Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 07:18
- Nahlásit

Fifi
bo tu byl nejakej ten indianskej kalendar pred lety a obe sme byli vrany, ze jo proto vim, ze ses taky stir a dokonce rijnovej, to sem ani netusila, to sme teda velmi blizko zrejme

myslela sem kremylka, u esusky vime uz, ze to bylo jednorazovy zato nekolikadenni. tak supr, ze uz ma chut k jidlu

si predstavuju jak ti hlasi kazdou potrebu

Xerxová
holt nekdy i deti pripravi prakvapko

PetraK
tatinek mel v praci tatodedka. a mamobabku jejich 14tka porodila dite tak si ho vzali jakoze do pece takze to meli rovnou zaraz. Teda malem bylo taky dite sirota, kdyz to zjistili

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 07:32
- Nahlásit

tady stále všichni spí Prostě aktivní den od rána do večera unaví dítka a hlídání Trpajzlíků zničí i Nighta...
Všichni včera byli skvělí - Night poprvé v pohodě "ustál" náš odchod s dítky (do bazénu). Jak normálně odchody neřeší, tak když jsme odcházeli oba s dětmi... plakal. Včera si dal piškoty na odchodnou a šel na pelech...

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 08:17
- Nahlásit

PetraK
teda valcite pekne se taky mate ze jste na to dva
Xerxova
Najtik je sikovnej
Loki uz to zacina taky resit a kdyz zustabou psiska sami doma tak je prej nakrknutej

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 08:47
- Nahlásit

stajni povidani je super uz se tesim na talirovy povidani

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 10:01
- Nahlásit

taky se na nej musim mrknout

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 11:21
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Jooooooooooooooooooooooooo. JO JO JOOOOOO A EŠČE ŠESTSETKRÁT JOOOOOOOOOO!!!
Úspěšná jízda ještě stále pokračuje majne líbe Kindr. Páč:
za á)Ráno jsme si zase udělali klidovací sešn, Rumíček na pelíšku hlazen levou ručkou Koláče, Talinka se válí na zádech po koberci a je hlazena pravou rukou Koláče, kteroužto si i nadšeně žužlá a taktéž kladně reaguje, pokud to se svou žužlovášní přežene a Koláče jí chytne v tichosti za čumec a může pak žužlikat dál.
Za bé)Stihli jsme si pěkně nastřídačku zacvičit. Rumíček už má slušně našlápnuto na zajíčka. Nejlíp mu jde z pozice V domečku. Talinka si pěkně zase upevnila co to znamená se mnou a pěkně chodila pokojem vedle levé nožky Koláče. Taky hezky sedala a byla přivolávána přes délku pokoje /tedy jeden a půl skoku asi tak , ale důležitý je, že to je skok a ne courání se/
Za cé) Při procházce se sama!!!!!!!! sama!! několikrát kontaktovala na délku víc než jedné vteřiny a začíná si uvědomovat i venku, že to není tak hrozný jít po „povelu“ se mnou hezky vedle mne a dostávat za to piškoty, už na ten další totiž i čeká, ne že si vezme odměnu a zas vystřelí do prostoru. Z tohodle mám velkou radost, velkou.
a za dé) a z toho mám taky veleradost – začíná být fakt komunikativní, když jsem odcházela z bytu a ona nutně musela očichat moje džíny, protože tyhle ešče neviděla , stačilo v pohodě v klídku a bez direktivy!! říct: „Talířová, nespratkuj, jo a masti na ten pelech.“ a Talířová šla!!! Prej kajn problem!
A NEJVĚTŠÍ RADOST MÁM Z TOHO, ŽE ONA SE ZAČÍNÁ RADOVAT Z POCHVALY!! BOŽE TO JE VÁM NÁDHERA!!! Sem blecha, ščastná blecha.

Fifi

Jako nadelili ste si si teeezkou sichtu po libezny Blanokridle vile

to jo. To bez debaty. S Bubi nás čekalo taky hodně práce, ale bylo to o něčem jiném, měla jsem na čem stavět, tady byly prázdný ruce a na vodítku magor, kterej se ani vteřinu neumí pohybovat prostorem normálně, pořád opravdu pořád hrozilo nějaký nebezpečí - doslova, bez přehánění. Venku, doma, na zahradě na chalupě prostě kdekoliv, pořád člověk musel být na 10000 procent v pozoru psychicky, ale i fyzicky. Myslím, že pro představu bude stačit, že sejmula i BRtnika skoro do silnice, protože v dálce šli koně - předesílám, že Brtník o tý situaci věděl a byl připravenej, a není to zase žádnej chudinka. Nevím, jestli ten pes má v sobě atomovej reaktor, anebo jak to dělá, ale opravdu dokáže s člověkem zapumpovat. To že teď přicházejí i klidnější chvilky, je hrozná úleva . Ale mám fakt radost hroznou z toho, že si začíná užívat tu pochvalu, že z toho má sama radost, když slyší, jak jí říkám, že je výýýborna, nejvýbornější ze všech Talířůch co znám, že je úžasná a nejlepší a megááááááá! skočí na mě (no jo, no jo, neměla by, ale ...v tenhle moment to nemůžu prostě zazdít). Je tam se mnou, ne že si něco vezme, mrskne uchem ve stylu, nojofurtporátuždemedemedemdeme..... To je pro mě v tuhleten moment úplně obří úspěch.

(jsem tuhle potkala nakou vizli babicku, ale prosvisteli kolem, ani sem se nestihla nadechnout na otazku)

jee! Pipi! Já jsem viděla tuhle fotky Ešusí ségry - už zbyla asi jediná - bože, byla běloučká.

Tika mi voko, jen ctu ten posledni report tvuj,

to mi říkej, ty jo vstávám teď v pět, abych měla prostor a klid na to jí učit být v klidu, mluvit na ní vlídně, tiše, mít možnost jí drbat, hladit, ne ji furt jen krotit. Pak s každým na chvilinku v pokoji potrénovat, pak jít ven s Rumíčkem, aby se učila být sama (mohla by u toho přestat rozsvěcet už! ) a pak jít s ní. Vůbec nevím, kdy se oblíkám, dělám hygienu a tak jako podobně

e stejnym veku perdela kotcovyho,
heh, ad perdel - dávali teď jak sem byla cípnutá - Prázdniny pod psa s Tomášem Holým - a tam to přesně bylo od toho cirkusu kdy k nim přišel domů až po další zážitky. Koukali jsme na to a oba shodně prohlásili - Talina!. No vona je asi převlečenej perdel!

Talinak jen potrebuje cas.

jojo, já vím, vím. Tady šlo jen o tu nebezpečnost do všech směrů, bylo fakt náročný - a ještě bude - být pořád ve střehu, nemít nikde možnost klidu. Jak říkám, už i Rumouš toho měl plný zuby. Plus jsem byla hrozně neščastná z toho, že krocení převažuje nad možností jí ukázat, že je fajn prostě jen tak bejt. že nemusí zdemolovat celej prostor a přizabít při tom všechny přítomný, ječet jako pominutá, když není po jejím. Že si může jen tak lehnout a žouželit si hračku, vyvalovat se na zádech a nechat si hladit pupík, špitat do uší a jiný pošetilosti. Sem ščastná za prvních 24 hodin s normálním psem vedle sebe.

uz 15 bylo.
no jo, ale doštudováno, má? páč ešivá je ešče na študyjích, že jo, tak to by byl malér, hned mít děcko ešče na škole

Ted lezi matka, syn, otec, babicka vsichni pohromade,

a jak se Ti tam tak fšicí vejdou najednou

cernej caj
atinek mel v praci tatodedka. a mamobabku jejich 14tka porodila dite tak si ho vzali jakoze do pece takze to meli rovnou zaraz. Teda malem bylo taky dite sirota, kdyz to zjistili

chvilinku mi trvalo, než jsem to rozklíčovala ale chápu, že dítě -matka málem přišlo o celourodinu

Maya
stajni povidani je super uz se tesim na talirovy povidani
díky za pochvalu, jen teda další povídání asi už nikdá nebude, já nemám šanci nic napsat

se taky mate ze jste na to dva
Aby to s Talinkou v začátku probíhalo hladce a bez drhnutí, bylo by pro ni ideální, kdyby byla sama a s jedním člověkem, kterej je převlečenej za buldozer, aby měl na ni sílu a ještě nëchodil do práce. Ale protože ti psi jsou dva, musí se to takhle rozložit. To že jsou dva je v něčem trochu mínus - protože to není úplně kontinuální (logicky, i když se Brtnik snaží dodržovat co mu řeknu, tak ale třeba určitý věci nevidí, nebo ho nenapadnou - třeba v neděli, kdy jsem zas krotila utrženej řetízkáč, tak jsem pak vzápětí s ní šla běžet do polí, protože běh je pro ni odměna a uvolnění, chtěla jsem, aby si to užila -navzdory protestům mých zad -to on neudělá. nenapadne ho to. Kdybych měla v ruce jen ji, a víc času na ní, šlo by to hladčeji)

Xerxová
tady stále všichni spí
u nás ne. u nás už je v pět každej vzhůru . Vstávám o dvěapůl hodiny dřív, než jdu do práce

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 12:41
- Nahlásit

PetraK
tak to zni zase paradne, vidis jaky pokroky delate

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 13:19
- Nahlásit

Dopoledne přestalo pršet, naházeli jsme celý ten cirkus do auta a vyjeli do Bedřicha. Pro děti vede naučná stezka o zvířátkách (s dřevěnýma sochama) z Bedřichova na Královku. Za vyluštěnou křížovku (letáček na íčku či na internetu) dostanou na Královce či Prezidentské děti speciální jizerskohorské pití zadarmo ... a za mlhy a mžení obě robátka i psisko běželi do kopce jak na motorek
Po obědě (už doma) jsme Trpajzlíky nechali u pohádky relaxovat a že Pepa mě hodí do školy (asi 7 minut autem) a že pes pro jistotu pojede s náma. A pes se odmítnul zvednout z koberce, že Prasátko Pepina je nesmírně zajímavé poslouchání...
Ufff - spadnul mi balvan, když mi Pepa (měl to příkazem) poslal smsku "vše O.k." Já vím, že je pohodíř a dítka taky...

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 13:25
- Nahlásit

PetraK
hezky to davate ja uz bych byla v cvokhauzu fakt ze jo
me irituje i to ze Lokin je presvedcenej ze nema nohy na ty si vzpomene jen pri hrabani takze naucit ho cokoliv co ma spolecnyho s nohama jako chuze u nohy treba je nemozny
stouchat me cumakem do otevreny ruky se naucil za dve minuty dacat pac furt neumi ani naznakem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 14:03
- Nahlásit

Maya
tak to taky doladite, podle me zas se nejde srovnavat s esuskou ktera tim travi denne x hodin, coz proste vetsina lidi takhle moc nastaveny nema

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 14:14
- Nahlásit

ani me netesi ze doslo na my slova rikali ted v radiu ze v zari bylo nejvic mrtvejch chodcu za poslednich 6 let
dusledek toho debilniho zakona
.cernej caj
no jo my cvicime chvilku ale spis je to j tom ze v tomhke je Loki fakt jinej nez spicove skoro vubec nereaguje na navadeni asi vnima ruce jakj nohy nebo co takze neco ho naucit je vetsi fuska pravda u spice pak clovek furt resil aby se spicovi chtelo to tady zase odpada

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 14:17
- Nahlásit

Maya
jakyho zakona? zas se neco novyho objevilo?

tady se mu chce ale zas te jako ignoruje takze jako by se mu nechtelo

Fajka
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 14:25
- Nahlásit

Maya
spice pak clovek furt resil aby se spicovi chtelo to tady zase odpada
vtipný jak je čék věčně nespokojenej
páč já například z akitího modu nechci..nechci skoro nikdy a vůbec..přešla na australanův mod..chci chci chci ted hned tady a furt
po několikaletém soužití musím říct že tydle dva dohromady ukočírovat je někdy docela na palici a ani jedno není to pravé vořechové páč to občas vypadá že mě táhne vpředu australan a já za sebou táhnu kozu akití

PetraK
a vono to bude a pudeee a bude to jen lepčí a lepčí..

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 14:56
- Nahlásit

Fajka

to jsem si ted zive predstavila v realu a
tak nastesti Loki zadnej extrem neni jen ty nohy ty nohy
ale se utesuju ze on je trochu mentalne opozdenejsi asi ze prej dospivaj az ve trech letech a teprve ted mu dochazej nektery veci ktery spic vedel po tejdnu pobytu u nas jako treba ty odchody nebo i moje prichody v podstate vita az ted a ze mu casem dojdou i ty vycvikovy metody

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 15:30
- Nahlásit

Maya

hezky to davate ja uz bych byla v cvokhauzu fakt ze jo

někdy máme už nakročeno . Ale těhle 24 hodin bylo úúžasných. Ty si zarámuju a budu se na ně dívat , páč to jsme jeli normální aktivní mód. Ne šílenej kolotoč.
KDyž si fakt představím, že si třeba někdo psem pořádně nedotčený přivede z útulku tohle.... My máme průpravu vižlí i teriéří, ale i tak to celou dobu- ne občas, bylo na mokrej hadr na hlavu. No tak snad už bude na čase ho z tý makovice brzo sundat.

skoro vubec nereaguje na navadeni

tak ho nenaváděj - dej mu to vymyslet,

moje prichody v podstate vita
heej, takže už se rozvítal, jak jsem říkala??

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 19:44
- Nahlásit

cernej caj
jakyho zakona? zas se neco novyho objevilo?
zákona o těch reflexních prvcích, který jak jsem předpokládala, má většina lidí na zádech a na silnici si myslej, že když to maj, má uhnout auto a ne oni, takže si dávaj míň pozor a tím pádem je víc mrtvejch
PetraK
tak ho nenaváděj - dej mu to vymyslet,
na to já asi nemám vymyslet jak mu dát vymyslet třeba chůzi u nohy nebo obíhání a tak

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 19:51
- Nahlásit

Tak jsme ještě stihli chvilku bruslit. Sice nemám zimní stadion ráda (milujeme volné bruslení - Mácháč, Břehyně, Hradčany... moc hezké poklouzáníčko, když mrzne nasucho) - ale s dítky to jinak nejde. A co se v mládí naučíš... Sice je "vozíme" - ale už stojí stabilně a nekinklají se. Dobrý to bylo. Před chvilkou jsme je přehodili k druhé babičce... a máme po prázdninách.

Zatímco včerejší odjezd s dítky do bazénu Night ustál v pohodě, dneska odjezd na brusle prořval jak šakal. A prý brečel dlouho (hlásila babička). Prostě jsme kromě dětí a bruslí měli s sebou ještě dětí zabalené ruksáčky a velkou tašku cestovní... a asi se chlapec bál, že odjíždíme bez něj v dál...

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2016 20:20
- Nahlásit

Xerxová
příště musí ty batohy pašovat potajmu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 07:19
- Nahlásit

Maya
jo aha tohle, ja myslela ze zas nejaka novinka. No klasika...

PetraK
tak to zni skvele, kdyby to uz mohlo byt bez hadru na hlave castejc, neli furt

Xerxová
tak super, ze uz mate kde jezdit ja teda k ledu a obecne bruslim mam odpor, sice mam oboji ale bojim se jak cert krize ale zas kdyz se to ditka poradne nauci a nespadnou tak dementne jako ja, je to fajn na aktivni traveni casu.

chudak no holt vi, ze na vylet de dycky s vama

Xerxová
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 08:07
- Nahlásit

čaj dneska děti jezdí v přilbách... Když si vzpomenu, co jsme na bruslích jako malí vyváděli a většinou jsme ani kulicha na hlavě neměli... Ale je pravda, že na vnoučata je člověk opatrnější... a ty přilby jsem jim na hlavy narazila.
Dva dny jsme se jim věnovali - fyzicky docela záhul, psychicky to je mocmoc fajn - bez slziček, bez scén... celou dobu byla sranda.
Dneska ráno jsem vstávala na budík (to se mi stane jednou za kvartál), Pepu a psa jsem tahala z postele dvakrát - taky nemínili vstávat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 08:45
- Nahlásit

Xerxová
no ja mam rozsekany koleno kvuli tomu, by me prilba nezachranila ale je to tak urcite, ze clovek taky ma uz jiny zkusenosti a jinej strach

to zni paradne

jinak teda ses dobra ze vstavas bez nej, ja se sice budim kolem doby budika ale dost casto bych klidne jeste spala takze by to u me bylo ze se proberu, nic nezvoni tak spim dal

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 08:54
- Nahlásit

ja si jako dite na bruslich vyrazila dech padem na zada kdyz mi nekdo podrazil brusle hokejkou jako prisernej nezapomenutelnej zazitek duseni ale brusleni mi to nezosklivilo skorat jsem nebruslila uz asi 10 let bo uz nezamrza rybnik a prelidnenej stadion nesnasim
prilba by mi tenkrat byla na nic
vstavani bez budiku teda nedavam nikdy leda ze bych vstavala tak v poledne coz si taky nekdy dopreju ake bohuzel to nejde denne mela jsem holt bejt ten rockovej muzikant no

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 09:02
- Nahlásit

Maya
tak ja se sama pak uz prirozene budim kolem 6h a i vstavam pak, pripadne v zime jak se posunuje cas tak i kolem 7h takze to bych zaplakala vstavat podle sebe a ne s budikem

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 11:16
- Nahlásit

zajimavy clanek
http://www.national-geographic.cz/clanky/posledni- matriarchaty-sveta-vime-jak-ziji-20161026.html#.WB BySjOLpjo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 12:00
- Nahlásit

Maya
zajimavy. ale treba ohledne toho bydleni je to videt dneska casto i u starsich paru treba rozvedenych ze si oba drzi svoji domacnost a navzajem spolu nebydli aby prave meli ze sebe porad tu radost

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 12:27
- Nahlásit

i kdyz teda obecne nekde na tom nejsou uplne dobre

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 12:55
- Nahlásit

cernejcaj
no pravda je ze nas dnesni model manzelstvi trvajici x desitek let je neprirozeny protoze driv proste ty zensky pomrely pri porodu a chlap mel novou docela casto 2x az 3x

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 13:22
- Nahlásit

Maya
chlap mel novou docela casto 2x az 3x
tak vono ten chlap taky nebyl zrovna dlouhověkej, buď ho něco sežralo, někdo propíchnul, něco zavalilo nebo se uchlastal, případně opil a do příkopy pad

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 13:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Oba psi mě trochu straší. Včera večer Talina, páč jsem v kópelce, pucuju chrup a nejdnou slyším zvuk, jak když se ubzdí hroch a má u toho průjem . Rozrazim dvéře a ............... Talířová páře pelech začla jsemse tlemit, tím pádem si poplivala hruď pěnou na žuby a tím pádem byly moje výtky směrem k jejímu chování dosti nepřesvědčivé. Hm. No a ráno mě strašil Rumíček, kterýžto šel nějak podezřele domů z ranního venčení. Sám o své vůli, doufám, že je prostě už jen unavenej z tý kozy flekatý (taky dostala zas ráno od něj na držku, ale je to jako hrách na stěnu házet). Včera jsme jeli za mámou na návštěvu do sanatória, já šla napřed, Brtnik ještě skočil s oběma do temnoty místních lesů a pak přišel na chvilku taky nahoru za mámou na kus řeči. A když jsme přišli zpátky k autu, kde čekali psi, tak Talířová, přes to, že to je tak nějak trochu technicky komplikované, se radostí, že jsme se vrátili přemístila z kufru do prostoru vozidla. Je úúúúplně blbá. Dneska jsme potkaly tři pejsci a tak měla Talířka celonárodní svátek a zážitek . Těším se na nadcházející volno, páč už jedu z posledního . Lidi já jsem tak vděčná, že ten Rumíček je takovej hodnej pejsek!!!!
Jdu zpět makat jako barevná.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2016 13:49
- Nahlásit

Xerxová

fyzicky docela záhul, psychicky to je mocmoc fajn

vyměnim Talíř za Trpajzlíky.

bruslení neumim, jsem na tom jak..........no jak Talířová v prostoru - taky neřízená střela

<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání