Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Juli
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 08:55
- Nahlásit

Lucinda
"Smrt ocasu z vlhka"

Tento naprosto úděsný název pro něco, co potkává labradory velice často, k nám přišel ze zahraničí.

Každému z nás, kdo chodíme s labradory plavat, se dříve či později "podaří" tento problém řešit. Po pobytu ve vodě byste měli pokaždé psa okamžitě vysušit na jednom specifickém místě - na kořeni ocasu! Pokud tak neučiníte, může se stát, že už za pár hodin začne váš pejsek nosit prut jako zvadlou kytku. To je proto, že citlivá část páteře prochladla a pes dostal křeč do svalů, které páteř v těchto místech obepínají. Je to bolestivá a nepříjemná záležitost a proto je dobré jí předcházet.

Pokud se už stane, že vašemu pejskovi "umřel ocas", dejte mu anopyrin či jakékoliv jiné šetrné analgetikum. Ten podávejte zhruba 3 dny (ráno a večer). Problém většinou odezní.

Nabízí se také řešení homeopatické: prevence - podávejte preparát Belladonna 9ch 1krát denně 3 granule. Při akutním stavu - tedy, kdy už ocas bezvládně visí - podávejte preparáty Aconitum Nappelus 9ch a Hypericum 15ch oboje podávejte 1krát denně 3 granule

Může být??

Eda
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 10:00
- Nahlásit

Lucinda
no, Eda sice měla "mrtvý ocas", ale ne z prochladnutí, ale že jsme s ní chodili každý den dlouhé štreky ve sněhu, tudíž z námahy. (ale je pravda, že i chlad udělal svoje) nežrala, zvracela, měla evidentně bolesti. ale trvalo to jen 1 den. na veterině jí píchli injekci proti bolesti, a druhý den byla ok.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 10:16
- Nahlásit

Lucinda
Bresta to měla jednou z plavání (v létě!) ale nezdálo se mi, že by ji to bolelo. Prostě ocas mrtvě visel, když chtěla zavrtět tak zavrtěla jen špičičkou a nevěřícně k němu čuchala, jakto že ji neposlouchá. Ani jsem na to nic nedávala, přešlo to za 1 nebo 2 dny.

Juli
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 16:57
- Nahlásit

....takhle drží Juli tomu našemu ďáblíkovi...

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 18:10
- Nahlásit

Ahojte podívejte se na naše stránečky a napište jak se líbí..
www.dasty.estranky.cz

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 18:15
- Nahlásit

Jéé vidím, že se tu řeší zrovna mrtvý ocásek...pejsek je sice takový špatný z toho, ale přesně tak...nebolí ho to...jen s ním moc nevrtístalo se nám to jednou a to mojí blbostímrtvost ocásku odešla asi za 2dny.Zrovna dneska jsme byli ve vodě a po nějaké chvíli jsem mu ho radši utřel ručníkem a je to dobré..ten ručník nikomu nezaškodí přiibalit sebou a Váš hafik to určitě ocení!

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 19:06
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/gallery/obr_1148145099-hpim25 99.jpg

naše rodina usoudila, že tahle vypadá i náš Dasty jako ten starší..pleteme se nebo máme pravdu?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 20:25 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Marek a Dasty
cooo??? "ten starší" je 6-letá máma toho mladšího
jinak stránky jsou moc pěkný a Dastík fešák

Eda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 00:02
- Nahlásit

Ketrin
"ten starší" je 6-letá máma toho mladšího
helejď, jen se tomu nebraň. doteď mě nenapadlo, že Bresta vypadá trochu jako chlap (s vytahaným bříškem po šťěňátkách...)
Marek a Dasty
hezké fotky, hlavně ty bahnité, tam jsem poznala pravou LR lásku k bahnu a vodě
Juli
Juli je bezvadná, taky často podobně hnědku přepadnu a "mazlim"

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 07:00 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Eda
Bresta vypadá trochu jako chlap (s vytahaným bříškem po šťěňátkách..
chm chm, dovol - jako že vypadá, že denně pije tři plzně,jo?
přece je nad slunce jasnější, kdo tady má robustní samčí a kdo jemnou fenčí hlavu

nebo

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 07:04
- Nahlásit

Eda
jo a málem bych zapomněla - gratuluju k úspěšnému rtg - to je fajn už nekulhá?
Sali je na tom pořád nějak blbě.

Juli
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 07:33
- Nahlásit

Eda

taky často podobně hnědku přepadnu a "mazlim
Nik to praktikuje pořád....neumí ji "normálně" pohladit, vždycky na ni tak hupne a "škrtí" naštěstí,je to vážně zlatíčko, tak jí to nevadí a já ho nenechám jí trápit...

Tak jsme byli na té veterině a prý máme slabý zánět spojivek. Chtěla mi dát hned nějaké kortikoidní kapky, ale já to zatím nevzala... Nemáte s tím zkušenost? A jak byste to řešily? Dát hned ty kortikoidy?

Juli
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 07:40
- Nahlásit

Marek a Dasty
...tak ty ničitelské fotky jsou skvělé!!
Taky máme rubriku "JUli sama doma..."

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 07:44
- Nahlásit

ničitelské fotky jsou skvělé!!
cizí neštěstí, vždycky potěší, na rozervané dveře se chodím pravidelně koukat

Juli
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 08:05
- Nahlásit

Ketrin
cizí neštěstí, vždycky potěší,
Tak to není, vždyť my to máme taky doma...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 08:09
- Nahlásit

Juli
No právě jinak ta fotka Juli+Nik je krásná, je vidět jak ji malý má rád A ty kortikoidy-když je zánět slabý, tak bych počkala, jestli si příroda nepomůže sama (za přispění něčeho méně drastického)

Juli
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 08:16
- Nahlásit

Ketrin
Co bys použila na ty očka mírnějšího? Mně se do takových věcí taky hned nechce.
je vidět jak ji malý má rád
Má moc. Je mi jí líto,že musí snášet až takový "urputný" projev lásky. Nik se tak chová i ke mně a babičce. Mazlí se až to bolí,ale není to úmyslné... Ty máš zkušenosti s canisterapie s autíkama? Jak se chovají? Já jsem si četla o autících a psech článek.Podle něj se dělí přístup těchto dětí do víc skupin ,ale Nik mi nezapadá do žádné....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 08:30
- Nahlásit

Juli
Hodně lidi používají světlíkové kapky-ale nemám s tím zkušenost. Nebo jen borová voda popř.ophtalmoseptonex. Má hnisavý výtok nebo co? Už to měla, řešilas to tu, že jo?
zkušenosti s canisterapie s autíkama?
Pracovala jsem jen s jednou autist.holčičkou, zrovna teď to končí, jde do jiného ústavu. Ta byla úplně jiná. S nikým nemluvila, na nikoho se nepodívala a psů se dost hodně bála a do canisterapeut.programu byla zařazená vlastně jen proto, aby se aspoň maličko odboural ten strach, protože psům se na ulici atd.nelze vyhnout a ona prý dělala někdy hrozné scény. Nic víc si od toho nikdo nesliboval. Ale ona za nějaký (dost dlouhý) čas začala na Brestu mluvit, pak i na mě. Nejdřív třeba jen odpověděla na dotaz, pak se rozpovídala trošku víc, začala mít i živější mimiku. Postupně (hrozně pomalu) se pak začala Bresty dotýkat, zběžně hladit, vodit na vodítku. Skončily jsme ve fázi, kdy už se s ní dá se říct i krátce pomazlila a dala jí z ruky pamlsek, což bylo všechno na začátku absolutně nepředstavitelné. Zajímavé na tom je hlavně to, že třeba s jinými dětmi zdaleka takový pokrok není a přitom se já i čuba značně "nadřeme", zatímco tady veškerá Brestina práce z 99% spočívala v poslušném plnění povelu Lehni, zůstaň - musela být v klidu, aby děvče nabylo jistoty, že jí nic nehrozí. Docela mě mrzí, že končí, udělala velký pokrok a pořád to pokračovalo.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 08:52
- Nahlásit

Holky dík moc, Bártík mi ten den skočil dvakrát do vody, ale cestou domů (1,5 km) jsem nabyla dojmu, že už je suchý a nechala ho venku s holkama. Je to přeci jen městský kluk z paneláku, tak spal dneska doma. Ocásek je pořád mrtvý, ale malinko se mi zdá, že je to lepší.
Ketrin
Borgo je fešák a má lepší barvu než Bresta. Všechna štěňata měla takhle sytou barvu? Na tu canisku jsi dělala nějaké zkoušky? Musela jsi ty i psi?

Juli
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 08:55
- Nahlásit

Ketrin
To je moc hezký! Vždycky mě to strašně rozhodí.... Nik měl rád zvířátka od mala. Chtěl hladit každého pejska,co viděl. S lidmi taky nekomunikuje..Když jsme byli poprvé u I.V. za štěňátkama, tak jsme tam u pana L. seděli celé odpoledne. Vůbec s nikým nekomunikoval, jen se "válel" po 3 obrovitánských psech,které nikdy neviděl a ani tak "zblízka" nebyl v kontaktu. Pak se vyřítilo 6 divočáků, kteří se mu pověsily na kalhoty, mikinu a on začal po 4 hodinách komunikovat...Byli jsme z toho všichni mimo, protože ani já jsem to nečekala.Myslela jsem si ,že se divokých štěňátek bude bát... A on úplně zářil...

S těmi očky jsem to tu už řešila, má pořád "ospalky" ,myslím,že víc než je běžné. Bára, mi řekla,že by do očí "nešťourala" tak jsem to nechala.Teď když mi vetka řekla,že je slabý zánět tak se bojím abych něco nezanedbala.. Zkusím ty světlíkové kapky.To se dá běžně v lékárně koupit?

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 08:57
- Nahlásit

Lucinda
Ahoj pozdravuj Rozárku

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 09:00
- Nahlásit

Lucinda
lepší barvu než Bresta Myslíš? Bresta je smetanová, on pískový - to je věc vkusu ale mně se to také líbí. Ve vrhu byli smetanoví i pískoví, on je ale asi nejtmavší. Rambo je taky takovej - mám na pískové psy štěstí, nebylo to rozhodující při výběru Ona se ta barva taky v průběhu roku mění, v létě jsou světlejší, v zimě tmavší. Na canis jsem si udělala tříměsíční rekvalifikační kurz, jeho součástí bylo i testování psů.
Městskýmu klukovi příště pořádně vytři kořen ocasu a bude to dobrý. Mě vždycky nejvíc naštve, když už chci jít domů ( se psy) libuju si že jsou suchý, načež Borgo u domu vleze do vody.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 09:04
- Nahlásit

Juli
světlíkové kapky.To se dá běžně v lékárně koupit
Asi jo, snad... Já to neznám, jen vím že to lidi používají... nikdy jsem to nepotřebovala... pořád jsem měla psy zdravé, až teď si to vybíráme s chudákem Salinkou.

Juli
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 09:45
- Nahlásit

Ketrin
teď si to vybíráme s chudákem Salinkou
Ještě se to nespravilo? Já myslela,že jak dali ty nová ATB tak se to zlepší.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 09:51
- Nahlásit

Já taky, ale zlepšení zatím nic moc a přidaly se další věci... nějak ji to tělíčko začíná přestávat poslouchat.

Juli
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 09:56
- Nahlásit

Ketrin
To je mi moc líto. Je to těžký,že... Vím,že je to blbost takhle přemýšlet /já jsem od přírody pesimista/ ale nikdy bych nechtěla vidět ani Juli trpět...když by to mělo někdy přijít tak v klidu usnout a neprobudit se...bez trápení a bolesti jak její tak naší...

Eda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 10:25
- Nahlásit

Ahoj holky, chjo, už je to tu zase trošku smutné...
Bohužel nemám to jak rozveselit
Snad jen, že hnědka chtěla v lese lítat jako srna brna, ale paní doktorka říkala, ať jí to nepovolím. neříkala však už jakým způsobem toho mám docílit. No, musela na nás být radost pohledět, když jsem jí v lese dávala "povel" "pomalu"
Ketrin
Salince držíme palce, ať je silná!
no a k Brestě: někdy ji z fotek od Ramba nebo Borga odliším na první pohle djinou barvou, až pak jdu po "detailech" (to víš, já "kynolog"...)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 10:33 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Tak něco veselejšího

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 10:38
- Nahlásit

Hm, nedaří se

Eda
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 10:45
- Nahlásit

Ketrin
co to mělo být? fotka? že ty tam do okýnka přepisuješ adresu ručně a ne ctrl+c a ctrl+v ?

<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání