Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Lucinda
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 21:21
- Nahlásit

Eda
Že by malovaný perníček s mašličkou? Je vážně úžasná, taková akční. Jaká je odměna pro vítěze? A jsem to určitě JÁ
Úplně jsem nepochopila dotaz a na těch fotkách nevim co otevřít? Jestli myslíš, že hodí aport a pošle ho pro jiný, tak je to jenom zvyšování ovladatelnosti. Nebo jsem šlápla vedle a dotaz byl na něco jiného?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 21:28
- Nahlásit

hodí aport a pošle ho pro jiný, tak je to jenom zvyšování ovladatelnosti. No jasně. Přirozené chování psa je, že chce jít pro to, co viděl padnout naposled. Hezký video.
Přeju vám krásný zbytek svátků, u nás nejvíc dárků dostali psi.

Eda
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 07:52
- Nahlásit

Lucinda
Že by malovaný perníček s mašličkou?
bingo! no jasně! byla u toho děsně nenápadná. včera večer odešla návštěva, všude binec... tak jsme to dávali do pořádku a Eda se nůďovala. byla děsně nenápadná a ulovila anděla. ale na tý fotce mu koukají jen křídla celýho cca 15ti cm anděla měla NEPORUŠENÝHO v hubě! vůbec jsme ji nemohli potrestat, museli jsme se smát jak blázni... jak byla ohleduplná k andělovi...
na těch fotkách nevim co otevřít
klikni na URL, jsou tam dvě videa.
Ketrin
Přirozené chování psa je, že chce jít pro to, co viděl padnout naposled.
no ano, jenže ten pán mu nejdřív řekne "go", pak to zruší a pošle ho pro ten druhý. pochopila bych, kdyby hodil jeden, druhý a pak ho pro nějaký poslal...
u nás nejvíc dárků dostali psi.
to je dobře! taky jich je nejvíc!

Juli
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 13:26
- Nahlásit

Ahoj všem!
Tak jsem chtěla vložit vánoční fotky a jsem pěkně naštvaná! Blbne nám foťák, takže od stromečku nemáme skoro nic. Ty které jsou celkem "viditelné" tak jsou zase s pouze Juliiným ocasem...

No, Eda je vážně šikovná!Už pomáhala odstrojovat! To Juli taky.Ráno jak viděla stromeček tak se k němu vrhla a pak lítala se stříbrnejma třásněma za uchem...
Ježek co dostala pod stromek byl po 3 min. bez čumáku... a ostatní sem ji schovala až na dobu naší nepřítomnosti...

Jo a SOS!!!! Juli nám začala dnes hárat! Jaké je to poprvé?? Celkem hodně krvácí. Přišli jsme na to až po procházce, tak jsme si udělali pěkně cestičku až k baráku... ale zatím tu zástupy nejsou

Eda
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 18:26
- Nahlásit

Juli
joj, hárání... tak po své jediné zkušenosti s Edou říkám jen mít ji STÁLE na očích. Ale opravdu pořád. uvidíš, jestli bude psům vonět a od jakého dne. ale po té divočině s Edou bych raději ani nechodila ven a venčila na zahradě ( v těch nekritičtějších dnech, teda...) tak držím palce, ať to zvládnete v pohodě!
Juli je pěkná modelka! není kulatější než bývala?

Juli
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 18:31
- Nahlásit

Tak jsem tu pročítala diskuse o hárání, ale moc moudrá nejsem.
Vy jste tu zkušené, prosím..... jak je to s prvním háráním? Je už taky přitažlivá pro psy nebo až u dalšího hárání? Jak dlouho hárání trvá, jak dlouho barví...a jak moc jsou nápadníci vynalézavý? Jsme se nastěhovali loni do opraveného domku, nové dveře, fasáda.... mám se připravit na infarkt když ráno vyjdem?
Taky sem četla o zánětu dělohy při nebo po hárání, je to hodně časté? A jak se pozná?

Juli
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 18:32
- Nahlásit

Eda
Ahojky! Máme 28,7kg a Juliina ségra má 26 kg. Juli je taková podsaditá po tatíkovi..
A venčíme jen na dvorku.

Eda
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 19:04
- Nahlásit

Juli
máš hodně otázek, já zas tak moudrá nejsem... ale pokusím se...
myslím, že každá fenka psům nevoní. Eda teda voněla a to hned. kritické dny= mělo by to být +-stejné jako u její psí mámy. barví měsíc. ale taky je to +-. nový dům, to asi bude problém. když se oklepala u zdi, bylo to zlý... zkus jí dát kalhotky (menší, dětské) s minivložkou. uvidíš, jestli si je serve
zánět dělohy- s tím má bohužel zkušenost Ketrin...
jinak s váhou... Eda má 27kg, ale je drobnější... škoda, že se nemůžeme vidět, hnědky by se vyblbly

Juli
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 19:13
- Nahlásit

Eda
Tu zeď sem nemyslela kvůli Juli, omýt to půjde. Spíš, jestli ti nápadníci nejdou tak daleko, že hrabou.....
Je to škoda, že jste tak daleko... my tu žádnou kámošku nemáme A ta váha, no asi bysme taky měli ubrat krmení....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 19:26
- Nahlásit

Juli
Radši se připrav na nejhorší, tj. psi tábořící u baráku dnem i nocí atd. Hlídat se musí minimálně těch 21 dní. Mně se velmi osvědčilo průběh každé říje si zaznamenávat. Přesně jsem pak věděla, podle projevů psů z okolí, podle chování naší smečky i podle chování samotné háravky, kdy je fena ke krytí. Ta krize většinou nastává + - 1O.den od začátku barvení. Někdo dřív, někdo později, většinou se to dědí z matky na dceru, zeptej se chovatelky. Nespoléhej na žádný plot atd. Nenechávej ji samotnou na dvorku ani vteřinu. Roztoužený pes je ukrutně vynalézavý a dovede překonat překážky, o jakých bys to nepředpokládala!!! Doma ji můžeš naučit po sobě uklízet- ukážeš ji, kde ukápla, aby to po sobě olízala. Naše feny se vždycky samy čistily a dole máme všude dlažbu, takže po sobě uklízejí a nahoru na koberce háravku nepouštím.

Eda
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 19:33 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

Ketrin
no, tak nějak jsem to chtěla napsat...
a co svátky u vás? žádné foto?
Juli
asi bysme taky měli ubrat krmení....
nebo víc běhat? nebo nic, hlavně že je spokojená...

Juli
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 20:04
- Nahlásit

Ketrin
Eda

Toto je jediná slušná fotka od stromečku... uvidím, jestli je na tom líp švagr. Nám blbne foťák..
Tak díky za informace. Nebojím se toho, že bysme ji neuhlídali. Venku není nikdy sama, protože se o ni bojím aby nám ji někdo nevzal .. V noci ji vezmem i na dvorku na vodítko. Spíš se bojím těch ratlíků kolem co budou provádět a jestli nám polezou i na dvorek.. samotný tu pobíhá kokršpaněl. Je pro něj plot 1,30m problém???

Eda
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 20:10
- Nahlásit

Juli
Je pro něj plot 1,30m problém???
neznám ho, ale řekla bych... no problem
fotka moc hezká, jak si Juli hledá svůj dáreček jsi tam vidět ty?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 21:39
- Nahlásit

žádný plot za kterým je cítit háravka, není problém. Pes přeskočí, přeleze, přešplhá. Nepřeháním. Bacha!!

Lucinda
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 22:06
- Nahlásit

Juli
Můžu potvrdit Ketriiny slova, že nic není problém. Nám sousedů pes podrápal dveře, sousedovi rozbyl okno, aby se dostal ven. Naposledy to byli zničený vrátka i kotec, ale to už jsem tu psala. Já třeba chodila ven s hodně vodítkama a obojkama. Vždycky jsem mile na pejska promluvila, dala ho na vodítko a Gitu na volno a takhle jsem dokázala venčit i několik pesanů najednou, pak jsem chodila jak cvok a každýmu majiteli vedla toho pesana zpátky. Byli většinou rádi, ale ráno jsem jela nanovo.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 22:11
- Nahlásit

Tak jsem koupila svítící obojek od Trixi. Myslim, že ho tady taky někdo kupoval. Dala jsem ho jako dárek. Svítivost super, ale fenka byla na vodítku, trochu drbla a obojek se rozepnul. Je na něm vada na té sponě, úplně nedocvakne, tak jsem ho šla reklamovat a bylo mi řečeno, že to neni na vodění psů, že ten kroužek je tam na známku, ale že to zkusí vyreklamovat, tak jsem zvědavá. Docela mě to naštvalo, člověk vyhodí pěťo a ještě na tom nemůže vést psa, to taky nemůžou udělat pořádný zapínání přez kroužek?

Eda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 08:16
- Nahlásit

Lucinda
jo, taky se mi z toho jednou hnědka vycvakla. tak to dávám k normálnímu obojku. ale je fakt, že za ty peníze mohli vymyslet normální pevný zavírání...
Ketrin
žádný plot za kterým je cítit háravka, není problém
samozřejmě souhlasím. bývalí sousedi měli Bernskýho sal. psa-fenku. o tý jsem věděla, že hárá, jen když chodil kolem plotu místní obšourník, který ví přesně jaká fenka, kde a kdy. Majitelé ji i po dobu hárání nechávali venku a NIKDY se nic nestalo. Myslím, že psům nevoněla. Žádné přelézání plotu ani jiné eskapády se u nich neděly... zvláštní...

Juli
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 08:54
- Nahlásit

Eda
Jéééé, tak doufám, že ani Juli žádnýmu obšourníkovi nevoní!!! Že voní jen nám ondatra
My ji určitě ohlídáme, teď ji nenechám ani venku s Terkou, ale spíš se bojím, toho škrábání na dveře....všechno spravený, prachy žádný.... chlap by ho asi zabil, kdyby ho načapal na dvoře.
A já jsem ten kousek na fotce, co dává svému třetímu dítěti balíček...
Lucinda
Tak na něj zkusím mile promluvit a uvidím... , sousedi mají boloňačku a ta když hárala, tak tu taky za ní nikdo nebyl....utěšuji se jak můžu...
Ketrin
Prosím Tě, jak vypadá ten zánět dělohy při nebo po hárání??

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 09:53
- Nahlásit

místní obšourník, který ví přesně jaká fenka, kde a kdy
Taky tu takovýho jednoho máme. teda bydlí asi 5 km vzdušnou čarou od nás (po cestách ještě dál), ale vždy neomylně přijde Brestin 14.den, kdy je ona ke krytí. Už se tomu musím vždycky smát, přivítám ho jako starého známého, někde ho uvážu a volám paničce, jejíž telefon mám stále na nástěnce. Kdyby někdy nepřišel, dělala bych si starosti, že s Brestinou říjí není něco v pořádku. Ale zpět k Juli. Zánět dělohy je zrádný v tom, že může probíhat jinak než uvádí literatura. ta uvádí příznaky např. malátnost nebo nadměrné pití. U nás to přišlo zničehonic a hrozně rychle, fena normálně běhala a žrala a večer z ní začal téct tmavý smradlavý výtok (jako zkažené maso). Muselo jí být dost blbě, protože než jsem zařídila nejnutnější v práci než jsem s ní jela na veterinu, tak byla ještě asi 2 hodiny sama doma a za tu dobu úplně zničila a rozcupovala na malé kousky velký pelech a rozházela to po celé místnosti. Přitom ona je děsný kliďas a nikdy nic nezničila, ani jako malá. Ale já si hlavně myslím, že není moc pravděpodobné, že by k něčemu takovému došlo u tak mladé feny jako je Juli. Janduly Sára je asi dost výjimka, mívají to starší feny.
Hlavně háravku hlídej a buď připravena na nejhorší. Kdo nezažil, neuvěří, co se všecko může stát.

Juli
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 10:25
- Nahlásit

Ketrin
No dík..... tak doufám, že nás minou všechny katastrofické scénáře.
Zkoušeli jsme ji dát plenu...tak na tu je moc tlustá, nejde nám zapnout pak jsem jí dala kalhotky, ale z nich vytahuje vložku..
Tak je bez všeho a když vidím kapičku tak ji učím "ukliĎ" a ona ji uklízí. Zatím se teda nečistí sama, třeba na to přijde.

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 10:26
- Nahlásit

Juli
U nás to začalo už hodně neobvyklým háráním, hodně smrděla, klasická dámská vložka stačila tak na pět minut... Asi tři týdny po hárání špatně žrala, ne že by nežrala vůbec, ale nedožrala svojí porci, hodně pila (ale to jsem přikládala tomu, že to bylo v létě), no a po dalším týdnu jí začal výtok, který sice nesmrděl... vete na sonu zjistila, že má zánět, byl sice v počátku, kdy by se to možná dalo ještě rozehnat antibiotikama, ale může se to kdykoliv vrátit, takže jsem radši zvolili kastraci...

A fakt hlídej, Sára byla při hárání vždycky zvlášní, psi na ní moc nešli, ale naše předchozí fena, to se nám slejzali nápadníci před barákem už týden předem a na procházce jsem je vždycky musela odkopávat (je to kruté, ale je to tak)... na chatě byli schopný překousat dřevěný plot, přeskočit vrata... prostě fat síla...

Juli
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 10:36
- Nahlásit

Holky díky všem.... já se určitě zas zeptám, jak něco bude. Zatím dobrý a snad to bude i dál!!!!
Jandula
My kastraci plánujeme, štěňátka bych v naší situaci nezvládla, i když bych je chtěla. Ale chovatelka nám ji doporučila až po druhém hárání až dospěje fyzicky i psychicky.

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 10:45
- Nahlásit

Juli
Poraď se s veterinářem, spousta z nich preferuje přístup, že kastrovat by se mělo před prvním nebo po prvním hárání, výrazně se tím sníží riziko rakoviny mléčných žláz...

Juli
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 11:31
- Nahlásit

Jandula
Já jsem to taky četla tak, že aby to splnilo ten účel zabránění rakoviny je nejlepší kastrace před prvním háráním. Chovatelka říká, že zas je lepší nechat dospět.
Ketrin, jaký je Tvůj názor?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 23:47
- Nahlásit

aby to splnilo ten účel zabránění rakoviny je nejlepší kastrace před prvním háráním. Chovatelka říká, že zas je lepší nechat dospět.
Ketrin, jaký je Tvůj názor?

Nejsem takovej machr, abych v tomhle mohla radit. Ale já bych fenu nechala dospět. Vem si, že LR dospívá a dodělává se fyzicky i psychicky do 2-3 let. A to spíš do těch 3 než 2.
Kastrace v tak strašně mladém věku je myslím ospravedlnitelná jedině u vodících atd.psů. Myslím, že je to podrazí ve vývoji.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 00:15
- Nahlásit

Tím chci říct, že pokud ji nenecháš před 1.háráním vykastrovat (což už stejně nestihneš) tak je nějaké nevímjaké, ne zas tak strašně velké, procento pravděpodobnosti, že někdy později dostane tu rakovinu.
Zatímco když bys ji v tom + - roce věku vykastrovat nechala, tak máš prakticky jisté, že bude jiná než kdyby se to ponechalo přirozenému vývoji.
Nevím jestli se vyjadřuju srozumitelně, už je přece jen dost pozdě...

Jandula
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 07:49
- Nahlásit

Ketrin
Vem si, že LR dospívá a dodělává se fyzicky i psychicky do 2-3 let. A to spíš do těch 3 než 2.
Sáře jsou dva a dospělá rozhodně není... spíš mi přijde po tý kastraci ještě víc praštěná než byla dřív... tak na tom asi něco bude

Juli
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 08:02
- Nahlásit

Ketrin
Díky, já si fakt nechám ráda poradit. A jsem ráda, že jako chovatelky na to máte stejný názor. Vím, že když se to nestihne do prvního hárání tak tam riziko rakoviny už je. Ale.... my měli fenku jezevčíka, neměla ani štěňátka ani nekastrovaná a měla 10let a nebýt chlapa který nechal otevřenou bránu a vběhla pod auto tak byla zdravá. I když.. do vnitř člověk nevidí.Nevím jestli se vyjadřuju srozumitelně
.. a pochopila jsem

Ještě k hárání. Zatím tu zástupy nejsou, to ony "voní" až v době kdy jsou ochotné se pářit nebo od začátku barvení???

Holky, ošetřujete nějak zlatíčkům tlapky v mrazu?

Juli
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 08:04
- Nahlásit

Jandula
Jak se projevuje praštěnost

cherry
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 08:12
- Nahlásit

Juli
Holky, ošetřujete nějak zlatíčkům tlapky v mrazu?
Já mám teď krém s včelim voskem, ale spíš to používám, když jsou nasolené cesty. Jinak jsem použila i indulonu.

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání