| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 12:22
- Nahlásit
PetraK tak zaprvé Night má v tuto chvíli 76 kilo... a to není 30. A je to jen pro můj klid. Protože já mám pocit, že ho zastavím za každé situace a proto jsem v klidu (a on je pak taky v klidu) a stahovák vůbec nepotřebujeme. To je MOJE berlička. A nosíme ho jen do toho sídliště a lesoparku, kde nejvíc blbnul. Třeba na dovolené s náma stahovák vůbec nebyl - a psů tam bylo jak... jak... no jak v Británii.
Jinak chodíme bez amortizéru na vodítku tam, kde jsou psi a lidi a na pětimetrové stopce tam, kde je psisko vyblázněné (hodně zvěře), kde jsou na dohled zvířata či lidi a nebo jsou na dosah ohradníky (zlaté Skotsko, tam se elektrika nepoužívá)
Druhý důvod proč nenosíme kšandy je ten, že mu XXXL nestačí... a nové (musím požádat Manmat o nadstandardní úpravu) jsem ještě neobjednala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 12:28
- Nahlásit
Xerxová
zastavím za každé situace
TAK. a máme tu odpověď.
A my těch situací máme xxxxxxxxxxxxx za jednu krátkou procházku. A já si opravdu nelajsnu to, aby sice jen třicetikilové,a le přeci jen tele skočilo na
dítě
stařenku s krysaříkem
paní v kostýmku
nebo zasmušilýho pána v kvádru
či z krysaříka vyrobilo v radostnosti fotku.
Což by se s tímhle udělátkem velmi snadno stalo. Nehledě na to, že pokud ji budu mít na amortizéru a ona předvede to, co předvádí, když chce za psem neustojím to tak dobře, jako když ji držím v ruce na pevném vodítku a na obyčejném koženém/látkovém obojku.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 12:53
- Nahlásit
PetraK nemáme jednoznačnou odpověď Protože něco jiného je sídliště, kde fifinky ječí na každém rohu a hysterická maďarka útočí (jedno jestli na Betu či Nighta) zcela nepředvídatelně... a něco jiného venčící procházka a něco jiného les... Night má mnoho variant vodítek a "systémů vodění"
Já doporučovala amortizér tam, kde by měla mít možnost se vyvenčit, pročenichat, a tudíž je na delší vzdálenosti... a tudíž je větší šance, že ti vyškubne ruku z pantu či hne zády.
I dneska chodím (a pak zapomínám jedno vodítko ležet v trávě) na výlety s dlouhou šňůrou, ale pokud je cestou civilizace (průchod vesnicí), pak mám i vodítko. A přepínám podle potřeby chůzi u nohy na vodítku, "na volno" na vodítku, na dlouhé šňůře a zcela na volno. Chicht - a teď se učíme mód výstavní špagátek
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:02
- Nahlásit
a ještě poznámka - snažila jsem se chránit tvoji tělesnou schránku. Ta moje kupodivu (snad i díky útokům Kosatky dravé) překvapivě Nightovy skoky a úskoky přežívá. A opravdu je někdy chlapec ve své rozvernosti na zabití...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:08
- Nahlásit
Xerxová
a ještě poznámka - snažila jsem se chránit tvoji tělesnou schránku.
já tedy doplním, že já taky a krom toho i Talinčinu ....ale víc už se vyjadřovat nebudu....
Pes krmený syrovým masem vraždí a žere lidi. TEČKA
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:13
- Nahlásit
Fajka
Vylezlo sluníčko a dorazil páník - a tak angína neangína, pojedeme na chvilku do lesa. Bez stahováku, bez kšand, bez amortizéru (nikdy jsem ho neměla ) ... jen na zdravotní pomalou procházku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:14
- Nahlásit
PetraK
jojo, tulit diky
vyhoda voditka je navic vyrazne lepe ovladatelnej pes, kdyz je neovladatelnej, v okamziku kdy ho fakt drzis na kratko treba i kdyz se vzpouzi, nedostane se tak daleko jako kdyz zabere do ksiru a jeho tlama se tak muze pohybovat vyrazne dal a nebezpecnejc od mista kontroly = karabiny voditka.
ALe pokud vim, tady se rozporovalo spis to, ze pes na ksirach a voditku s amortizerem neznamena pes, kterej se timto roztaha nebo bude tahat vic - podle me v ty predchozi debate se jen dokola mluvilo o tahani a o tvym nazoru na to ale v podstate ste se v tom motali dokola v tahaci veci - a je proste fakt, ze amortizer chrani pater psa i cloveka, takze ono zas ta nabidka to zkusit dle me byla na miste, protoze v jistym ohledu by to pomoc byla (je fakt, ze sem to cetla zpetne, tak mi mohlo neco utect) a druha vec je fakt, ze k tomu mas svoje vyhrady, pro ktery to ani nechces zkusit, coz se da taky pochopit a vybec ste se pak uz furt motali dokola na miste tak uz sem to ani peclive necetla
birma
nahradni baterka i rezervni karta pribaleny
tak to je super, s tou knizkou uz pak muzete drandit po zavodech jak budete chtit?
sme se domluvili ze na letisti sraz az o hodinu pozdejc tak tady jeste stihnu chvili strasit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:17
- Nahlásit
Xerxová
iného je sídliště,
já ovšem primárně řeším - tedy brzo už to snad bude řešila jsem???? - doufám pohyb v civilizaci a tam, kde ji není možné pustiti - což je z velký části i v našich polích (maminky s kočárkem, kolaři, běžkaři - tedy stejné riziko jako na tom sídliště. Ale místa, kde si může užít nějakou tu volnost - např. courajícím se vodítkem - jsou. Není jich mnoho, jak jsem psala, ale jsou. Já bych ale potřebovala primárně a nejvíc, abych pro to co jsem potřebovala /potřebuju s ní dělat- měla možnost s ní chodit normálním - nebo aspoň nějak normálním - jako třeba včera a dnes - způsobem hlavně tam, kde ji nemůžu pustit - i třeba právě kvůli tomu, aby se mohla vyvenčit tak, jak jí to vyhovuje. A tam prostě -jak sama u Nýtka vidíš - kšíry a amortizér opravdu vhodný nejsou.
Jsme-li na tom správném místě - a je tam na něm každý den, tak tu svobodu má. Za cenu srdeční zástavy, ale má. A pokud nastane situace, že ji mít nemůže - musí být na pevném, nepružném vodítku, protože by to pro venčitele bylo skutečně nebezpečný. A nejen pro něj, protože amortizér dává tu vůli.
snažila jsem se chránit tvoji tělesnou schránku. T
já děkuju ale Amortizér je fajn věcička, pokud chci se psem tahat, nebo mi nevadí, že můj pes táhne - ne jako varianta pro dohoukanýho magora.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:19
- Nahlásit
Pravda je ze Kim kdyz zacal v roce blbnout a musel chodit na stopce, ze kteru se svýma 25 kg taky snazil urvat tak dostal ksiry protoze jsem se fakt bala ze si urve hlavu chodil na ksirach asi pul roku krasne se ze tu dobu naucil povel Stuj kterej jsem vudycky rvala když vyrazel na konec stopky a pak s tim povelem fungoval i nadale. ze by mu to nějak zkazilo chuzi na voditku atd. to fakt ne proste když zacal chodit v klidu na ksirach presli jsme zase na obojek protoe me ksiry fakt nevyhovujou a uz se to pak jen dopilovalo v detailech.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:23
- Nahlásit
PetraK
no to se tady prave rozporuje ze je blbost ze se pes na ksirach nebo amortizeru nauci tahat je to stejna blbost jako to ze to samy na flexine, fakt to tak neni
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:29
- Nahlásit
Fajka
Pes krmený syrovým masem vraždí a žere lidi. TEČKA
Fajko - jak bys bývala byla skončila tehdy, když Fajfka vypálila za tou igelitkou a tys ji měla na amortizéru? Stalo se Fajfce tehdy něco?
, že já taky a krom toho i Talinčinu ....ale víc už se vyjadřovat nebudu....
budu-li ji mít na amortizéru a proběhne to, co proběhlo tuhle, dopadnu mnohem mnohem hůř,než jsem dopadla. zatímco s ní to ani nehlo. dopadnu-li mnohem hůř, zůstane na to Brtník sám a nebude dlouho trvat a půjde si to hodit. a jak pak dopadne asi Talinka? Nicméně doufejme, že nastaly určité změny, jak jsem očekávala a vydáme se po trošku jiný cestě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:31
- Nahlásit
podle me amortizer resi spis to, ze kdyz pes necekane vystartuje, tak vytlumi ty razy + je vhodny pro tahavyho psa, kde tlumi ty razu ale fakt ne, na amortizeru nemusi chodit jen pes, kterej taha ani se na amortizeru pes neroztaha, jde jen o to, ze kdyz vystartuje, tak nedojde k tomu silnymu cuknuti,
Navic amortizer muze byt na voditku umisten i tak, ze se da v pohode drzet s obejitim pruzici casti a udelat tak razem prechytnutim voditko pevny
ferina mi jako stene tahala na voditku - vetsinou kdyz se tesila ven, kdyz uvidela kocicku a tak. Porad v techto situacich mirne taha, ale je to kvuli tomu pocatecnimu nateseni, jinak netaha vubec a to prakticky jinak nez na sedaku s amortizerem nevencim. Jen je to proste pohodlnejsi nez to pevny voditko i proto, ze ho treba furt netaha po zemi
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:31
- Nahlásit
PetraK hele - nemá to cenu, nechceš pochopit, nechceš to zkusit, neřeš to... Fajko, už mlčíííím a jdu do toho lesa
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:32
- Nahlásit
Maya
ze by mu to nějak zkazilo chuzi na voditku atd.
ale vy zapomínáte, že ona nic jako chůzi na voditku nemááááááááááá! a já nemám ani tohle:
povel Stuj kterej jsem vudycky rvala když vyrazel na konec stopky
tak ale to je fučik, já si jednu dnešek a včerejšek, kde vidím co vidím a je mi dobře. Dokonce jsem si na oslavu koupila chlebíček a udělala si tím pádem mejdan
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:42
- Nahlásit
Xerxová
nemá to cenu, nechceš pochopit, nechceš to zkusit, neřeš to..
tak znovu se vrátím k tomu cos psala - Nýtka máš v civilizaci na stahováku, abys měla jistotu, že ho zastavíš, stejně tak si nedovedu představit Fajku v jejích nejlepších dobách, že by ji Fajka vedla výstavní halou na amortizéru.
Já potřebuju to stejné co vy - tedy mít jistotu, že ji zastavím tady a teď na tomhle fleku, ani jedno z těchto dvou udělátek mi to neumožní, protože jí naopak přidá na kinetické energii a já si nechci nechat ublížit tím, jak poté dopadnu. Tak to prostě je. Půjdu-li si liduprázdnou, zvěře prostou krajinkou, kde ani myši nežijí - tedy nejlépe po betonu v černobylu po výbuchu - klidně ji na to dám. Pokud zrovna nebude listopad a ona nebude chtít honit letící listí , ale tuchám, že po tom výbuchu tam snad ani listí nebylo. Jinak ne, protože se přiznám, že sebe mám taky ráda.
cernej caj
Porad v techto situacich mirne taha,
je fučík, jestli tahá mírně nebo ne a důvod proč tahá. Táhne. Tečka.
Já si nemůžu dovolit s její váhou a mou konstrukcí to, aby pořád mírně tahala. My se musíme naučit chodit a fungovat normálně a jak se ukazuje, tak snad na to jdeme i dobře, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:43
- Nahlásit
PetraK
no Kim se prave povel stuj naučil tak ze jsem ho rvala kdyz narazel do konce stopky to jako ne ze by ho umel a zastavil ale casem pak uz zacal brdit predem
myslim ze cely nedorozumeni je v tom ze ty chces kozu na voditku krotit rovnou do chuze na voditku kdezto nekteri radi vzhledem ke zdravotnimu stavu obou zaradit ksirovy mezistupen a kozu nechat trochu vyblbnout na ksirach a amortizeru a casem az se trochu vyklidni a bude ovladatelnejsi na tech ksirach tak az pak ji ucit chuzi na obojku a na voditku
chlebicek bych si teda dala taky ten se nemela ani nepamatuju
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:46
- Nahlásit
PetraK
- jak bys bývala byla skončila tehdy, když Fajfka vypálila za tou igelitkou a tys ji měla na amortizéru? Stalo se Fajfce tehdy něco?
riziko toho že ona si tu hlavu urve a poškodí krční páteř a nebo já hnu se zádama by byla mnohem mnohem menší kdyby kšíry a amortizer měla...věř nebo ne a taky jsem toho litovala že sem tuhle výbavu v tu chvíli neměla. Jenže Fajfka toto udělá jednou za XY let (ted už vůbec neee)
Kdežto jak ty píše ty máš těch situací xxxxxxxxxxxxxxxxxx za jedno venčení...tudíš xxxxxxxxxxxxx příležitostí aby si tu hlavu urvala...
budu-li ji mít na amortizéru a proběhne to, co proběhlo tuhle, dopadnu mnohem mnohem hůř,než jsem dopadla. zatímco s ní to ani nehlo. dopadnu-li mnohem hůř,
ale vy zapomínáte, že ona nic jako chůzi na voditku nemááááááááááá
no to právě nezapomínáme...
ta tady už se fakt vyjadřovat už nebudu nemá to význam Xerxová má 100 % pravdu ...
nemá to cenu, nechceš pochopit, nechceš to zkusit, neřeš to...
a už se vážně vyjadřovat nebudu...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 13:56
- Nahlásit
Maya
stuj naučil tak ze jsem ho rvala
ořvaná Talina na řvaní nereflektuje, to si můžu narvat do trenek.
a kozu nechat trochu vyblbnout
znovu - koza se vyblbne jinde a s větší možností volnosti - psí hřiště, dvě konkrétní části v polích - to jí umožní mnohem víc vyžití, než kšírky a amortizér, který jí dají jen pár metrů. Ale neumožní jí to to, co by potřebovala doopravdy - lítat v tak velkém akčním rádijůsu - že o něm myslím nemáte moc představ, protože nikdo z vás ho svýmu psu nikdy nedovolil, zatímco ona v mysliveckých rukách jaksi....
a bude ovladatelnejsi na tech ksirach
a ještě znovu a ještě znovu, to že bude mít kšíry, to na její ovladatelnosti nezmění opravdu zhola vůbec nic, veř mi, tohle je jí naprosto šumák, jak jsem tu psala. představujete si to kapek jinak, než jak to v reálu je.
Nicméně - myslím, že nemá cenu se točit furt do kola. Já si jedu mejdan a jsem spokojená.
chlebicek bych si teda dala taky ten se nemela ani nepamatuju
no právě. já si je taky běžně nedávám a holky tu dělají moc dobrý, tak jsem si dala na oslavu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 14:13
- Nahlásit
petrak
ja to nerozporuju ja jen rikam, ze ferina mirne taha kdyz dem ven ze se tesi ale to dela na jakymkoli voditku a na amortizeru venku netaha vetsinou vubec - to nebyl argument pro to ze mas s talinkou chodit na amortizeru. to byl argument na to ze je blbost tvrdit ze na amortizeru pes taha nebo ze se roztaha. neni to pravda a to je jediny, co rikam. a podle me to je i to co rikaj holky. nejde jim o to ze mas mit amortizer a schvalujou tvuj nazor a tve duvody ale jde jim o to ze tvuj nazor na amortizer odpovida nazoru jak rekla fajka pes co zere syrovi pak napada lidi. podle me tady de jen o to, ze jen chceme abys nemela zcestnej zkostnatelej a neravdivej nazor na amortizer ale nerozporujem tvuj nazor ho nepouzit chapes?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 14:20
- Nahlásit
PetraK
tsk znovu a taky naposledy protoze jako stejne jako kazdej jinej si to udelas po svym to je jasny
ksiry a amortizer zabrani urazu tvymu nebo jejimu v tyhle dobe kdy nejsi schopna zajistit aby nenabihala plnou silou do obojku
casem se da predpokladat ze se nauci samovolne pohybovat na voditku bez tech sebe a vrazednych aktivit byt bude nadale tahat pes neni blbej a fakt casem tu delku voditka vicemene akceptuje a vypady pak uz dela vyjimecne
pak je cas prejit na obojek a zacit odnaucovat tahani
ty na to jdes proste zkratkou ktera je nebo spis muze bejt vic destruktivni pro tebe i oro psa a holt ostatni vcetne me doporucuji delsi ale bezpecnejsi cestu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 14:23
- Nahlásit
cernejcaj
tak prave to samy rikaj lidi o flexine a taky to neni pravda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 14:32
- Nahlásit
Maya
himl, tady nejde jen o úraz můj nebo psa - jde taky o bezpečnost okolí. Proto chodí Xerxová po civilizaci na stahováku a proto by Fajfka s tímhle vybaveníčkem -dle mýho -v dobách Fajfčiný největší slávy nešla do výstavní haly Upřímně radši ať si naběhne do širokýho obojku, než aby sejmula - byť v radostnosti - dítě nebo starou paní se psem. Rozumíte mi? Já prostě vím, že s tímhle co mi navrhujete - ji nemám šanci zastavit. Nic z toho ji v rozletu nezastaví, nezbrzdí, nezkrátí dráhu doletu - naopak. Neoddiskutovatelný fakt. Tečka.
jako kazdej jinej si to udelas po svym to je jasny
no právě, tak co se točit furt dokola.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 14:36
- Nahlásit
Maya
tak prave to samy rikaj lidi o flexine a taky to neni pravda
jo souhlasím, flexina je fajn věc a já jsem na ní psiska naučila spoustu věcí. Až na ní nebude Talířková nebezpečná okolí, použijem ji třeba taky (a třeba nebude zapotřebí). Na zastavování u silnice? Supr věc, na volnější chůzi na vodítku? Taky prima. Je to suprovější než stopka, protože se to nikde necárá, ale můžu použít buď pokud jsem se psem na příjmu anebo v takový váhový kategorii, kdy to dám.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 14:45
- Nahlásit
PetraK
tak Talirovou na fkexinu v momentalni situaci urcite ne to je jasny
jestli jsem dobre pochopila mas proste dojem ze bys ji na ksirach neudrzela neb do ksiru se muze vic oprit?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 14:50
- Nahlásit
Maya
mas proste dojem ze bys ji na ksirach neudrzela
ne já nemám dojem , já to vím. A amortizér jí navíc dovolí nějakej ten cm v pohybu navíc.
tak Talirovou na fkexinu v momentalni situaci urcite ne to je jasny
joo, jasný, ale kvůli tomu jsem to nepsala, já to psala jako podporu toho, že flexi je fajn. Ta přijde na řadu, až se bude umět spolehlivě pohybovat prostorem na vodítku a budu jí moc dopřát určitou samostatnost, ale s pojistkou, což je bůůůhví kdy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 14:56
- Nahlásit
mně přijde ftipný, že nedávno se tu řešilo, že Ešuska radila nějaký kolegyňce v práci a jak si ta kolegyňka nedá a nedá poradit. (Ešusko, nesrovnávám tě s tou kolegyňkou, vím, že děláš tak zhruba dvě maxima toho, co můžeš)
Je pravda a je to blbý, že člověk musí každou radu vnitřně akceptovat. Zas ta dobrá zpráva je, že máš dost zkušeností na to, abys to zvládla a že se Talinka postupně zlepšuje.
Jinak nevim jak ostatním, ale mně je tě hlavně hrozně líto, páč z toho, co píšeš je normálně cejtit, jak moc tvoje tělo trpí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 14:57
- Nahlásit
tak zase tema tahani je zajimavy a jak tak koukam na ruzny bazmeky resici tahani tak fakt prevlada toto coz se mi oproti stahovakum a haltinam propagovanym jeste pred par roky zda jako super
jak ucinny to je teda nemam tucha
http://www.petexpertise.com/dog-collars-dog-harnes ses/no-pull-dog-harnesses/easy-walk-no-pull-harnes s.html?sef_rewrite=1
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 15:04
- Nahlásit
já vím, že to není nutné... jen aby to nevypadalo, že Night je v civilizaci chudáček na stahováku (nakonec by mi to nevadilo, naše první doga Arona jiný obojek neměla) Pokud mi za civilizaci bude uznáno turistické centrum Toleda, minulý týden hospoda Královka, či univerzitní čtvrť St. Andrews. Stahovák patří jen k čuchací tvrťhoďce v sídlišti - je to zvyk...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 15:25
- Nahlásit
Xerxova
se schovavate za sloupem?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2016 15:31
- Nahlásit
Maya Když si mi nemůže sednout na klín (pochováááát) neb stojím (všechny lavičky byly mokré od mlhy)... tak se alespoň na mě navalí a chce drbáááát. Prostě čekáme, až páník dofotí architektůůůru. Obojek jsem si všimla že stejně není vidět. Běžně používáme široký měkoučký - ale na dlouhé cesty nee, neb mám pocit, že když leží psisko v autě, že mu výška toho obojku musí být nepohodlná. A bez obojku ho nechci mít, kdyby se něčeho leknul při vystupování z auta, ať není "anonymní". Takže má uzoučký látkový černý...
|