| Autor |
Zpráva |
Juli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 08:28
- Nahlásit
Ketrin
jana33
No chudáčci, chlupatý! Já nevím čím to je, ale ani si nepamatuju, že by někdy ti naši boudový psi nějak stonali.. Juli pořád hodně teče z očí, drbe si ouška... myslíte, že by třeba pomohla nějaká probiotika na takovou vnitřní rovnováhu?? Juli teda nekašle, jen jí teče z čumáčku.
Ketrin, kolik má Sali? Je to těžké, že..... Třeba to bude jen nějaká prkotina a bude to dobrý... Holčička od mé kamarádky je pořád strašně opruzená, má 5 let. Pořád lítali po doktorech strašně se jí to rozlízalo a teď přišli na to že to je alergie na vodu z vodovodu... Jaký dáváš sirup na kašel? Nějaký psí nebo lidské bylinky??
Eda, co je s Edou???
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 08:30
- Nahlásit
Ketrin, tak dej pak vědět, co Salinka...
Edo - kulhá na přední nebo zadní?
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 08:38
- Nahlásit
jana33
No jo chlapi. Vadí to nějak, když je nesestouplé?
Juli
Pamatuju si, že Gita dostala psí chřipku, nebo jak to nazvat, v 30 °C vedrech, protože lítala do rybníka a pak do toho pařáku a prostě nastydla. U nás se to projevovalo kašlem, jako když se dáví z kosti v krku. Bylo to ošklivé, ale vet jí dal antíky a bylo to dobré. Snad to nic nebude a neboj děti to nechytnou.
Eda
Edka kulhá jenom na tvrdym a ve sněhu ne? Jedno z našich štěňat mělo nataženou šlachu, ale 14 dní v klidu a bylo to dobré. Třeba jen špatně skočila a někde si to mohla přitáhnout, to je hned.
Ketrin
Co té Sali vlastně je? Někde si něco vykousala, nějak jsem nezaregistrovala co se děje?
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 09:14
- Nahlásit
Lucinda
Já se nebojím, že by to děti chytly od ní..spíš teď může chytnout od nás nějakou virozu.. jsme nemocní. Jen protože je to první pejsa tak nevím, co dělat když se děje něco nestandartního. Hárání máme za sebou, tak první zkušenost...a raděj když bude zdravá a žádné další zkušenosti nebudou.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 11:21
- Nahlásit
Hola hola, hlásím se tu
Tak Eda už kulhá míň, naštěstí. je to na P zadní. je děsně těžký ji udržet v klidným režimu, protože jak se dostane ven, tak začne plovat ve sněhu, válet sudy...atd. a okamžitě zapomíná, že kdy kulhala. pak se zpátky vleče jako invalidka ale je naštěstí vidět pomaličké zlepšování. asi si natáhla sval, mě to taky bolí vždycky tak týden...
Juli
možná na tom něco pravdy bude, že je Juli už "schoulostivělá", tudíž náchylnější na nachlazení.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 11:22 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Hurááááá
Už mi volali z veteriny - Salin problém je způsoben nějakýma dvěma netypickýma bakteriema (název jsem si nezapamatovala), které jsou navíc rezistentní na ten typ atb, co nám nasadili. Takže dnes dojedeme vyměnit atb za jiné a už jen budeme pokračovat v čištění betadinou a v nedrbání a mělo by to začít ustupovat. A hlavně!-je to opravdu jenom to ono a žádný příznak fatální diagnózy, čehož jsem se děsila. Sláááááva!!! Vám všem přeju, abyste všecky dneska zažily taky takovou radost.
Juli
Na kašel jsme dostali sirup Atussin, je děsně hořkej a psi po něm dělají obličeje. Já jim pak ještě spravím chuť dětským bromhexinovým sirupem, ten je sladkej a prý na psy taky zabírá. Borgo už nekašle. Co kdybys ses poradila s Bárou P., ona by ti poradila něco na celkové posílení imunity.
Jo a Sali bude za chvíli 11. Celej život byla zdravá jako ryba. I proto mě to dost zaskočilo.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 12:16
- Nahlásit
Ketrin
hurá! mám taky velkou radost! jako dobrá zpráva mi to pro dnešek stačí, dalších netřeba
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 12:37
- Nahlásit
Ketrin
No tak to je paráda . Proto jsi asi moc napsala bylas nervozní jak to dopadne. Bude ji už 11 toto letí, ale krásný věk. Já tady čtu o různých nachlazeních, kulhání.. my jsme zatím úplně v poho..(musím zaťukat).
Konečně ten sníh aspoň změna při těch procházkách zítra zkusím vytáhnout běžky, snad neodřu skluznici..
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 12:46
- Nahlásit
cherry
snad neodřu skluznici..
přijeď k nám, tady nejen že ji neodřež, ale budeš se stále brodit závějemi sněhu...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 12:53
- Nahlásit
Eda
cherry
K nám včera přijela moje máma a prý že v Praze je víc sněhu než u nás na horách
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 13:01
- Nahlásit
Ketrin
no fakt, tady kousek za Prahou... tak 40 čísel určitě. v lese, kde to kryjou stromy i míň, ale jinak se nemáme za co stydět bohužel už nemůžu jezdit po silnici na kole, protože silničáři dneska objevili novinku novinek a na silnici nasypali sůl což ničí kolo i Edí tlapky...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 13:08
- Nahlásit
Eda
Mně stačí i těch našich chabých 10 cm. Hlavně že jsou psi čistí! Na běžky si klidně počkám Edí kulhavou tlapku trochu pošetři
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 13:09
- Nahlásit
Jsem včera trochu fotila žluťáků řádění ve sněhu. Ale nejlepší akce vyšly bohužel rozmazaně
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 13:24
- Nahlásit
Ketrin
jéé, tak nám nějaké foto ukaž, prosím! to nevadí, že je to rozmazané!
Mně stačí i těch našich chabých 10 cm
opravdu tak málo??? myslela jsem, že na horách je to teď jako v pohádce...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 13:35
- Nahlásit
Eda
ukaž
Ještě to nemám v PC. Večer... doma...
Vážně je sněhu tak málo. Ale vzhledem k té kalamitě v lesích je to možná dobře, že nepadají další stromy. I tak se teď do lesa bojím. Vypadá to tam hrozně. Chodíme po cestách a polích, což je tedy pro psy trošku nuda...
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 13:41
- Nahlásit
Eda
Ketrin
No tak to je teda pořádek tady na horách nic moc a "Pražáci"..
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 13:49
- Nahlásit
cherry
a "Pražáci"..
ale já s Edou nejsme "pražácí" jsme přespolní...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 13:58
- Nahlásit
Ketrin
To je dobře, že je to v pořádku!!
Ona je i Juli určitě v pořádku, jen já mám zažito, že každá maličkost už musí něco být....Jsem hrozná plašanka...Dávala jsem Juli na radu Báry homeopatický sirup na posílení imunity když byla malá. U nás totiž ve vesnici letos umřeli dva labíci na tetanus a tak jsem se bála, protože očkovat se mohlo až po 4 měs. a to už Juli vesele přezubovala.... Takže coby " prvnička", ve všem hned něco vidím
cherry
Tak pod horami taky nic moc....
Eda
Máte nějakou sněhuláčí Edu?? Já nemůžu fotit, chlap je služebně se služebním foťákem na 4 dny v tahu...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 14:04
- Nahlásit
Juli
Máte nějakou sněhuláčí Edu??
stačí tahle?
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 14:12
- Nahlásit
Eda
Super, kdo ji naučil sněhuláka stavět???
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 14:15
- Nahlásit
Juli
no jó, vypadá to, jako by měla v hubě první kouli na sněhuláka, že jo? ve skutečnosti je to jeden z tisíce oblíbených tenisáků obalený sněhem
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 14:27
- Nahlásit
Eda
Teda já budu muset přejít opět na krmení 3x denně.Teď tu obědvám a Juli mi tu šíleně bečí a tak škaredě a vyčítavě se na mě kouká...na to já nemám nervy....
Ten tenisák fááákt vypadá jak koule
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 14:34
- Nahlásit
Juli
Teda já budu muset přejít opět na krmení 3x denně.
aby Juli nebyla za chvilinku jako koule... musíš zkusit být kapku tvrdá, aby si slečinka nezvykla, že když zakňučí, tak jí hned dáš něco k jídlu... Eda to taky někdy zkusí, ale má smůlku
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 14:42
- Nahlásit
Eda
Jsem měkká...už sem jí vytáhla a ohřála vařené hovězí z polívky...
Když ona vážně bečela a na to já nemám....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 14:55
- Nahlásit
To bečení je vážně hrozný, to mohu potvrdit. Sali naštěstí umí hodiny a tak celý život začne bečet až v 18 hod., což jsme si zvolili jako večerní čas krmení. Přeorientovává se i na zimní/letní čas. Když někdo něco jí přes den (a ona ne), tak pouze dělá hungry eyes, ale naštěstí nebečí
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 15:25
- Nahlásit
My taky máme letní a zimní období. Večerní krmení v zimě dřív po vycházce a letní později. Jak měl ten průjem tak jsem dala jednodenní hladovku - myslím, že pomohla a není to špatné, ale ten jeho pohled když se řítil k misce a tam jen voda - jako co to má znamenat???
A to mi doma všichni vyčítali, že jsem na něj taková hrozná.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 16:11
- Nahlásit
To bečení je fakt hrozný, kdyby loudila tak ji odkážu do patřičných mezí, ale tohle...leží, kouká a pláče. Připadá mi to jako týrání když my jíme a ona ne...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 16:16 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin
jj, jak víš, i Eda umí hodiny nepraktikuje sice hladový oči, ale ty ksichty co umí házet... bečet ještě nezkusila, to je pravda...
Juli
Jsem měkká...
ale no jó, to nevadí...
Eda má jasný názor na věc
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 16:07
- Nahlásit
Tak mám pěknou virózu....ale Juli je anděl ošetřovatelský!!!
Sedí u mě olizuje mě...teda vlezla za mnou i do postele,což jinak nesmí, ale já to nikomu neřeknu...
Modafen nezabírá ale olizování ano
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 19:14
- Nahlásit
Juli
neboj, taky to nikomu neřekneme brzy se vyzdrav, ať tě to dlouho netrápí!
už mě znervózňuje to Edí kulhání, venku se snaží, přamáhá, blbne... ale doma je to lazar lazarovič
|