| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 19:19
- Nahlásit
Eda
Když už to trvá dýl, tak se poraďte s veter.radši, ne?
Jdu na ty fotky...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 19:27 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Jo taková petlahev, to je kořist
ale i bez ní je to super
Zapózovat?-..no když jinak nedáš...
a teď už chci spát
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 19:35
- Nahlásit
Ketrin
krása!!! jsou krásní! pan Borgo je už hrozně "dospělej"
noha se už lepší, zdá se
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 19:41
- Nahlásit
Eda
noha se už lepší, zdá se
to jsem ráda teď v tom sněhu je to i pro ně namáhavější, jestli nic nepřidáváš na kloubíky apod. tak přidávej
pan Borgo je už hrozně "dospělej"
vůbec ne, to on se jen tak dělá
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 19:51 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin
přidávám, v zimě dostává Alavis denně...
vůbec ne, to on se jen tak dělá
no, skoro to vypadá, že se opičí po mamince a dělá stejný obličeje
jo, hádej jakou fotku jsem si přetáhla na svůj i-pod? jedna z pěti, co jsem si tam dala ja maličký spící pan Borgo je hned vedle hnědky
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 19:51
- Nahlásit
Ketrin
náádherný fotečky!
Eda
já bych to kuhání nepodceňovala a raději to přeci jen nechala zkouknout veterinářem...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 19:53
- Nahlásit
Jumi
a raději to přeci jen nechala zkouknout veterinářem...
hmm, ale co mi vetka řekne? na pohmat nic, žere, hraje si, jinak je normální. akorát budem muset jít na rtg, abych konečně věděla na čem jsme. stále jsme ještě nebyly, bojím se toho jak čert kříže. něco mi říká, že to není úplně ok
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:06
- Nahlásit
Eda
na pohmat nic
to asi záleží ke komu půjdeš, ale veterinář, který ortopedii rozumí pozná mnohé už jen prohmatem - zda je správný rozsah pohybu, zda v kloubu není zánět...
dr. Musil v Českém brobě mi vysvětloval, že správné ortopedické vyšetření se skládá s prohmatu (klinické vyšetření), skouknutí psa v pohybu a RTG a že všechny tři tyto části a především ty dvě první mají stejnou důležitost - rtg nemusí ukázat to co odhalí klinika a naopak...
RTG se také šíleně děsím a narkózy - no naprosto tě chápu...ale já jsem asi dost poznamenaná s tím, co se nám stalo s Thorinem...nikdy nijak moc nekulhal jen sem tam a občas po spaní a celou tu dobu jsme si říkali, že si něco natáhl, narazil, přeležel nohu - a teď v jednom kloubu nemá chrupavku do smrti ho budou trápit bolesti!
Takže moje rada zní - u kloubů není na co čekat a s čím váhat, pokud se totiž objeví zánět, začnou v kloubu degenerativní změny a ty už nikdo nespraví a i zastavit je není úplně triviální. čím dřív se na to příjde tím menší riziko poškození hrozí a jsou i pejsci u kterých se na to přišlo natolik včas, že na nich není nic poznat.
Taky píšeš, že doma sotva leze ale venku se přemůže a lítá! Tohle ale nesmíš dovolit - pokud má období kdy kulhá, ať už protože si něco natáhla nebo narazila, nebo z jiné příčiny, tak se nedá nic dělat ale pes prostě lítat nesmí - musí mít klidoví režim, krátké časté procházky bez lítání...aby tělo mělo čas a příležitost dát se dohromady...
Psi jsou nezmaři! Thorin by lítal i kdybys mu usekala nohy a on se měl odstrkovat ušma - jenže to by mi třeba za rok nechodil vůbec, takže kousek prochajdy ho nechám proběhnout, ale pak musí jít chudák zbytek prochajdy na udidle - netěší nás to ani jednoho, ale...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:16
- Nahlásit
Jumi
děkuju, vím...
no, na procházce má taky klidový režim. už od úterka. je to taky hrůza pro nás obě. zrovna dneska jsem byla sama bez Edičky běhat a včera bez ní dokonce v lese.
ale máš velkou pravdu, na rtg musíme jít!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:31
- Nahlásit
Eda
na rtg musíme jít! jo, radši jděte-a tys na rtg DKK nebyla?
Jumi
ahoj, co akční tryskopes Bernáš? Já už jsem si naplánovala, na jaké zkoušky ( kdy a kam) letos s Borgem půjdem. teď už zbývá jen "maličkost" - aby pes vůbec něco uměl.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:36
- Nahlásit
jo, hádej jakou fotku jsem si přetáhla na svůj i-pod? jedna z pěti, co jsem si tam dala ja maličký spící pan Borgo něco cos fotila tady, nebo úplně maličký? -jinak ale, stejně nevím co je i-pod
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:39
- Nahlásit
Ketrin
a tys na rtg DKK nebyla? not yet
něco cos fotila tady, nebo úplně maličký?
no, spícího úplně maličkýho Borga
stejně nevím co je i-pod
mp3 přehrávač, do kterýho můžeš dát i fotky, videa a tak. ale je to malý
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:42
- Nahlásit
Ketrin
Musím si sypat popel na hlavu! Já hloupá mu říkala tryskopes a to jsem netušila, co bude předvádět na sněhu! teď nemám jak to pojmenovat
Hodně teď bojujeme - no to není to správné slovo spíš trpně čekáme až přejde - a pubertou!
Začínají se stahovat mraky i nad našima WTE, protže jestli do té doby nedostane rozum, tak nemá cenu tam chodit!
Má děsné výkyvy! Jednou pracuje skvěle a já úplně žasnu, jak je šikovný a co všechno zvládá a druhý den jak když máchne kouzelným proutkem je zralej na to ho přetrhnout jak hada!
Navíc se strašně předvádí! Jak má obecenstvo, tak se musí ukázat - je roztěkaný nesoustředěný divoký! Když s tím trénuju doma tak předvádí špičkovou práci...jako jediné východisko vidím, čekat, doufat a chodit cvičit mezi ostatní ať si zvyká!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:43
- Nahlásit
Ketrin
A na jaké se teda chystáte?
Eda
Tak se obrň a na ty RTG zajdi...budete vědět na čem jste a budete už mít pokoj - budu na vás myslet a držet pěsti!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:43
- Nahlásit
Hm tak něco takovýho možná mám taky, reklamovala jsem v pátek telefon a prý že to nejde opravit a dali mi nový, mnohem lepší.. je k němu spousta všelijakých udělátek - škoda toho pro mě, já s tim jen telefonuju, smskuju a používám budík budu se to muset naučit, aby se mi synek teenager nesmál
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:46
- Nahlásit
Jumi
Ani bych to neměla z pověrčivosti říkat... No na OVVR v květnu a pak ZV, SZVP, LZ a PZ... prostě ten základ.... ale jen OMSové, klubové bysme si nechali na další rok. A jestli mu to jó půjde, tak v říjnu zkusím i VZ.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:48
- Nahlásit
Ketrin
neboj se, já se taky mamince "nesměju", když bojuje s technikou na vás se holt musí jinak a vysvětlit vám přednosti těch nových moderních udělátek! kdo ví, kde svět bude, až já budu ve vašich letech... se mi budou fakánci smát, jak jsem tupá...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:49
- Nahlásit
Ketrin
ZV, SZVP, LZ a PZ, VZ
tolik zkratek jsem viděla naposledy ve skriptech...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:52
- Nahlásit
Ketrin
noooo tak to jste teda kabrňáci!
Jenže u vás už to panička umí, tak jen potrápit borgouše - u nás je to poněkud komplikovanější, nejprve to musím nějak všechno vstřebat sama a pak to ještě učit bernáše
Navíc jestli bernášek rychle nedostane rozum, tak nechám OVVR vážně až na Albeř..nechci se nijak honit a chci na jakoukoli zkoušku kdy půjdem jít s jistotou, že jsme připraveni a máme šanci uspět - nechci nás přepínat
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:52
- Nahlásit
Eda
tolik zkratek a co teprv KMVZPR - ale k těm se Borgo jen tak hned nedohrabe
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 20:55
- Nahlásit
Jumi
jste teda kabrňáci!
už to panička umí
omyl, já toho vůbec moc neumím-skoro nic, jen jsem doteď měla štěstí na šikovný vlohový psy... jestli to Borgouš po mámě podědil, se teprv uvidí. Ono na zkouškách je všecko jinak než v tréninku.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 21:01
- Nahlásit
Ketrin
omyl, já toho vůbec moc neumím-skoro nic, jen jsem doteď měla štěstí na šikovný vlohový psy...
no ty si svoji skromností proslulá ale ono to není jen tak umět někoho s talentem rozpoznat a umět ho podpořit tak aby dokázal vyniknout - vést ho tak jak potřebuje...dát mu prostor a dobré vedení...
takže ty máš alespoň jistotu, že pokud Borgouš takový je a proč by nebyl tak s tím budeš umět pracovat..
ale já o sobě nemůžu říct ani tohle a je možné, že i když bernášek bude nadaný vlohový pes, tak ho zazdim
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 21:06
- Nahlásit
Ketrin
KMVZPR něco jako VŘSR?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 21:09
- Nahlásit
Jumi
To neni skromnost, ale realita. ale nechme toho.
ale já o sobě nemůžu říct ani tohle a je možné, že i když bernášek bude nadaný vlohový pes, tak ho zazdim
Nesmysl, přinejmenším případný nedostatek zkušeností naženeš pílí a nasazením-když pořád čtu, jak pořád makáte a makáte zatímco my si jen chodíme na procházky, tak z vás mám děsnej mindrák
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 21:11
- Nahlásit
KMVZPR něco jako VŘSR
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 21:30
- Nahlásit
Ketrin
někdy je méně více...
jinak mi zase tak strašně nemakáme - cvičíme tak 3x-4x týdně a kolikrát to vypadá tak, že mu hodím dvakrát a dospěju k závěru, že jestli budeme pokračovat tak to jeden z nás nepřežije , takže končíme a raději se taháme o míček
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2007 21:30
- Nahlásit
Ketrin
když pořád čtu, jak pořád makáte a makáte zatímco my si jen chodíme na procházky, tak z vás mám děsnej mindrák
vem si příklad z nás neděláme VŮBEC NIC! a mnidrák bude ten tam
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 07:09 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
"Já jsem tak hodnááááá (tohle je totiž můj adoptivní syn):"
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 08:13
- Nahlásit
Ahoj!
Ketrin
Moc pěkné obrázky!
Eda
Já plašanka už bych taky hledala doktora....
Kdy se chodí poprvé na RTG? Já jsem si říkala,že bych ji zároveň nechala vykastrovat aby nemusela 2x do narkozy. Chovat nikdy asi moc nebudem, páč nám chybí 4 zuby....to už asi nedorostou,že?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 08:32
- Nahlásit
Juli
ahoj, už je ti dobře? Kdy se chodí poprvé na RTG?
pro chovnost se uznává rtg nejdřív v roce věku. Ale když uchovňovat nebudeš, a chceš to jen pro info, tak můžeš v podstatě kdykoli. Já bych aspoň do toho roka počkala. A jestli to chceš spojit s kastrací, tak ještě dýl. 4 zuby to už je docela dost... v tomhle věku už nedorostou. V KCHLS můžou chybět 2 zuby, v RKCZ jeden. Kromě M3. Které jí chybí? Kdyby jí chyběly M3 + další dva, tak byste se do chov.podmínek KCHLS vešly.
|