| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2016 23:21
- Nahlásit
PetraK
nevím, jestli bude umět rozlišit......
Wendy uměla a Mája umí. Teda resp. v mojí přítomnosti ten pes umí zázraky, nahání králíky, myslím, že bude i ty ovce, slepice, loví potkany a myši.
Hlavně za ty potkany jí oslavuju, a to, že občas (tzn. na jaře a v mrazech v lese prostě na vodítku) prožene zajíce/srnku beru jako přijatelnou daň za to, že nemusim trávit potkany.
Včera jsme měly s Kačenkou debatu na téma "lze sníst vlastní matku?" Bylo to super, Kačenka dávala boží argumenty (proč ano), až jsme došly k:
já: "a co když začne hořet? Neumíš otevřít dveře ven"
K: "tak to uhasim"
já: "a co když bude hořet hodně
K: "tak si opeču buřta"
A tu velkou čůzu jsem málem přerazila . Neuklidila si pod postelí, lhala o tom a ještě udělala děsnej čurbes.
Nj, ale když dostane trest (uklidit komplet pokoj), tak je nešťastná a podceňuje se a obviňuje. Vysvětlení a útěcha = v jejím pojetí konec trestu. Fňuk. TAkže jsem se ve výsledku potrestala sama, protože jsem ten pokoj musela doklidit. To, že maj uklizeno mě na duši nehřeje
A to jsem fakt jako myslím tolerantní, komunikující, respektující. Chci po nich, aby si řekly, co jim vyhovuje, nebazíruju na třídění věcí...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2016 23:31
- Nahlásit
kachna_
příště vysvětlení a útěcha až po splnění trestu teda až douklidí například?
podceňování a obviňování se je blbý, ale neteř se zase naštve ve stlyu nemám vás ráda kldyž mi takhle ubližujete a jde se vybrečet do kouta jaká je chudinka, fakt nevím, jestli by to sebeobviňování v případě prohřešku nebylo lepší
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2016 23:32
- Nahlásit
venku 2 nad nulou, ráno asi zmrznu, zimní bundu se mi fakt ještě vytahovat nechce
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2016 23:37
- Nahlásit
Maya
příště vysvětlení a útěcha až po splnění trestu teda až douklidí například?
no ona se mi přišla omluvit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2016 23:51
- Nahlásit
kachna_
aha a tebe jako dojatou matku nenapadlo, že se přišla omluvit z vypočítavosti jako tohle je asi výhoda, ze ty děti u nás nejsou moje vlastní, takže to beru víc realisticky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 00:13
- Nahlásit
Maya
a tebe jako dojatou matku nenapadlo, že se přišla omluvit z vypočítavosti
no já si fakt myslim, že to spíš bylo stejný jako když dáš psovi povel "sedni", promluvíš na něj a on se rozhodne, že povel už teda jako neplatí, že
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 00:18
- Nahlásit
kachna_
zase ty děti nepodceňuj, oni umějí manipulovat stejně dobře s rodičema jako rodiče manipulují s nima, holt asi evoluční strategie přežití výchovy
ten příměř se psem asi sedí, ale tyhle větší děti už to dělaj vědomě, jen rodiče to nevidí, protože na to maj ty rodičovský hormony
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 06:55
- Nahlásit
Maya
tyhle větší děti už to dělaj vědomě
bylo by to lepší, než kdyby si to opravdu myslela
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 07:47
- Nahlásit
kachna_
kacenka je boziii
PetraK
to zni paradne valeni na zadech vadi kvuli zadum nebo kvuli bordelu? a chlapy chapu, ze se rumickovi smali
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 08:37
- Nahlásit
cernejcaj
valeni na zadech vadi kvuli torzi tipuju
rano kosa mlha a tma a ja jeste do konce rijna mam pochodaky pres mesto na vlak neb to co tsm vyvedli s doptavou je des bych museka vstavat tsk o hodinu driv abych se dostala na nadrazi busem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 08:37
- Nahlásit
fotak sem nemela tak ale jedna mobilni aspon ze soboty
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 08:57
- Nahlásit
cernejcaj
jsem videla na fb Timickovi to moc slusi
kdyz jde takhle na uvaze je to dost dlouhy sby si mohl cuchat v prikopech?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 09:04
- Nahlásit
Maya
jojo, uplne v pohode. On dost cucha spis podel cesty a navic to voditko ma si myslim tak metr 80, takze tak akorat. Mam na nem udelany zkracovaci oka v 1/4 a v 1/2 takze spis podle potreby ho muzu zkratit, kdyz uz se mu jit nechce a mota se mi pod nohama, at se o voditko nezabijime.
u vody ho i dost poustim navolno, aby si mohl v klidu najit kde se napije a i tak z cesty moc neodbiha
s feri je to samo lepsi, ona nabere smer a deme ale timik taky v lese necucha tolik, asi zalezi na koncentraci psu
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 09:27
- Nahlásit
Čauky po upršaném víkendu....
ikdyž nakonec se trochen dalo, tak nějak jsme to vychytali, že jsme úplně nezmokli. Našli jsme hříbky, křemenáče, zdravoučký, krásný...jen nás trochen vyplašila prasátka divoká, my po cestě, oni v roští, kousek od nás, Bukís vystavil, já slyšela chrochtání a rachot (bylo jich více) Buki hodlal vystřelit, ale Denyk zařval až začalo padat listí ze stromu, zapískal a Bukíše bylo v tu ránu zpět . Tak jsme se raději otočili, šli pát metrů zpět a hurá do lesa. Pak už dobrý.
A v sobotu jsem vařila mňam obídek, panenku s brusinkama a červeným vínem. Moc chutné totok
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 09:38
- Nahlásit
denyk
tak uf ze ste se s prasatkama nepotkali tvari v tvar.
mnaaaam to zni paradne
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 09:50
- Nahlásit
denyk tady taky stále ještě houby rostou. Takže včera byly v guláši a v polívce... no a zítra půjdeme opět do lesa a budou další...
Dneska učím a učím a schůzuju... ještě že je to pondělek, kdy má Night docela rád "klidový" režim a dospává. Včera byl venku sám s páníkem a klasika - byl prý poslušný, ovladatelný, vzorný, na volno i tam, kde já ho poutám... prostě jakmile jsou sami, chová se jak jeho stín. Ale nežral - neb svět nebyl v pořádku - nebyla panička. Zmetek je to
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 09:56
- Nahlásit
cernej caj
japak to, že jsem si na fb nevšimla fotky?
prasatkama nepotkali tvari v tvar.
no čéče není mi z toho nijak zvlášť dobře, když se totok
stane...stačila v létě ta vzteklá srnka
Xerxová
tady taky stále ještě houby rostou
jo? U nás právě zas tolik ne...prostě místečko, tam jich je 10 a pak jdu dvě hoďky a prd.
A vůbec nejsou Václavky, loni touhle dobou jich bylo mraky....
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 09:58
- Nahlásit
Maya
mělas pravdu, je to nedaleko od nás...
birma
Ádu nějak zlobí pupík.
já v pátek povlíkla a v sobotu dopoledne se mi Bukáč vyblil na postel
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 10:04
- Nahlásit
denyk
se nekdy zadari... hlavne ze uz mu je lip
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 10:08
- Nahlásit
PetraK
11 kousků velkých a krásných kozáků
taky haskej úlovek
roznášej fšade třísky, jak kdyby to byl virus.
hezky si hrajou děťátka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 10:49
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
Zima teda majne líbe Kind, pěkná zima. A ne moc ovladatelná Talinka, dneska to stálo teda zas za to. No nic, no. Musím si zvykat, že nemám jen hodný pejsky ale taky výtržníky Ale ne, ona se snaží, ale prostě je to peklo v tom provozu, protože je fakt divočák. KDyby byla menší a mladší, nebude to tak příšerný, prostě v jejím podání je to průšvihovatý. Doufám, že dneska bude přát počasi a situace a budeme moct jít makat do výběhu.
Maya
fotky z dneška, jestli je uvidíte i nefb
ta, jak sedí a čumí na Tebe, ta je boží
to si myslíš, že taky vadí?
hele to je o každým, spousta psů prostě hraboší a nebo honí myši a lidem to pochopitelně neva. Já to nedovoluju z toho důvodu, že se snažím usměrnit lovecký pud, aby ho měl pes pod kontrolou. Takže u nás se prostě myši nehoní a ani nehrabou (teď o tom ještě přesvědčit Talinku ), můžou se pozorovat, může se stát klidně hodiny u ďurky, může se do ďurky volat, můžou se klidně i doprovázet , ale víc nic. Jak myš vyběhne, je to rychlej pohyb, automaticky to spouští lovecký pud pro lov malý zvěře. Já to psala jen v tý souvislosti, že mi přišlo, že máš strach, že Loki honí zvěř.
se zapomene, tak zdrhám a běží hned, to ale už asi dlouho trvat nebude
tak to je ale paráda, že běží za teou a hned!!! to je šikovnej!! Proč myslíš, že by to nemělo dlouho trvat. Puberta? No tak na tom zamakáte a ono se to pak zas vrátí.
cernej caj
valeni na zadech vadi kvuli zadum nebo kvuli bordelu?
jak říkala Maya - kvůli torzi. Já ji nechám, nebudu jí přece kazit ščastnou chvilku, ale trnu.
Prima fotka- takže si to Timíček užil?
denyk
Našli jsme hříbky, křemenáče, zdravoučký, krásný...
taky?? Moc jsem si večer pošmákla na řízečkách.
jen nás trochen vyplašila prasátka divoká
ty jo fuj!! Prasata nebrat, bojim!
kachna_
Hlavně za ty potkany jí oslavuju, a to, že občas
já vím, no. Jak říkám, každej to má jinak a taky těžko řešit u psa venkovního, když nemáš šanci mít nad tím kontrolu. Já to prostě nedovoluju, zábavy mají i tak dost, tak si stěžovat nemůžou
tak si opeču buřta"
Moriarti no! Super!
ad Lucka - přemýšlím tady, kde je pravda, jestli tam, kde říkáš ty a nebo tam kde Maya???????????????
Ale pročs to musela douklidit ty? Tomu moc nerozumím, máma by byla ráda, že jsem se omluvila, ale jednou už jsem něco provedla, tak trest - tedy úklid platí.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 11:11
- Nahlásit
PetraK
Ale pročs to musela douklidit ty?
no páč to bylo v bodu, kdy to nebyla schopná zvládnout sama. Dodělávaly jsme to společně.
Já věřim tomu, že si Lucka myslela, že může za všecko špatné na světě (vč. globálního oteplení, znečištění, USA a palmový olej), ale věřím i tomu,že se omluvou snažila dosáhnout svého prospěchu a ani mi to nevadí, nepotřebuju Mirku Dušínovou Rychlou Šípovou.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 11:14
- Nahlásit
Talinka ma asi ve meste moc vjemu?
ale i mesto urcite date brzo taky
kachna musela douklidit krzeva ty matersky hormony protoze prece chudinka detatecko se omluvilo a uz bylo potrestsno dost atd ma to takto hodne rodicu zvlaste matek a moje svagrova taky takze tuhle neduslednost nasledovanou fikanym zneuzivanim tim deckrm mam na ocich casto uz ve tretim vydani
a tobe psi na zahrade nehrabou?
jako Loki hrabe i jen tak a nekdy proste ty mysi
on samo honi zver ale z diry mu co vim teda mys nikdy nevybehla se dostane jen k mrtvejm co nechaj kocky na zahrade
zabranit mu hrabat je nerealny takze tohle asi resit nebudu
denyk
ja si myslela ze je to nekde u vas ale tak uz ho chytili tak ok
houby zavidim u nas ani prasivky
cernej caj
metr 8o voditko?? Lokimu pomalu nestaci ani 8metrova flexina kdyz zasadne chodi prikopama se teda divim ze nevyrabej fkexiny k tomu sedaku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 11:18
- Nahlásit
kachna
co nezvladne sestilety dite uklidit v pokoji pokud teda vynecham myti oken apod?
Ja sem asi otrokar jak to tak vidim
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 11:21
- Nahlásit
Maya
kachna musela douklidit krzeva ty matersky hormony protoze prece chudinka detatecko se omluvilo a uz bylo potrestsno dost
To fakt ne, ale bylo čtvrt na sedm a přetahovat to celý do dalšího týdne se mi fakt nechtělo (bylo to asi tři - čtyři hodiny po té omluvě a následném rozhovoru, byť jsem si vědomá toho, že její úsilí po tom rozhovoru výrazně kleslo ). Ideální postup by byl co 15 minut dohlédnout na to, jak pracuje. No nebo aspoň nevysejpat jí ty korálky (ty mi daly )
Potrestána byla správně, co mě na tom štve je, jaké pocity to v ní generuje.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 11:22
- Nahlásit
kachna_
no páč to bylo v bodu, kdy to nebyla schopná zvládnout sama.
jo táák, já myslela, jako že - dobrý omluvila jsem se a juché, jedu si něco jinýho a tys to šla dodělat. Což mi ale nepasovalo k Tvýmu přístupu, tak jak Tě znám, proto jsem se ptala
že může za všecko špatné na světě (vč. globálního oteplení, znečištění, USA a palmový olej)
chudera nebohá malá!
ani mi to nevadí, nepotřebuju Mirku Dušínovou Rychlou Šípovou.
Červenáčkovou si zapomněla
nicméně tomu rozumím
Maya
Talinka ma asi ve meste moc vjemu?
jo jo, je toho hodně. Všechno musí vidět, u všeho být, všechno zkusit....
a tobe psi na zahrade nehrabou?
ne. Nikdo nikdy nehrabal. Teď se to učí i Taly, že ne-e. Ale jako zatím... učí... žejo....
zabranit mu hrabat je nerealny takze tohle asi resit nebudu
no jasný, když tam člověk není, tak to moc nejde pošéfovat
denyk
taky haskej úlovek
byly nááádherný, obrovský pevný hlavičky. a ještě mám na jednu dávku smaženejch.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 11:24
- Nahlásit
Maya
co nezvladne sestilety dite uklidit v pokoji pokud teda vynecham myti oken apod?
Ja sem asi otrokar jak to tak vidim
ne to ne, já mám stejnej názor.
sedmi. Ty, já nevim. Jak jsem jí to vyházela komplet všechno, tak asi prostě nevěděla jak do toho, neuměla si to zorganizovat?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 11:34
- Nahlásit
kachna_
Jak jsem jí to vyházela komplet všechno, tak asi prostě nevěděla jak do toho, neuměla si to zorganizovat?
jo. to si myslím, že tak bude.
A chápu i to pročs to tak udělala- myslím tím, vyházet to všechno /teď už chápu tu větu o korálkách , předtím ne / A vezmu-li sebe jako dítě a to jak to vnímám dneska - myslím, žes to udělala dobře. Tams řešila to lhaní - tuším, že jo?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 11:45
- Nahlásit
Maya
jo flexino sedako odpruzeny voditko desne chcu uz nekolik let
kachna_
moc vjemu naraz ale je to taky mozny ze pak neumi z zadnyho konce zacit...
PetraK
ahaa torze to mi nedoslo.
ja myslim ze jo, ale trnula sem zda zacne prset
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2016 11:53
- Nahlásit
kachna
koralky, to se clovek obcas potresta sam
ty pocity viny jsou podle me povahovej rys ostatne mam to taky a myslim ze to maj vetsinou introverti a fskt zavidim lidem jako je mladsi synovec kterej nad vsim ale fskt nad vsim mavne rukou s tim ze je mu to jedno i kdyz pravda to ze v podobny situaci udela hodinovou scenu ze to delat nebude a pak ho stejne nsjdes v neuklizenym pokoji s mobilem v ruce taky neni do zivota nic moc
|