Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 09:41
- Nahlásit

Nápověda přidána. Ale nenechte se nachytat (tj.na prvním obrázku není Borgo).

Lucinda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 11:36
- Nahlásit

Ketrin
Tak to bude určitě Rambo? Tvoje hádanky nemám ráda máš je moc náročný a vždycky žlutý.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 13:21
- Nahlásit

Ketrin
Pracuješ nebo co? Tak kdo to je?

Eda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 13:53
- Nahlásit

Ketrin
jo, vždycky žlutý hádanky
ale tipuju to taky na Ramba... tak říkej!!!

Lucinda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 17:35
- Nahlásit

Eda
No jasně, Ketrin nás bude dusit do zítra ráno, já kvůli tomu nebudu spát a určitě se mi udělají vředy. Tady vidíš, jaká je to převlečená kamarádka.

Eda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 18:13
- Nahlásit

Lucinda
ha, no jasně... pak nám sdělí, že to je přece jasný, že jsme to měly poznat hned podle toho nebo onoho... dá tam malinkou fotku a jako nápovědu napíše, že to NENÍ Borgáč...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 18:24
- Nahlásit

Cha, ani Rambo! Tu fotku jsem viděla na webu labrador web. A hned mě zaujalo, jak je ten psík podobný Borgoušovi v příslušnym věku - že, Eda. I nelenila jsem a napsala PM jeho pánovi na Slovensko, jestli to náhodou není polobratr - štěně po Borgovým tatíkovi. A představte si - je!!! Jak to že jste to neuhádly jako já?

Eda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 19:04
- Nahlásit

Ketrin
to že jste to neuhádly jako já?
proč asi... nevidíme ho každý den jako ty!
a taky jsi nám zakázala tipovat, že je to Borgo, a pak jsem byla v koncích
napsala PM
co to je? prosebný mail?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 19:52
- Nahlásit

zakázala tipovat
jsem vám chtěla pomoct PM
co to je? prosebný mail
private message - to je na tom webu že můžeš mimo diskusi napsat jen někomu.
Právě jsem zjistila, že holky na GR měly pravdu a výstava na Konopišti bude. Jenže já mám na ten den naplánované zkoušky... aby se člověk rozkrájel...
Lucinda co plánuješ letos s Šínou? Mě dneska Borgo docela rozhodil. Poprvé v životě se mi stalo, že pes vyběhl pro aport, vyhl se mu a NEVZAL HO!!! Na jeho obranu musím říct, že to byla dřev.činka a on věděl že jsem brala s sebou i jel.nohu, tak to asi byl jeho způsob jak dát najevo čemu dává přednost, protože s nohou to pak bylo ok. Ale stejně jsem v šoku ještě teď. Všelijaký blbnutí a kravení - prosím. Ale aby NEVZAL APORT, který viděl házet???

Lucinda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 20:38
- Nahlásit

Ketrin
Ale aby NEVZAL APORT, který viděl házet??? No tak to je jako Gita. Absolutně neochotně bude nosit činku a to jí to budu muset ještě opakovat, ale jakmile hodim králičího dumíka, tak se přerazí, jen aby už ho měla v hubě. Brala bych to jako, že neni blbej a snad bych z toho měla i skrytou radost, že ví o té noze. Nehrotila bych to a příště bych si dala větší bacha co beru sebou. Až bude mít aport pořádně zmáklej, tak to můžeš klíďo kombinovat. Do jednoho rohu hodim činku a do druhýho nohu a tak. Jó radit mi jde, ale praxe je jinde. Se Šínou plánuju maximálně výstavu, protože ten výcvik dost flákám a nevim pořádně jak do toho. Šína je krapet měkčí a to mi dělá problém, takže jsem šáhla při výběru vedle a to mě sice mrzí, ale pozdě. Potřebovala bych motivaci k výcviku a ta mi fakt chybí. Když jsem dělala s Gitou, tak jsem nějak neměla problém, hustila jsem to do ní a ona to ochotně schroupla, ale se Šínou všechno odaluju a jsem naštvaná sama na sebe. Asi to byla chyba, nechávat si štěně, nějak to nezvládám, ani časově a jednou týdně je fakt málo.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 20:40
- Nahlásit

Eda
No jasně, že to byl polobratr Borgáčka, ty jsi to nepoznala?

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 22:49
- Nahlásit

Ahoj holky,tak se musím pochlubit,že jsem dneska dodělala poslední zkoušku a mám dodělanej semestr. Jinak Samoušek se hezky hojí,ale je hrozně otrávenej,že musí chodit na vodítku,protože na to není zvyklej. Ale to má chlapec do vyndání stehů smůlu. Jinak Sam je jak Gita, prostě ví,že nebyli šlechtěný pro nošení textilu a dříví,ale zvěře))))

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 06:45
- Nahlásit

Lucinda
Přesně vím o čem mluvíš. Hrotit to ani nemůžu, Borgo je totiž taky trochu měkčí. Ne nějak nenormálně, ale já ho pořád bohužel srovnávám s Rambem, kterej byl ranař. Na něco je to výhoda, na něco ne. Cvičit ho byla radost a snesl i když se na něj přitlačilo, spíš to i potřeboval. Ovšem na akcích, zkouškách výstavách jak byl na vodítku, tak se rád prsil na druhé psy, takže jsem musela pořád mít oči i vzadu. Byl ale poslušnej a visel na mně. Na Borgáče jak nevzal tu činku jsem jen houkla, a to on už tuplem né, takže jsem mu ji musela do tý tlamy narvat atd. a pak nezbylo než šaškovat s piškotama a míčkem, abych ho zas dostala do pohody. Asi se vyprdnu na činku (protože techniku už má zvládnutou a už to asi není nutný) a začnu se zvěří nebo aspoň s napachovanýma dumíkama dřív než jsem myslela...
jana33
gratulace ke zkouškám

Lucinda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 07:10
- Nahlásit

Ketrin
Gita byla taky ranař, pak jsem cvičila strejdovi fenu a to byla hrůza, protože mi fakt tekly nervy. Byla měká až hrůza a jakmile jsem jen zvedla hlas, tak hned lehla, ale nakonec jsme udělali PZ v druhé ceně, ale byl to očistec. Chodila jsem cvičit deně (pokaždé něco jiného), ale se Šínou je to hrůza, nemám čas a tak mě to mrzí. Naposledy jsem s ní dělala aport na slepo a ona je fakt šikovná a hned to pochopila, ale už jsme zase tři dny nebyli a to bude zase hrůza. Strašně nám vázne poslušnost. Umí ke mně a sedni, ale u nohy chodit nechce, pořád se spožďuje a když jí přitáhnu vodítkem, tak hodí brzdu a nechce už vůbec a jde kilometr od nohy, hrůza. Trochu daunujeme, ale je to fakt bída. Šaškování s piškotama taky důvěrně znám, ale ona je fakt pomalá, nebo mě zkouší, co vydržim. Z kufru auta jí nemůžu dostat, poskakuju jak magor, říkám medově ke mně a ona čučí, jako kdybych jí asi chtěla sežrat, pak se teda milostivě zvedne a vyskočí. Je taková městská slečinka.

Eda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 07:10
- Nahlásit

Ketrin
cha, Borgo není žádný ořezávátko a proč by se honil za činkou, když si může počkat na nohu, že áno
Lucinda
nepoznala...

jana33
bezva, že už máš hotovo

Lucinda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 07:15
- Nahlásit

jana33
Co ten Stride? Zaznamenala jsi nějakou změnu? Jinak taky gratuluju ke zkouškám.

Juli
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 08:13
- Nahlásit

Lucinda
Ketrin
Cha, nechcete na cvičení to naše "trdlo" ? Tím neurážím její schopnosti výcviku, to bude spíš v páníčcích..ale trdlo to je! Sme měli předvčírem opět veselo...krom toho, že jsem nakazila celou rodinu, malý je na tom nejhůř, vypadá na zápal plic....tak to naše tele sežralo na dvorku, kterej je z bezpečnostních důvodů úplně bezpečnej, psí víno, který knám dofoukl vítr od souseda. A co jsem zjistila na internetu tak je to jedovatý... Já z ní fakt dostanu infarkt a to sem se na ní nedívala jen minutu, co jsem si dávala dřevo na topení...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 08:32 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Lucinda
[i]Strašně nám vázne poslušnost. Umí ke mně a sedni, ale u nohy chodit nechce, pořád se spožďuje a když jí přitáhnu vodítkem, tak hodí brzdu
Tak to Borgo zas je rychlej, spíš by na vodítku tahal... ale to celkem zvládáme. Hlavně když ví že něco proved tak pak jde u nohy úplně luxusně a nemusím mu vůbec nic říkat...
Taky bojuju s časem. Teď ta Salina nemoc-všechno šlo stranou, do toho uzávěrky v práci... Jdu ven se všema třema a při procházce s ním trochu cvičím, ale to zas je rušenej tím že Bresta si někde čuchá co chce... atakdál. Jestli ono není lepší mít doma jednoho mazlíka a s ním se věnovat gaučingu. Na letos jsem Borgáčovi naplánovala 5 zkoušek... no ono se rychle ukáže hned zjara na OVVR, jestli k něčemu bude nebo ne. Má Šína zájem o zvěř? To on zas jo.

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 09:14
- Nahlásit

jana33
Ahojky, hlásím, že já taky... nebyla jsi včera náhodou v tom chumlu u 102 na psychologii???

Ketrin
Borgoušek je citlivá dušička???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 09:25
- Nahlásit

Jandula
Rozmazlenec je to-mámu pořád za zadkem, chybí mu to zocelení charakteru těžkou životní peripetií, jako měl Rambík - ten si pak vážil domova a paničky

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 09:47
- Nahlásit

Ketrin
tak to nevím, co by měla říkat Sára - to je rozmazlenec non plus ultra... neváží si vůbec ničeho, na to, jaký je to srabík, si na vycházkách dovoluje zu viel... ach jo, já chci mít psa, co si hlídá smečku... (jediný co pomáhá a co mám okoukaný z Robina od Frýbové je, když vezmu na procházku i tety fenku a říkám: Boninko, na rybičku, hodná holčička, pojď se pomazlit, tak to se Sára řítí jak o život nazpátek, přestože předtím neslyšela...)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 10:07
- Nahlásit

Jandula
Boninko, na rybičku co to je za povel, to neznám?

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 10:41
- Nahlásit

Ketrin
To je povel pro žravou, téměř hluchou, starou fenu od tety - takový venkovský pes, který poslouchá, neuteče, občas se zajde sám vyvenčit a chodí za mnou jako ocásek...

Eda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 12:37
- Nahlásit

Ketrin
Rozmazlenec je to-mámu pořád za zadkem
fňň... nedělej ze sebe zlou, jó?!?
chybí mu to zocelení charakteru těžkou životní peripetií, jako měl Rambík
jaky kdybys Ramba mlátila násadou od lopaty každý den...

Lucinda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 13:26
- Nahlásit

Ketrin
Zájem o zvěř by i byl, i když jsem jí vzala na bažanty, tak s Gitou jednoho donesla, ale sama ho do huby nevzala, přičítám to neznalostí a náhodou, že ho Gita nesla. Když jdu náhodou cvičit, tak musim Gitu nechat doma, protože, když dám nějaký povel, tak ho provádí Gita a Šína jen tupě čučí. Gita je pak chudák neklidná, proč padesátkrát volám ke mně, když ona už půl hodiny sedí předpisově. Je mi jí sice líto, že musí zůstat sama doma (a to ona těžce nese), ale nedá se nic dělat.
Juli
O trdlech bych mohla psát romány. Šína mi sežrala venku něco růžoveho malého. Jasně, že ve mně hrklo, protože to vypadalo jako jed, tak jsem jí pořád sledovala, ale dobrý. Jednou mi kočky sežrali otrávenou krysu a nechali jen ocásek. Celá strachy jsem volala kamarádce vetce v deset večer a ona ať do nich naleju kysličník. Kočky byli sice půl dne divný, ale pak se z toho zberchali a já teď nevim, jestli byli na umření z kysličníku, nebo jsem jim tim zachránila život.

Tak mi dneska jeden chlapík nabízel psa (fenu český horský pes X velký knírač) na hlídání areálu, kde mám koně. Mám docela strach, že mi tam někdo v noci vleze, ale nevi, jestli to mám vzít, další krk na živení (stačí, že mě ty dvě vopice stojí 2000 měsíčně), tak jsem z toho trochu mimo. Prý je hodná, ale hlídá a navíc je už kastrovaná.

Juli
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 15:14
- Nahlásit

Šína mi sežrala venku něco růžoveho malého
Lucinda
Já ji taky sledovala pořád....zajímalo by mě, jestli ji ta nebezpečná žravost přejde... nebo budem venku z košíkem. Když ona venku na FUJ nereaguje. To to schválně "čubne" a uteče. Doma ne, to je vzorňas, to poslouchá na slovo...

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 17:12
- Nahlásit

Jandula
Jasně,že byla,tys tam byla taky? Měla jsem z psychologie fakt hrůzu,ale měla jsem kliku na otázky
Lucinda
Stride jsme začali dávat asi před 3dny,dobírala ještě jiný chondroprotektiva z veteriny,takže na hodnocení ještě brzo,ale určitě písnu až to bude brát nějakou delší dobu

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 17:58
- Nahlásit

Ahoj holky!
Tak koukám, že tu máte debatu na téma, které mě právě aktuálně trápí...snesl i když se na něj přitlačilo, spíš to i potřeboval.
tak tahle věta vystihuje něco z čeho mám skoro aportovací depku...
včera jsme byli cvičit i s páníkem a bernášovi to šlo skvěle - rychle jsem analyzoval v čem spočívá tajemství jejich úspěchu - z něj si bernáš netroufne dělat srandu!Dělali jsme věci, které bernáš ještě nedělal a nebo třeba jen jednou a přesto mu to šlo perfektně....dneska jsem šla cvičit s bernášem sama a on jako poslední dobou často zase kravil..ale po včerejšku jsem se nechtěla nechat odradit a seřvala ho, nakonec jsem ho musela k aportu za hurónského nadávání dotáhnout za ucho, jenže pak začal pracovat skvěle, vše mu moc hezky šlo a dělal to s radostí - ale já se teď cejtím, jak kdyby za to ucho někdo táhnul mě, jsem z toho vážně smutná přeci ho nebudu takhle mastit, vždyť to děláme pro zábavu ( a aby se bernáš utahal) - ach jo připadám si jak vrah malejch pejsků a nevim co s tím - to přece není normální, že se pes musí nejdřív zmastit aby pracoval ne...
a vůbec vlastně! vezmi - drž - pusť jsme zkoušeli děsně dlouho a nic...až sem si řekla dost, seřvala ho a narvala mu dummy do mordy a pak to najednou šlo jak po másle, najednou to uměl a najednou začal i aportovat...
A to mě tady tuhle Ketrin tvrdila, jak psa nezazdim, tak vám s náma nevim

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 19:27
- Nahlásit

Jumi
A to mě tady tuhle Ketrin tvrdila, jak psa nezazdim, tak vám s náma nevim
Něco ti prozradim.Každej pes je jinej.
Já vím, proč se mi přihodil ten včerejšek (byla jsem z toho fakt špatná) - já totiž moc nevěřím na řeči o psí pubertě, tak mě pámbů potrestal.
Dnes totiž Borgo cvičil moc pěkně. Činku jsem v zájmu svého duševního zdraví nevzala a aportovali jsme jen nohu a chlupatýho dumíka.

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 19:46
- Nahlásit

Ketrin
no a to že se musí seřvat než začne něco dělat to ti příjde normální? Nebo myslíš, že ho takhle stačí odkázat do patřičných mezí jednou 2x a on už pak pochopí, že když něco myslim vážně, tak to myslim vážně a bude pracovat bez zbytečnejch cavyků?
Kdyby ho to pak nebavilo, tak si řeknu - holt je to na něj moc těžký - nebo holt na ten aport není a vykašlu se na to, ale takhle....

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání