| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 13:50
- Nahlásit
cernej caj
neli furt
to nehrozí. Zeptej se Rumíčka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 13:51
- Nahlásit
Maya
jak mu dát vymyslet třeba chůzi u nohy nebo obíhání a tak
jak to že ne? Umí pozici u nohy v klidovým režimu?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 14:14
- Nahlásit
Maya
ale 2x-3x dejmeztomu ale nemel 2-3x za rok jak je to dneska moderni...
PetraK
tak si to moc uzijte o prodlouzenym vikendu a talinka taky bude hodnej pejsek
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 14:43
- Nahlásit
PetraK Arona byla zvyklá čekat v kufru auta. Měla nejvíc prostoru ze všech našich dog - měli jsme v té době Astru karavan... Kufr od zadních sedadel byl oddělen textilní mříží (opravdu velmi pevnou) No a jeli jsme s Lídou na půlhoďku na venkovní jízdárku zajezdit si na koních. Psice vylítaná, auto ve stínu, přední okýnka obě polootevřená, slunce nesvítilo, my na dohled.
A najednou hupky dupky, Arona sedí uvnitř jízdárny a pozorně sleduje, jak si vedeme na kavaletách. Krve by se ve mně nedořezal... myslela jsem, že nám někdo ukradnul auto a vyhodil ji ven... Omyl. Ta koza přehryzala polyesterové mřížování (krev jí tekla z huby, měla spoustu řezných ranek v hubě i na pyskách), otvorem jak pro potkana, který vytvořila, se prodrala do auta a tím polootevřeným okýnkem proskočila ven. Doga !! Nikdy víc to neudělala, i když ten otvor jí v mřížce zůstal...
Betka byla větší potvora, když někde čekala, tak vždy přelezla z kufru na zadní sedadla (protáhnout se mezi stropem a opěrkama pro psa jejích rozměrů taky nejednoduchá záležitost). A vítala nás spinkajíc na sedadle - a nechtěla jít zpátky.
Xerda byl (prostě můj brouček) vzorný. Když měl čekat, tak čekal. Night je matlák - vzorně leží či sedí - ale nervozitou si naslintá pod sebe kaluž... Protože on trpííííí, on je opuštěnýýýýý
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 15:16
- Nahlásit
"jsem mořská panna ohně a podle mejch vlasů poznáte, jestli je všechno tak dlouhý, jak má být"
Xerxová
my máme krásná stařičká okna - větračka se jedna otevírá dovnitř, druhá ven. Protože jsme sušili omítky, byly větračky zapřené klackem
Jdeme pěšky (a bez něj, hajzlové) ven, ještě se otáčíme a pes tam byl, šprajclý mezi ta dvě okna. Kdybych neviděla rentgen, byla bych ochotná věřit, že je bezpáteřní
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 15:20
- Nahlásit
kachna
asi sem svym smichem prividila divne pohledy spolucekajicich
nojo, nekdy je to s podivem kam se dostanou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 15:29
- Nahlásit
Xerxová
najednou hupky dupky, Arona sedí uvnitř jízdárny a pozorně sleduje, jak si vedeme na kavaletách.
: teď se člověk už může smát ale chápu jak v ten moment člověk přišel od dech a rytmus srdce.
rotáhnout se mezi stropem a opěrkama pro psa jejích rozměrů taky nejednoduchá záležitost)
no právě! A to Betka to měla rozhodně těžší než Talířová teda.
Ad Talířová - heh, je vidět, jak už se mění Talinky vnímání. , Moc dobře ví, že když zazní Talíři, že se octla v průšvihu, zatímco Talířová, je familiérní označení její maličkosti
kachna_
"jsem mořská panna ohně a podle mejch vlasů poznáte, jestli je všechno tak dlouhý, jak má být"
cože sis to dala???
Kdybych neviděla rentgen, byla bych ochotná věřit, že je bezpáteřní
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 15:36
- Nahlásit
kachna
myslim tak 200-300 let zpatky co mame ten rodokmen, tak polovina chlapu fakt vic zen s tim ze ty umrely pri porodu ty chlapy nic moc nekosilo
tak si vem kolikrat ty zensky rodily a to obcas i dvakrat v jednom roce holt pravdepodobnost proti nim
morska panna ohne????
PetraK
neumi stat na povel u nohy bo nechape,mesic se ho snazim naucit vstat na povel a nic jak de o nohy je mimon
zato umi zdouchat cumakem do ruky a cuchat mlsky ve forme na mufiny
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 15:44
- Nahlásit
Maya třeba v Bretani na pobřeží bylo mnohem víc mladých vdov než mužů. Život rybářů u rozbouřeného Atlantiku nebyl snadný. A takový svoz dřeva v Jizerkách... těch pomníčků v horách je mocmoc (lesáci, pytláci, dřevaři, kupci, čihaři...) - ženy to nebyly...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 15:54
- Nahlásit
Maya.
zato umi zdouchat cumakem do ruky
umí-li žďouchat čumákem do ruky, máte target, máte-li target, můžete s ním pracovat na pozicích u nohy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 16:13
- Nahlásit
Xerxova
to vis v takovejch nudnejch vesnicich jako u nas hrozilo chlapovi asi tak akorat pokopani konem
PetraK
to uz je na me asi moc vyssi divci
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 17:31
- Nahlásit
Maya
morska panna ohne?
taky mě to zaujalo , hrály si na to děti.
Maya
kolikrat ty zensky rodily a to obcas i dvakrat v jednom roce
nestačilo by v tom případě nepít z toho pramene početí?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 17:41
- Nahlásit
Tak jsem našla k tomu věku, protože mě to zaujalo:
Ženy v raném středověku často umíraly při porodu nebo brzy po něm. I když se dožívaly v průměru 43 let, maximum jejich úmrtí spadalo na počátek dospělosti. Například ve velkomoravských Mikulčicích zemřelo ve věkové skupině 20–40 let přes 45 % žen, jejich průměrný věk byl 41 let. Hodnoty na jednotlivých pohřebištích ve slovanském světě kolísají, avšak celkově byla situace v podstatě stejná. Muži se dožívali v průměru o 5 let vyššího věku než ženy a umírali nejčastěji mezi 40–60 lety. Stařecký věk nad 60 let byl výjimečný.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 17:45
- Nahlásit
Zdravím po dovolené!!!
Fotky nejsou, ale budou dovča mi skončila prakticky až dneska ráno, protože ještě v noci na dnešek jsme si dali s kamarádem u nás filmovou noc a ráno jsem ho vedla na vlak. Bylo to božský! Záluží doporučujeme všichni všem. Čisto, neskutečný výhledy z terásky, paní domácí moc milá, kuchyňka vybavená nad očekávání. Prostě bomba to bylo. Adam si adoptoval Petra, nevim, jak mu po návratu z práce vysvětlim, že ho hned tak neuvidí...
A jedna z pondělního rána z terásky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 17:48
- Nahlásit
a ještě jsem na portálu demografie našla nádhernou větu:
v roce 1900 z 100 novorozenců umíralo do jednoho roku věku zhruba 220.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 17:59
- Nahlásit
birma
tak to je skvělý. Pto kolik lidí je záluží?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 18:04
- Nahlásit
kachna_
manželská postel + palanda v ložnici + rozkládací gauč v obýváku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 18:44
- Nahlásit
birma
tak super, ze ste si to uzili a uz se moc tesim na fotky
beztak je to zaluzi desne daleko od vlaku, ze jo, aby to melo nejakou stinnou stranku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 18:50
- Nahlásit
Rrrumstajn, coby blondyna asi zesedivet nemuzu, ale posledni dva dny mi teda daly...
Odhalila jsem zde pricinu problemu - to byla kachna_ , ktera si tu stezovala na modem!!!! Nakazila ten muj!!! Nicmene vyreseno, ted jsem vecer zapojovala modem novy, no nekup to. Ovsem presvedcit techniky z O2, ze modemu opravdu chcipla wifina, to je sila. Takze kachno, jestli vam to blbne, bude to v modemu. Ja ho mela tri roky, takze samoze po zaruce... Moje nervy, kdyz musim, opravdu nutne musim, byt na netu online a ono nic. Fuj!
birma
To budou fotky jedna basen.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 18:57
- Nahlásit
fotky už jsou na FB, možná je vrznu i na rajče
zatím jeden pohled na Alpy přes Šumavu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 19:14
- Nahlásit
birma
naprosto uchvatny fotky a vyhledy, desne zavidim!
Fifi
dobre, zes to vyresila. my letos taky kupovali novej modem, pac nam starej od o2 zdechl. ale vyhoda je, ze my mame jeste starej (zvysovali rychlost a starej ju neumel) tak sme prohodili a zjistili, ze starej vali a pouzivanej ne, cimz je to lepsi kdyz clovek VI kde ten problem je. Na bazaru sme pak koupili za 300 stejnej typ misto za 1200 platit o2 novej, pac sou to akorat zlodeji. Dobre, zes to vyresila.
kachna
tak me napada, vali ten net aspon lip nebo furt spatne? bych si tam na ne taky asi posvitila jestli se to nezlepsilo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 19:20
- Nahlásit
Fifi hlavně že jsi "na přijmu"
birma hezké fotky. Kdybych někdy chtěla na Šumavu, zkusím si zapamatovat Zaluží. Vypadá to dost dobře.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 19:22
- Nahlásit
cernej caj
No ja mela hruzu, ze mi chcipla wifina na notasu, to se nastesti nepotvrdilo. Takze slo o mensi zlo. Ale jinak si na ne stezovat nemuzu, i slevu sem dostala na modem a po 15 letech k nim prejdu s mobilem, neb me nastvali vodafouni.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 19:32
- Nahlásit
Fifi
ti nabidli slevu na novej, jo? dacani. My mame net a muz neomezenej tarif a slevu dat nechteli ale je fakt, ze potize s netem jsou vyjimecny a kabel je kabel. Dobre, ze si to vyresila a ses online jak potrebujes
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 20:03
- Nahlásit
nový vlakový spoje od prosince, co bude mít arriva, třeba se vám budou hodit na výlety do jižních Cech a nebo na Slovač http://www.zelpage.cz/zpravy/9700
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 20:08
- Nahlásit
kachna_
ak jsem našla k tomu věku, protože mě to zaujalo:
jj, tak nějak mi to i vycházelo podle toho našeho rodokmenu
+ dětí samo pomřelo hodně
nestačilo by v tom případě nepít z toho pramene početí?
jakože nedat manželovi? se obávám, že to si tenkrát ženská nemohla dovolit bez následků neb to byla její zákonná povinnost a mám dojem, že jsem někde četla, že jí manžel mohl za to i vyhodit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 20:20
- Nahlásit
kachna_
co mě třeba překvapilo v tom rodokmenu, byl věk prvonevěst, kterej oproti našim představám byl teda vyšší, pod 20 spíš výjimečně a většinou tak 25-30 let
zas na druhou stranu jsem teď četla knížku o královskských rodech a tam to byl většinou věk 14-16, holt ty dynastický svatby čím dřív tím líp
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 20:21
- Nahlásit
birma
krásný fotky, se mrknu ještě na fb
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 21:09
- Nahlásit
Maya
néé, jen pobavená narážka na to, že byli dost plodní u vás. Vzpomněla jsem si, jak na hradech byly takové ty "studny početí", že kdo se napije, do roka otěhotní
cernej caj
mně taky dali slevu
Fifi
teda, já ti nevim, ale po a během debat s O2 mám zpravidla potřebu mlátit hlavou do zdi.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2016 21:12
- Nahlásit
cernej caj
tak me napada, vali ten net aspon lip nebo furt spatne?
tak po výměně modemu tv nekostičkuje a přehrává ze záznamu, prostě funguje jak má. Net nepadá, ale teda rychlej jako fakt neni. Teď zrovna mi tu běží stahování rychlostí 66KB/s. A přitom už to mělo běžet rychle přes VDSL (který u nás je)
|