| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 10:10
- Nahlásit
Maya
ale svitis s ni denne kolik hodin? na strmani kolem bivaku klidne svitis hodinu ve tme a kdyz v noci chces jit, tak to svitis treba 3 hodiny + tam bude dost omezenej vykon asi ze to bude dobra vec nekde do rozvodne skrine, nebo tak ale asi ne s dosvitem 10 metru na hledani znacek
PetraK
tak snad tam bude mama spokojena, takhle to zni paradne a i s talirkem to zni skvele ze prislaaa a taky spinkala na pelisku, tyjo jde vam to rychle, vzdyt ji mate u sebe maximalne mesic?
a dobrou chut
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 10:24
- Nahlásit
Ach jo, slíbila jsem holkám funkční počítač a on nefunguje. Jsem tak nějak očekávala, když mi netopejr řek, že funguje, že tedy opravdu funguje. Co je mi platný, že ho vyčistil, když stejně nenaběhne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 10:25
- Nahlásit
svitim s ni denne tak 10 minut v podstate tak pul roku proste kdyz je rano tma musim svitit na bus a vydrzi tak 3 roky pak ji vyhodim a koupim novou
PetraK
jste dobry teda ted jdyz uz ji dochazi ze to nenu docasne a nemusi to vsechno stihnout najednou tak uz vam to asi pujde rychle
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 10:27
- Nahlásit
kachna_
hm, mozna mu fungoval kdyz to zkousel? to se nekdy proste stane, hlavne u nejakyho staryho stroje...
Maya
jako me se to hrozne libi ale lip by se mi libilo kdyby to byla plnohodnotna baterka s velkym dosvitem. coz se prave bojim ze ty maly baterie by to vycuclo pak rychle. Ona velka vydrz u malyho vykonu neni problem, ze
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 10:35
- Nahlásit
cernej caj
mozna mu fungoval kdyz to zkousel?
hmm, tak to pro mě stejně nic neřeší. Takže mně nefungoval, dala jsem mu ho k opravě, jemu fungoval a mně zase nefunguje? Jako že by tu byl nějaký lokální rušič HDD?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 10:46
- Nahlásit
kachna
ne to si z tebe normalne dela stroj srandu tos nikdy nezszila?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 10:52
- Nahlásit
kachna_
no proste se to nekdy muze stat, no me se to nekdy stava
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 10:57
- Nahlásit
cernejcaj
cinani maj vsecko
na baterky
https://m.aliexpress.com/item/32580944426.html?tra ce=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=3258094442 6&productSubject=11-LED-Clip-On-Cap-Light-Lamp-Hik ing-Camping-Fishing-Outdoor-Caplights-BG44&spm=211 4.30010308.3.90.chVicw&ws_ab_test=searchweb0_0,sea rchweb201602_2_10065_10068_10069_10084_10083_10017 _10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_1 0054_10059_10078_10079_10073_10070_421_420_10052_1 0053_10050_10051,searchweb201603_7&btsid=413e47ba- 7474-4f4e-b7cf-1ee68d8923de
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 11:35
- Nahlásit
čaj neteřka si před více než dvěma lety zlomila jednu malou kost v kotníku... dlouho nechodící sádra, pak operace a nechodící režim... po roce s náma zvládla Španělsko - ale při delší námaze bolest a otok... Po dalším roce stav nezměněn a tak nyní v Praze další operace - opět 5 týdnů bez došlapu.... Pokud nezabere toto - pak rozebrat celý kotník, z kusu pánve vysochat implantát a nanést na něj chrupavku z kolene odebranou... a zase kotník složit a sešroubovat... Tak doufáme, že tentokrát vše dobře dopadne a poslední možnost se realizovat nebude...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 11:39
- Nahlásit
Xerxová
tak drzim palce, aby to uz zabralo, protoze jinak to zni docela desive...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 12:01
- Nahlásit
Xerxova
ty jo to zni strasne tak drzim palce at se zadari
pokud ji vadi jen delsi chuze ale jinak funguje nornalne tak bych se na nejaky sochani vybodla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 12:05
- Nahlásit
Maya
s tou vydrzi bych se nebala ledky moc nezerou moje mini klicenkova led baterka kterou svitim denne a v ktery se ani neda vymenit baterka mi v pohode vydrzi nekolik let
hele a ta klíčenka - to je něco podobnýho co mají na tomhle webu taky? POtřebuju mít něco na hledání bobkůch, čelovka jako taková mi moc nevyhovuje - asi jak mám funkční pořádně to jedno oko, tak mi to světlo spíš znemožní vidět dobře a bezpečně se pohybovat v prostoru - proto mě napadlo, že by ta kšiltovka mohla být řešení, ale..... znám se, nevzpomenu si, když jdu ven, vzít si čepici, abych pak mohla najít bobek a tak šátrám ve tmě, ta klíčenka s lampičkou, pokud bych to měla fakt na klíčích, by mohla být pro mě řešení - svítí to tak, že s tím ten bobek najdu?
ste dobry teda ted jdyz uz ji dochazi ze to nenu docasne a nemusi to vsechno stihnout najednou tak uz vam to asi pujde rychle
jo teď už jí to pomalu dochází, ale přiznám se , že to byly dost náročný čtyři neděle. Ono žít vedle utřženýho ruskýho kola, který se neřízeně pohybuje prostorem a z kterýho ještě na všechny strany vystřelujou rachejtle, to je trochu psycho. Myslím, že líp se to vystihnout nedá. Bylo to psycho všude, venku, doma, na zahradě, na chalupě prostě opravdu všude. A tím jak je velká, to bylo psycho o to větší, být to menší pes, je to mnohem lehčí. Teď už konečně myslím může nastat fáze nějakýho učení se.
Včera večer jsem byla hrozně ščastná, že oba leželi, ona usnula na pelíšku, byl klid, žádný bitkaření, žádný škodění, okusování radiátorů, strhávání věcí, kradení, ničení......... prostě jsme jenom tak byli. Je toho ještě milion co nás čeká, vím, ale už to bude jiný.
Fajka
momentálně nedožera...
já taky hroznej!!
Ty bys dělala medovník???? Ty?? seš nemocná? nebo jak?
cernej caj
tak snad tam bude mama spokojena, takhle to zni paradne
já doufám, zní to dobře. Dneska jí tam vezeme věci, tak uvidím reál, Snad jí to vydrží, chtěla bych kvůli ní, protože zase vypadne z toho co má doma, nastavili by jí tam jinej režim, rozhejbali by jí. Tak snad. Z toho jsem měla taky fakt velkou radost.
skvele ze prislaaa a taky spinkala na pelisku, tyjo jde vam to rychle, vzdyt ji mate u sebe maximalne mesic?
Jojojo, včera to bylo parádní, já mám velkou radost i z toho trochuhraní si. A ráno, když jsme byly "trénovat" v pokoji přivolání - což v jejím podání je komický, protože udělá hups a přeskočí pokoj a je u mě, ale nadšeně přilítla, měla veselý oči, chtěla přijít. Včera se mi taky podařilo jí hezky přivolat, když masila mičudu zahnanou v rohu pokoje a vypadalo to, že u toho zboří dům, jak ho dolovala, tak to taky přišla, což mi přijde super, že uprostřed nějaký rozdováděný činnosti se dokáže od toho odpoutat a přijít a já ji pak můžu zase pustit zpátky.
Jojo, měsíc to je, co u nás zaparkovala.
kachna_
Jako že by tu byl nějaký lokální rušič HDD?
asi skřítek nějakej
Xerxová
opět 5 týdnů bez došlapu.... Pokud nezaber
sakra!!! Tak se přidávám k držení palců, protože jak říká čajda, zní to děsivě.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 12:28
- Nahlásit
Xerxová
neteřka si před více než dvěma lety zlomila jednu malou kost v kotníku...
ježíš , jak se jí to chudákoj povedlo?
pak rozebrat celý kotník, z kusu pánve vysochat implantát a nanést na něj chrupavku z kolene odebranou... a zase kotník složit a sešroubovat...
teda tak snad na tohle nedojde, protože to by byla chudák rozřezaná celá držíme palce!
PetraK
Ty bys dělala medovník???? Ty?? seš nemocná? nebo jak
no na hlavu sem už dlouho ale to se už obecně ví
nééé já, já bych zaúkolovala bábušku
Jojo, měsíc to je, co u nás zaparkovala.
už? mě to příjde jak pár dní..to to letí to je hrůza...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 12:29
- Nahlásit
PetraK
ty klicenkovy baterky jsou ruzny predtim jsem mela treba plastovou kde se musel drzet cudlik aby to svitilo ted mam kovovou minibatercicku ktera jde i jako baterka zapnout
jako svitej samo min nez normalni baterka bobky jsem s tim nikdy nehledala ale na to aby se clovek nekde neprizabil ve tme to staci
u nas to prodavaj v trafikach a domacich a kutilskych potrebach a stoji to par korun tak si podle me jednu kup a uvidis
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 12:32
- Nahlásit
Maya
nebo u cinanu za par korun a bobekse s tim najde v poho
PetraK
tak snad to mame vydrzi a teda leti to hrozne s talirkem litacim ufonem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 12:32
- Nahlásit
aaa zlaja sabáka
http://i.imgur.com/DY86SE6.jpg
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 12:43
- Nahlásit
Fajka
nééé já, já bych zaúkolovala bábušku
a sem si říkala, že si neumím představit, jak to vyrábíš , já i když se někdy ráda motám v kuchyni, tak tohle ne, to by mě zabilo.
mě to příjde jak pár dní..to to letí to je hrůza...
hele nám oběma s Brtníkem taky. Jak když přišla Bubinka, tak to bylo tak, že hned od první minuty zapadla a bylo to jako, když je s námi odjakživa, tak tohle je zase natolik všechno intenzivní a od počátku hyperaktivní a opravdu náročný fyzicky i psychicky pro všechy, že to je jak, kdyby teprve přišla včera. Museli jsme ve velmi krátký době zvládnout všichni tolik věcí, aby se mohlo začít nějak fungovat. Vezmi si jen to venčení se - ona se venku nevenčila, protože se normálně venčila v kotci, venku na to prostě neměla časTeď tady neměla prostor, klid a ona nejlépe musí vypustit energii v kruzích, aby se mohla vyprázdnit - na oba způsoby. To ovšem nejde - tím pádem všechno špatně, musela se naučit být venčená na vodítku - na vodítku se ovšem neumí pohybovat a ani na něm rozhodně nechce být, navíc je všude tolik rušivých věcí, všechno musí vidět, za každým člověkem, psem, dítětem letět........... opravdu tohle byl masakr, ty první dny hodina a půl, než se vyčůrala. Bobek nula. Teď dneska prvně prostě šla a očuchávala si, nepohybovala se jak pomatený chaotik, vyčůrala se. Pobyt doma, taky masakr, protože tak jak řádil Rumíček,když byl malej pupíček, tak ona to stejný, ovšem v 30 kg balení a s razancí střely dum-dum, takže příšerná Škodimíra. A to i na tý chalupě, kde má teoreticky člověk volnější ruce. Místo toho, aby se člověk mohl věnovat tomu, že se spolu budeme sžívat, to bylo po všech stránkách do všech směrů o krocení divokýho mustanga. A mi to bylo líto hlavně kvůli ní.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 12:46
- Nahlásit
cernej caj
čajdoooo, hláška pri. slave disc none, to neni dobrý, že ne?
Já si myslim, že Net ten comp vyčistil a když zjistil, že nabíhá, tak to dál neřešil.
Podle mě totiž vloni odešel HDD, protože ho Marťan v poměrně zásadní okamžik celkem nešťastně nakopnul.
Dobrá zpráva je, že bootuje z USB. Takže teoreticky by stačilo koupit nový HDD.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 13:19
- Nahlásit
kachna_
no to nemusi vadit, muzes mit dva disky na jednom kabelu (ide) a tam muzes mit master (treba disk s operakem) a slave a tam nic byt nemusi. kdyztak tu hlasku vyfot telefenem a posli na mail nebo nekam...
nicmene jestli je to ntb tak tam sou jiny hdd nez v normalnich pc a dost drazsi
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 13:20
- Nahlásit
PetraK
asi skřítek nějakej
skřítek Martin
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 13:26
- Nahlásit
cernej caj
jestli je to ntb
není
S nechutí jsem vlezla do BIOSu, kde mi to našlo jeden HDD, ale píše "kapacita 0 bajt"
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 13:26
- Nahlásit
kachna_
skřítek Martin
jo to jsem právě před chvílí na přechozí stránce zjistila
každopádně ty řeči co vedete s čajem.......... to je jak z mimozemský konverzace pro mě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 13:32
- Nahlásit
kachna_
no tak to martinek teda uz je velkej ajtak zda na to saha
no nevim, zkusila bych dotahnout kabliky vsechny ale takhle tezko rict, no
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 13:44
- Nahlásit
cernej caj
no tak to martinek teda uz je velkej ajtak zda na to saha
s kladivem je velkej ajťák každej
no jasně, on je Net asi u zákazníka, takže se mi ho nechce otravovat, pak budu postupovat podle toho, co on s tím udělal. Jestli mu naběhlo Ubuntu, zkusím s tím pohejbat, jestli nepochopil, kde je zrada a spokojil se s tím, že se spustil komp, tak se na to vykašlu a vyměnim HDD
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 13:56
- Nahlásit
Maya nefunguje normálně - otéká a bolí to po každém delším pochodu (tedy ne 20 km, ale třeba dvě hodiny), navíc je drobná a lehká - až by nabrala (třeba v těhotenství), bylo by výrazně hůř. Není normální, aby mladá holčina žila na práškách na bolest při normální školní zátěži. Uvidíme - snad zabere i tato "malá" operace
PetraK tak snad mamča bude spokojená a zase se to o kus zlepší
kachna dítka dokáží být šikulata... Trpajzlíky budeme hlídat od pondělka (neb mají celý týden prázdniny) - ale jen pár dní (pak předáme jiné babičce)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 14:07
- Nahlásit
kachna
tak snad to uspesne poladite a dyztak mam nejaky stary hdd doma mohla bych poslat a ty bys ozkousela ale nezarucuju funkcnost ale zkusim si vzit z prace redukci a ozkouset
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 17:44
- Nahlásit
Xerxová
nad zabere i tato "malá" operace
to držim palce
cernej caj
dotahnout kabliky vsechny
jj, zabralo to , asi je tam někde nalomenej drátek
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 17:59
- Nahlásit
kachna_
tak supr
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 18:27
- Nahlásit
těším těším na Šumavu. Nebyla jsem tam výletit už asi 15 let
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2016 18:29
- Nahlásit
birma
tak si to moooc uzijte, jedete uz na tento vikend? nebo ten prodlouzenej?
ja tam taky nebyla milion let ale tech 8h cesty
|