| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 15:31
- Nahlásit
Lucinda
Hřejivá mast je i Deep Heat... prostě jakákoliv sportovní mast s hřejivými účinky, kterou mají v lékárně... Dělají chladící i hřející... a možná by nebylo od věci koupit takové ty polštářky plněné modrým gelem, který se dle potřeby buď nahřívá v horké vodě nebo dává do mrazáku pro ledování...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 15:46
- Nahlásit
Jandula
Já myslela,že ty gelový jdou jen chladit..
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 15:50
- Nahlásit
Juli
no právě že ne, proto je na nich napsáno hot and cold... když je strčíš do hrnce s vodou a necháš zahřát (neměly by se vařit - i když i to se mi povedlo), tak výsledek je zaručen, já takhle zahřívala Sáře klouby po operaci - když měla cvičit...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 17:29 - Změnil/a: Lucinda
- Nahlásit
Tak jsem jí tu nohu pořádně namasírovala a zabalila do flísový deky a ještě jsem jí dala deku zimní normální koňskou. Krásně jí to tam hřeje. Mám teď mast na zánět vemene, ale už se bohužel nevyrábí a ta co ji nahrazuje neni nic moc. Nevim, že oni vždycky dobrý věci zruší. Třeba jako ten aureomicin - genciána ve spreji. To bylo super, krásně se po tom hojilirány a oni ho zruší a nahradí zelenym tekoucim, kterej vůbec nezabírá. A hlásim, že Bártík má 100% v pohodě ocas. U nás dneska trochu sněžilo, ale nic moc, hned to slezlo.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 17:32
- Nahlásit
Jo, ty pytlíky modrý jsou dobrý, ale nedá se to připevnit na koně. Má to v tak blbym místě, že se to nedá nijak ovázat. Zkoušela jsem to, ale sletělo to. Nejlepší jsou patlací masti, ty nikam neodejdou a koně naštěstí nejsou jak psi, kteří všechno olížou. Koně to nechají většinou být (pokud to neni sladký).
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 20:04
- Nahlásit
Mám teď mast na zánět vemene
Lucinda
Ty chováš i krávy?? Koně,psy...seš dobrá!!! Jakou máš původní profesi?
Tak hlavně ať to zabere!!
|
L1K1
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 20:32
- Nahlásit
Název: POMOC! 2 černé LR - Praha Radonice!
Ahoj, kamarádce se ze zahrady v Radonicích u PHY včera ztratily 2 černé labradorky - více info zde http://www.retrivri.estranky.cz/ stranka/ztracene-labradorky POMOZTE!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 21:34
- Nahlásit
L1K1
už jsem to četla, bohužel na tenhle směr nemám kontakty snad se najdou a v pořádku dostanou domů!!!
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 21:45
- Nahlásit
Juli
Nechovám krávy ani jiná hospodářská zvířata, protože bych je pak nedokázala zabít, nebo poslat na jatky, ale mám zemědělku.
Jdu si takle večerní krajinou, venčim hafany a u toho telefonuju s paní o dalších možnostech léčby Gosany, no a najednou se kolem mě prožene hnědé smradlavé torpédo a mám pocit, že byla určitě hnědčí než normálně. Ta bestie mrňavá nemytá se vyválela v lidskym ho... . Využila mé chvilkové nepozornosti.... dobytek.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 22:03 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Lucinda
dneska jsem se z procházky vrátila a dlouho jsem hnědku oslovovala "zmetekjedenhnědejsmradlavej" ale už to nějak neřeším a pravidelně odčervujeme.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 22:13
- Nahlásit
Lucinda
Eda
A jak se tyhle věci teprve vyjímají na bernáškově světloučké srsti!
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 06:23
- Nahlásit
Jumi
Tak tomu věřim a musí to být úžasné v té dlouhé srsti. Třeba takého komondora bych odsmraďovat nechtěla.
Eda
Taky občas bohuju, ale oni jsou pak tak spokojení, že jim to člověk až závidí.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 07:17
- Nahlásit
Lucinda
ahoj tak jak to vypadá,
moc se omlouvám že jsem včera tak zmizela ale objevil se šéf.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 07:37
- Nahlásit
LucindaTřeba takého komondora bych odsmraďovat nechtěla proč zrovna jeho?!? nechňápu
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 07:39
- Nahlásit
Lucinda
Tak to jsme na tom profesně stejně
Lucinda
Eda
Mě těší, že jsou všechny stejný..... Mně osobně to nevadí, ale kvůli malýmu, ji teď držím zkrátka tzn. že chodíme venku na vodítku. Nerada bych ji měla pořád začervenou. Malej jí totiž občas strčí obličej do zadní partie a na dvorku,kde se Juli venčí si on hraje a je čuník...I když po ní hned nadílku sbíráme...
Včera jsme šli na prochajdě kolem kupky hnoje, ale nic to sní nedělalo. Pak byla na zemi krev a to jsem teda měl problém jí utáhnout..
No a představit si ji vyválenou, fůj.......
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 08:07
- Nahlásit
Vy si tu keckáte a já ňák nic nestíhám... Lucinda koníkům je doufám líp, když tady řešíš nicotnosti jako hnědé smradlavé torpédo ? A nechci to zakřiknout, ale Sali už druhý den vypadá dobře, takřka normálně, už jí ani nedávám límec a nechávám ji přes den se žluťákama venku.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:16 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin
joj, tak to je moc dobře, že se věci zase obracejí k lepšímu. přece jen si říkám, že nemůže být pořád blbě, ne?
když tady řešíš nicotnosti jako hnědé smradlavé torpédo ?
jo, a pozor, nicotnost to jistě je s ohledem na problémy koní, ale jinak...
Juli
Tak to jsme na tom profesně stejně
my s Ketrin taky...
Mě těší, že jsou všechny stejný.....
jen nevím, proč nás na to chovatelé neupozornili, když jsme si vybírali z těch roztomiloučkých hnědých voňavoučkých kuliček
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:19
- Nahlásit
Gosana je je na tom pořád stejně. Stále na té noze nestojí a neni to ani o trochu lepší. Mám strach i o její zdravou nohu, protože přebírá veškerou váhu předku a může se schvátit a to by už byl asi fakt konec. Ráno jsem tam zase byla a masírovala a prohřívala tu nohu. Žádné velké známky bolesti, prostě žrala seno a občas odskákala k vodě, nebo ke žlabu na granule. Zadekovala jsem jí to, ale jestli je to ta obrna, tak se to taky nemusí změnit.
Eda
Už jsi někdy viděla komondora? Velký hovado, který vypadá jako ovce, dredy až na zem a na kůži se prakticky nedostaneš. Učiněný poklad do domu. Výborná terapie, když nemáš co dělat za dlouhých zimních večerů, tak si sedneš ke krbu psa před sebe a děláš dredy (to je jako když mě babička nutila drát peří).
Ketrin
řešim tu blbosti, protože je mi fakt zle. Pokaždé když tu kobynu vidim, tak se mi chce řvát.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:21
- Nahlásit
Eda
proč nás na to chovatelé neupozornili, když jsme si vybírali z těch roztomiloučkých hnědých voňavoučkých kuliček no protože je nad slunce jasný, že by majitelům museli platit, aby se těch voňavých kuliček zbavili.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:24
- Nahlásit
Lucinda
tak to je mi líto, já právě myslela, že už je teda dobře nebo aspoň o něco líp... A ona není tvoje a jen se o ni staráš? Tu zodpovědnost ti nezávidím.
dredy až na zem a na kůži se prakticky nedostaneš. Učiněný poklad do domu. připomnělo mi to mého milovaného syna světoběžníka, když se vrátil z Indonésie se zmíněným účesem , naštěstí ho to brzy přešlo
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:25
- Nahlásit
Lucinda
tak ti držím palce, a co vet na co včera ještě přišel?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 10:05 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin
už máš synka zpátky z Indo? myslela jsem, že už se "nikdy" nevrátí zpět do Evropy
Lucinda
s koňma nemám zkušenosti žádný, ale aspoň na vás myslíme a moc přejeme, ať to dopadne dobře a kobyla je jakž takž zdravá!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 10:54
- Nahlásit
Eda
Neee, to když tu byl na skok předloni jinak to vypadá, že opravdu se "nikdy" nevrátí zpět ... aspoň zatím
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 11:13
- Nahlásit
Ketrin
nikdy" nevrátí zpě že by špatná výchova, nebo jste mu něco ošklivýho provedli?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 11:30
- Nahlásit
Lucinda
že by špatná výchova
ale ne, o tom žádná.. ono se prostě špatně vrací z tak pohodový země jako je Indo. a zvyk může být železná košile...
(teda, já jsem dneska jako básník )
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 11:56
- Nahlásit
Eda
úplně perlíš. v půl jedný přijede vet dát další injekce, tak uvidim. Výborně ten rok začal, před chvílí jsem dostala sms, že jedna známá, která si od nás brala štěně z prvního vrhu, je po smrti (vražda), byla týden nezvěstná a teď ji našli. Do toho ty koně a jsem z toho na švestku. Musim se spojit s její dcerou, jestli pesana zvládne, nebo co a jak, ale až za dýl, musí to být pro ni hrozný.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:00
- Nahlásit
Lucinda
no, tak pokud to půjde takhle dál... koně, psi, lidský vraždy...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 14:34
- Nahlásit
No koukám, nic optimistickýho.... Já byla teď s malým u Dr. a zítra ráno jdeme na krev.To bude boj... Už delší dobu děckou lámu na vyšetření na toxokarozu. Nik je takovej čunčas, ryje se v zemi, občas si to neuvědomí a prst dá do pusy....a všude je tu naděláno od koček, který nikdo nikdy neodčervil. Doktorka mi tvrdila, že ta pravděpodobnost je malá a dnes mi říkala sama,že to odebere, protože dělali úplně náhodný odběr jedné holčičce a ona ji má.
Tak doufám, že nemáme všechno....
Lucinda
Tak jak to vypadá podle veta?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 16:49
- Nahlásit
Juli
tak snad odběr krve dopadne dobře mně to prý jako malý vůbec nevadilo a to se mi doteď krev bere špatně, nemám viditelný žíly.
neboj, nemusíte mít všechny nemoce, nějterý můžete něchat ostatním dětem...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 17:26
- Nahlásit
Eda
No doufám,že to bude dobrý. Budu klidnější..... Já na krev a očkování vždycky odpadla..... až po porodu se držím....
Co čunčas Eda? Jaký fujtajbl zbodla?
Já jsem mrtvá z Juli.Peru jí domácí molitanovou podložku.Je velká, dlouho schne tak má dnes jen deku. Když jíme tak musí ležet na pelíšku kus od stolu a dnes ,ten vyčůránek jak měla jít na deku tak ji chytla do zubů a přitáhla ke stolu...to ten pelech vzít nejde!! Musela jsem se smát jak je mazaná a chytrá.
|