Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 19:48
- Nahlásit

jo a po dlouhé době jsem pěkně kartáčkem vydrhla dummíky a zjistila jsem, že jeden není náš asi jsme si ho někde na cvičení s někým prohodili!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 06:41
- Nahlásit

že ho takhle stačí odkázat do patřičných mezí jednou 2x
Já v to doufám. Musíme se prostě řídit citem a mít dobrý odhad, co pes snese-věřit, že ho dostatečně známe. Já v tom zatim trochu tápu, tak jsem opatrná, protože Borgo je v tomhle jaksi jinej než ty turbopsi, co jsem cvičila předtím. Tam jsem o tom ani tak nějak nemusela přemýšlet. Pokud dělali chyby, tak z nedočkavosti a z přemíry chuti pracovat. Jemu taky temperament nechybí ani se nebojí atd., ale tak nějak vidím, že mu vadí a rozhodí ho, když se na něj zlobím. Teď mi nezbyde než takovým situacím předcházet a "neumožnit" mu dělat chyby (cha cha)...
No a taky možná zbytečně rozpatlávám jednu nehodu... včera mi opět skákal až na hlavu, že už chce nosit... Taky jsem si vzpomněla, že s Rambem se mi přihodilo, ale to byl o něco starší a už byl připravený na vyšší zkoušky, že najednou začal kravit na vlečce kterou už uměl - a pak se ukázalo, že to je proto, že napachovaný dumíky a jelení nohy, s kterými jsme cvičili, už ho prostě nebraly a chtěl zvěř.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:34
- Nahlásit

Jumi
Ketrin
Tak jeden příběh po ránu. Gita byla od mlada aportovací jelito. Vážně holky, tu vůbec nezajímalo něco nosit a nedejbože za něčím běžet (aport). Dělala jsem takový ty šašky, že tam budu dřív atd., ale ona vyběhla a když zjistila, že je to klacek, míček, hračka, tak děsnej vopruz, hodila zadek a šla si čuchat. Začala jsem opačně a chtěla jsem, aby držela aport v hubě, ale to byl taky problém, protože míra bránění byla obrovská. Nepomáhalo po dobrym, po zlim a to jsem cvičila hodně často. Prostě mě vůbec nenapadlo, že bych to mohla zkusit třeba se zvěří. Nakonec jsem ji dala na dopoledne bráchovi (kterého také nenapadla varianta zvěř) a ten se zarputilostí sobě vlastní dusil Gitu snad dvě hodiny, dokud nebyla úplně na prášky a pak snad z únavi začla ten aport aspoň držet a od toho okamžiku už to bylo jen lepší a i já jsem s ní začala dělat aport. Pak mě napadla myšlenky, že bych mohla zkusit zvěř. Jako správný začátečník, jsem volila to co ja a to byla kůže z lišky (kterou se končí, jak píší chytré knihy). Gita byla tak nadšená změnou, že mi lišku pro změnu nechtěla dát, přitom doteď spěchala s každým aportem, jen aby se ho už zbavila. Pak už přícházel bažant, kachna, zajíc a už jen samá pozitiva a sociální jistoty. Tak to je naše neaportovací Gita a Šína to naštěstí nezdědila.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:42
- Nahlásit

Lucinda
No vida tak tomu říkám optimistickej začátek dne

Petra
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:42
- Nahlásit

Lucinda
ahoj už jsem tě dlouho nevyděla, co děláš a co tvoje zoo

Lucinda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:50
- Nahlásit

Petra
Za chvíli razim krmit, mám spoždění, ale snad to ty moje hajtřičky přežijou. Psi v pořádku, kočkám nadávám, protože chytaj ptáky - mrchy a dítě žije, ale jen silou mé vůle. Včera zase čuchal jako Šína a voda z misky je lepší než čaj z termosky, protože Šína má taky radši vodu. Jinak Rozárka se těší na léto, že budeš u ní spát ve spacáku, nechá ti růžek v boxe

Petra
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:55
- Nahlásit

Lucinda
jé tak ty si ne mě nazapoměla? ty si ale hodná tak až nakrmíš tak se tady zastav, pozdravuj Rozárku

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 09:21
- Nahlásit

jana33
Já tam byla vedle ve 101 na filozofii, byla jsem tam úplně první...

Lucinda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 11:11
- Nahlásit

Jandula
Tak se nevytahuj, že jsi tam byla první. Pomohlo ti to nějak? A co z tebe vůbec bude, až to teda bude?
Petra
Rozárka je prostě poklad, včera mi málem sundala holčinu a to jenom proto, že po ní chtěla nějakou rychlejší akci. Ona co teď ukládá tuky na horší časy, tak se jí nechce makat.
Juli
Ještě mě napadlo s těma fujtajblama, jak ti pořád někde baští, tak zkus vrhat vodítkem, nebo něčim co máš po ruce (jenom né aportem), já jsem například před chvílí vrhla po Šíně igelitku s věcma na Šimona a to jsi měla vidět, jak to rychle pustila. Já jsem taky vždycky zelená vzteky, když na ní nemůžu. Jo a tyhle manýry jí nikdy neopustí, ale Gita se to třeba naučila vyplivávat. Bylo to sice náročné, ale pár silných stisků pysků o zuby a vyklepala jsem z ní všechno. Dneska už mě jen vidí a už to dobrovolně fluše, se Šínou to takhle zmáklé ještě nemáme a dělá se na tom a už alespoň na to fuj zareaguje, ale někdy to taky slupne.

Eda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 12:30
- Nahlásit

Lucinda
pár silných stisků pysků o zuby a vyklepala jsem z ní všechno
to jsi dost drsňačka...
můj postup: když je daleko, řvu fuj a co nejrychleji běžím k ní, potom jí to "vysypávám" z huby. když je blíž, řvu povel "ke mně" a modlím se, aby to za tu dobu co ke mně dojde celý nedožrala.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 12:45
- Nahlásit

Lucinda
Já jsem předevčírem po Salině vrhla lopatku na obouvání (nebo jak se to jmenuje) a doteď ji v tom sněhu nemůžu najít

Lucinda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 12:56
- Nahlásit

Eda
Já samozřejmě taky nejdřív velim fuj, ale jak asi víš, tak odpadkování je silnější, tak pak dojde na to vyklepávání.modlím se, aby to za tu dobu co ke mně dojde celý nedožrala no jasně, ale je mi jasné, že Edka jde krok sun krok a než k tobě dorazí, tak se desetkrát olízne
Ketrin
Myslela jsi jistě obouvák? Ty jo, já bych se bez obouváku neobešla, asi bych přestala chodit ven, dokud by ho někdo nenašel. Já bych tu nerada rozebírala, co vše letělo vzduchem, za účelem zvýšení poslušnosti LR, ale možnostem se meze nekladou a tak lítalo lecos.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 13:38
- Nahlásit

Lucinda
já bych se bez obouváku neobešla, asi bych přestala chodit ven Taky že teď chodim jen v holinkách

Juli
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 15:50
- Nahlásit

Lucinda
tak zkus vrhat vodítkem, nebo něčim co máš po ruce
TO bych ještě mohla zkusit. Ona je pěkně vyčuraná, jak řeknu FUJ venku, je si jistá, že na ni nedosáhnu a okamžitě to slupne. Kdybyste viděly jakou rychlostí slupla ten kapesník a mikroteňák... Na vodítku ne, to ji strhnu, ale na volno nemám šanci...
Eda
můj postup: když je daleko, řvu fuj a co nejrychleji běžím k ní, potom jí to "vysypávám" z huby. nemám šanci již, co vysypávat
Že sežere kočičáky, vajgle, kapesníky...ale že teda sežere i jedovatý bobule to mě zaráží. Já myslela, že zvířata poznají co můžou a co ne.To ona by asi sežrala i muchomůrku....

Já jsem teď zelená vzteky....místní čokli nám chodí vykonávat potřebu před bránu. Pořád to odklízím, ale občas se minem a vyšlápnou to děcka nebo to rozjede chlap autem a všechno si táháme do dvora. Neznáte něco čím bych je odpudila??

Zítra jedem s Juli na veterinu. Poprvé do ordinace a k nové vetce. Tak jsem zvědavá....Asi budem stříhat drápky, to bude boj...

Jumi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 16:44
- Nahlásit

Ketrin
Lucinda
Ahojky!
Tak jsem včera v posteli před usnutím, tak trochu analyzovala a dospěla jsem k názoru, že jsem vlastně tak trochu blbá! JO jo člověk čte ptá se teoreticky má vše zmáknutý, ale aby to pak použil v praxi
tak sem vám prostě dospěla k závěru, že ten včerejšek jsem si docela dost způsobila sama! jasně, že bernáš bude asi potřebovat čas od času odkázat do patřičných mezí, ale z mé strany to holt taky bude chtít řídit se radama moudrých knih a pečlivě si promyslet, co kdy jak a proč cvičit...hlavně to asi bude chtít pro příště začít od jednoduššímu k težšímu a né zvolit ten nejtežší cvik a ještě jeho nejtěžší variantu hned na úvod věřim, že kdybych byla ty damiše dala jinak a poslal ho pro jinej, tak jsme se tohodle mohli oba ušetřit! Ale to jáá nééé - no sypu si popel na hlavu!

Eda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 17:18
- Nahlásit

Tak jsme zpátky z veteriny...udělaly jdme s pí. doktorkou rtg a řekla mi, že má hnědka pohmožděný pouzdro na kosti (já vím, že to říkám vysoce odborně), ale klouby ok, naštěstí táákže: klid na lůžku, 1 injekce, prášky a v pondělí kontrola. hnědka se mnou teď nemluví, protože místo abysme jely autem na výlet koupací, tak se jelo na veterinu, což byl z mojí strany podraz největší a piškoty to nevyžehlí, uvidíme prý, jaký budou večer granulky..

Jumi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 18:23
- Nahlásit

Eda
Tak to je super zpráva!!! Jste holky statečný a šikovný, že jste šly! Hlavně, že kloubíky jsou ok a budeme držet palce, ať je hnědka zase brzo fit!

Juli
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 18:34
- Nahlásit

Eda
Tak hurá! Myslíš, že si to nevyžehlíš ani tou játrovou mňamkou??

Já myslím, že my zítra taky nebudem dvakrát natěšení...cizí ženská, ordinace, stůl.... klid na lůžku,
to preferujete jak??

Juli
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 18:35
- Nahlásit

preferujete
Eda
...samo že tam mělo být praktikujete..to je tak,když se používají cizí slova

Eda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 18:51 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

Juli
cha chá, my nejen že to preferujeme, ale taky i praktikujeme!!! normálka, hnědka mi hlídá ntb, teď když pracuju a vzdělává se teď se mnou právě zpracovává rešerši...
jo, a zkoušela jsi už tu játrovku?

Juli
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 19:00
- Nahlásit

Eda
Teď ne. Napřed jsem nebyla já provozu schopná, teď děti a manžel...takže vytvářet hodnoty pro Juli budu až příští týden. V pondělí pojedu dokoupit zásoby a pak píct.
teď se mnou právě zpracovává rešerši...
Hele, ty budeš mít chytrou holku!! Baví jí to???

Eda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 20:07
- Nahlásit

Juli
Baví jí to???
baví jí to asi tak nějak podobně jako mě...

Lucinda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 20:16
- Nahlásit

Eda
A co z tebe jako bude, až doděláte s Edkou REŠERŽI?

Před chvílí mi dovezli Bártíčka z Prahy na hlídání. Chudák majitelka skoro nemluví má 39 horečky a je úplně vyřízená, tudíž nemůže Bárta venku okřiknout, tak ho tu mám. Je zlatej, Šína mu hned skočila do úsměvu a teď počítám vesele devastujou spodní část zahrady. Tchýně už je mírně na prášky(ani se jí nedivim), jak to budu stíhat atd. Ani jsem neměla odvahu jí říct, že už nestíhám asi 5 let.

Eda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 20:26
- Nahlásit

Lucinda
Ani jsem neměla odvahu jí říct, že už nestíhám asi 5 let
někdy ani nemá cenu se realitě dívat do očí
Před chvílí mi dovezli Bártíčka
a kdopa to je? nějaký sladký LR?
A co z tebe jako bude
budu přece absolventkou VŠM= Vysoká škola metařská

Jumi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 20:37
- Nahlásit

Lucinda
Takhle jsme se asi před měsícem museli vzdát našeho bernáška - přepadla nás oba nějaká sřevní chřipka a nebyli jsme schopni vylézt ani před dům! bernáš z toho byl tak paf, že jenom smutně koukal a ležel v pelíšku - odmítal ho opustit byť jen na žrádlo - tak musel z domu

Lucinda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 21:12
- Nahlásit

Eda
Ano, realitě se do očí nedívám už asi 25 let (od doby co nevěřim na ježíška). VŠM - tak to je vysoce intelektuální vzdělání, to ani nesnažim pochopit, jsem ráda, že mám 6 tříd základky. nějaký sladký LR? Je to skoro čtyřleté štěně z prvního vrhu. Když mám Bártíka na hlídání, tak se tchýně pokaždé bojí, že už si ho majitelka neodveze. Naposledy letěla do Ameriky a ze srandy jsme vymýšleli katastrofické scénáře a chudák babi se mě furt ptala, co teda budu dělat, jestli to letadlo spadne. Teď to naštěstí majitelka snad přežije a my taky.
Jumi
Chudák Bernášek, takové trauma. Bártík má výhodu, že je u nás tak 3x do roka a vždycky se k nám těší. Větší volnost, lítání s koňma a hlavně žádná Praha.

Eda
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 21:22
- Nahlásit

Lucinda
to má Bártík dobrý, že ho můžou někam "odložit". tak já bych taky asi mohla Edku, ale nevím, jak by se tam bez svojí smečky cítila. přece jenom je to závislačka
hlavně žádná Praha
tak tomu rozumím... sice mi pražáci budou oponovat, že i v Praze se dá chodit na bezva procházky..., ale les za domem a řeka kousíček od domu... na to nedám dopustit

Jumi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 21:51
- Nahlásit

Lucinda
Bernáš jel k našim a za Thorinem měl se super - akorát hned druhý den dopo mi máma volala, kdy už si ho vyzvednem

Jumi
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 21:54
- Nahlásit

Eda
les za domem a řeka kousíček od domu... na to nedám dopustit
My máme to štěstí, že máme les se spoustou rybníků hned za panelákem, ale pražákům prostě šíííííííleně chybí zahrada!!!

Lucinda
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 08:26
- Nahlásit

Eda
Jsi tu někde? Pamatuješ, jak měla Edka ten nastydlý nerv na ocase? Jak jsi to léčila a jak to měla dlouho. Je to z nastydnutí? Bárt dneska ráno chdil s ocasem svěšenym dolů a nešlo mu úplně dobře ho dát nahoru a při běhu ho má dolu. Nebolí ho to, ale neovládá ho dobře.

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání