| Autor |
Zpráva |
Juli
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 17:21
- Nahlásit
Eda
Prosím tě, kde ji najdu, nechce se mi procházet tolik témat...myslím tu játrovku
Asi ji Juli upeču...chudina, začali jsme od 8 měsíců krmit 2x denně. Děláme to od neděle, ale má chudina přes den takovej hlad...je mi jí líto. V kolik krmíš?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 21:36
- Nahlásit
Juli
my Edě dáváme 2x denně. ráno dostane po procházce menší dávku granulek + někdy k tomu tvaroh ap. jo, někdy, když jsme venku dýl jí ještě předem udělám tzv. mňamku (taky jsem už psala), co jsou krmný piškoty a cornflakes s mlékem. není toho moc, spíš tak na chuť. večer přesně v 18.00 (podezírám jí, že se naučila hodiny ) víc granulek už s masem, zeleninou, podle toho co dům dá, někdy s masovkou... no a přes den? milión dobrůtek a laskominek. ale od stolu ne, to naštěstí neloudí, ví, že by nic nedostala
takže játrovka: (nechce se mi to hledat)
půl kila jater (já dala kuřecí), půl kila vloček (mně nakonec stačil balíček 450g), dvě vejce, marojánka a trošku česneku. všechno dáš do mixéru, vznikne ti hmota, tu naliješ (mělo by to být hustý asi jako klasický těsto třeba na bábovku) na plech, na něj dej pečící papír, troubu předehřej na 160st., peče se to prý 10 min., já pekla 15. no, pak to nech vychladnout a nakrájej na kousky. mělo by se to do týdne spotřebovat. nechala jsem část v ledničce, zbytek je už na mrazáku. Eda, ač má dneska kulhavou, tak se přece jen zvedla a šla somrovat k lince, když cítila tu vůni
já jsem to málem nevydýchala, játra nemusím, je to vlastně pěknej blivajz, když tu hmotu připravuješ...
zkus to, je to zase obměna psích mňamek
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 21:42
- Nahlásit
Juli
má chudina přes den takovej hlad..
Na to jí nesmíš skočit Každý správný LR má pořád, neustále, 24 hodin denně děsný hlad bez ohledu na to, jestli je překrmován, jestli je těsně po jídle apod. ... Eda to už si ani nevzpomínám, že se tu takový recepis objevil - díky... až uvidím někde játra, tak to bandě udělám.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 21:49
- Nahlásit
Ketrin
mno, myslím, že ty taky nebudeš muset řešit nějaký mražení přebytků... ten recept šířim kudy chodim, páč je to opravdu chutný!
děsný hlad bez ohledu na to, jestli je překrmován, jestli je těsně po jídle
zdá se mi, že těsně po jídle má největší hlad, alespoň na to vždy vypadá
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 21:53
- Nahlásit
Hm tak to naši kupodivu mají největší hlad před jídlem... po jídle a vzájemném rituálním vylizování misek mi vždycky přijdou "poděkovat"... už to naučily i Borga.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:27 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin
mi vždycky přijdou "poděkovat"
to dělá Eda taky. když byla ještě malá, tak si o nás ještě jako bonus otírala špinavou tlamičku...
už je to tady!
to je to pravý řádění...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 11:00
- Nahlásit
Ketrin
Eda
ahoj, hele nevite o nekom, kdo by chtel stene krizence labradora?? jde o toho nalezence, co jsem ho teda minuly patek nalezl a uz je v utulku k dispozici ....
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 11:12
- Nahlásit
Jirikovo
dej sem nějaký kontakt, ať můžu říkat podrobnosti. možná bych o jedné rodině věděla...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 11:20
- Nahlásit
Eda
no kontakt ... je v prazskym utulku
nasel jsem ji v patek rano, pres den byla u me v byte. dopoledne se jednou pocurala, odpoledne to vydrzela, takze evidentne zvykla na byt. venku sice trochu divoska, ale bylo videt, ze na voditko je taky zvykla. okamzite se hned hnala ke kazdymu cloveku a chtela si s nim hrat. mila ziva a kousava ...
v utulku ji odhadli stejne jako ja tak na tri mesice ....
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 11:29 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Jirikovo
už jsem to rozeslala dál... uvidíme...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 17:36
- Nahlásit
Jirikovo
tak fenka jde zítra k novým majitelům. snad se bude mít dobře
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 19:26
- Nahlásit
JirikovoEda jste skvělí
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 08:42
- Nahlásit
Dnešní ranní vycházka probíhala systémem přískoků. Sněhu měla Eda po bříško, nedovedu si představit jak by tam šel jezevčík ten by byl chudák celej maskovanej... jinak stále kulhá, už od úterý. někdy víc, někdy míň...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 10:52
- Nahlásit
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 10:53
- Nahlásit
Eda
ja koukal, ze ze stranek utulku uz zmizela .... kde bude, nekde pobliz? bych ji nekdy rad jeste videl, bylo to fakt zlaticko ....
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 11:17
- Nahlásit
Jirikovo
no, rozhodovalo se mezi dvěma rodinama. budu vědět později, kdo si ji nakonec vzal
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 11:21
- Nahlásit
Tak už jsem zase doma. Psi řádí ve sněhu, koně živí a dítě taky. Včera jsem se vracela z Brna a musela jsem jet Pendolínem, protože na D1 byla totál zácpa. Pendolíno dobrý, ale nabrali jsme zpoždění asi půl hoďky, tak sem jela busem v sedm z Prahy. Na kulaťáku řidič hlásil, že jede přes Plzeň (uzavřená silnice Praha K.V.) a že ten pán, co jede do Loun si asi bude muset vystoupit a že mu vrátí prachy. Ten musel být na prášky. My jsme dorazili do K.V. v 23.15 a mně ujel poslední spoj domů, tak jsem volala mužskýmu, takže jsem byla v půl jedný doma jak na koni. To byl zase den, ale klinika chorob koní v Brně byla fakt super. Mít na to mozek, tak bych šla dělat veterinu, je úžasný, jak doukážou pomoct zvířatům.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 11:28
- Nahlásit
Ketrin
Ještě k tomu Míšovi. Není to jeden z těch poníků, je od jinud. Tohle byli kolotočoví poníci. Ta stížnost na podmínky v jakých žijou, byla podána už loni (jsou tam totiž jen mimo sezonu) a smetli to ze stolu. Letos se s tím snad konečně bude něco dít. Jinak Míša je v pohodě, ale má rozsáhlou hnilobu kopyt a nebyla mu upravována kopyta skoro rok ( normálně se to upravuje po 6-8 týdnech) prostě hrůza
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 13:02
- Nahlásit
Lucinda
zdravím tě! myslela jsem, že se zastavíš, nevěděla jsem, že budeš v Brně... tak snad jindy.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 13:07
- Nahlásit
Eda
Měla jsem to našlapaný. V úterý odpo jsme jeli všichni do Brna a v pondělí jsem to nestíhala, tak jsem tě ani neotravovala, protože by se to nedalo. Edka si ten sníh pěkně užívá. Moje holky taky, ale ještě jsem nestihla vytahnout foťák.
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 13:18
- Nahlásit
Zdravím všechny co mají labradory a se slzami v očích vás prosím aby jste si přečetli téma PROSÍÍÍM POMOC!!!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 14:23
- Nahlásit
OPI
sakra, hrozně těžký ti radit takhle na dálku určitě běžte hned jak to bude možné na veterinu!!! Eda od úterý pokulhává, jen na chvíli ve sněhu na to zapomene, tak taky nejsme ve svý kůži...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 14:37
- Nahlásit
Ahojky,
tak Juli teče s čumáčku...může být nachlazená? Jak příjdem ven, buchne s sebou do sněhu a leží v něm. Jak je pořád doma, může už být nějaká zchoulostivělá a ten studenej sníh jí něco udělat?? Myslím, jak bydlí v bytě při pokojových teplotách .No jo, když já jsem taková "matka" plašanka
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 15:09
- Nahlásit
Juli i takový labrador může nastydnout,můj měl loni zánět močových cest,furt lezl po sněhu a najednou začal čůrat krev,byl to pro mě hroznej šok...Volala jsem vetu a večer jsme jeli na vyšetření,no naštěstí to bylo tohle,vyléčily jsme to léky a urologickým čajem...A to jsme tenkrát bydleli na venkově v RD tam bylo chladndněji než v bytě a byl s námi ve vnitř,dr říkal že je to normální,když ty psi jdou ze zimy do tepla,sice na to více trpí malá plemena,ale potkalo to i nás....Já myslím že pokud jí jen teče z čumáku tak to je dobré pokud netrpí jinými potížemi,však i nám teče venku z nosu
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 15:13 - Změnil/a: OPI
- Nahlásit
Edo,chápu jak ti je,jak se s nimi něco děje je to děsné...Nemohou nám říct co jim je a mi nevíme jak se zachovat,tan můj měl dnes tak vykulené oči,já myslela že mi tam snad umře....Do teď to furt vidím,teď spinká a je moc unavený a to jsme byli venku jen 10-15minut,ve sněhu běhal chvilku a pak bum,šli jsme hned domů a je hrozně unavený,zatím mám podezření na epilepsii,ale počkám co řekne doktor....Hlavně aby to nebylo nic vážného a nebo srdíčko to by bylo asi horší...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 16:16
- Nahlásit
OPI
Koukám, že jsou všechny paničky stejný...Mám dvě děti a u každýho prdíku lítám a volám doktorům....jen mě nenapadlo, že to samý budu dělat i s Juli.
A kdybych měla někdy u Juli vidět něco podobného co ty taky by mě to vzalo. Jen doufám, že pejsa bude zdravý.
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 16:43
- Nahlásit
Víš Juli je to můj první pes a nikdy bych nevěřila že to pouto může být tak silné,on je fakt jak moje dítě,dala bych za něj vše...No a v létě tady bude s námi druhé mimi,ale už to lidské takže vlastně první miminko,taky mám hrůzu z toho co budu dělat až se něco stane,ale to dítě veměš do ruky a jedeš nebo větší už mluví,ale co na poli s 40kg psem a nevíš co mu je...No jen doufám že to nebude nic vážného,furt ho hlídám...Myslím že už mu je lépe,hlavně spí v klidu,ale z nějakého důvodu se to stát muselo...určitě Vám napíšu co nám řekli a přeji Vám aby jste to a NIKDY nezažily a se svými psíky o dětmi jste zažívali vše jen dobré....však labrador je dobrák sám o sobě
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 16:57
- Nahlásit
OPI
No, já musím říci,že sem s dětmi zažila hodně zlého. Juli máme vlastně k postiženému dítěti a ona pomohla moc mně. Nějak jsem se odpoutala od starostí s malým, ale jsem teď tak fixovaná na Juli, že kdyby se jí něco stalo, tak nevím... Taky mě nenapadlo, že se k ní až tak připoutám....taky je to můj první pes doma...jako malá jsme měli psy vždycky ale jen venku...
Tak hodně zdraví mimískovi a pesanovi taky....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 19:22
- Nahlásit
Koukám všude samý vážný starosti... OPI nechci být špatným prorokem, ale taky mě hned napadla epilepsie. Dej pak vědět jak jste pořídili na veter. Juli Borgo trochu kašlal, tak jsem byla pro sirup a doktorka říkala, že na Moravě je psí viróza. Asi to chytil od psího kámoše, co byl v Olomouci na výstavě. Takže se vám to asi taky nevyhlo.
Eda Máš tušení, proč kulhá?
U nás nic nového, výsledky ještě nedorazily. Místo aby to ustupovalo, tak se to spíš šíří. Ale dnes jsem Sali na ven sundala límec a nechala ji poplavat ve sněhu. Asi jsem neměla, ale kašlu na to. Měla takovou radost, že to za to stojí.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 23:41
- Nahlásit
Ahoj holky,my jsme dneska byli nejdřív na dlouuuhý procházce po polích,pesani lítali jak blázni a pak jsme absolvovali se Samouškem operaci - vyndavali mu nesestouplé varlátko. Naštěstí bylo v třísle,takže žádné komplikace,ale teď dělá strašně nešťastného a ublíženého psa
|