Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 06:44
- Nahlásit

Xerxová
tak to uz fakt budete mit brzo snih, mozna jeste i pred martinem...

Maya
tak sem to vcera chvili hrala ale zasekla sem se na 20. zatim

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 07:30
- Nahlásit

čaj často máme nasněžíno už na konci října. Takový ten první mokrý cenťáček. Není to tak dávno, co ale nasněžilo v říjnu hodně - a plně olistěné stromy neunesly tíhu mokrého sněhu a děsně se všechny polámaly...
To bylo v první polovině řijna 2009 - i kombinézu jsem rychle našla na blbnutí s Betkou. Vloni byl sníh až po půlce listopadu...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 08:05
- Nahlásit

Xerxová
tak to se narodila feri na podzim 2009 si pamatuju, ze sme byli na konci listopadu v jiznich cechach a tam bylo jen na mikinu jaky bylo teplo nezvykly... jak je to na kazdym konci republiky jinak.

u nas po desti, krasne sviti sluno. jezedacka cesta pekne namrzla, jeste chodim v teniskach tak to klouzalo jak svin

Fajka
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 08:31
- Nahlásit

U nás bílo nasněžíno a vypadá to že bude padat dál...
jelito i Fajfka ze sněhu nadšený

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 08:44
- Nahlásit

Fajka tadypadalo před chvilkou - ale zůstalo to jen na střechách. Jdu naplnit krmítka. Mám dneska dovolenou, abych byla tan hodný pacient...

Fajka
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 08:50
- Nahlásit

Xerxová
Jdu naplnit krmítka.
jj to už máme v obležení tak dva tři dny ...

Mám dneska dovolenou, abych byla ten hodný pacient...

to je rozumný teď ještě jestli tu nemocenskou odsouhlasí i Najtidlo

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 09:05
- Nahlásit

u nas slunecno azuro a vetrno
v pul druhy v noci se Loki rozhodnul ze ten vichr nutno stekanim zahnat bo co divim se ze jsem ho neubezdusila na miste

Xerxova
jsrm slibila kolegyni ze se zeptam
v Portugalsku jste byli? nemas nejaky tipy co tam videt?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 09:06
- Nahlásit

Xerxová
to je dobre, doufam, ze budes brzo zdrava

Maya
rval celou noc?

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 09:16
- Nahlásit

cernejcaj
no to bych asi psychicky nedala kdyz mam kotec v podstate za oknem a jeho hluboky baryton se fakt nese
nakonec jsem ho zcela nekynologicky dosla servat a ztichnul

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 09:30 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

Maya v Portugalsku jsme nebyli. Sice jsme zvažovali, jestli nenakouknout z toho Španělska, ale nakonec jsme to vyhodnotili jako blbost.
Jde o to, co chce kamarádka vidět. Jestli přírodu, historii, malá místa spíš než ta velká... Jestli slavný klášter Batalha, Kristův kostel v Tamaru, historická velkoměsta Porto a Lisabon, město Évora - kde mají památky od doby římské...

Je to část světa, kde kráčela historie - klášterů, kostelů, starých přístavů je spousta ... dá se tam najít od pravěkých rytin po novodobé umění asi všechno. Myslím, že jako nás uchvátila malá kastilská kamenná městečka v horách - že budou stejná i na druhé starně hranice. A příroda taky bude stát za vidění.

Kdyby to nebylo tak daleko... tak už jsme tam taky někdy zajeli. Včera mě pobavil Interhome. Poslal nám "osobní nabídku" jen pro nás dělanou - 4 ubytování v různých zemích - úžasný krásný letáček... a ani v jednom domku neubytovávají psa Jsme jejich letití zákazníci, a vždy jsme měli ubytování se psem

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 09:33
- Nahlásit

Xerxová
vždy jsme měli ubytování se psem
asi se rozhodli, že se psama už jste se snad najezdili dost!

Vidíš, interhome jsme ještě nezkusila. Hledám ubytování na jednu noc někde v okolí Čelákovic pro dvě rodiny s dětmi a dává mi to zabrat teda.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 09:41
- Nahlásit

kachna interhome jednu noc nedělá... Myslím, že minimum jsou tři, většinou chtějí týden i mimosezónu. Na jednu stranu to chápu - mívají to lidi domek v horách po babičce a jezdit tam převlíkat postele po jednom dnu se nikomu nechce

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 09:48
- Nahlásit

tak mam castecne vypulirovano a uz se mi nic nechce. asi si skocim na obed. Jinak zavazadlo ma mit 55x40x20 max a to moje ma spis 56x22x20 tak snad ho do ty klicky narvu tak, aby to limit splnilo...

ted jdu jeste hledat, zda se elektronika vsechna musi vyndavat bokem nebo i tekutiny nebo jak to je..

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 10:12
- Nahlásit

Xerxová
a to já to taky chápu, ale v hledání mi to nepomáhá

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 10:54
- Nahlásit

cernej caj
tekutiny podle me na palubu nesmej a elektronika ae dava do ramu extra urcite mobil a notas ale jak fotak nevim

Xerxova
no oni by chteli videt nejaky nejznamejsi pamatky i prirodni krasy orej na severu jsou vinice napr
ake jsme se shodli ze na rozdil od jinejch zemi fakt nemame poneti co kkrome Lisabonu a Compostela

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 11:10 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Táákle dělá Koláče na Tálinku, táákle jako strejda Tilda na žůžovýho pudlika

[imgs]https://cdnde1.img.sputniknews.com/images/31 102/36/311023692.jpg[/imgs]

A proč? A proč? Páč Talinka je megaaaaaaa!! A já mám dnes asi tak tři metry do výšky. A proč,proč je Talinka megáááááááá a proč jsem tolik narostla??? No Talinka je mega proto, že od včerejšího božího rána je močikovnámočikovná. Odpoledne jsme v celkem pohodovém tempu!!!!!!! bez velkýho zápasení!!!!!!! došly na psí hřiště , kde jsem si to obě neskutečně užily. Já jsem vůbec, ale skoro vůbec nemusela mluvit (bože jaká to úleva!!) a mohla jsem jen chválit, chválit, chválit. A ona tam celou tu dobu byla se mnou, nelítala jako pomatená, nedobývala se někam, nechtěla se dostat za někým kdo šel po druhém chodníku........ nenene. Talinka si kupříkladu sama chodila za Koláčem, když si Koláče nepozorovaně v tichosti sedlo do tmavýho koutku na lavičku, neříkalo nic a jen sedělo. A Talinka si přišupajdila, řekla si o pozornost a pak o piškůtek a zase si odběhla, aby se hnedle na obrtlíku bezeslov vrátila a užila si pochvalu a hraní. A když se jí Koláče schovalo, tak Talinka si neřekla "Jooo prima, rozjedu si mejdan!" naopak. TAlinka si řekla:"Jejda, já sem tu sama? kdepa je ta pánčička??" a utikala ji hledat. A navrch měla obří radost, když ji našla. schovanou za lavičkou. Ftipný bylo, že když se později pánčička zase schovala - tentokrát za druhou lavičku, která je o pouhopouhých 10 cm vedle......... tak ji nemohla najít . Joudina. Pak se Koláče rozradostnilo, když se podařilo Talinku pouze slovně dostat od vyhrabaný jámy a pak nám přinesl Brtník nový balonek - skákací a svítící a bodlinkatej a my si mohly rozjet super hru. A Talinka se tak mohla učit, že když sedí a dává požooooool, tak pak může vyrazit a lovit míček. A že je moc prima, když ten míček přiblíží k pánčičce. A zjistila, že to je výrazně lepší, než si zalézt do kouta někde a tam si ho o samotě žužlat. A že když jde trošku spořádaně a motá se kolem toho pytlíku s dobrůtama, co má pánčička na boku, tak že pak nejen dostane kolečko vynikající klobásky , ale ešče může zasejc vyrazit za tím balonkem . Byly to neskutečně pohodový a intenzivní dvě hodinky hraní si a klidný společnosti. A domů jsme šly opět hezky spořádaně, bez zápasů, na prověšeném vodítku . Doma si Talinka v předsíni zalezla do přistavený klícky, která se přestěhovala z pokoje, kde jsme dělaly nácvik a kde to Talinku v klícce moc nebavilo, tak tady jí to baví, hezky si tam lehla a čekala spořádaně, až bude moci jít do kůchně. Tam se civilizovaně uvítala s Rumíčkem a pak si spolu civilizovaně bojovali. A pak!! Pak!! Pak přišla úplná novinka. Talinka totiž dělala Hausfrau, heč!! Asistovala s Rumíčkem pánčičce při ukládání sezónní obuvy, což obnášelo nejen strkání bot do krabic, ale taky otevření gauče, vyndání všech věcí ven, vytření gauče a uložení všeho zpět. Tímto se Talinka naše pomatená opět velmi, ale veeelmi přiblížila normálnímu psovi. Ještě minulý týden by tohle nebylo možný, protože by to skončilo katastrovou. A taky si mohli poprvní dát ve stejný místnosti s Rumíčkem hlavylámání, což jí moc baví. A pak přišel další super zážitek, Koláče se svalilo v jídelním koutě na zem, jen tak, prostě si lehlo a ta flekatá stračenka si lehla sama vedle a položila si hlavu Koláčový na gezicht a ščastně vytuhla. A Koláče enem leželo a samou radostí ani nedutalo a užívalo si prostého kontaktního ležení. A není všem zážitkům konec, majne líbe Kindr, protože dneska ráno jsme hezky v klidu sešly schody, klidně vyšly z domu, kde se Talířová potkala na podestě s kokřicí Barčou. Kterážto jí ukázkově dala do držky což dnes poprvní končně to flekatý stvoření nebralo jako výzvu k bitkaření a blbnutí, ale respektovalo to jako výraz nevole druhé strany. Což následně tedy vedlo k výbuchu emocí, páč ze sebe měla radost, jak to zvládla a jala se metat kozelce . Tak pro to všechno je Talinka megáááááá. A ještě pro něco dalšího - pro něco, proč Koláče má dneska tři metry. Dostalo se nám totiž s Talířovou velký pochvaly. Od paní která měla vždy služebáky a teď je v majetku šelmijáka. když jsme se potkaly minulý týden, předváděla Talířová svoje klasický vystoupení . A dneska??? Dneska??? Dneska jsme na pohodu došly skoro až k nim a .............!! Z toho mám druhý vánoce ešče teď!! Talířka místo aby vyrazila a vykloubila mi rameno, plotýnky, hrudní, krční i bederní páteř, tak aniž bych cokoliv já říkala, nebo ji korigovala vodítkem........... ......se otočila a přišla za mnou pro odměnu!!!!!!!!!!!!! Já jsem ani nedýchala a paničce od šelmijáka vylezly voči tak, že jí shodily brýle na zem a následně nás vychválila za pokrok jako kráva. Tak proto je Talinka megáááá a já samou pýchou tak vyrostla

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 11:18
- Nahlásit

PetraK a teď si tyhle pocity do sebe nasosej jako houba... až zase přijde nějaký ten propad, aby bylo kam v člověku sahnout. Abys věděla, že bude zase líp ... a líp... a líp... až bude nejlépe

Tady teď slůní slůňo a voní polívka

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 11:21 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Xerxová

no to neboj, to sosám

Abys věděla, že bude zase líp .
ale tak to vím, jen jak jsem psala , je to někdy víc než náročný.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 11:22
- Nahlásit

Maya Compostela je ve Španělích. Pokud myslíš slavné poutní místo, tak tam Najtík byl.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 11:29
- Nahlásit

PetraK
no tak to je skvely! ses dokonala a talinka je mooooocikovna a teda pochvalu ste si zaslouzili tady vidis, ze vikend, kdy byl propad najednou vystrida tohle, tak mas kde nabirat zas tu energii aspon a mooooc gratuluju i k te pochvale, urcite byla moc zaslouzena a od takove pani navic, tos musela tolik vyrust

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 11:37
- Nahlásit

cernej caj

no tak to je skvely!

jo je, je , je fakt hrozně skvělý. pro mě je podstatný to že sama chtěla, že iniciativa vůbec nevycházela ode mne, ona sama se rozhodovala, to je opravdu bomba po tom co předváděla. Tohle jí moc posune.
Ten šílenej víkend ukázal, že to co mělo být spíš výhodou při navazování kontaktu je nakonec nevýhoda - protože tam jí to připomíná to, jak vyrůstala. A to co jsem brala jako nevýhodu - tedy, že tam teď nebudeme jezdit, je nakonec výhoda, protože tady paradoxně spíš rychleji naváže ten kontakt.
A to společný uklízení bylo taky hrozně super, bylo to prostě úplně stejný jako s Rumíčkem, nebyl mezi nimi v chování žádný rozdíl, prostě čuměla co to dělám, kontrolovala kde co, povídali jsme si, když jsem potřebovala, aby mi někdo z nich uhnul, tak prostě uhnul a ne že se někam dral, aby něco zničil, zabil, překous.... super to bylo. Další důležitej bod.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 11:53
- Nahlásit

PetraK před chvilkou jsem si říkala, jaký by to byl průšvih, kdyby se doma Night choval "nenormálně". Rozebírala jsem rozvařené kuře - kus masa do polívky, kus sobě do tlamy, kus psovi do tlamy, kus do misky psíkovi k večeři... A pak jsem jen utřela pár flusů... A vím, že mu může maso na granule připravovat Trpajzlík (chodí na kroužek Mladý chovatel a děsně to prožívá ) a já jsem v klidu i v jiné místnosti... a jen těch flusů pak uklízím víc, neb dítko je nešikovné a dlouho mu to trvá.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 11:54
- Nahlásit

Xerxová

jeden dotaz bez rejpání - psalas, že jdete do sídliště na stahováku - pro jistotu. Proč ne na kšírách s amortizérem? Není to rejpání, jen si tady na tom možná osvětlíš to, co jsem se snažila vám vysvětlit.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 11:55
- Nahlásit

PetraK
teda to gratuluju vsem kdyz uz takgle oekne fungujete alespon chvilku
a teda nechci nic rikat ale tutove to Talirova hodila vsechno na Lokina protoze ten je ted na zabiti tskze doufam ze van to brzo hodime zpatky

Xerxova
jo to myslim prej je to nekde u hranic a kehce dosazitelny ake nevim na mapu jsem nekoukala1
kazdopadne dik za ty tipy cos psala

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 11:58
- Nahlásit

PetraK
tipuju ze psa velikosi kone proste nemas sanci udrzet za zadnych okolnosti kdyz nechce tudiz amortizer je ti k nicemu

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 12:03
- Nahlásit

Xerxová
, jaký by to byl průšvih,

no a teď si představ, že v takovýmhle průšvihu se celá rodina pohybuje nepřetržitě šest týdnů. Doma, venku, za dveřma bytu...... 19 hodin z 24 v neustálé pohotovosti k čemukoliv. Nevystačíš se slovním povelem, neustále se musíš přetahovat, přetlačovat, zápasit.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 12:08
- Nahlásit

hola hola london vola tudiz tu nezlobte a ja vas budu chodit kontrolovat a kraaaaasnej vikend

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 12:10
- Nahlásit

Maya

tipuju ze psa velikosi kone proste nemas sanci udrzet za zadnych okolnosti kdyz nechce tudiz amortizer je ti k nicemu

no a jsme doma . děkuji. Tímto možná Xerxová přehodnotí navrhované.

teda to gratuluju vsem kdyz uz takgle oekne fungujete alespon chvilku

já velmi velmi děkuju a gratulaci s velkou radostí přijímám. Všechno co se včera událo bylo hrozně důležitý a já na to čekala. Pravda dost bolestivě, páč ta levá ruka je fakt v potížích , ale dočkala jsem se.

Talirova hodila vsechno na Lokina protoze ten je ted na zabiti
tak to mě teda mrzí, páč.... chápu...

tskze doufam ze van to brzo hodime zpatk
hele a nemohla bys to hodit jinam????

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 12:11
- Nahlásit

cernej caj

hola hola london vola tudiz tu nezlobte a ja vas budu chodit kontrolovat a kraaaaasnej vikend

jéééééééééééé ty se jedeš tulit, že jo?? Jedeš? Ešivá jo, tak si to moc užij to tulení,
a pokud jedeš dělat něco jinýho, tak si to užij taky.

birma
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2016 12:21
- Nahlásit

Zdravím!
Dneska budu Ádovi žádat o agi výkonostní knížku. Už se nám ty první závody snad přiblíží
A taky jsem dneska za krávu, páč jsem se veřejně zařekla, že natrénuju na maraton Na některý věci by mělo být zakázáno i myslet, natož je vypustit z huby....

PetraK
to jsou super zprávy! Moc gratuluju!

cernej caj
Moc a moc si to tam užij a dovez spousty fotek!!!

<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání