| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 15:31
- Nahlásit
kachna_
mně přijde ftipný, že nedávno se tu řešilo, že Ešuska radila nějaký kolegyňce v práci a jak si ta kolegyňka nedá a nedá poradit.
víš, já tady vnímám jeden rozdíl - já neříkám, že to nejde-jako tvrdí kolegyně, ale že tohle nemůžu teď a u ní použít - z bezpečnostních důvodů k okolí, možná k tomu sáhnu později třeba, ale třeba taky nebude vůbec zapotřebí - a taky to, že tohle co je navrhováno nezabrání jejím výpadům, a to prostě nezabrání. No tak mi tělo halt momentálně trpí, ale radši budu trpět fyzicky, než abych si vyčítala, že se něco někomu stalo.
Když budu vidět, že tak jako jsi to měla ty u Vendulky , jsou funkční kšíry, no tak bych byla padlá na hlavu, abych si to neusnadnila, žejo? Tobě na nich netahala, tím pádem jsi je mohla použít. u Tali to funkční není (viž kšíry pro asistenční nebo slepecký psy, který fungovaly kolegyni a já si je můžu vystavit za rámeček tak leda).
Bylo by -možná????-funkční řešení normoš vodítko +k tomu ještě v druhý ruce haltina, ale to vím, že já nedokážu ovládat , to je na mě moc provázků, což je škoda, protože kdyby se to dělalo citlivě, možná by to cesta byla, ale vím, že na to jsem bohužel vodítkový matla a mohla bych spíš škodit.
Já jsem spokojená s tím, co za společného pohybu proběhlo včera cestou na hřiště a z hřiště a jak to bylo dneska ráno, když se budem pohybovat tímhle směrem - jsem blecha.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 15:37
- Nahlásit
Xerxová
že Night je v civilizaci chudáček na stahováku
ne to rozhodně nevypadá, a mě je i jasný, proč ho v té určité oblasti má a má to svůj pochopitelný důvod. Pak jen nechápu to navrhované, když je to u nás o tom naprosto stejným - mít jistotu, že toho psa zastavím. My máme široký obojek.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 16:18
- Nahlásit
konecne anglictina, pro me v naprosto nevyhovujici hodinu uz jsem poslala mail ucast povinna za dochazku nizsi jak 70% se bude solit od ledna budou pro jistotu solit pekne vsichni jakoze prispevek kolik to bude nas nemusi zajimat
jsem poslala mail jeslti by to nemohli dat na jindy ze se mi to pracovne nehodi tak to uvidim zejtra jak se asi vyspi
ze ja idiot se na tu anglinu hlasila
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 16:22
- Nahlásit
PetroK ten stahovák byla moje berlička, když jsem začala mít v jednu chvíli strach. A vnutila jsem si myšlenku, že na stahováku toho čokla udržím (což je mimochodem blbost). Kšandy mu začaly být malé a moje obavy z toho, že sponka zcela za okraj řemenu chycená povolí a on mi odskotačí v dál honit libovolného psíčka způsobila, že jsem našla starý dobrý stahovák po Aroně. Kupodivu elegantní víceřadý polostahovák po Xerdovi tenhle dement jen s obtížemi přetáhne přes hlavu a na krku ho škrtí i bez vodítka... Já neřešila rázy ani vodítko. A dneska sahnu pro stahovák a on utíká k brance a ne ke garáži Už je to jen tradice - nic víc.
Prostě stále nechápu, proč v pět ráno v opuštěných koutech sídliště, kde hledáš klid, aby čubina měla čas a možnost se vyvečit ji nemůžeš přepnout na delší vodítko s amortizérem. Pro svoje klouby. A když se někde někdo vynoří, tak ji chytit nakrátko tak, aby amortizér neamortzéroval. Přijde náledí... bude hůř...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 16:36
- Nahlásit
Maya hele - možná by ji něco nainspirovalo z "posledního" dílu naší španělské cesty. Město Ciudad Rodrigo bylo hraniční, zlaté doly taky, Santiago je tam popsané... keltské hradiště u moře je taky kousíček od hranic... Mimochodem tam jsou překrásné ostrovy (prý malý Karibik - jen je tam studená voda ) . Chtěli jsme tam jet - ale je to přírodní rezervace a nesmíš tam vstoupit se psem... takže jsme měli smolíka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 16:39
- Nahlásit
Xerxová
proč v pět ráno v opuštěných koutech sídliště,
:.-) pozeptej se Brtníka, jak překvapivě neopuštěné je v půl pátý naše sídliště. Já jsem s ní venku v době:
6:30 - 7:15 - tedy za plného provozu, kdy lidé chodí do práce a děti do školy, školky, lidé venčí psy...
17:00 a dále, kdy sídliště také není opuštěné, venku si doteď hrály děti , chodí lidé z práce, nakupovat, venčit psy
a v těch deset, jedenáct večer tam taky není mrtvo.
Je to klasické pražské sídliště, který zas až tolik nespí.
Mohli bychom možná venčit tak ve čtyři, ve tři, to mám ověřeno při cestách z koncertu, že člověk na moc provozu nenarazí
vnutila jsem si myšlenku, že na stahováku toho čokla udržím
no já ale vím, že jen na tom obojku ji já udržím. Mínimálně ji udržím víc, než na těch kšírách, kde má proti mě mnohem větší šanci.
Hele mě je fakt fučík jak to kdo vidí, já vím, že tohle je to nejbezpečnější dostupné řešení . Pro okolí. Uznávám, že ne pro ni ani pro mne. Ale pořád nejbezpečnější. A vzhledem k tomu, jak teď začínáme fungovat nevidím, proč to furt řešit dokola?
Já už ji začínám mít na příjmu, už mám ty možnosti ukázat jí, že když bude fungovat takhle a takhle, dostane to co chtěla (většinou) a taky že se svět nezboří, když to nedostane. Pokud všechno klapne, příští úterý by mohl vyjít cvičák, kde - pokud mi půjdou na ruku, tak jak mám představu a předem dohodnuto s majitelkou cvičáku (s instruktorem jsem ještě nemluvila), dostanu zase další trumfy do rukou. Já už bych to myslím neřešila, já mám svoje důvody, opodstatněné a tím pádem šmidra.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 16:47
- Nahlásit
PetraK já to ukončila už včera, ale nějak se mi teď nezdálo, jak s tvojí krční páteří souvisí Najtův stahovák...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 16:50 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
huuuuuuuuuuuuš mě to v práci nebavíííí.
A teď tu budu 3 tejdny 9 hodin denně místo osmi.
+ všechny soboty.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 17:20
- Nahlásit
birma začíná předvánoční prodej... a nebo naděláváš volno?? Ta změna místa neklapla ??
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 17:38 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
ach jo, to je blbý
Xerxová
stále nechápu, proč v pět ráno v opuštěných koutech sídliště
nikdy nevíš, odkud vyrazí maminka s kočárkem . edit, já bych v pět ráno musela venčit psa s těma koňskýma klapkama, páč v tuto hodinu můj mozek pracuje tak na 10-20% normální činnosti. Kdybych psa ztratila, přišla bych na to pravděpodobně kolem sedmé, půl osmé, kdy už vnímám .
(spíš se bavím představou, nevztahuju to ke konkrétní situaci)
birma
9 hodin denně místo osmi.
+ všechny soboty.
blebleble. Do Dubče se kreativovat nejedeš?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 17:43
- Nahlásit
Xerxová
kolegyně odjíždí skoro na 3 týdny na dovolenou - Bhútán, Nepál, Indie, takže tu budu celou otvíračku já...
Nakonec jsem po novym místě ještě ani nekoukala
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 17:44
- Nahlásit
kachna_
Do Dubče se kreativovat nejedeš?
nejedu. Ani na krajkářky. Co mám práci, nejezdim nikam (a ani mi to nechybí)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 17:46
- Nahlásit
birma
doufám, že kolegyně bude fotit, psát a sdílet fotky . Nepál by mě zajímal
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 17:54
- Nahlásit
kachna_
bude fotit, ale sdílet a psát určitě ne. Mě zajímá ten Bhútán, kdysi jsem o něm viděla nádhernej dokument. A je to země, kde místo HDP zkoumaj hrubé domácí štěstí a to mi přijde skvělý
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 18:13 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
Birma - určitě zajímavý stát - ale moc bych si ho neidealizovala...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 18:16
- Nahlásit
Xerxová
já můžu, jinak mě Asie neláká, kam se nedá se psem, tam nepojedu, takže reálnej je pro mě asi jako Středozemě
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 18:35
- Nahlásit
birma my si slibovali dva velevýlety až nebudeme mít psa... a po nečekaném odchodu Betky jsme stejně začali ihned hledat štěně a po pár dnech si jeli pro Najta A zase máme na pár let výletění pouze psí... ale jednou .... stejně pojedeme pro štěně hned - já nás znám
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 18:51
- Nahlásit
Xerxová
ale jednou .... stejně pojedeme pro štěně hned - já nás znám
přesně tak to vidím taky
A i těch psích plánů mám hromadu - od těch normálnějších: alespoň 14 dní putování po Švédsku, ten Triglav, Estonsko, GR20, přechod Alp, Albánie, Černá Hora, Bosna a Hercegovina, sjezd 80 km jedné řeky v Polsku... po ty šílené - dálkové trasy, cesta do Santiaga... až po jeden úplně nejšílenější - z Čech pěšky přes Polsko, Pobaltské státy, trajektem do Finska a pak Norsko, Švédsko, trajektem do Dánska a přes Německo domů takže bych potřebovala několik životů i na tohle, natož abych se zatěžovala tím, kam se se psem nedá
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 19:02
- Nahlásit
birma hele a máš u Adama test na protilátky na vzteklinu ?? Já jen že do Albánie se psem můžeš, ale zpátky do "civilizace" už nee - je tam povinný karanténní útulek na půl roku...
Možná, že při tvých plánech bych ten test zvažovala (já ho měla u Bety kvůli Británii), myslím, že Skandinávie ho taky někde chce. Test platí trvale - jen se nesmí prošvihnout termín přeočkování
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 19:57
- Nahlásit
Xerxová
Nemám, na příští rok je v plánech ten Triglav a pak se uvidí dle toho, jak bude Adam v konvici... Vzhledem k širokýmu rozpětí jeho věku netuším, kdy pro nás velký treky skončej (i když zatím je na tom stále líp a líp a regeneruje rychleji a rychleji).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 21:16 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Xerxová
, jak s tvojí krční páteří souvisí Najtův stahovák...
S mou krční páteří souvisí jen a pouze stopovacka a má chyba. Najtuv stahovák se sem dostal proto přeciž, že mě na totožnou situaci v jaké se ty s ním pohybuješ a ze stejného důvodu jako já s Taly na obojku, doporučuješ kšíry a amortizer.
kachna_
odkud vyrazí maminka s kočárkem
No v sedm ráno a v pět odpoledne, vzhledem k dětskému hřišti za domem a pocetnemu sousedstvu a tomu že polema dnes vede asfaltka pro pěší a turisty, tak defacto odkudkoliv. I proto už je Taky naučená se na podestě zastavit, nechat mě sejít, aby mě v případě výskoku do prostoru nestrhla v půlce schodů.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 21:39
- Nahlásit
tak nám pěkně přituhuje - mrzne... a psisko si snad myslelo, že mu nechám otevřené dveře domů, aby měl přehled o dění domácím i zahradním...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 21:58
- Nahlásit
Rrumstajn. Si rikam, co se to deje, ze kolem domu se otaci jedno auto za druhym - a ona naka bouracka na vypadovce a lidi to objizdi. Pekne to tam je zasekany, to vypada na dlouho, dneska tam zacali frezovat veprostred silnice a projet tudma teda nic moc uz rano. Jestli se tam este nakej nakladak obratil, tak potes...
Trolitko pacholitko je v hormonalnim rausi, i pres to je ale zlatej. Do klece strasne nechce, ale vi, ze "musi" - tak si tam vleze sam. Opakuje se situace s tim jeho curanim, ma pindoura tak v napnelismu, ze i kdyby chtel, nejde mu to - a to se nikterak neukaji, netopori... A pak cura treba 2 minuty v kuse. To neni nic dobryho pro jeho organismus. Dneska prvne sezral jen pulku zradla. No zkratka pujde pod kudlu nekdy v prosinci. Bojim, bojim uz ted.
Xerxová
tak nám pěkně přituhuje - mrzne...
Tady je taky prvne na nule, vcera jsem nakvap pro jistotu teprve schovavala muskaty do baraku. Sakra, slunecnici nemam pro pipi, musim zakoupiti. Jinak preju rychly uzdraveni, s anginou moc nikde necourej, pani, at se ti to nevymsti.
PetraK
To se tak pekne cetlo, jakej byl Talir dneska cikovnej. Jen tak dal, propady urcite budou. Ke "kauze" ohledne postroje a amortizeru uz radsi nic nepisu, sak ty si to udelas po svym. Ja sileny Pruhy mela jednu dobu na kratkym postroji a voditku, kdyz byl ve meste a pri prechodech do luhu ponekud hekticky a nechtelo se mi cekat, az si da jebu do krku. Tak proste at se vam dari cim dal vic takovych uspesnych prochazek.
Cajdoo
Ty si uzij tuleni a Ingland, neblinkej v letadle.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 22:04
- Nahlásit
Fifi
to jsou nějaký hormonální bouře koukám, s Lokinem to taky mlátí, to bylo teda lepší když ty kulky neměl
doufám, že to přejde dřív než ho zabiju
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 22:11
- Nahlásit
Maya
Lokin nekdy nemel kulky? Nebo ma haravku pod nosem? Asi jsem uz unavena a nejak jsem te nepochopila. To se mi stava posledni dobou ale casto.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 22:19
- Nahlásit
Fifi
tak má čubu přes silnici, jeslti hárá nebo ne to netuším
kulky mu slezly až někdy ve 4 měsících, mě na to chovatelka upozorňovala, že u lapin je to běžný až do 5.měsíce, což jak jsem si zjistila jako je fakt, takže ze začátku neměl
teď kdyby nějakou háravku potkal, tak na ní skočí šupem
kdyby měl vyvádět jako Trolda dopadne jako Trolda
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 22:22
- Nahlásit
Maya
Jo tak, no ale furt je mel, sak esli venku nebo v brise, na funkci rostlinare to nema vliv.
kdyby měl vyvádět jako Trolda dopadne jako Trolda
Dik, novy rceni. Neser, nebo dopadnes jako Trolda. Ale u nej je fakt, ze na harani reaguje velmi hystericky a emocne, nikdy jsem takovy pako pindouri nemela.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 22:23
- Nahlásit
Fifi
Opakuje se situace s tim jeho curanim,
((( chude malej,t o jsem ani nevěděla. Tož to celý co nejlíp zvládnête, neb je mi jasný, že masakero.
sak ty si to udelas po svym. Ja sileny Pruhy mela jednu dobu na kratkym postroji a voditku, kdyz byl ve meste a pri prechodech do luhu ponekud hekticky a nechtelo se mi cekat, az si da jebu do krku.
Pokud bych měla šanci ji v potřebných situacích udržet tak jak to je na tom vodítku, pořídim ji klidně růžový kšíry vykladany kamínkem. Ale protože to já nemám, musíme si bohužel vystačit takto a pracovat usilovně na tom, aby nám to šlo lépe a radostněji.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 22:29
- Nahlásit
PetraK
chude malej,t o jsem ani nevěděla. T
To se mu objevilo prvne na tabore, jak haral Skritek i Kremda. Jsem si na 100% jista, ze tohle je muj posledni pes-pes, zlaty prciny proste. Vam takovy masakero nepreju, snad to Rumicek nebude tak s Talirem prozivat.
Pokud bych......
To uz neres. Ja bych za sebe jen rekla, ze postroj ti nenauci psa tahat, a ze tobe ho nenutim, ani amortizer. A koukej radsi to trestidlo nafotit nekdy zase.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 22:47
- Nahlásit
PetraK
no jo, však za nějak čas si bude Talířek vykračovat na vodítku jako dáma
Fifi
žádnej můj pinďas nějakej extra zájem o háravky nikdy neměl, pokud jí neměl přímo pod nosem, tak doufám, že to tak zůstane
|