výhoda u retrívrů je,že se to dá většinou napravit v každém věku.Neboj,ona to zvládne.Jen si nesmíš říkat,že to nikdy nepůjde a postupně to zkoušet
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:51
- Nahlásit
Ketrin
sama a bez nápovědy jsem opravila nefunkční splachování na WC
já zase vyměnila zadní píchlý kolo u kola a hlavně nafoukla!!! úplně sama, poprvé... cítíte tu nadutost?
Jandula,jana33 hezký svátek!!!
my máme s Edkou dneska dvoje skoronarozeniny... ještě že je tak pěkně...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 14:59
- Nahlásit
Jandula
Tak se neboj a zkus to v těch Kolodějích a uvidíš, že nejsi sama, kdo má takový třeštiprdlo. Naopak je možný, že si pak řekneš, že na tom ještě nejste tak špatně. Odkoukáš spoustu fíglů i to jak by se to dělat nemělo. Mě se tam prostě mocinky líbí.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:00
- Nahlásit
Eda
Happy birthday to you, vaf vaf...happy birthday to you, vafívaf happy birthday dear Eda (tak mě napadlo, jak se vlastně jmenuješ? )))) ) a prostě happy birthday to you, Hafhaf
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:03
- Nahlásit
Eda
Jééé dvojnásobný narozky,to se dneska zřežete tak všechno nejlepší hnědce i paničce!!!!!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:23
- Nahlásit
jana33, choco
děkujeme za přáníčka, ale hnědka má takový kostrbatý narozky no... ale hlavně že je co slavit.
půjdeme sebou obě plácnout do řeky...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:28
- Nahlásit
Eda
co to je kostrbatý narozky?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:31
- Nahlásit
jana33
co to je kostrbatý narozky
Eda se narodila 24.12.2004 ale protože je o Vánocích dost frmol, "slaví" to se mnou společně
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:37
- Nahlásit
Eda
hezky si jí to stanovila
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:39
- Nahlásit
jana33
no né, nestanovila... máme společné to 24.!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 08:50
- Nahlásit
Holkýýýýý hlásím,že Sam se z neplavce stal plavcem!!!!! Já věděla,jak na něj na pacholka,prostě k tomu musí mít důvod - buď plave panička nebo ..... K narozeninám jsem mu koupila (teda samozřejmě všem ) atrapu kachny od Kanea, včera jsem jí ještě napachovala a jelo se k vodě. Nejdřív jsem jí hodila jen kousek do hloubky a po půl vteřinovém zaváhání plaval,aportoval. Opakovali jsme to ještě třikrát, Sam byl na to úplně nadrženej a na závěr přeplaval tak třičtvrtě řeky (házel páníček ) Jsem šťastná jako blecha,nikdy z něj asi nebude megaplavec,kterej si bude plavat do dálky jen tak pro radost,ale za aportem plave bez váhání a to je hlavní!!!!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 08:51
- Nahlásit
Holt to máme trochu časově posunutý - aport ve třech,plavání ve čtyřech,o to víc mě těší,že jsme zářným příkladem,že špatný i dlouhý začátek,nemusí znamenat konec
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 09:16
- Nahlásit
jana33
Tak to Samíkovi gratulujeme, Sára vleze do vody jedině ve chvíli, kdy tam jsou ostatní psi a hrozí, že by jí někdo tu hračku nebo aport mohl vyfouknout..
abby
choco
Tak holky, včera nastal hokus pokus se Sárou, byla jsem u našich, mají baráček se zahradou v takový vesnici, naproti přes ulici má barák teta... Máma byla u tety, tak jsem se pochlapila a vzala Sáru bez vodítka tam, všechno v poho, zamířila rovnou tam, tam blbla s její fenou a chystáme se zpět, řeknu čekej, koukám jestli nejede auto a řeknu, jdeme, no a Sára nasadila trysky, zahrabala a jela rovnou směr taková malá ulička a les... Tak jsem zařvala, tak se začala vracet, sem jí trošku vyhubovala, tak pádila zase za mámou, pak jsem šla k našim vrátkům na dvůr, zavolala jsem na ulici Sáro, jdeme a ten magor znovu zahrabal, a vylítl směr hlavní silnice, tak jsem znovu začala řvát Sáro ke mně, ona se zastavila a šla ke mně, jako stylem, no jo, co blbneš, tak jsem myslela, že jdeme na procházku, nooo, ty z toho taky naděláš....
A můj život se zkrátil o pár let, protože jsem si fakt představila, že mě neposlechne a srazí jí auto...
Já nevím, co dělat s touhle její praštěností a tryskovým během...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 09:20
- Nahlásit
jana33
super
třeba moh mít i s tou vodou nějakou blbou zkušenost a prostě trvalo trochu dýl než to rozchodil?
My jsme si včera taky pocvičili, zhruba dvě hoďky s naším goldením kámošem. Měli jsme i vzácnost - skutečnou byť už trochu jetou kachnu. Borgo včera dělal moc pěkně, takže předpokládám že zítra na zkouškách usoudí, že je zase čas si trošku zakravit
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 09:33
- Nahlásit
Ketrin
No jasně,že měl blbou zkušenost - do roku a půl vodu neviděl,pak tam vlezl,ale potopil se a nalokal se vody a pak ho jednou u vody potopil jinej pes,kterej tam skočil,takže se zasekl a stal se z něho broďák. Vodu milujeme,ale jen po bříško. Loni začal plavat se mnou,takže už věděl,že to jde,ale to měl jistotu,že ho "zachráním" A teď kachna,jsem to na něj vyzrála
|
choco
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 09:49
- Nahlásit
jana33
Tak to je pašák je to důkaz, že to chce mít trpělivost a jít na to pomalu a ono to jde
Ketrin
Budu vám držet palečky zítra, ať Borgo předvede jen to nej,co v něm je
Mě včera Andy moc velkou radost neudělal...chtěla jsem po něm zase zkusit aportit půlkilový klasický dummík a Andy dělal, že umírá, že je to jeho poslední hodinka a ten dummík vůbec neunese a ani vlastně nemá sílu na to, aby se pro něj vůbec zvedl...tak dostal pak už i pře čumec, když dělal opravdu nevšímáka, ale bylo to prd platný...pak už mi toho dummiše jen popotáhl po zemi a padl zase do polohy vležmo...Jak já bych chtěla přijít na to, aby ho to ba a ne neba. Navíc už pomalu začínám nervoznět, protože opravdu skoro nic neumím a pondělí je tady cobydup...
Jandula
Nevím, jestli jsem ta pravá, co mlže radit, jak na takový torpédo, protože Andy zatím nic takového nedělá a tak zatím nic takovýho ani řešit nemusím, ale napadlo mě, že když už se k tobě vracela, tak by možná místo vyhubování mělo být radostný vítání a nějaká odměna...pamlsek nebo hračku mít při sobě...taky bych ji asi měla zprvu na dlouhý šňůře, abych mohla zashánout dřív než by mi teda vběhla do silnice....a ještě než bych ji vůbec takhle pustila na volno u silnice, tak bych ji to učila na vodítku...jako buď stát nebo čekej...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 09:55
- Nahlásit
choco
Víš co, ona tyhle povely umí (čekej, stůj), jen je problém v tom, že když jí řeknu jdeme, tak vystřelí (což znamená, že nevidí, neslyší), neumí prostě jen tak jít vedle a čmuchat si něco... Vítání jsem dělala vždycky, ale nějak se to neprojevovalo, tak jsem to na ní trošku zkusila zhurta a asi to bylo moc...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 09:57
- Nahlásit
Jandula
cau, co delas na netu?? Krovi uz je prichystany???
|
choco
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 09:59
- Nahlásit
Jandula
a co píšťalka? Možná by to zaregistrovala víc...fakt zkus ten cvičák, kde ti poradí, když uvidí, v čem je problém...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:00
- Nahlásit
choco
Co je v pondělí? Neboj,ono to půjde,ale Andy bude stejně flegmatická povaha jako Samoušek a k tomu to horko,to mu prostě nepřidá
Ketrin
By jsi měla lepší pocit,kdyby včera kravil,co?
Jandula
Tak si jí ber k noze,když jsi v místě,kde se bojíš,že by se jí mohlo něco stát. A zkus pracovat na zastavení,na tohle je podle mě dobrá píšťalka
|