| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 14:34
- Nahlásit
choco
zapíchne, jako že nechce na veterinu?
nezáviď nám, ty budeš mít volno o celý měsíc přede mnou po státnicích máš padla, ne?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 14:39 - Změnil/a: choco
- Nahlásit
Eda
jojo, přesně tak...no do třetího očkování to bylo v phoodě to tam nacupital jedna radost, ale pak jsem tam byla co týden buď kvůli uším nebo kvůli dalším očkování (borelka, tetanus) a to se mu tam už nechce
Jj, měla bych mít pak padla.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 19:20
- Nahlásit
Tak Andy se sice zasekl o další kus dál, ale nemusela jsem ho brát do náruče...ono těch 23 kilo se už pronese , ale nechal se ukecat celkem snadno na pamlsek. Přetrpěl pigáro i ostříhání drápků s pečlivě nasazeným mučednickým ksichtíkem a bylo.
Eda
A co kolobrnda? Jak ste se s Edou vyvenčily?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 19:44
- Nahlásit
choco
kolobrnda super, krásně jsem si vyvenčila hlavu. Eda "lovila" bažanta, kachničky a pokusila se i o labutě, akorát, že ty na ní zasyčely a bylo po lovu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:02
- Nahlásit
jana33 a další Jany, které nás tu navštíví
Všechno nejlepší k svátku
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:08
- Nahlásit
jana33
Připojuji se ke Ketrin a také přeji hezký den k tomu Tvmu svátku
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:25
- Nahlásit
Jéééé děkuju,to je ta výhoda,když má člověk v nicku svoje pravé jméno
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:28
- Nahlásit
v nicku svoje pravé jméno
Správně by ses měla jmenovat Sam
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:34
- Nahlásit
Ketrin
Správně bych se měla jmenovat Samorozoferda a to už nikomu neříkám,že téměř všude mám nastavené heslo brita
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:43
- Nahlásit
Samorozoferda
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:46
- Nahlásit
choco
Ketrin
Děkujemeeee...
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 09:31
- Nahlásit
Ahojky tak jsem jdem na chvíli kouknout k vám už jsme tady byli ale to je hoooodně dávno
Mám taky labíka a je mu 2 a půl roku,v červenci se mu narodí lidská sestřička tak doufáme že na ní bude hodný a bude se o ní pěkně starat
Jinak nemáte tady někdo zkušenost s novým přírustkem do rodiny???
Ten náš je tak trochu rozmazlenej a hlavně je zvyklí že jsem s ním pořád doma,ale bezproblémů je i doma sám,ani se nebojím že by malé chtěl ublížit,to nééé ale přeci jen je to velký hafan tak snad bude optraný,jediné co bude muset pochopit že už panička nebu ňuchat jen jeho
jinak také přeji Všem Janinkám vše neeeeeeejjjjjjjjjjjjj.........
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 09:36
- Nahlásit
OPI
Labradoři přijímají děti v pohodě,samozřejmě za předpokladu,že ho nezačnete přehlížet a věnovat se jen mimču,musíte ho zapojit,aby se necítil odstrčeně. Ale OPI vážně se zamysli nad tím,co jsem ti psala na jiném foru - kór když čekáte rodinu,potřebujete mít ovladatelnýho psa,kočátek a flexina,to moc nefunguje Páník by s ním na cvičák nechodil?
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 09:56
- Nahlásit
no já vím že to je škoda,on je celkem ovladatelný,ale problém je i ve mě že se ho bojím pustit aby se nezaběhnul,kord tady v Praze
Bohužel s cvičákem to je složité,páč páníček je celý den v práci a já nemám auto abych se s ním tam dostala a v mhd v životě nejel
jako se štěnětem jsem s ním byla na cvičáku jendou,ale tam na vsi no to byl děs
od té doby jsme se cvičili sami,ale pravda je že to je asi i trochu takový samorost,ikdyž nějaký výcvik má,ale jsem zastánce toho že pes který neuposlechne na povel tak na volno být nemá,vím že to je moje chyba že jsem byla málo důsledná,ale jak jsem již psala tak on nijak nestrádá na pohybu,chodím s ním na dlouhé procházky,jezdíme na chatu kde má velkou zahradu,vím že mu to nevynahradí pohyb na volno,ale nemůžu pustit takového tajtrlíka na volno
Jinak kočárek a pes to bude oříšek,ale chodí i na krátkém vodítku tak snad to půjde,no a pro případ nouze máme ohlávku halti na ketré je jak beránek,ale samozřejmě to je ta poslední možnost
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:00
- Nahlásit
a nerada bych ostatní lidem způsobovala to co oni ted mě,že mám psa na vodítku a jejich psi si lítají kolem a jsou naprosto neovladatelný....
U nás by pomohla jedině pomoc na obou stranách,s hafem na cvičák a já k chocholouškovi abych neviděla vše hned tak černě
jelikož nevím kde tě naženu tak jsem to zkopírovala i sem
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:13
- Nahlásit
OPI
V Kolodějích se cvičí hlavně o víkendu (plus v týdnu ve čtvrtek),my taky přes týden nemáme čas. Zvykl by si tam na psy,takže by na ně nemachroval a naučil by se poslouchat - až bude mimčo nebudeš mít čas ani možnost oddělovat procházky s kočárkem a jenom se psem a jen na krátkým vodítku být nemůže. A je to mladej pesan,všechno ještě můžete dohnat. Mrkni se na stránky www.vycvikretrieveru.com . Kde bydlíte?
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:22
- Nahlásit
Ahaaa no tak o víkendu by to neměl být problém ;)
Moc ráda bych s ním někam šla už jen proto aby si fakt více zvyknul na psi a mimčo bude až v srpnu a to se dá ještě do té doby něco udělat a i pak pokud to je o víkendu tak hold tatínek bude hlídat a já vyrazím s hafanem ;- )
Bydlíme v Kunraticích,je to daleko???
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:34
- Nahlásit
OPI
Přímo u vás to není,ale přes Prahu taky ne,myslím,že když byste našli nějakou dobrou trasu,tak byste tam mohli být rychleji než my z Libně
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:49
- Nahlásit
Jani už jsem jim písla mail,koukala jsem na stránky a vypadá to opravdu dobře doufám že brzy odepíší a budu se moct s nima dohodnout kdy bych tam mohla dorazit
Jsem ráda že jsem dostala tuhle možnost,nejen že pesan bude ovladatelnější,ale také se dostane mezi ostatní psi....atd....
Doufám že se nám zadaří a už jsem koukala kde to je a zas tak zruky to není takže další plus
Ty tam také chodíš????
Kolik to tam stojí???To jen abych měla aspoň trochu přehled...
Chodí se tam každou sobotu???
To by bylo úplně nejlepší....
Ještě jednou ti moc díky
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:56
- Nahlásit
jana33
Jani, všechno nejlepší k svátku
Prosím tě, jak to funguje na cvičáku? Mají tam přístup jen psi s PP nebo i taková zrůdička jako je Sára???
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:57
- Nahlásit
OPI
Chodíme téměř každý víkend,pokud někam nejedeme. Na víkend se objednává smskou,mají na stránkách do kolika hodin,takže kdyby ti dneska neodepsali,tak jim cinkni na mobil,je jedno,jestli Jindře nebo Evče. Oni ti pak zpětně napíšou,od kolika hodin se cvičí. My věšinou chodíme v sobotu od 9,ale někdy taky v neděli. Teď je třeba o sobotách dost zkoušek a výstav,tak se víc cvičí v neděli. Druhá runda začíná cvičit v 11. Většinou od 9 bývají pokročilejší a od 11 mladší psi a štěňata,ale také to není vždy pravidlem. Obvykle jsme rozdělený na dvě skupiny po cca 5,6 psech - většinou zase podle výkonosti,ale někdy se stane,že třeba od 11 cvičení není,takže je to pak namíchaný. Tebe by možná taky strčili mezi nás,máš už dospělýho pesana,já takhle se Samem taky začínala a teď tam byl holčina s tříletým zlaťákem,který taky skoro nic neumí,ale přece jen už ho nedají mezi štěnda. Ale neboj,s tím se počítá,takže se nemusíš stydět. Po příchodu se pesani vylítají navolno,cvičení začíná klasickou poslušností a pak se pokračuje aportama - jste aportéři?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:58
- Nahlásit
Tak to je dobře, že to spolu s hafem zkusíte. Stačí když napíšeš sms na jedno z těch uvedených číslech na webu, kde bude jméno a věk psa, den, kdy byste chtěli cvičit a případně i, že jste zač., aby vás šoupli do správné skupinky. První hodina je zdarma, jinak to stojí 150,- /90 min. Možná si první hodiny budeš připadat trochu bezradně, ale pomůžou a ukážou ti, jak na něj A pak to taky bude chtít, abys to s ním zkoušela i mimo cvičák
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:59
- Nahlásit
Jandula
My jsme taky zrůdičky bez PP jen holky na to furt zapomínaj a vždycky nám říkaj - na tohle si budete muset dát na zkouškách pozor
jo a první hodina je zdarma, pak se kupuje permice za 750 nebo 1500 - u tý je hodina zdarma.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 11:01
- Nahlásit
jana33
bylas rychlejší )
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 11:10
- Nahlásit
a cvičí se v oploceném prostoru nebo někde na louce???
No je mi úplně jasné jak to dopadne poprvé,ale vím že budem potřebovat hodně času....
šla bych tam příští víkend,uvidím zda odpoví na mail,pak tam když tak brnknu.
Hafan mě bude mít na háku páč tam bude plno psů,takže si můžu dávat povel jaký chci,ale to jsou asi všichni co tam jsou poprvé
Jinak aportéři nejsme bohužel toho nějak nebere,to už musí být když chce aport,ale lovecké pudy ty má až moc
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 11:40
- Nahlásit
jana33
Taky bych potřebovala se Sárou někam na cvičák, teď, když bude semestr za náma a rekonstrukce taky, tak bych to prubla... Jen se bojím, že tam budeme za debily...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 11:41
- Nahlásit
OPI
Je to oplocené,nemusíš se bát. A že pesan nebude poslouchat,za to se nestyď,kvůli tomu tam jdeš,aby vás to oba naučili A aportovat vás taky naučí,v každým labíkovi to je,jen to najít. Uvidíš,že se vám tam bude líbit.A třeba se tam příští víkend potkáme,určitě mi dej vědět,kdy tam půjdete
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 11:43
- Nahlásit
Jandula
Neblbákuj. Cvičák je od toho,aby se tam pesani i páníčci učili.
Jo teď tam chodí i taková super vořeška - mamču prý měla labici,ale taťka byl asi NO,husky,takže vůbec labradoře nevypadá
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 12:21
- Nahlásit
jana33
noooo, nerada bych tam byla za blba, co jeho dvou a půl letý čokl neposlouchá (což přiznávám, je pravda)...
Já půjdu ale až po zkouškách... Jak to tam funguje přes prázdniny?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 12:34
- Nahlásit
OPI
Ahoj, určitě udělej jak Ti radí holky a začni s ním cvičit. Kolodějská parta je fajn I když je pes starší, není nic ztraceno hlavně se snaž změnit svůj přístup, protože chytrý pesan vycítí tvou nejistotu-když se budeš pořád bát, že zdrhne, tak taky nejspíš opravdu zdrhne... Ale to Ti holky na cvičáku všecko vysvětlí. A až budeš mít mimi, tak jít 1x týdně na cvičák Ti jen prospěje-vypadneš ze stereotypu a tatínek ať se taky stará Mimochodem, já byla nedávno na OVVR a vedla tam čubinu paní, která měla 2 týdny před porodem.
všem jsem si dnes zvedla sebevědomí-sama a bez nápovědy jsem opravila nefunkční splachování na WC
|