| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 20:24
- Nahlásit
cernej caj
Je to pakarna, jak pocasi lita. + 10, -10... Ale porad to proti lonsku jde, pres 40 jsme se zatim nedostali.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 20:35
- Nahlásit
Fifi
jojo, to je pravda, rikam si, ze je o neco lip nez loni cely leto
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 20:39
- Nahlásit
Tady to naštěstí nepřelezlo 27 stupňů a teď je dvacet. A zítra má být výrazně míň ... Ty skoky jsou velké - taťka to blbě snáší...
Ale jinak je trávník na zahradě huňatý (Pepa seká pořád - vloni nesekal celé léto, neb bylo zcela vyschlo) v lese tečou všechny potoky, rašeliniště nahoře v horách jsou krásně nacucaná... je výrazně hezčí léto než loni.
Fifi co spodní voda ?? Už máte lepší hladinu??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 20:43
- Nahlásit
Xerxová
Už máte lepší hladinu??
Kdepak, zase o 4 cm min. Strasny. Coby velky prekvapeni me po prijezdu cekala praskla merunka - pukla na dve casti proste. Zdejsi odbornik ji shlednul a pravil, ze je to starina a ty to nekdy delaji, i nedostatek vody se v tom promita. Nastesti se pulka stromu oprela o plot, tak zatim zadny vetve neodumiraj. Ale casem to chce zasadit nejakej novej strom.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 20:52
- Nahlásit
Fifi
skoda merunky myslis, ze se jeste nechyti?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 21:02
- Nahlásit
cernej caj
Vzdyt pisu, ze zatim ji nic nevadne, neodumira. Muze takhle vydrzet jeste dlouho. V nejhorsim se ji ta jedna cast odrizne. Ale je to starej strom, no, u nej zazraky cekat nemuzes.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 22:23
- Nahlásit
birma
ale to letošní mokrý léto
Mokry??? Asi jak kde. Tu je nedostatek srazek podobne jak vloni, jen u toho nejsou ty totalni tropy. O kus dal to je lepsi, tam prsi pravidelne a dost. I vody v Labicku bylo vic.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 23:02
- Nahlásit
Fifi
teda Kremylek je boží, normálka a těch fotkách vypadá jak mladice
Fajka
rotvíka nezávidím, tak snad s nima bude rozumná řeč, u nás jednomu magorovi občas taky rtw odejde do vesnice a když mu člověk něco řekne, tak že je hodnej a sám se přece vrátí, tak co by řešil
druhej magor čuvače už si naštěstí hlídá od tý doby, co mě porafal a stálo ho to prachy, to asi hlavně
birma
ježíš, co je to za akci?
sukně vypadá suprově, já teď nosím pytlík, hračku na laně uvázanou kolem pasu a tak si budu muset pořídit alespoň ledvinku nebo tak něco
a ten nápad s házením mlsků je super, začnu doma, on Loki zatím neumí moc takhle vyhledávat po čuchu, tak aaby to našel
PetraK
díky za podrobnej popis, tak doufám, že to bude fungovat
tak doufám, že maminka bude ok a že si dovolenou užijete, má bejt i celkem přijatelný počasí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 07:18
- Nahlásit
Fifi
jo to sem cetla, ze zatim nevadne ale pochopila sem to tak, ze to neni TAK rychla zkaza, ne ze muze v poho vydrzet jeste roky. tak snad teda to bude dobry a k tomu bude i ovej stromecek
jinak tu mame paaaatecek tak at vam rychle utece a uzijte si krasne vikend
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 08:06
- Nahlásit
tady hezky leje. Po včerejším teplém dni je chladno a mokro... Ráno psisko nechtělo vstávat, ven šel až před sedmou - a to už pršelo. Venčil se rychlostí blesku A teď je tedy lijavec fakt velký.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 08:11
- Nahlásit
Xerxová
u nas je to rani spani teda celej tyden, muz ma celozavodku takze ja rano odchazim a oni zaberou muj flek v posteli, roztahnou se tam jak kdyby postel byla jen jejich a vsichni tri pokracujou nerusene v chrapani
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 09:31
- Nahlásit
Maya
birma
Hele holky - ad to odhazování pamlsků - hele já bych to - hlavně teď, když Maya řeši bufetění - docela zvažovala tuhletu aktivitu. Bude se to jednak třískat s tím, co by ho učila v rámci nebufetění a druhak by ho to v tom mohlo naopak dál podporovat. Tohle bych si případně - já osobně teda - nechala na potom. Nebufetění je pro mě jedna z velkejch priorit a jedu to od prvního momentu, stejně jako přivolání, protože chci aby pes měl od prvopočátku zažito, že tohle ne. Vyplácí se mi to v tom že pak psy nemusím dozorovat. Tak jen taková poznámka na zvážení, pochopitelně, je na každým jak to vidí a jak si to jede.
Já třeba ani doma nedělám to, že když něco učím - např. nohy na targetu, že odhazuju pamlsek na zem, dostanu toho psa z tý pozice pamlskem v ruce, ale nehodím ho na zem. Stejně tak na stopě mám pamlsky ve fuseklích /krabičky jsem zrušila, fuska je skladnější / a jak někdo hraje hledání pamlsků venku, tak tohle taky nejedem, max opět v něčem zavřený a pes mi to musí přinést. Prostě si buduju bariéru proti bufetění.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 09:34
- Nahlásit
Fifi
Krasavej Křemýl, krasavej a Troldík joudík je zabiják největší . S tou meruňkou je to teda hodně škoda, krucinál Je to jako hooodně hodně moc? A nedoporučil nějaký ošetření tý pukliny takovým tím štěpařským voskem? My takhle vždycky stromy ošetříme. Příp, když je nějaká vykotlanina, tak to
Brtnik zabetonuje, aby tam nešla voda a nehnilo to, ale ten vosk bych zkusila, není to nic složitýho,je to v kelímku, naneseš to jednoduše špachtličkou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 09:39 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
díky za podrobnej popis, tak doufám, že to bude fungovat
držím palce, začni to hrát doma právě jako jednu z her, jako bonus je to , že je to další krok k tomu, aby měl zájem o spolupráci. Ale funguje to, tohle přesně bylo to, co jsem dělala s Bubinkou, když k nám přišla, začli jsme na kousku suchýho chleba, další levl byl piškot a pak dál... plus ještě teda to, že jsem si venku připravovala ty "návnady" třeba pytlík od housky, s kouskem housky, balíčkem od sýra a v tom kus sýra - simulovala jsem si to, co tak pes na sídláku může potkat. nenech se odradit tím, že pak přijde ta fáze (nemusí, ale jak Buburdle tak Štajn to tak měli), kdy pes tvrdí - jo, dobře chleba s máslem a šunkou umiim, to jsme brali, ale chleba s paštikou jsme nebrali to neumim .... musíš to prostě co nejvíc zevšeobecnit. Věřím, že zrovna pro Tebe tohle bude utrpení, ale věř mi, že se to kuwa v dnešním světě vyplatí, všude možně leží odpadky (naši psi jsou např. učení i tomu, že pod balkokny a k odpadkům nesmí, přes to nejede vlak -učeno zase pozitivně, ne zákazy, páč ty prostě nefungujou), a čím dál tím víc i nebezpečný návnady. Tak ať se povede. EDIT - A NEZAPOMEŇ VENKU TO UČ ZPOČÁTKU FAKT NA VODÍTKU a v připavených situacích, který si sama připravíš. Když něco zbufetí, nedá se nic dělat, stalo se, však ono to přijde.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 09:39
- Nahlásit
cernej caj
takze ja rano odchazim a oni zaberou muj flek v posteli, roztahnou se tam jak kdyby postel byla jen jejich a vsichni tri pokracujou nerusene v chrapani
chuderooo nebohá!! Jediná vstávací!! Koberečky -chceš?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 10:03
- Nahlásit
PetraK
tak si to moooooc uzijte a odpocinte si
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 10:15
- Nahlásit
birma
hmm hmm, sukně vypadá inspirativně..... hlavně kvůli tomu, že sáhnu a mám v ruce a nelovím to odněkud, jako třeba z ledvinky.... dík za inspiraci, pozamyslím se, ešivá by mi to vyhovovalo. Dej pak po čase hlášku, jak jsi s manipulací spokojená, ju?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 10:27
- Nahlásit
cernej caj
tak si to moooooc uzijte a odpocinte si
bude to po letech zase napínák , seženem ubytko takhle až na místě /ve dvou to nebyl problém, se psem to bude jiný, párkrát už jsme takhle sháněli s Ešátorem a byl to napínák
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 12:14
- Nahlásit
PetraK
ad to odhazování pamlsků - hele já bych to - hlavně teď, když Maya řeši bufetění - docela zvažovala tuhletu aktivitu
tahle aktivita vznikla na základě přivolávačů u SG, kde právě It's your choice a sebekontrola obecně je jedna z nejdůležitějších věcí, co se ten pes učí. Jde o to, že to odhazování je na povel. Ale jasně, záleží jak to kdo chce mít do detailu Adam dřív bufetil venku, teď nebufetí (a když chce, stačí mu klidnym hlasem říct, ať se na to vykašle, což mě zas nevadí, protože na něm stejně musim mít neustále obě oči) a pamlsky odhazuju a házim na zem jako odměnu skoro nonstop.
Podle mě jde hlavně o důslednost s jakou člověk buduje ten povolovací povel (já třeba s minimální, ale jak jsem psala, celý mi to funguje tak, abych byla spokojená). A taky o to, co je pro člověka důležitější - pro mě je to psa, kterýho nebere hra ani moc to žrádlo, naučit jaká je se mnou sranda a pak dlouho předlouho nic. Bufetění řešim až jako jednu z věcí v dlouhé řadě.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 12:16
- Nahlásit
PetraK
Dej pak po čase hlášku, jak jsi s manipulací spokojená, ju?
Zatim můžu jen prozradit, že už jsem jediná z mejch cvičících kamarádek, co ji nemá a všechny jsou její praktičností fakt nadšený Wami si ji bere i na koňoklikání
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 12:27
- Nahlásit
birma
Bufetění řešim až jako jednu z věcí v dlouhé řadě.
tak jasně, každej to máme jinak. Mně třeba právě to odhazování u přivolávačských her prostě nesedí, pro mě je bezpečnost provozu prioritní, bufetění prostě ne a jsem tomu ochotna obětovat max. úsilí a čas, aby mi pes fungal tak, jak mám já představu. S Ešusem jsem třeba sama od sebe - tenkrát se tohle ještě neznalo tyhlety hry - nacvičovala samostatně i nebufetění na zahradě na chalupě, aby prostě kdyby tam i někdo něco odhodil, tak ne, prostě to nevezme. A byl na něj excelentní spoleh. Vím třeba s Bubinou, že tohle by se mi vzhledem k její historii a nátuře a věku, takhle vypilovat nepodařilo, aby klidně pobývala dlouhodobě na zahradě s buřtem volně loženým. Jo zvládla ho v pohodě minout, buřta maso, salám, sýr...., nevzít, ale mít to naservírovaný a být bez dozoru.... to nevím, ale taky jsem neměla ten prostor to dotáhnout k dokonalosti, to je fakt. A v ten moment mi to takhle stačilo. každopádně vím třeba u ní, že hrát přivolávačský hry s odhazováním, tak si to celý co jsem ji naučila rozhodím. Znám ji.(hm teda znala jsem ji)dost dobře. Je to riziko. A sama píšeš, že Adam sice nebufetí, ale když chce.... no a to já právě eliminuju, aby ten pes opravdu totál nechtěl, protože je navolno a já chci mít 100% jistotu, že je na něj spoleh. Jsem na tohle v dnešní době totál zaměřená, protože lidi jsou hovada.
Sukně asi bude dobrá tou přístupností. A když se člověk ohne, nebo různě hýbe - nesypou se pamlsky ven, je to nějak jištěný?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 12:39
- Nahlásit
PetraK
sama píšeš, že Adam sice nebufetí, ale když chce....
ano, ale já nikdy bufetění nijak výrazně nenacvičovala. Kór oproti tobě. Když přišel, zblajznul venku všechno co našel a It's your choice jsem s ním dělala jen úplný začátek - pamlsek na ruce, nic víc, nic míň. Jsem si dost jistá, že kdyby to pro mě priorita byla, tak s tím nebudu mít nejmenší problém i při odhazování pamlsků. Jenže když ten pes není navolno a není desítky metrů ode mě a stejně na něj musim furt civět, tak to pro mě prostě priorita není. Priorita pro mě je spíš to, aby jednou opravdu mohl být na volno nebo neřešil ty situace, co ještě pořád řeší.
když se člověk ohne, nebo různě hýbe - nesypou se pamlsky ven, je to nějak jištěný?
jištěný je to asi tim, že jsou ty kapsy dost hluboký a stojku v ní nejspíš dělat nebudeš. Ale hodně lidí to šije na míru, takže si můžeš domluvit, že ti udělaj kapsičku na zip v tom nebo tak
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 13:08
- Nahlásit
birma
Jenže když ten pes není navolno a není desítky metrů ode mě a stejně na něj musim furt civět, tak to pro mě prostě priorita není
bať bať , vím. Já to psala jen, aby si to případně Maya uvědomila, protože ta to zas bude mít jinak to nastavení priorit.
, že jsou ty kapsy dost hluboký a stojku v ní nejspíš dělat nebudeš
jsem si topředstavila , no nejspíš ne, ale s Rumoušem nikdá nevím ,
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 13:27
- Nahlásit
tady je krásně vidět, jak je každá dvojice pes+páník individuální. Každému vyhovuje něco jiného, každý má jiné priority, každý jiné prostředí, každý jiné potřeby. I proto mě tak štve, když někdo svůj názor považuje za ten jediný správný. A je jedno, jestli se to týká výživy, výchovy, očkování, a jestli psů či dětí...
Tady prší prší jen se leje - já šla s Nightem na procházku a opět se divil, že v lijavci v lesoparku není jiných psů či lidí... Panáčkoval (tj. rozhlížel se do dáli stoja na zadních) zbytečně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 13:43
- Nahlásit
Xerxová
jak je každá dvojice pes+páník individuální. Každému vyhovuje něco jiného
já mám priority jasný - nesnášim vodítko a miluju svobodný zvířata , takže pes podle toho musí fungovat.
Tady leje od rána s tětší či menší intenzitou. Jsem zvědavá, jak bude vypadat odpolední prochajda.páč boty už mám zabalený a ty co zbyly, ty jsou jen do sucha.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 13:54
- Nahlásit
já byla venku v sandálech - stejně je tam vody v trávníku ke kotníkům - takže kalhoty pod kolena a sandály naboso.
Já mám sice ráda svobodná volně lítací psiska - a myslím, že si naše obludy nemají nač stěžovat (navíc mají zahradu), ale v civilizaci chodí na vodítku a mám pocit, že to neřeší. Naopak - spíš než vystreslá já, kdy kdo kde se vynoří... pes je raději na dlouhé stopce (kterou necourám, ale používám jako 5 metrů vodítka)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 13:55
- Nahlásit
jsem se dneska obětovala a vstala ve 3:30. Vyrazili jsme si autím k Boleslavi na kolo. Moje plíce kolo nedávaj, už aby byla kolobka a Adama jsem prvně otestovala u kola u zvěře - když jsem doufala, že když budu dost rychlá, tak se bude držet spíš u mě než aby lovil, byla jsem hodně naivní. Ale utahal se chlapec až za roh. Budem muset fakt dost trénovat, abychom těch 40 km za 5 hodin dali bez újmy na zdraví
PetraK
nesnášim vodítko a miluju svobodný zvířata
já taky, ale zas jsem flexibilní a kde nic neni ani smrt nebere
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 14:32
- Nahlásit
birma
já taky, ale zas jsem flexibilní a kde nic neni ani smrt nebere
tak jasně. Já jsem třeba taky počítala s Bubrdlí, že skončíme případně doživotně s vodidlem. A třeba - coby zkouška mých nervů - jednou takový pes přijde, člověk to musí brát tak, jak to je.
Myslíš, že kolobka je míň námaha než kolo -myslím, krz ty plíce. Přijde mi bezpečnější než kolo, ale podle mě tam člověk maká jako blbej víc než na tom kole. Aaaale teď mě napadá - ty to myslíš tak, že to bude Adam zapřaženej asi , že jo? Teď jsi ho měla navolno?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 14:34
- Nahlásit
Xerxová
a mám pocit, že to neřeší
no neřeší, u nás taky neřeší, ale je to voooprůůůůz
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2016 14:54
- Nahlásit
tak - přeju všem krásnej víkend, klídek pohodu a dobrý počasí a pokud skutečně odjedu, tak tu buďte hodní a nezlobte a neotvírejte cizím lidem a pozor na úchylný strýčky
|