Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2016 20:32
- Nahlásit

Maya
jako prachy vem čert, ale ten trapas
Ja bych to jako trapas nebrala, shit happens. Kor kdyz k tomu doslo ne vinou psu, ale cloveci - to se proste stane a stenatko zuzlat musi. Pani zjevne nebyla pejskarka, vid? Jinak by si vzala boty automaticky dovnitr...
tak na bonitaci snad super předvedení bejt nemusí? co já viděla u špiců, to by taky do výstavního kruhu nemohlo
Asi zalezi na plemeni, u rtw se na tom dost lpi, koneckoncu to je akce, kterou vetsinou dela pes jednou za zivot a ten kod se s nim nese. Takze by mel znat posouzeni ve statice, ukazovat tesaky, nechat se merit na dylku, vysku, objem hrudniku, kulky nechat zkontrolovat atd... U dogousu to je jiste veselejsi a volnejsi, asi i u spicu. Proste co plemeno, je to jiny.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2016 20:38
- Nahlásit

Fifi no... na výstavě přežili i tohle (ale pan rozhodčí Kvasnička byl nesmírně hodný - nejen na nás). Až po chvíli se Night začal pohybovat trošku normálně

Krocení bude v neděli 13.11. V Boleslavi.

Maya tak u nás bych řekla, že se očekává velmi solidní prezentace. Alespoň co jsem zažila bonitace, tak to nebyla formalita

birma
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2016 20:40
- Nahlásit

Xerxová
kudy povedou tvé kroky??
Pokud se nebudu ztrácet, tak tudy

cernej caj
no v kazdym pripade at se ti to libi a drzim palce, at zvladnes co nejvic. U tebe zrovna verim, ze to dat muzes
Dík! Zvládnout to musíme, nemaj svozy z trati asi Věřím ve tvou osvědčenou psychickou podporu
ja teda budu mit vikend bez psi, bude je doma hlidat muz a myslim, ze nevylezou s postele
Co se chystáš podnikat?

Fifi
Dík Adam už dva dny povinně dospává dovču, tak už se těší Já ještě dospávat nezačala, tak se bojim, že usnu na trati a přejdem tak zas nějakou odbočku

Maya
ale ten trapas
Poděkuj mu, zvyšuje tvou psychickou odolnost

Xerxová
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2016 20:43
- Nahlásit

Fifi zuby, kulky, ohmatávání mu nevadí - třeba i na veterině je čoklík vzorný a neklepající se. Nevím jak výška - ale doma snáší všechno - i boj se světelným mečem staršího Trpajzlíka

Já ten pohyb trošku trénuju, neb ho tam nemůžu nechat rozjet (bojím se, aby mi nechtěl zdrhnout jít kamarádit s jinými chlupatci - to je naše slabina). A pokud na něj houknu víc... tak budu mít mimochodného chudinku Přitom on se umí nést, když chce

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2016 21:54
- Nahlásit

Xerxová
tak učit cíleně na nějaký povel ten výstavní klus?
jako je to už pár let, ale u špiců se udělalo kolečko, aby byl vidět pohyb a pak už se většina posuzuje na stole, jenom vlčí na zemi, ale staticky to měření a kontroly, ale výstavní předvedení fakt nikdo nepožadoval

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2016 22:19
- Nahlásit

Xerxová
Tak dogousove maji vysku hore neomezenou? Nebo se meri klasickou vystavni suplerou? - tam hrozi asi jen nebezpeci, ze umlati merice vocasem pri velkym rozkmitu, s jeho povahou. A furt si myslim, ze soupnout mustanga nekomu z pratel od dog by bylo nejlepsi reseni, kdyz muz nechce. Najt to da i bez treninku a nebude ani rozjancen, ani pokaran, bude hledat vas dva a ukaze se krasne. Tak jen najit vodice pro ponika.
Maya
tak učit cíleně na nějaký povel ten výstavní klus?
O to se Xerxova uz nejakou dobu snazi...
ale u špiců se udělalo kolečko, aby byl vidět pohyb a pak už se většina posuzuje na stole, jenom vlčí na zemi, ale staticky to měření a kontroly, ale výstavní předvedení fakt nikdo nepožadoval

Tak treba to je u spicu porad tak, ale u jinych plemen to je fakt jinak. ;)

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2016 22:25
- Nahlásit

Fifi
ak treba to je u spicu porad tak, ale u jinych plemen to je fakt jinak. ;)
ale jo, já věřím, jen se mi to prostě u bonitace zdá takový divný a v podstatě zbytečný neb bonitace je o něčem jiným než krásným předvedením

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2016 22:47
- Nahlásit

Maya
to je asi zase o plemeni. U nas se zadava kod a je tedy dobre, aby se pes postavil, predvedl, co nejlip. Spatne postaveny pes muze mit strmy uhleni, i kdyz ho jinak nema... muze mit v povaze misto 5 treba 8, protoze vytahnul nekdo zvire z kotce a pes je v soku z mirnyho rumrajchu... O cem teda dle tvyho bonitace je? Zjisteni, zda ma pes kulky, zuby a meri tolik, co ma? Btw, na jednu stranu pejskari ze zahranici absolutne nechapou, co to mame za buzeraci ohledne (u nekterych plemen) svodu mladych a bonitaci, plus dalsich podminek do chovu jako rtg, zkousky, dalsi zdravotni vysetreni. Na stranu druhou mas volnej chov, ten ma taky svy silny proti a nejaky pro. Znam to z prvni ruky treba z Anglie, kde nemas nic povinnyho. A taky to tam podle toho vypada, byt lidi tady furt nejak vnimaji GB coby kolebku mnoha plemen a uzasnou zemi pro psy. Opak je pravdou.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2016 22:50
- Nahlásit

Jo a ja se nechci hadat, chran buh, preju vsem prijemny volny dny! Tady bude pracovni veselo spojeny asi s kulminaci Kremylovo harani, bude veselo. tak zadny ztraty na botach, zejmena pripadnym slapkam.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2016 23:07
- Nahlásit

Fifi
tak já se taky nehádám, jen diskutuju
třeba ve Finsku maj buzeraci taky a Německu ještě větší než u nás, teda u špiců, ono je to asi jak kde
bonitace je podle mě o chovu, teda posouzení psa z tohoto hlediska, posouzení v pohybu samo taky, ale na to nemusí bejt super výstavní předvedení jaký se požaduje na výstavách
výstava je podle mě holt soutěž krásy a vkusu rozhodčího, což je třeba u špiců s jejich dvěma liniema hodně markatní a bonitace je o chovu, tudíž je důležitější např. rámec těla, úhlení, hlavu, kolik mu chybí zubů atd. tak aby to bylo zapsaný a dalo se s tím dál pracovat, ale jestli si pes párkrát povyskočí v kolečku je úplně šumák, když alespoň chvilku poběží, rozhodčí pohyb, úhlení atd. bez problémů posoudí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 05:52
- Nahlásit

Fifi
hele me by treba nenapadlo boty schovat, protoze sem zazila 6 stenatek a zadny se bot nikdy nedotklo a jedno jednou ozralo takovou tu lepenkovou papuci z trznice (a to byla az ferinka

tak naaaaaadhernej vikend a ja valim smer orlickyyyyy ale ne pod sirak teda, kamoska na to nema vybaveni coz je mzna dobre pac me asi dohnala moje nemoc, vcera behava jak svina (v utery sem si lokla piva, fakt cuc na ochutnani nejakyho specialu) a bojim bojim ze mi to spoustej rajcata (maminka byla silne alergicka) ale za poslednich par mesicu sem si parkrat vsimla, ze trochu prehnanejsi reakce byla dycky po rajcatovym jidle tak nesmim na vandru radsi ani rajcata tak si to mooooc uzivejte

Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 06:18
- Nahlásit

Fifi výška se měří standardně, vždycky je součástí bonitačního kódu. A protože hon za co největšími jedinci s sebou nesl spoustu zdravotních problémů, tak v nejnovějším standardu je, že je nežádoucí výška u psů nad 90 cm v kohoutku...

všichni si užijte výletění a vékendování. My dneska plánujeme delší les (Fifi - houby !! ) a větší výletění zítra či v neděli. Neb dneska se tu ještě jednou otočí Trpajzlíci

Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 06:27
- Nahlásit

Fifi ještě k tomu předvedení. Ve statice by to fungovalo - na výstavě jsem ho taky vrazila Lence (chovatelka Betky) a ta ho vystavila jako profík (Phoenix Bonoda s ní vyběhal tento měsíc posledního potřebného CACIBa a má splněného CIBa) , ale v pohybu s Nightem nehla - jak se rozeběhla, on vyrazil směrem ke mně. Takže jsme "střídali" - (pssst - to se nesmí - ale jak říkám, pan rozhodčí byl velkorysý)
Nevím, kdo ze známých bude na bonitaci - Lenka určitě nee, snad pan doktor by měl bonitovat svoji žíhanou krásku. Tak že bych mu vrazila Nighta ?? Uvidíme - ale s pohybem temperamentního prevíta se budu muset skoro jistě poprat sama Odbonitovala jsem v pohodě Aronu, Xerdu... tak snad zvládnu i tohle zviřátko

Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 18:20
- Nahlásit

kuk Hub hodně, nesla jsem je v bundě, neb jsem myslela, že mi kapsy budou stačit. Houbová polívka, smaženice... a ještě máme na zítra. Psisko vylítáno, spokojeno.

Uvidíme, jestli zítra půjdeme do Jizerek a nebo budeme léčit rýmičku (asi jsme ji oba chytli od Trpajzlíků - neb nemáme odolnost na dětské víííry)

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 19:02
- Nahlásit

Huuf, miluju pracovni prodlouzenej vikend.
Xerxová
Hoooooubyyy, jezis, ja bych si tak dala smazenici! Rymicku uz tolika ne, tak snad z ni nic nebude.
tak snad zvládnu i tohle zviřátko
O tom ja nepochybuju!

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 19:04 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Rumštáááájn
třeba někdo využijete - funkční návod jak rozčesat barbínám zacuchané zdredovatelé vlasy.
http://www.mimibazar.cz/navod/5976/jak-zachranit-z acuchane-panenky-a-cesaci-hlavy
Jen jsem mírně modifikovala, namočila do vařící vody a pak usušila kulmofénem.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 19:16
- Nahlásit

kachna_
Ja jsem panenkam zavidela dlouhy vlasy, tak jsem ji je strihala a delala z nich pomoci fix punkace.

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 19:25
- Nahlásit

Fifi
stříhací období je u nás momentálně zažehnáno.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 19:26
- Nahlásit

Xerxová
houby závidím, u nás pořád ani prašivka
kachna_
asi bych to ošmikala a bylo by

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 19:27
- Nahlásit

kachna_
jak tak koukám na ten návod, tak by mi ani nic jiného nezbylo, nemám ani žehličku ani kulmu a podobný vymoženosti

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 19:31
- Nahlásit

serlich. mlha, dest posledni dve hodiny. pak majak ve tme, twplo, zmrzlinka, postel. venku bych spat nechtela teda.

nemam signal na mobil tak snad birma ma lip a bude se ji dobre slapat

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 20:21
- Nahlásit

cernej caj
u nás bylo docela hezky, tak je šance že i birma měla líp, ale i tak je masochista

Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2016 20:50
- Nahlásit

tady je celý den zataženo a teď večer slabě prší. Takový ten mokrý, ale stále docela teplý podzim...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 07:54
- Nahlásit

tak tady dneska teplo neni ale snad bude min deste

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 11:08
- Nahlásit

Rumštáááájn
Myslím, že bych teď pobavila milé svěračky. Marťátko má aktuálně 12 úúúúžasných mikin, přes ten počet jsem si řekla, že fakt nejdu. Booože, to je vnitřní boj s každou mikinou. Pokaždý, fakt pokaždý mě napadne, ale tahle, tahle je tak úžasná, že jí prostě nemůžu dát pryč (a to to jde do místního azylového domu pro matky s dětmi, takže značka ideál)

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 15:06
- Nahlásit

usoudili jsme, že rýma se nejlépe vyhání v kopcích... a dali si poctivou patnáctku se solidním převýšením (Oldřichov, Červená ruka, Olivetská hora, Poledník a zpátky dolů k Oldřichovským pilám...) Když jsme měli houbotašku úplně plnou, nastal zákaz sběru hub. Zdravé, krásné, čerstvé veliké babky... tam zůstávaly v počtu obřím. Neuvěřitelné... Naštěstí si sousedka vzala úplně všechny, co jsme donesli... neb mám v ledničce ještě některé ze včerejška.

Psisko nadšené, turistů málo...

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 17:31
- Nahlásit

Xerxová
my byli na Housce tůristů všude dost .
Houska byla moc pěkná. Takový rodinný hrad . A ta kaple byla úžasná.

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 18:40
- Nahlásit

my byli v lese, Lokínek si našel parůžek a pak celou cestu domů kontroloval, jeslti ho mám furt v kapse
pak mámě rozkousal dva květináče, to je prostě marný říkat, že nemá nic venku nechávat

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 18:41
- Nahlásit

kachna_
prej už má sněžit, mikiny se budou hodit

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2016 19:12
- Nahlásit

trocha dnešního podzimu

<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání