Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 19:18
- Nahlásit

a tři pro Fifi

na první už i Night hledá babky, na druhé jich je přes dvacet (a všechny jsme je tam nechaly, neb nebyly kam dávat) a ta třetí je ze včerejška, kdy jsem zapomněla tašku a dávala houby do bundy - oslintaného rukávu si nevšímejte, psík se snažil dostat k piškotům, ale kapsa byla nedostupná díky "outěžku"... Blbě se to neslo a táhlo mi na záda

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 19:25
- Nahlásit

Xerxová
krásný fotky, Najtík se pěkně vyjímá na tom červeným pozadí
houby teda fakt závidím, já dneska viděla zase jen akorát pár prašivek

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 19:37
- Nahlásit

Maya žíhané dogy měly na podzim neuvěřitelné mimikry. Ty prostě v listí vidět nebyly. Nejlepší byla Beta - ta díky kontrastní černobílé kombinaci byla vidět dobře. Jen v na odtávajícím sněhu byla vidět hůř.

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 20:11
- Nahlásit

někdo nemá rád google
http://www.cd89.cz/zidovska-krestni-jmena-seznam

Xerxová
žíhaná to věřím že jsou mimikry

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 20:44
- Nahlásit

Xerxová
na lapiny v těch tmavejch zimních skandináviích používaj vesty

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 21:29
- Nahlásit

Xerxová
krásný fotky !

Maya
lapiny v těch tmavejch zimních skandináviích používaj vesty

koukám ten jeden má uši dolu, to je správně nebo ne-e?
nedokážu se rozhodnout jestli se mě líběj víc uši nahoru nebo dolu

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 21:58
- Nahlásit

Fajka
to nemá uši dolu, to je tak jen dává, Loki taky tohle umí, jako ušima vergluje daleko víc než špic

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 21:59
- Nahlásit

Fajka
a ne, koukám, že je má i překlopený, to by nemělo bejt, ale jinak takhle do stran je dávají

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 22:01
- Nahlásit

Fajka
teda do třetice jako Loki je umí dát takhle do stran, že je má vodorovně s hlavou přesně jako tyhle, akorát nejsou překlopený, proto mě to zmátlo

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 22:04
- Nahlásit

Fajka
no teda ale teď koukám do standardu a ono jo, jako lapinu s klopenejma jsem ještě neviděla a všude v popisech je jen ucho vztyčené, ale standard je jinej
Uši: středně velké, nesené vztyčené nebo polovztyčené, nasazené poměrně daleko od sebe, poměrně široké v bázi, trojúhelníkové a velmi pohyblivé.

Každopádně myslím, že tady v Čechách lapina s klopenýma není, minimálně těch v chovu, jsem viděla fotky snad všech

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 22:07 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

teď jsem si konečně když už mám fotku zažádala o tu slavnou pražskou lítačku a oni tam chtěj i telefon, hovada
by mě zajímalo jestli to chtěj i při osobní žádosti, ale nemám šanci ty fronty vystát

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 22:11
- Nahlásit

Maya sice má barevně "naředěný" nosík... ale ta světlá se mi líbí I když já si už deset let pořizuju žlutou nabo žíhanou dogu s černou maskou... a mám plášťovku a teď černocha...

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 22:11
- Nahlásit

Maya
jako Loki je umí dát takhle do stran, že je má vodorovně s hlavou přesně jako tyhle, akorát nejsou překlopený, proto mě to zmátlo

já si právě říkala že už asi fakt nutně potřebuju brejle

Uši: středně velké, nesené vztyčené nebo polovztyčené
takže je to možný...tyjo fakt se nedovedu rozhodnout kerej typ uší se měl líbí víc

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 22:20
- Nahlásit

Fajka
no teď jsem hledala na googlu další fotky klopenejch a našla jsem jenom jednu a ten pes vypadá jak debil bohužel nejde linkovat, protože stránka už neexistuje
zkusím takhle jestli se to zobrazí
https://www.google.cz/search?q=lapinkoira+ears&cli ent=firefox-b-ab&tbm=isch&imgil=1EHkhc6wZAGbdM%253 A%253BPNlWvFHCA7o5HM%253Bhttp%25253A%25252F%25252F pets-place.net%25252FFinnishLapphundProfile.html&s ource=iu&pf=m&fir=1EHkhc6wZAGbdM%253A%252CPNlWvFHC A7o5HM%252C_&usg=__6fMShbfD5pouDzrKMEBNkcNs22o%3D& biw=1280&bih=893&ved=0ahUKEwi8kOiN64DQAhXFuBoKHRW- AiAQyjcIMQ&ei=WwQVWPz2EcXxapX8ioAC#imgrc=1EHkhc6wZ AGbdM%3A

ono akorát se obávám, že při koupi štěněte ti nikdo neřekne jaký uši bude mít a těch klopených bude fakt pomálu, když nejsou ani moc fotečky
Xerxová
no jo, to je zesvětlená barva, tak je zesvětlený i nosík, taky to moc nemusím

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 22:20
- Nahlásit

uši... no mně se moc líbila třeba Xerxova babička - ale prostě dneska mají všechny dogy plácačky Kupírovat bych svého štěníka nedala - ale dobře vykupírovaná doga se mi líbí.

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 22:46
- Nahlásit

Xerxová
mě se to nelíbí, je to ucho takový nepřirozený, přirozeně stojací ucho vypadá úplně jinak

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 06:48
- Nahlásit

Xerxová
Ta je ladná, krásná.
Jinak to mám s kupírovanýma ouškama stejně jako Maya. Líbí se mi přirozená ušiska.

Stejně by mě zajímalo, co k tomu kupírování vedlo, proč si lidi prostě nevybírali psiska se stojacíma ošima?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 07:00
- Nahlásit

xerxova
krasny fotky

maya
tteba ferina usima mrska, furt je ma u hlavy nebo na sirojo roztazeny, zato u tima malokdy vidt zmena a ma je furt stejny

prasknu to na birmu. je silena! fakt dosla do cile Takze obri gratulace k tak extremnimu vykonu

celou noc nam prselo ale chrapem v teole. turisticka trida znamena, ze ma sprchy a socialku na chodbe. klasika. bohuzel oboji je spolecny pro damy i pany akorat na zachode lze pridrzet dvere za kliku...
doufam ze uz dopo prset nebude kvili posunu casu mame hrozny prostoje protoze vlak v 9 by byl nerealnej, a na vlak ve 12 je to desne pozde. 3hodiny uz cekam az budu moct "vstat" a vyrazet budem v 10.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 07:26
- Nahlásit

Kachna já myslím, že šlo o estetiku (prodloužení elegantní linie těla, krku a hlavy a hlavně zvýraznění štíhlosti hlavy - doga ji má "placatou") a pochopitelně i o výraz (když porovnáš vykupírovanou a nevykupírovanou dogu, tak jedna vypadá nesmírně přísně a ostře, druhá je od pohledu truhlík )

Kupírování vedlo i k problémům v chovu - pes byl na výstavách (i od pohledu) hodnocen podle práce šikovného střihače uší... Krásný pes, kterého blbě okupírovali, měl v chovu smůlu...

Nikdy jsem kupírovanou dogu neměla (ani v dobách, kdy se přes zákaz vesele kupírovalo) a mít nebudu (ještě dnes lze dovést ze zemí, kde se to stále dělá). Ale dobře vykupírovaná doga... Ukradnu si jednu Zaminu (její nástupkyně ve smečce se jmenuje Naiade a je to ségra Nighta - svět je malý) Pro porovnání výrazu Betka, která s ušima dokázala dělat věci...

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 08:08
- Nahlásit

Xerxová
já myslím, že šlo o estetiku
to chápu, co nechápu je, proč se prostě nevybrali psi se stojacíma ušima? Nebo se tam něco, čemu stojí uši, nepřikřížilo?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 08:46
- Nahlásit

kachna domnívám se, že takhle velké plácačky prostě stát nikdy nebudou... šlechtění nešlechtění. A mám pocit, že visící pysky se se stojícíma ušima nesladí. Myslím, že taková kombinace neexistuje.

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 09:48
- Nahlásit

Xerxová
vidíš, na visící pysky jsem úplně zapomněla

birma
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 14:08
- Nahlásit

Ahoj, žijem, jdu umřít a až ožiju, tak třeba napíšu víc

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 14:21
- Nahlásit

birma jste s Adamem dobrá dvojka bláznů...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 17:41
- Nahlásit

doma. V nohách "jen" 71 km, první den došlo ke zkrácení cca o 2km proti plánu, protože kolem 17h začalo pršet a kvůli špatnýmu časovýmu plánu sme zvolili kratší variantu. Pak se rozpršelo víc a padla mlha, takže mi ani nevadilo, že sme tím přišli o věci, kam sem chtěla jít (vrchol Vrchmezí a pramen Bělé), protože stejně šlo kulový vidět

Fajka
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 19:31
- Nahlásit

Rumštajn,
Houby, všade, mraky... strašný.... mám upá vytahaný ruce jak stěhovák... vůbec nemůžu do lesa páč toho jsou snad tuny...
ještě že už má mrznout a bude konec.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 19:42
- Nahlásit

Fajka u nás maličko "podhříbků" (suchohřib hnědý), málo praváků... a skoro samé sametové "babky" (hřib sametový). Včera jsem jich přinesli domů tak pětinu... pak nastal zákaz sběru. Mráz zase posunuli...

birma
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 19:50
- Nahlásit

mých pár rozmazaných fotek

Fajka
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 19:51
- Nahlásit

Xerxová
u nás nejvíc těch podhříbků a občas babka sametová a všude mraky ale fakt mraky muchomůrek červenejch, fakt nádhera

Mráz zase posunuli...

jo? ještě že už se přes týden do lesa nedostanu a příští víkend taky né, tak pak snad už nic nebude...páč to se nedá do toho lesa vlíst

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2016 19:56
- Nahlásit

Fajka
Xerxová
děte už s těma houbama někam, já chci takyyy
kachna_
tak kupírovali se i psi bez visících pysků, podle mě za tím bylo fakt jen to, že ten pes vypadal nebezpečnějc a bylo rychlejší to šmiknout než začít šlechtit stojací ucho
si myslím, že ty plemena se nekupírovaly od začátku a když už se s tím začalo, na šlechtění bylo pozdě

<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání