Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
Fajka
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 13:48
- Nahlásit

PetraK
chovat tak, že se prostě vymrští do vzduchu a padne na záda, se dá jít na kolobku?

no právě že vim, a taky vím jak nebezpečný je kolo a lyže...takže pokud nechceš běhat je asi ta koloběžka jak jí utahat ten nejbezpečnější způsob ....

a ze svý zkušenosti vím že jakmile se ten pes dostane do tempa a běží tak neřeší nic okolo a fakt maká... a neřeší kraviny jako když s ní pomalu jdeš... a ta koloběžka je fakt nejbezpečnější ze všeho...

birma
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 13:53
- Nahlásit

PetraK
I když o komunikaci tak nějak nemůže být v podstatě řeč /a z toho jsme špatní nejvíc.
Hlavně klííííd a nohy v teple. Áda se na mě 3 měsíce ani nepodíval a to ani doma a dneska mám občas co dělat, aby venku dělal i něco jinýho než mi šel u nohy a dožadoval se cvičení
ber to jako trénink trpělivosti, ty jsi strašně hrrr a ona taky, jeden z vás musí zpomalit a ona to zjevně nebude

Xerxová
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 13:53
- Nahlásit

PetraK vždyť jsi kdysi psala, že amortizér rozhodně ne, že by jí vlastně "povoloval" blbnout... Tím amortizérem jsem chtěla chránit tvá tlapátka a říct, jestli fakt nezvolnit a neustále "nepracovat". Zkus jí nechat na zahradě občas dělat si co chce - však ona by časem přišla zjistit, co zajímavého dělá Rumík a co za to dostává...
Myslím, že vzdělavatelná bude - jen možná to bude dlouho trvat a půjde to pomalu. Ale taky bude záležet na tvém rozpoložení... Nespěchej na ni (na Davida, na sebe) neboj, půjde to. Ale ne všechno hned. Není to závislák Maďar, je to samostatná německá baba. Možná, když jí necháš kousek jejího prostoru a času, uleví se Vám oběma. Night, kdyby měl organizovaný veškerý společný čas, tak se mi sesype

birma
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 13:55
- Nahlásit

Fajka
jakmile se ten pes dostane do tempa a běží tak neřeší nic okolo a fakt maká... a neřeší kraviny jako když s ní pomalu jdeš...
asi jak kterej Adam je rozhodně nebezpečnější lidem i cyklistům, protože už ta počáteční stresová hladina je vyšší než při běžný procházce a tak se mu hůř ovládá. Druhak je schopnej v rychlosti nad 20 km/h jít náhle do protisměru, protože v příkopě byla myška. Ale je fakt, že na tý kolobce to jde celkem hezky ustát

Fajka
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 14:03
- Nahlásit

Noo tak jinak, má někdo nějakej nápad jak opravdu utahat psa fyzicky a nemuset přitom jet na kole/lyžích/kolobce a nebo běžet????

Coursing samo nepřichází v úvahu...
možná plavat (v zimě těžko) a nebo házet aport proti kopci..ale to jestli chápu tak neaportuje...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 14:14
- Nahlásit

svižná chůze a čubinu na pětimetrové stopce (a opatřila bych ji amortizérem), aby se mohla zastavovat, přebíhat, začuchat, doběhnout... Petra kvůli zádům ne, ale Brtník by to měl ustát. Když si uvědomím, co kilo jsem občas brzdila... člověk ustojí hodně No - jen filozofuju... stejně si to musí udělat tak, jak to potřebuje a cítí. Jen mám pocit, že chce moc věcí změnit naráz

Fajka
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 14:24
- Nahlásit

Xerxová
Jen mám pocit, že chce moc věcí změnit naráz

Ted si napsala přesně to co mě běží hlavou

stejně si to musí udělat tak, jak to potřebuje a cítí
jj jasný já bych začala tím fyzickým utaháním...a za pochodu postupně řešila to vnímání páníčkůch a soutředění se na něco cokoliv...a ono podle mě to soustředění příjde postupně

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 14:31
- Nahlásit

birma
Hlavně klííííd a nohy v teple.

birmo, jinak - já s ní nějak potřebuju fungovat alespoň v nějakým módu - a bezbolestně pro obě strany. S tím bych si vystačila na dost dlouho, ale bohužel to bez té komunikace jde velmi špatně. Musela bys vidět o čem je mluveno - teď nemám na mysli problémy s komunikací ale dynamiku pohybu a zaťatost psa.

ber to jako trénink trpělivosti,

kdybych to tak nebrala, byla bych už v bohnicích.

Xerxová

vždyť jsi kdysi psala, že amortizér rozhodně ne, že by jí vlastně "povoloval" blbnout...

no ano.A když jí to povoluje blbnout, je to co? Ještě nebezpečnější pro toho s kým je spojená. Tam kde ty krotíš Nýtka a máš s ním vazbu, tak my máme prázdný ruce.

však ona by časem přišla zjistit, co zajímavého dělá Rumík

vybavil se mi celý tenhle víkend.
myslíš, že tohle neproběhlo? Tedy neprobíhalo, abych byla přesnější? To ji paradoxně od nás všech vč. Rumíčka vzdaluje, protože ona nepotřebuje nikoho, ničí společnost, píšu to pořád dokola. To už víc funguje, pokud jsme všichni doma. To jí ale neumožní vypustit páru, což pochopitelně potřebuje, takže musíme s ní jít ven, tam ale nemůže být navolno - a už ani na tý zahradě na kterou jsem spoléhala ne, takže pára zase nevyšla, takže jsme od rána do večera venku, kde ale...... . Takže já si někde pronajmu tělocvičnu a tam s ní budu. To by bylo řešení, případně betonovej velkej obezděnej dvůr. S tím bych si vystačila do začátku

Nespěchej na ni (na Davida, na sebe) neboj, půjde to.
ne já opravdu nespěchám. Já jsem ráda za každej pidi úspěch. Jako třeba dneska ráno, ale prostě ten víkend byl neoddiskutovatelně propadák. To je čirý fakt.

Fajka
možná plavat (v zimě těžko)

jo. Plavání by bylo ideální, protože tam byla zatím poměrně i ovladatelná. Enemže s tím bych řekla, že je vzhledem k nadcházejícímu ročnímu období trochu utrum, ač určitě je otužilá

nebo házet aport proti kopci..ale to jestli chápu tak neaportuje...

neaportuje. Ale i kdyby ano - zas jí nemůžeš pustit a to ani na tý dlouhý stopce ne, protože nemáš páku ji bezpečně zastavit - ani pro sebe, ani pro ni. Ale hlavně zatím nemá o tohle vůbec zájem.
Píšu do Annonce - hledám pronájem betonové haly, případně betonového dvora

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 14:32
- Nahlásit

Fajka
svizna chuze ci beh a pes se zaprazenou pneumatikou
PetraK
se mi zda ze ti germanci jsou vsichni samostatna jednotka nrejenom spicove
pouzivas gesta? treba fakt vic spicu co znam reaguje lip na gesta nez hlas a lidi mivaj i takovy upozornovaci jsko ted si prestan cuchat a vnimej me neco ti chci ja Kima placala do ocasu kamaradka placala pres zadek
jinak fakt lity lity me to uplne stacilo s mrnavym Lokinem ve meste jak burani ve velkomeste hele mano co je to tamhle a tamhle toto to musime videt
al tak na rozdil od tebe je mi to celkem fuk

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 14:34
- Nahlásit

Xerxová
čubinu na pětimetrové stopce

Xerxová - já mám ty záda fakt jako v hajzlu už, když to rozpálí z nuly na sto, tak to na těch pěti metrech mám spočítaný.

postupně řešila to vnímání páníčkůch a soutředění se na něco cokoliv.

nic jinýho, než
normální chůzi
a
soustřeďování se

ne-u-čí-me.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 14:37
- Nahlásit

Maya připomněla jsi mi návštěvu adventních trhů v Bedyšíně s Nightem. To se Němci divili, co jim to nakukuje do stánků, co se s nima chce kamarádit a co se děje, když se jiný pejsek vynoří... Broučkovi bylo deset měsíců, sílu měl jak ledoborec a já na zmrazkách za ním jezdila v davech - tu sklenice svařáku, tu skleněné ozdoby Přežilo všechno a všichni... O třičtvrtě roku později ve španělských turistických centrech se choval jak profík... Tam byl takový šrumec, že dělal raději vzorňáka

Xerxová
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 14:39
- Nahlásit

PetraK vždyť jsem psala že ty ne, ale Brtník by ji měl ustát...

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 14:47
- Nahlásit

Maya

pouzivas gesta?

jojo, velká rozmáchlá gesta.

ja Kima placala do ocasu kamaradka placala pres zadek

a já bych ji mohla vzít po zadku nějakou palicí, pak by to možná zaregistrovala.

co je to tamhle a tamhle toto to musime videt

jo to ona má přirozeně taky, jen u tom bohužel právě člověku vyrve půlku těla. Já bych jí zrovna tohle hrozně ráda dopřála v klidu, bez toho, že u toho obě zemřeme.Takhle si to zatím jedeme opravdu jen u našeho domu, což je jaksi žalostně málo. A pokud jde někdo kolem - a nemusí mít ani psa, prostě jen jde, urve mi to tělo zas na druhou stranu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 14:49
- Nahlásit

Xerxová
vždyť jsem psala že ty ne, ale Brtník by ji měl ustát

já jsem to tu už ale psala - pro ilustraci, jak to u nás je - už sejmula i jeho, když šly v dálce koně. A to o nich věděl, nebyl zaskočenej. Tak si udělejte představu, jak to cvičí s mým tělem. Ona nemůže chodit jen s ním, musí se naučit fungovat i se mnou. protože já třeba odcházím z domu poslední a tedy ji musím dát vyčůrat a pod, my se musíme naučit fungovat i spolu.

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:02
- Nahlásit

PetraK
a kolik ona vubec asi vazi?
ja bych proste zkusila ten zaprah pneu jsou pomerne bezpecny muzes vybrat adekvatni vekikost a nechat si ji teba nekde dole v barsku pred barakem a proste jak vylezete ven hned zaprahnout? nevim jak je to technicky proveditelny ale na zpomaleni psa i ty vypady to orej funguje pouzivaj to hodne u bull psu i jdyz uz jsrm s tim videla i borderu
a tvoje zada by meli klid

Xerxová
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:08
- Nahlásit

PetraK nerozumíme si. Je jasné, že musí fungovat i kolem domu s tebou (a už se vám to několikrát podařilo a bude těch lepších dnů víc a víc). Tam choďte na krátkém vodítku s amortizérem (mně vyhovovaly i kšíry - v případě nouze jsem Betu či Najta chytla za postranici a měla je opravdu "pod vlivem") Ale na ty "sportovní" delší procházky, že by to s tím dlouhým vodítkem a amortizérem a heslem "vždy připraven" měl David dát a ona si mohla užívat "svobody"

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:11
- Nahlásit

Maya

a kolik ona vubec asi vazi?

třicet kilíček /už jsem objednala přiměřenou dávku česneku , aby byla vyvážená chuť/, třicet kilíček který dokáže překvapivě rozpohybovat a nemít u toho brzdu. Nad tou pneumatikou přemýšlím........... tu by bylo fajn mít v polích (melduju kde/jak ji tam nechat, abych nevypadala jako prase, co odhazuje odpadky, páč valit jí každej den od nás do polí, tak se tam s tou krůtou nedostanu už nikdy). Na běžný venčení po sídláku mi to přijde blbý - jdeš po chodníku, jdou lidi, jede kočárek... to bychom se asi motali???

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:14
- Nahlásit

Xerxová
i kšíry i amortizér podporujou tahání. To fakt ne.
Prostě to musíme odchodit, vypilovat. Já to vím, že tohle se bude lepšit, když už se to podařilo nastartovat. Toho jsem si vědoma. Jen to je prostě únavný a to i pro ni. Vždyť jen to jak blbě se jí musí venčit. Pro ni je to taky všechno na houby.

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:18
- Nahlásit

PetraK
na tom sidlaku asi fakt blby to me nenapadlo protoze to jako trochu poskskuje a mezi nejaky davy to neni
ale ta schovka nekde v polich je super napad urcite nejakou najdete nejaka melioracni jama nebo tak neco tunylek pod silnici nebo pod nejakym nizkym mostkem? holt kdyby vam ji casem odnesla voda tak potidite novou

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:21
- Nahlásit

PetraK
30 kilicek je fskt dost me dokaze vytahat ruce ke kokenum i 20 kg bordera a kdyz vyrazi tak to je na zabiti

Xerxová
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:21
- Nahlásit

PetraK nevím - myslím že s těma kšírama pravdu nemáš. Jak si to nastavíš, tak to budeš mít. Já naopak se nebála zastavit razantněji psisko na kšandách, neb u toho krku má člověk větší zábrany...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:25
- Nahlásit

Maya hodně jsou ta kila o zvyku a o naučení se využívat svoji hmotu a protitah... Třeba Pepa (je na tom fyzicky líp než já) má s čoklem ve skoku podstatně větší problémy než já, protože psisko vodí výjimečně. Kdysi mi svěřili známí temperamentní bulteriérku s tím, že ji nesmím mít na délku vodítka, neb ji nezastavím. Cháááá - já zvyklá na Betku zvanou Kosatka dravá jsem si užívala "malého lehkého vzteklého udiveného pejsánka"

birma
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:29
- Nahlásit

PetraK
já s ní nějak potřebuju fungovat alespoň v nějakým módu - a bezbolestně pro obě strany. S tím bych si vystačila na dost dlouho,
Nj, ty potřebuješ a já ti naprosto rozumim, jenže to, že ty to potřebuješ prostě neznamená, že ona ti to teď dokáže dát.
Taky jsem potřebovala, Adam nekomunikoval s nikym a nepotřeboval nikoho strašlivě dlouho, ani venku nechtěl pamlsky. A když začal venku vnímat lidi, tak je chtěl vraždit. Buď ráda, že aspoň nějaký starosti nemáš, ona se porovná, jen potřebuje pochopení a čas. Samozřejmě je jen na vás s Brtníkem, jestli obého nepotřebje víc, než jí chcete nebo dokážete dát.
(Btw to Adamovo žraní lidí mi nikdo moc nevěřil, až teď o tý dovče viděli kamarádi jeden jeho pokus a byli z toho krapet v šoku)

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:32
- Nahlásit

PetraK
tady treba radi bstuzek se zavazim to by nohla mit i v civilizaci
necetla jsem to cely treba tsm jeste neco nejdes
http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3205654/ja k-odnaucit-asocialni-fenu-tahat-na-voditku

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:36
- Nahlásit

birma
prostě neznamená, že ona ti to teď dokáže dát.

toho jsem si vědoma, nemůže, protože nemá kde brát.

Samozřejmě je jen na vás s Brtníkem, jestli obého nepotřebje víc, než jí chcete nebo dokážete dát.

tomuhle moc birmo nerozumím proč píšeš. Kdybychom nechtěli, tak nebudeme makat jako pitomí a nebudeme vstávat o hodiny dřív, než normálně, nebudeme trávit venku celý odpoledne, místo toho, abych se ji snažila na nás doma navázat, tak bych se věnovala Rumíčkovi............. atd atd. takže asi tak.

birma
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:42
- Nahlásit

PetraK
Kdybychom nechtěli, tak nebudeme makat jako pitomí a nebudeme vstávat o hodiny dřív, než normálně, nebudeme trávit venku celý odpoledne, místo toho, abych se ji snažila na nás doma navázat, tak bych se věnovala Rumíčkovi.....
Protože píšu i dokážete. Protože pokud tobě zlomí záda a Brtníka uvláčí, tak to ve výsledku nepomůže nikomu, ani jí. Ale dobře, budu už radši držet ústa.

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:50
- Nahlásit

birma
nikomu, ani jí
Tak jako jo, mužem ji vrátit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:52
- Nahlásit

Maya
bstuzek
Dik cihnu až budu na lepším prijmu než ted

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 15:57
- Nahlásit

Xerxová
zvyku a o naučení se vyu

To bez debaty, když mám možnost se připravit je to možný brát i jako core training. Blbý jsou ty nečekaný situace a taky kdyby záda nebyly už předtím v háji.

Fifi
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2016 19:03
- Nahlásit

Rrumstajn!
Trolitko pacholitko si dneska pro jistotu polezelo v kleci behem me nepritomnosti, chudaky tyrany tam nejdriv vubec nechteli jit. Protoze to byla velka rachotici prisera, ktera se zjevila a hazela vcera vecer novej a neobvyklej stin na zed! - je to pako! Pak tam zaplul, kdyz mu secvaklo, ze to je vlastne hodna teta klickova jeho.
birma
Gratuluju - ty ses ale opravdu silena.
Xerxová
Aaach, houby! Ja se snad v listopadu konecne urvu a stavim se, dam vedet predem, ju?

PetraK
Pani, znite pomerne vycerpane, unavene a tak nejak zdeptane ohledne Talire. Nehodlam vyjimecne nic radit, jen na vas budu myslet a drzet palce, at ti zada a nervy vydrzej, tobe aj muzi. A Rumickovi, at s ni ma trpelivost. Je to zcela jinej elemental ve vasi domacnosti, nez na co jste byli zvykli, mno... Chce to cas, hodne casu a uvidis, ze bude lip! Neklesej na mysli, nehazej flintu, nestahuj kalhoty! Ono to pujde, postupne, byt to ted tak nevypada.
Tak jako jo, mužem ji vrátit.
I to je moznost, ta nejvic nejposlednejsi. Na ni ale asi nedojde, jak vas tak trosku znam?

<< 1 ... 369 . 370 . 371 . 372 . 373 . 374 . 375 . 376 . 377 . 378 . 379 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání