| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 13:06
- Nahlásit
PetraK
Jo a včera odešel do věčných lovišt menší pan Kondomáč. Koza ho vypitvala
Mája se od Michala první nejmíň tři týdny nenechala ani pohladit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 13:22
- Nahlásit
PetraK
tak super, to mate samy pokroky az na vrazdu pana kondomace teda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 13:26
- Nahlásit
kachna_
co se směješ kachno jedna škodolibá? víš jak byl neščasten? On si vezme hračku, ona ji drapne z druhý strany a jen stojí. A tak on ji to pak radši nechá.
Mája se od Michala první nejmíň tři týdny nenechala ani pohladit
tak to tady naštěstí není, ale nějak se mu nedaří být pro ní zajímavej - něco ho brzdí. On si jinak se psama umí hrát právě dobře a zajímavě. Asi nejspíš ta její neovladatelnost. Což mu paradoxně svazuje ruce i v tom výběhu, kde ji člověk může nechat volně lítat a pracovat na tom v klidným módu bez nervů, že pes vezme čáru.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 13:50
- Nahlásit
PetraK
škodolibá
to vůbec ne, ale přečti si tu větu samotnou
ona ji drapne z druhý strany a jen stojí.
Vendulka takhle jednou málem během přetahování usnula. Přeci vona je pitbul, takže nepustí a nepustí a nepustí , normálně jí padala hlava.
a nepomáhá zapojit se? U nás to trošinku zabírala. Ale spíš mi přijde, že ten způsob přetahování je hodně danej povahou (ačkoliv se teda fakt můžu mejlit)
nějak se mu nedaří být pro ní zajímavej -
a měl by se to učit, když má přirozenej přístup od pánaboha? Neměl by jít vlastní cestou (a jen respektovat to, co ty potřebuješ tak a tak?)?
(vůbec si nemyslím, že to tak musí být, jen přemýšlím)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 13:59
- Nahlásit
kachna_
to vůbec ne, ale přečti si tu větu samotnou
sem pochápla, že se něčemu gebíš, ale nevim čemu, čtu a ....
je to marný je to marný, je to marný, já to dneska nedávám.
Přeci vona je pitbul, takže nepustí a nepustí a nepustí , normálně jí padala hlava.
nepomáhá zapojit se? U nás to trošinku zabírala.
moc ne, on se pak pustí, tak jako tak. To prvotní nadšení teď opadá - asi mu došlo, že to není kámoška na pár dní, či co
je hodně danej povahou (ačkoliv se teda fakt můžu mejlit)
to určitě. on jak je navíc takovej jemnej, tak to v tom taky hraje roli.
a měl by se to učit, když má přirozenej přístup od pánaboha?
no u ní bude hele muset. Ona fakt okamžitě vypíná venku příjem. A pokud ji nedáme dlůvod být v naší blízkosti, máme smůlu, ona nikoho nepotřebuje. Se nedivim, deset měsíců nikdo nepotřeboval ji, aby rozvíjel vazby nějaký, tak aby ona potřebovala někoho jinýho, než svůj vlastní svět. ona si v něm vystačí a tam jí je dobře. Teď mluvím o pobytu venku, ne doma. Ale i tam by si preferovala hrát si sama. Je to blbý, když to má pes hozený takhle. Pro něj i pro výchovu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 14:21
- Nahlásit
kachna_
tak to je taky dobry
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 14:24
- Nahlásit
PetraK
Se nedivim, deset měsíců nikdo nepotřeboval ji, aby rozvíjel vazby nějaký, tak aby ona potřebovala někoho jinýho, než svůj vlastní svět.
ale já to chápu. Přeju, ať se to změní. Máme doma obě varianty - nepotřebuju vás i jsem vaší součástí. Ta první (Cir), je blbá, chápu, proč to nechce.
Já tomu upřímně vůbec nerozumim. Z logiky věci by mi vyplývalo, že by myslifcíííí měli by být těmi hybateli k pozitivní práci se psem, mají k tomu tak vhodný materiál (dobře až na pár výjimek) a ta práce by jim pak šla sama.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 14:48
- Nahlásit
kachna
jenze ten myslivec toho psa potrebuje parkrat do roka a vetsina si ho nejspis zbytek roku ani nevsimne
PetraK
nebude vona Taly zakuklenej spic?
jinak na vcerejsek ma omluvenku, to byly snad nejaky erupce na slunci, doma Loki kravil, deti kravily, zabit to vsechno na jednu hromadu bylo malo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 14:52
- Nahlásit
kachna_
nepotřebuju vás i jsem vaší součástí. Ta první je blbá,
je no. Snad se zadaří jí dát důvod k tomu, aby se stala naší součástí a dodat tam ovladatelnost. Nebo aspoň tu ovladatelnost tam dodat.
že by myslifcíííí měli by být těmi hybateli k pozitivní práci se psem, mají k tomu tak vhodný materiál (dobře až na pár výjimek) a ta práce by jim pak šla sama.
Já si odhaduju že to byl takový ten klasický přístup starý myslivecký školy - do roka se psem nic moc neděláme, jen rozvíjíme zájem o zvěř - tu podle něj teda neměla - škoda, že jí to nikdo nepřipomněl včera večer v tý chodbě s tou krysou, nebo s tou srnou tuhle, nebo s kosama, holubama, bažantem dole v polích... - no a pak v roce to do psa prostě velmi rychle nabušíme. Je to němčour, ten to ustojí. /prot myslivci neradi tu vižlu, protože tam s tímhle dost pohoří/ a pes pak chodí jak švýcaráky. Já ale neumím do psa věci nabušit.
Myslivci dost často bohužel o jiným přístupu slyšet nechtějí. Je to totiž delší cesta, než to do toho psa nabušit. Neříkám že všichni, ale je to tak. Vím, jak mi kamarádka vižlí vyprávěla, jak se kovanej myslivec podivoval tomu, že by měl psa odměnit piškotem. A ehm, jak byl posléze překvapen, když to i zkusil. No jo, pes je prostě jen pracovní nástroj.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 14:55
- Nahlásit
Maya
jinak na vcerejsek ma omluvenku, t
bude ráda. Já jsem zvědavá, jak bude fungovat dneska. Vzhledem k věku a její situaci je jasný, že to bude jak na houpačce prostě.
Já měla včera takový trochu nostalgický venčení. V rámci courání polema jsme došli s Rumíčkem do míst, kde jsme s Bubi dělaly, že je agilitní fena a hrály si mezi teréníma úpravama pro kolisty, ona tam běhala podle mých pokynů do kopců, přeskakovala a tak porůznu a byla na sebe vždycky tak moc pyšná, jak je šikovná, jak pracuje... jak... kurnik i teď vidím ty její voči a řvu, stejna jka včera tam.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 15:19
- Nahlásit
PetraK
tak prave tu Bubi poslala Talynu, aby ses nemela cas takhle zamejslet
pizlu maj a spice nee to jsou nespravedlnoste
http://vykroj.cz/cs/13-psi-vykrajovatka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 15:41
- Nahlásit
Maya
ak prave tu Bubi poslala Talynu, aby ses nemela cas takhle zamejslet
já vím, Bubrdlína dělala vždycky všechno pro mě. Tentokrát to jen trochu přehnala . Ale má na to nárok, za všechny ty pocity a zážitky, který mi dala. To bych s jiným psem neměla šanci zažít. nebo takhle - určitě není jediná svýho druhu, ale myslím, že takových psů není moc.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 15:52
- Nahlásit
PetraK
héééj!! Dost dobrý!!
ještě ne, ještě musí alespoň kousek koukat, nebo je to mooooc těžký a je lepčí si s tou vodou hrát než soustředěně pracovat a chytat ten nepatrnej pach
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 15:55
- Nahlásit
když čtu Petru, tak jsem fakt ráda, že mám dogouna. Ráno půlhoďka, pak doma na gauči chrápe a odpoledne jen několikrát zahrada (většinou tam jdu s ním blbošit - ale z mé strany je to akční pětiminutovka a on je tam pak ještě chvilku sám) a jedna větší procházka (někdy les, někdy vodítkovka). Večer tedy psisko chytá blbnoucí náladu - takže obvyklé večerní skleničky s vínem si musíme hlídat, neb si k tomu házíme míčkem...
Teď se mnou skládal ponožky a jiné nežehlivky - zůstal v patře a válí se před klavírem na koberci.
Když pominu víkendové výlety, tak je to vlastně nenáročný chlapec...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 16:04
- Nahlásit
birma
ještě ne, j
ale jo, ale jo, tady bych byla neskromná na vašem místě
Xerxová
copak, nechtělo by se ti každý ráno s každým aktivistou zvlášť a ještě doma trochu nějakou drobnost (jako dneska tu boudičku a klidný ležení v kůchni na pelíšku) pocvičiti? Odpoledne s jedním z nich tak na dvě - dvě a půlhodinky a večer (třeba jako včera) 2x půlhoďka a pak následný lov krysy? Nelíbilo by se Ti to?
To je sen každýho pejskaře .
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 16:11
- Nahlásit
PetraK nelíbilo by se mi to Ještě stále je u klavíru... A já můžu dole vařit polivečku na zítra - neb jak je nežravý, tak ani asistenční službu v kuchyni nevyhledává...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 16:18
- Nahlásit
Xerxová
chápu
Já se těším, až si to jednou v budoucnu snad sedne. Kdyby byla už teď dobře ovladatelná - byla by to krása, akční ale pohoda, člověk by ji mohl mít navolno a pracovat si s oběma. Teď máme "svázaný" ruce a ona tlapky.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 16:27
- Nahlásit
PetraK dokážeš to (tedy dokážete to) - protože ty to OSOBNĚ POTŘEBUJEŠ. Mně pes na dlouhém vodítku (třeba 5 m) nepřipadá až tak nešťastný - ve Skotsku jsem taky Nighta (až na výjimky) nepouštěla, neb jsem se bála všudepřítomných ovcí. Tudíž já bych to nedokázala hrotit tak, jako třeba skákání na dítka. Tak je Night i ve své pošahanosti stoprocentní v kontaktu s Trpajzlíky, ale v kontaktu s utíkající zvěří mu stoprocentně nevěřím. U neutíkající ano.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 16:39
- Nahlásit
PetraK
tady bych byla neskromná na vašem místě
já budu neskromná až mu to přestanu kazit a dáme alespoň ty nejzákladnější zkoušky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 16:42
- Nahlásit
A chlubivá - kde jsem nám zajistila ubytko na tu naší dovču za týden (a fakt doufám, že nebude Šumava pod sněhem, chtěla jsem ji vidět pozimní a krásně vybarvenou)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 16:49
- Nahlásit
birma
Birmo, hele zkoušky nejsou všechno, důležité je, abyste se bavili a šlo vám to. A tam už jste.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 16:50
- Nahlásit
Xerxová musíme já vím
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 17:08
- Nahlásit
PetraK
ale já vím, že zkoušky nejsou všechno naopak pro mě jsou taková třešinka. Nicméně to zároveň znamená, že jsme schopni se sehrát natolik, abychom to, co umíme, dokázali předvést a v našem případě to, že já mu to v takovou chvíli nepovořu. A až se tohle povede, tak budu neskromná. Do tý doby budu neskromná v jinejch oblastech, ale týhle ne
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 17:43
- Nahlásit
Poučná na R
Když potká průduch průducha
prdí si sladce do ucha
prdí si krásně, prdí si ladně
nestoupej pod ně ani nad ně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 18:48
- Nahlásit
kachna_
to je básnička pro ty, co ráčkují?
birma
tak určitě to ještě doladíte, ono zas není naškodu když je občas člověk neskromnej
Xerxová
mě na dlohým vodítku vadí akorát že se zamotává, jinak bych ho brala taky někdy
tak si na bazaru domlouvám kalhoty, ať mám v čem jít na pohovor. Do těch svátečních černých se nevejdu a navíc takový nějaký formálně pěkný ale ne zas jako moc pěkný se mi teď budou hodit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 18:49
- Nahlásit
cernej caj
to je básnička pro ty, co ráčkují?
jj a pro ty, co stoupají pod a nad průduchy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 19:04
- Nahlásit
kachna_
a taky pro ty co si davaj prdiciho psa zadkem k hlave
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2016 21:53
- Nahlásit
cernej caj
ty jo taky bych neměla nic na pohovor, tak držím palce
kachna_
kam na to teda chodíš
birma
vy to určitě dáte ty zkoušky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2016 00:11
- Nahlásit
Maya
A tak o tom nepochybuju.
Možná o sobě (a potažmo i i o nás) nezdravě málo pochybuju
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2016 06:46 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
birma
Možná o sobě (a potažmo i i o nás) nezdravě málo pochybuju
myslím, že spíš ostatní o sobě pochybujou nezdravě moc
Maya
kam na to teda chodíš
k průduchu
Má to bavit předškoláka, takže když je tam něžně cokoliv o prdění, čůrání apod., tak je to značka ideál.
|