| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 08:02
- Nahlásit
Ketrin
kdy už konečně začnou padat ti bažanti?
to by to měli chlapci s parádou!
Taky jsme byli na procházce a inverze byla přímo ukázková. Když jsme přicházeli k údolí, tak se tam předpisově válela mlha, ale nahoře bylo krásně jasno
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 09:42
- Nahlásit
Eda
Já to nemyslela přímo u toho.... spíš přes den, když už ti magoři práskaj tak sporadicky, že bych chtěla být venku s Juli na dvorku a házet nevšímáka, jako že nic..... v noci v žádným případě.
Už dost toho, že malej se toho šíleně bojí takže budu mít dost zábavy s ním....
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 13:36
- Nahlásit
Juli
tak snad to přežijete všichni bez úhony a v pohodě!
Ještě jednou všechno nej Vám všem v novém roce přeje Eda
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2006 17:51
- Nahlásit
Eda
tak jsem házela totálního nevšímáka při petardách a hodně vzdálených a Juli se bojí tak, že stáhla ocas a pelášila k domovním dveřím... Na hození sněhovou puckou pak ale přiběhla. Ach jo, chudinka. Jsem si bláhově myslela, že to bude dobrý, protože od mala se nebála žádnýho zvuku...
Tak ať to pejsani přežijí bez úhony a nový rok je lepší jak ten letošní...Julinka
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2007 19:47
- Nahlásit
Za celou smečku přeji krásný a šťastný nový rok,hodně spokojenosti a úspěchů a pejskům hodné páníčky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2007 23:52
- Nahlásit
Uteklo to a zítra zase do kolbenky. Přeju vám všem do nového roku hodně zdraví (o to ostatní se musíme přičinit, jak říká náš daňový poradce) a vašim labroušům mimoto ještě dobré jídlo, dlouhé procházky a hodně zábavy. Že mají hodné páníčky, to je samozřejmé
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 08:09
- Nahlásit
Ketrin
Že mají hodné páníčky, to je samozřejmé
děkuju náčelníku, že ses mě zastal
já jdu naštěstí do kolbenky až zítra, ale stejně mám plno "psací" práce do školy, tak to vyjde nastejno.
my chceme fotky!!!
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 10:45
- Nahlásit
Ketrin
No jasně "My chceme ty slíbený fotky" Jinak taky přejeme všem vše nej do toho novýho roku a já bych si určitě zasloužila do nového roku hodnější smečku. Ta moje stávající příšerně zlobí. Šína zase sežrala kočičák, tak zůstala za trest doma a zbytek (Gita) šel za koňma, no a tam mě pro změnu nasštvala Gita - sežrala rohlíky pro koně.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 12:32
- Nahlásit
zase sežrala kočičák
Lucinda
Ha ha, ještě že nemáme čuně jen my....já tu kozu miluju, ale tohle mi teda šíleně vadí.... Nezkoušela jste některá ho hojně posypat cayenským pepřem? Někde bylo psaný že to zabírá.. Nevím, kvůli tomu je Juli jen na dvorku, tam mám jistotu, že nic neleží, ale na zahradu sama nemůže. A když tam jde s náma tak ji taky neuhlídám....
sežrala rohlíky pro koně
..to bych jí odpustila i celý nákup, jen když ne kočičáky
Silvestr byl v bytě bez úhony. Schválně jsem nechala otevřené okno, aby to Juli slyšela. Vždycky se na mě koukla a jak viděla,že se nic neděje byla v pohodě. Ale venku se bála...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 13:44
- Nahlásit
Juli
venku se bálaJe ještě mladá, Šína měla taky tendence se bát, ale když viděla Gitu, jak je v pohodě, tak to vzdala. Pepř jsem nezkoušela a měla bych asi strach.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 14:25
- Nahlásit
Lucinda
Já to taky nezkoušela. Bylo to někde na internetu v nějaké diskusi.
ale když viděla Gitu
Jé, tak to si nějakého statečného pejska půjčím...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 16:12
- Nahlásit
Lucinda
Co děláš, když Šína kočičák sežere a chytneš ji u toho? Odčervuješ ji?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 17:40
- Nahlásit
Vyhlašuju důtku pro Ketrin! slibovala fotky a kde nic tu nic...
Lucinda
pcha, hodnější smečka... Eda dneska: ráno rohlíky v lese (zřejmě nachystáno pro lesní zvířátka) + jablka, v poledne "jen" vyválení se a výsledkem byl megazašpiněný pes, odpoledne rybí parfém+koupel v Berounce...
a to je "jen" jedna a jsem z ní zralá na mašli ráda ti jí půjčím, aby ti pozvedla trochu morálku ve smečce a popř. je naučila nějaké nové kousky
Juli
co hárání? zatím probíhá dobře?
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 17:46
- Nahlásit
Eda
Ahojky!
Zatím žádné zástupy kvílejících, sexuchtivích jedinců. Zatím... Dnes jsme asi 8 až 9 den. Ale vzpoměla jsem si na vás. Krvácíme hodně, máme i novou malbu po stěnách.... a mrška, čistí se, jen když jí řeknu a zvednu jí nohu.... takže máme všude krev a já za ní chodím s vlhkejma ubrouskama. Ale co, vydržíme, dyť je to jako moje dcera a trpím s ní
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 17:52
- Nahlásit
Juli
to je dobře, že je to ok ale asi budete malovat 2x ročně, ne? tady v domě to bylo docela drsný a to nejsem žádný cimprlich...
fuj, teď je takové špatné období, všude bláto, štěrk a mokro...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 18:17
- Nahlásit
Eda
Je hnusně. To počasí je hrozný, hlavně kvůli těm nemocem všude. Už aby mrzlo! Zítra dávám malýho po měsíci do mš a obávám se, že zas hned lehnem.
Naštěstí, máme v obýváku, kuchyni i předsíni omyvatelné malby. Do ložnice a dětských pokojů nechodí kvůli kobercům, tam omyvatelné barvy nejsou. Nejhorší je veranda.... tam spí a je přes den, když jsme pryč. Tam je neomyvatelná a teď se vzorem psích tlapek, cákanců bláta a kapek krve. Efektní výzdoba + díra do zdi velikosti 50 na 50 cm...
V létě zazdíme díru a vymalujeme těmi omyvatelnými. Ještě přemýšlím, že bych stěny tak do 1,30m obložila linem, aby se to dalo líp otírat. Myslíš, že by ho vydrápala kdyby hrabala?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 18:36
- Nahlásit
Juli
díra do zdi velikosti 50 na 50 cm...
co prosím??? půl metru na půl metru? to je Juli dobrá hrabalka, nezdá se, hmm...
nevím, myslím, že lino by neprodrápala, ale nevypadalo by to hnusně? ale třeba kdyby se jí podařilo třeba ho někde kousek odloupnout... už by to jelo... třeba obložení dřevem by bylo hezčí.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 19:11
- Nahlásit
třeba obložení dřevem by bylo hezčí.
Eda
No to víš, že by bylo hezčí, ale myslím, že to by padlo dřív jak lino... Jasně 50 na 50, ale do hloubky jen minimálně . No nová fajnová je pryč, už jen kousek a jsou cihle. Si teď říkám, aby nepomáhala nějakému nápadníkovi ze vnitř...
Jsem zvědavá, co provede zítra než dojedu z mš domů.... už si zvykla, že jsme teď byli pořád doma a ráno ji nemůžeme utahat procházkou....
Edo, co dáváte proti blechám? Juli se teď jaksi kouše, všichni mi tvrdí, že má blechy. Ale to je podle mě blbost. Dávám jí Frontline, teď je to měsíc a týden co ho měla. I nezablešenej pes se přeci kouše a drbe, ne? Já ji prohlížím i tak a ani blecha ani hovínka v srsti nemá. Naši tvrdí že když se drbe tak je má....
Učíš se???
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 19:24
- Nahlásit
Juli
Když sežere kočičák, tak jen tiše supím a počítám si násobilku, protože 1-10 nefunguje, Zlatíško je totiž trochu melancholik a navíc v pubertě, tak se s ní musí pomalu.50 na 50 je fakt hustý, ještě že ve zdi nemáš elektriku. Šína překousala drátek u zvonku, tak máme bezdrátový Blechy Juli určitě nemá. Zkus taky třeba Stronghold, měla jsem s ním docela dobré zkušenosti, ten je na odčervení i na odblešení, jen na klíšťata nefunguje. Jinak po každém kočičinci fakt neodčervuju, ale je fakt, že kočky mám odčervený, tak musim doufat, že žere jen jejich bobíky
Eda Jsem taky pro důtku a to s výstrahou. Edu půjčit nechci, mám jen jedny nervy a ty mi musí vystačit do třiceti a pak se půjdu dobrovolně zbláznit do Bohnic.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2007 21:35 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Juli
co dáváte proti blechám?
nevím, jak se to jmenuje, ale jsou to pipety s účinností na jeden měsíc. ale je tam podmínka, aby se pes nenamočil do tří dnů po aplikaci což s Edou nehrozí. ale dávám to jen v době klíšťat, blechy jsem neřešila. Třeba má jen nějakou vyrážku nebo tak...
Učíš se???
opravdu jsi mě rozesmála...ale tak nějak hořce
ne, měla jsem hodinu (spinning) a až teď zase rozjíždím "učení"...
Lucinda
hmm, nechceš Edu, nevadí... dvakrát nenabízím ale byl by to pro tebe balzám na nervy, protože bys zjistila, jak máš vlastně hodný čuby
a s těma Bohnicema... to není špatný nápad
Jsem taky pro důtku a to s výstrahou
bač bač jucharé... a každý den jí bude nabíhat "penále", tj. každý den jedna fotka smečky navíc...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 08:40
- Nahlásit
Tak důtku a penále, jo?? Za trest vám ukážu jen tohle:
Stejně nic moc víc nemám. Sněhulák roztál, než jsem ho vyfotila. A venku je hnusně a já mám začátkem roku toooolik práce!!
Vaše starosti s kočičákama na mou hlavu. Tady pořád chodí okolo koně. A nemusím vám vykládat, co Borgo podniká s tím, co zde po nich zůstává. Hlavně že když se někde vykaká pejsek, každý hned bystře hledí, jestli majitel včas tahá z kapsy pytlík. Ale koní h***a můžou zůstat ležet, kde jsou.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 10:26
- Nahlásit
Ketrin
:lol ovedeš si představit ten PYTLÍK na koňské koblížky ?
Nic si z toho nedělej,já mám Arlettu u majitelů 3 koní a ta na koblížkách doslova vyrostla.Prý jsou dokonce i zdraví prospěšné.
Jinak zdravím všechny po svátcích- přežila jsem.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 11:39
- Nahlásit
Zuzana T
Ketrin
Eda
Lucinda
Takže drahoušci jsou na ty fujtably všichni.... No nevím, do jaké míry jsou koblížky zdravé...kůň má škrkavky i tasemnice. A odčervená kočka je prý jen do té chvíle, co chytí myš.... Není to z mé hlavy, ale veterinářové. Když jsem zjistila, což jsem nevěděla než jsme si Juli vzali, že jsou labíci popelnice tak mě to nenapadlo řešit.
Takže já dělám Juli každý měsíc koprologii a mám takový vnitřní klid, že mám kozenku v pohodě. Že když jí Nik objímá i za zadní část tak nic nehrozí... Stejně trnu hrůzou, že se nakazí při svých hrách na zahradě z kočičinců / myslím tím dítě, je taky trošku čuník /
Tak Juli mě překvapila. Došla jsem k 11hod., díra nezvětšená, pneumatika nerozkousaná!!!! Takže jediná hračka co drží!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 12:06
- Nahlásit
Juli
jsem nevěděla než jsme si Juli vzali, že jsou labíci popelnice Óóó to Ti tedy chovatelé zatajili jeden z nejdůležitějších plemenných znaků
odčervená kočka je prý jen do té chvíle, co chytí myš
no nevím... logicky totéž by muselo platit o psovi. Např.loni, vlastně teď už předloni, se myšma jen hemžilo. Naši psi je nejen loví, ale i žerou. ale i tak odčervuju jen preventivně 4x ročně. Březí fenu a fenu po porodu + štěňata samozřejmě častěji, podle obvyklých schémat.
Ale s malým dítětem je to samozřejmě jiné... ale pokud ho naučíš si často mýt ruce, tak se snad nemusíš až tak bát... trocha špíny posiluje imunitu
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 12:34
- Nahlásit
Ketrin
Óóó to Ti tedy chovatelé zatajili jeden z nejdůležitějších plemenných znaků
Tý jooo, myslíš, že by šla reklamovat??
NIKDY BYCH JI NEDALA!!!! Rači pustím chlapa než ji!!
A stím odčervením. Dokonce se může nakazit škrkavkami od žížaly. Juli je žere taky. Proto neřeším odčervení, ale dělám každý měsíc koprologii. Jak tam něco bude odčervím. Nik si ruce myje. Nemám strach, že by se nakazil od Juli, ale spíš v zápalu hry na zahradě. On je totiž krtek a hlína lítá kolem občas se trefí i do pusy. A koček tu je moc a neznám nikoho, kdo by je odčervoval...
trocha špíny posiluje imunitu
uklidím a pustím Juli a imunita je jak dělaná.....My totiž nemáme na dvorku travičku ale bláto. Utřením to z tlapek až tak nedostanu a sama to tele do vany nedám....
Ketrin
Juli teď začala když si hrajem stoupat na zadní a lézt nám na ramena a olizovat. Může jí to škodit na kyčle? Jinak jí hlídám, po schodech nechodí, z ničeho neseskakuje.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 13:02
- Nahlásit
Juli
NIKDY BYCH JI NEDALA!!!! Rači pustím chlapa než ji!!
My dvě si koukám budeme rozumět
stoupat na zadní a lézt nám na ramena a olizovat. Může jí to škodit na kyčle? To olizování určitě ne a jinak - zrovna bych ji v tom ňák moc nepodporovala, ale zase nevěřím jak se občas říká, že nějaké jedno skočení občas apod. způsobuje dysplazii. Všechno s rozumem a s mírou.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 13:34
- Nahlásit
My dvě si koukám budeme rozumět
Ketrin
My si juli přivezli začátkem prázdnin. Musím, říct, že ty první týdny byly krušné. Jak zvířata miluju /mám zemědělku/ tak prostě pes doma je velkej zásah. Všude chlupy, hlína z tlapek...venku jsem šílela, že se jí něco stane jak žrala ty velký kameně, klacky, mikrotenové sáčky Prostě jsem to nezvládala. Byly jsme i s I.V. domluvení, že pokud to nepůjde skloubit s malým, že se vůbec nic neděje a můžem štěně vrátit.. Teď se za ty myšlenky stydím...nedokážu si představit, že by tu teď nebyla nebo že by se jí něco stalo..
Ona je můj psychoterapeut, je skvělá, poslušná, milá, chytrá. Dokonce mi tak začíná hlodat v palici ji nekastrovat, určitě by měla i tak skvělá štěňátka...... ale protože jsem se o to nikdy nezajímala, nevím, jestli bych ji byla schopná připravit na zkoušky a výstavy.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 14:50
- Nahlásit
nevím, jestli bych ji byla schopná připravit na zkoušky a výstavy.
určitě jo, splnit to minimum do chovu není až tak složité. Spíš jde o to, že samotné odchovávání vrhu a věci s tím spojené jsou hodně náročné (časově, fyzicky, ...). Zatím to není aktuální a můžeš se poradit s Ivou, ne?
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 15:11
- Nahlásit
Ketrin
je skvělá, poslušná, milá, chytrá
...beru to zpět!!! Doma je poslušná venku NE! Někdo nám něco hodil za plot a na fuj venku reaguje úprkem a sežráním věci.. vypadalo to jako kapesník, doufám, že papírovej.. To zas bude trnutí, co to bylo...
Zatím to není aktuální a můžeš se poradit s Ivou, ne?
Určitě, na to je čas...to jen, že to dříve úplně zavrhované by mi až tak nevadilo.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2007 15:13
- Nahlásit
Ketrin
tak dobře, důtku nedostaneš... ale čekala jsem foto Borga sáňkujícího, tahajícího boby apod....D
Juli+Ketrin
tak proč to už nepřiznáme, že máme psy rozmazlánky a miláčky?!?
|