| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 10:04
- Nahlásit
cernejcaj
jezismarja a proc teds neni?
tak nakonec ja bez vypovedi delam uz ve treti firme takze v pidstate fluktuant
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 10:19
- Nahlásit
Maya
tak to je ale taky fajn
no proste podle me se pripravovat clovek muze znalostma ale jinak...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 10:30
- Nahlásit
čaj chápu, že když umíš dokonale servis na jeden typ software a ne ten jejich - je to blbý. Ale myslela jsem, že si některé z Vás přeučí na ten nový
jeleni to mají tak, že od jara do podzimu jsou nahoře v Jizerkách. Dolů (k nám) schází až před zimou - neb na horách je víc sněhu a míň potravy... Migrují takhle rok co rok - proto v létě je potkáme výjimečně, v zimě jsou všude...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 11:00
- Nahlásit
Xerxová
nektery ano. ze 1400 zamestnancu si jich nechaji cca 50 - 100
ahaa takhle, takze spis je to tim, kde se pohybuji jeleni v jakou rocni dobu. to me nenapadlo, ze to maj takhle rozdeleny ale asi kvuli potrave to je logicky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 11:00
- Nahlásit
Hlásím dneska obří úspěch. Potkali jsme venku kočku. Adam se zaseknul a koukal na ní, na druhej povel si sednul a po pochvale jsme v pohodě odešli. Bez vyrážení, pískání, extrémního zírání... Kdyby nebyl na vodíétku, asi by to proběhlo jinak, ale i tak je to velké vítězství
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 11:03
- Nahlásit
birma
jeee to je skvely!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 11:10
- Nahlásit
něco pro Mayu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 11:13
- Nahlásit
birma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 11:55
- Nahlásit
birma
jako zajimavy
ale muj nazor zabij bobra a s nim toho debila co ho k nam nasadil se nemeni
kazdopadne u nas bobri vasne uz vrou neb nekterym lidem s vidinou minimalne zatopene zahrady v brzke budoucnosti uz dochazi trprlivost ale obavam se ze v tyhle soucasny ekofasos spolecnosti se niceho nedovolaj
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 11:55
- Nahlásit
cernej caj
DRŽÍM PALCE NA POHOVOR- to jsem zatím jediný zachytila
a co ajsadlo rikalo? nebo to nebylo vcera?
s Ajšadlem se ještě neviděly, jen s Ajšadlovejma a s malou Ajšopánčičkou. Na chvilku, když jsme jeli z chalupy a neměli moc času, tak zůstala Ajšinka doma, byla to rychlovka. Ona má teď navíc trochu zdravotní problém a myslím, že tohle dělo by na ní bylo hodně moc,, na to musí být čas a prostor.
ze uz zacina nosit
tak bych to ještě nenazvala úplně byla na vodítku, vedle mne, já jí hodila balonek - tak metr?? ustoupila a volala jí ať mi to podá, ale bylo to fajn, prostě tam v tu chvíli byla se mnou, byly jsme tam spolu a nebylo to jen na psím hřišti, kde ví, že se může řádit a je volná. Hrozně nám svazuje ruce to vodítko.
Musíme se hlídat s Brtníkem v tom, že všichni naši psi byli a jsou zvyklí na to, že větička : Ukaž co to máááš? Ukaž mi to??? vede k tomu, že se jdou pochlubit, ukázat. Ona okamžitě pouští - stopro tahle věta Co to máš byla používaná negativně (páč vona je popelnice sběratelská humusácká, takže ....) Zatímco Rumouš na tuhle větu regauje nadšením a je to výzva ke hře, tak ji to zazdí.
uzij si germanstinu
tentokrát moc nějak člověče ne, máme tu novou učitelku, a přijde mi to celý takový chaotický - vysvětlování jí moc nejde
lepenice
šřouchaný brambory se zelím /a případně třeba se slaninou/ mňáám.
denyk
musím přečíst, jak Ti dopadlo to holtrování.
máš dovču? Jsem nepostřehla...
jen včera, něco jsme zařizovali dopoledne a odpoledne od dvou do pěti byli venku.
tak to je snad jasný
no, to budeme muset přejinačit. Pak jsme stáli u jinýho rybníku a učila jsem ji v klidu stát, nevyvádět jako pitomá, když vidí zvěřinu - která jí podle nich vůbec přece nezajímá, chjo, tohle bude boj.
Xerxová
že pokračujete mílovými kroky...
tys velký optimista, že? a nebo neznáš míry a váhy , mílový kroky vypadají trooošánek jinak.
Brtníka spíš chval
chválím, když je za co a to hodně, ale nemůže stát jako tupo a čumět, jak mi Štajnidlo napochoduje do situace a prostoru, kdy s ní něco řeším, aby mi to celý rozbil. Já chápu, že není zvyklej, že se Štajn musí dozorovat, ale má jasně daný, že mám-li já Talinu on se na 100% věnuje jemu, tedy s ním něco dělá, aby měl on nějakou pozornost a důvod být u něj a ne si ke mně jít pro hračku, odměnu či pochvalu.
V lese včera Najťoun převzorný - uvidíme, jak bude reagovat v zimě,
gratulíruju moc. To já zatím přesně vím, jak bude Tali reagovat v zimě a taky vím, jak pak bude reagovat moje rameno a záda
Maya
j dojem ze ty si to i uzivas ja uz bych byla v blazinci me uplne staci
ještě ne Mayo, ještě ne, a to proto, že zatím je to bohužel víc krocení, než učení Ale ty momenty, jako dneska ráno, kdy už jde trošku o to učení, tak ty jsou moc fajn, to je pravda. Ale včerejšek byl fakt hodně náročnej a na užívání si nebyl ani trochu čas, furt na příjmu, furt makat, sledovat, snažit se být napřed.
Každopádně, každopádně velkej pokrok byl v tom, že dokázala jít značnou část procházky bez toho, aby mega tahala, to je velkej pokrok.
Další fajn bylo, že dneska ráno byla zase za normálního psa, pěkně počkala na místě , než jsme se s Rumoušem vypravili, vzala si konga a šla si dobrovolně při našem odchodu žužlat, když jsme přišli, byla schopná zase jít na pelíšek, nechat mě, ať utřu Rumíčkovi tlapátka a pošlu ho na místo a dám kong jemu, spořádaně vyšla z bytu, z domu, z podesty a nezabila mě u toho. A pak to prima povenčeníčko.
Jo a včera večer si dala dlábes s boudičce, pak jsem jí tam dala pelíšek, vodu a lehla si vedle na gauč, trošku pískla, pak si lehla a usnula. Tak z toho mám taky radost. Chvilku jsem se tam s ní válela a pak jsme šly do společnosti.
i me uplne staci Loki vcera nechtel jit z baraku jak by tsky jo kdyz v kuchyni se podavaly livanecky a
no bať, by byl sám proti sobě, ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 11:57
- Nahlásit
birma
Kdyby nebyl na vodíétku, asi by to proběhlo jinak, ale i tak je to velké vítězství
naprosto rozumím já si včera takhle užila ten druhej rybník s kachnama , o kočičce radši ani momentálně nepřemýšlím. Páč zatímco Rumoušek Zlatoušek můj milý si sedne a kočičku si s úctou studuje sám od sebe, tak tuhleto žihadlo by s kočičkou udělalo velmi rázný proces. Na tohle se taky netěším
něco pro Mayu
a ty vůbec nejsi mrcha
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:00
- Nahlásit
denyk
Xerxová má pravdu s tím měřením, nešlo by to mít ten přístroj rovnou?
Máš vypozorovaný nějaký spouštěč- nemůže v tom hrát roli stres? Mám na mysli ten dojezd toho, co se v práci odehrávalo před časem - a nevím, zda tam zase nejede nějaký cirkus. není to stresový buchání?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:03
- Nahlásit
PetraK
ahaa takhle, ja myslela ze s ajsadlovyma je automaticky s ajsadlem.
aha tak to je blby mit na jednu vetu dva naboje
akze uz bez vykloubenych ramen, jo
dik, je to cvicnej pohovor, o tu praci nemam zajem ale cvicit se musi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:14
- Nahlásit
cernej caj
ze s ajsadlovyma je automaticky s ajsadlem.
ne-e, v tomhle případku ne. Taly by na ni byla moc, ona je opravdu dělo. A tohle bylo fakt jen na chvilku za barákem, pozdravili jsme se, oni si ji pomudlali, dali jí dobroty, ona je přizabila a jelo se domů
tak to je blby mit na jednu vetu dva naboje
a tak to se časem upraví - ať už Rumíček, že přejde na něco novýho, a nebo ona se časem ochodí a zjistí, že tahle věta nese něco příjemnýho. Je to jen o teď. Ale je toho spoustu na co si člověk musí dávat pozor.
akze uz bez vykloubenych ramen, jo
teď ráno ano, to bylo moc hezký, včera ne - bylo toho na ní hodně - psy za plotem nedávala vůbec, to byl masakr
je to cvicnej pohovor, o
i tak držím palce.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:19
- Nahlásit
PetraK
no jasny, ale ze se musite hlidat a je to dalsi zbzdovadlo, tak hodne takovych ran
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:25
- Nahlásit
cernej caj
tak hodne takovych ran
bez tý čárky nad á to vypadá jako dost sadistický přáníčko
každopádně jo, kdyby to takhle šlo postupně dál, bude to fajn. Pro ni je fakt naprosto blbý, že musí být všude, krom hřiště a zahrady a louky na chalupě, na vodítku. V civilizaci proto, že by mohla někoho přizabít svou divokostí a družností a v přírodě kvůli tomu lovu. Bylo krásně vidět, když dostala možnost vypustit páru na "volný" louce u lesa, kde lítala v kruzích a mohla si užít volnost /nikde nikdo a zvěř tam s minimálním rizikem/, jak to pak šlo všechno mnohem líp.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:30
- Nahlásit
Xerxová
uvidíme, ona je ta holčina vrchní sestra...uvidím, jestli to bude moc zařídit, slíbila, říkala, že mi stačí, když budu mít výsledky z toho 24 hodinového.
PetraK
vypozorovaný nějaký spouštěč- nemůže v tom hrát roli stres
většinou o víkendu já myslím, že to se stresem nemá nic společného je to spíš občas při zátěži, blbý pohyb a hotovo.
birma
Kdyby nebyl na vodíétku
u nás je to naopak, ale ve vztahu ke psům, na vodítku řve jak šalený, navolno poslechne, ve většině případů ani nezahučí. Njn vím, že je to můj problém
na pracovním pohovoru jsem nigdá nebyla, moje smrt asik
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:32
- Nahlásit
denyk
já myslím, že to se stresem nemá nic společného je to spíš občas při zátěži, blbý pohyb a hotovo.
aha, no stres byl první co mě napadnul, ona je to sviň záludná. Budu držet moc a nejvíc palce, ať se to buď rozpustí , či odhalí o co go a dá řešit.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:33
- Nahlásit
Xerxová
někdy bych ráda viděla jeleny ve volné přírodě....
U nás plno srnek a vrátili se daňci...nevím, jestli jsem vám o tom psala, posílal mi známý myslivec na mejla fotky z fotopastí že se k nám vrátili daňci a že by byl nerad, kdyby je nějaký pes vyplašil, tak mu odepisuju, že jako v pohodě, že se přece potkáváme a pes je nedaleko a zvěř nehoní.
Pak jsem si prohlídla ty fotky...na prvních dvou Bukáč u krmelce
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:37
- Nahlásit
PetraK
Mudra, která zastupovala naší obvodní a poslala mě tam, si myslí, že to je Supraventrikularní paroxysmální tachykardie a to není nic hroznýho
jdu si objednat koření na zvěřinu, myslím že v sobotu je nejvyšší čas srnku ochutnat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:48
- Nahlásit
denyk
jestli te muzu uklidnit moje mama ma neco podobnyho akorat to buseni miva v noci byla na x vysetrenich vcetne kamerky v cevach a zaver je zx nikdo nevi z ceho to je a jak to vylecit a ze si ma zvyknout .
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:49
- Nahlásit
PetraK
to je fakt, no
denyk
a pucit na vikend pripadne? tak snad to fakt neni nic hroznyho ale musim to vygooglit
hm, jak se da ziskat prace bez pohovoru? asi ze te oslovej primoze te chcou?
lol tak s tou fotopasti teda dobrej zarez
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:52
- Nahlásit
denyk
fakt je ze toho hoktra mela mama nekolikrat a vzdycky na vic dni urcite minimalne 3
cernejcaj
bez pohovoru obvyjmkle pres znamy to se jen chodi podepsat snlouva jak jsem slysela
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:54
- Nahlásit
Maya
no asi zalezi, proc ti hodaji. ja ho mela 2x a v obou pripadech na 24h
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 12:55
- Nahlásit
Maya
jestli te muzu uklidnit
já jsem v pohodě, nebýt té operace, tak s tím k mudrům nejdu, jen bych se ráda ještě probudila prostě jsem chtěla ať to vědí
Je to prostě jen hodně nepříjemný...
cernej caj
pucit na vikend pripadne?
tak ono to taky není každý víkend
jak se da ziskat prace bez pohovoru?
ve velkoměstě a tím že se tu všici známe, tak v pohodě
s tou fotopasti teda dobrej zarez
pošlu ti fotky na emila já kolem krmelců chodím samozřejmě s ním, mě to ale nevyfotilo, on si tam prostě chodí čmuchat...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 13:06
- Nahlásit
denyk
tak jasny, kdyz se vsichni vsude znaj, tak urcite je to jiny, nekdo vi ze delas tohle tak ti rekne, protoze to potrebuje aby mu to nekdo zaridil a je to
ve velkomeste ala brno nikde zadny pouzitelny znamy nemas
me to prislo ale proste desne vtipny ze se chytil do fotopasti
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 13:46
- Nahlásit
cernej caj
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 13:53
- Nahlásit
hranatej poklop
tak to já dámy náhodou vím. Protože ten hranatej daleko snáz padá do žumpy (v google bych s tím neuspěla, páč to vím ze zkušenosti. Smrduté zkušenosti)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 14:02
- Nahlásit
denyk
kachna_
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2016 14:13
- Nahlásit
kachna_
Protože ten hranatej daleko snáz padá do žumpy
tvl tys spadla do žumpy?
Moje ségra jo, ale moc k smíchu to není málem se utopila.
Ide blondínka po ulici a zrazu spadne do kanála....
Vylezie, pozerá na kanál a radostne zvolá:
"Ešteže tam nebol poklop. ináč bysom odtial nevyliezla"
|