Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 12:10
- Nahlásit

birma, PetraK lidi psí se často neumí pochopit... Někdo má pocit, že nadšeně běhací psiska jsou nejspokojenější (a ona svým způsobem jsou) a tak snad každej pejskař musí být nadšen...

Na straně druhé nesnáším přístup jednoho zdejšího "výcvikového" maniaka. Má vycepovaného psíka, který vždy chodí se vzorným očním kontaktem (tudíž nevidí, kam šlape a má krk zalomený v šíleném úhlu). Aby byl perfektní za každé situace, chodí ho občas cepovat na psí hrací louku... a tam běhává v podvečer třeba i deset psíků různých plemen - poslušnost nicmoc, ale vyblbnou se, vyřádí se, jsou neagresivní, páníci poklábosí... prostě taková venčící banda. A pokud se nějaký pes jde podívat na toho bobrmánka (a stává se to, je to prostor volného pobíhání psů a dost dobře tomu zabránit nelze...) a bobrmánek jen očkem pohlédne... tak je seřezán...

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 12:23 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Xerxová
tak je seřezán...

kretén!! myslím majitele.
No já chápu, že to má každej jinak, ale pokud vidím, že někdo se psem pracuje, tak se mu tam vyloženěn nanakvartýruju a svého psa mám pod kontrolou, případně se teda omluvím.

edit - já cvičila na veřejným placu to chápu, ale zeptat se může- nebo spíš měl by každý, protože i když je můj na volno, nemusí být nadšený z toho, že se k němu někdo nařítí.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 12:37
- Nahlásit

PetraK to nebylo na tebe či na cvičení... jen jsem si vzpomněla... Sama nenechám Nighta nikam se nařítit - a nejsem ráda, ani když se někdo nařítí k němu.
Tam mě štve to, že majitel ví, že ta banda psů je lítací a zvědavá a ne zcela ovladatelná (rotuje-li prostorem deset či dvanáct psů...) a on je zneužívá ...

birma
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 13:14
- Nahlásit

PetraK
mně takhle před časem vypustila madam Rumoušovi do zad, když jsme byli uprostřed cvičení a byl opravdu soustředěněj, odrostlýho thajce
šláplas jí do úsměvu, doufám!

Xerxová
Někdo má pocit, že nadšeně běhací psiska jsou nejspokojenější (a ona svým způsobem jsou)
Jak který. Na Adamovi úplně vidíš, že si myslí něco o rušení kruhů. Lítat se psama ho fakt nebere a nejradši má ty, kteří ho pozdravěj a dál si ho nevšímaj. Nějaký intenzivní hrátky a kontakty ho většinou akorát obtěžujou. A když už si s někym hrát chce, tak ho to baví tak půl minuty maximálně. A zas taková výjimka není, znám takových psů víc...
a bobrmánek jen očkem pohlédne... tak je seřezán...
chůdě pes

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 13:21
- Nahlásit

birma však Xerxes taky byl pan profesor, který raději psy pozoroval, než by s nima běhal... A to u něho na rozdíl od Adama nemůžu říct, že by to bylo "špatným dětstvím či socializací" - prostě od malička nebyl nikdy psohrací. Ale stejně si myslím, že většina psů kontakt s kámoši ocení...

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 13:26
- Nahlásit

Xerxová

to nebylo na tebe či na cvičení.
jojo, to já vím, jaks to myslela

že majitel ví, že ta banda psů je lítací a zvědavá a ne zcela ovladatelná (rotuje-li prostorem deset či dvanáct psů...) a on je zneužívá

no přesně, kretén majitel. taky využívám cvičení v přítomnosti psů, ale - no nic. tohle se nedá moc komentovat.

birma
šláplas jí do úsměvu, doufám!

no, řekla jsem si svoje, ale nebylo to nic platný. je to ruska.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 13:41
- Nahlásit

PetraK a ty uže něgavaryš parusky ??

birma
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 13:46
- Nahlásit

Xerxová
na rozdíl od Adama nemůžu říct, že by to bylo "špatným dětstvím či socializací"
podle mě to ani u Adama neni timhle. On hodně z těch psů má rád, ale prostě čim míň si ho všímaj, tim je má radši a když už si hraje, tak za chvilku odejde, protože je na světě hodně lepší zábavy (překvapivě včetně cvičení poslušnosti)

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 13:50
- Nahlásit

Xerxová

da, ja gavarju, jiščo znaju skazať Ty durak!

ad to hraní si a kontakt se psy. Spousta psů když dospěje nemá pak takovou potřebu hraní si s ostatními. Kontakt jo, pozdravit se,zjistit, co je ten druhej zač, ale pak si jsou po svým.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 16:35
- Nahlásit

šli jsme na chvilku vyběhat psíka do lesa. Psík vyběhán, ale ZASE máme půl tašky hub... Asi začneme chodit na procházky do města

birma
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 17:26
- Nahlásit

Xerxová
mám naklikáno

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 17:48
- Nahlásit

birma Zrušila bych zacházku pod nádražím v Harrachově - já to myslela říznout hned po červené na most v Martinském údolí. O co se ti to zkrátí, tak to můžeš protáhnout na úplném konci o odbočku k vodopádům na Černém potoce... Kdyby ti snad chyběly kiláčky
Takhle v kuse na mapě to vypadá dost děsivě. Je to severní - ta hezčí část hor.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 20:06
- Nahlásit

Xerxová
a u nás furt houby nikde, asi všechny rostou u vás
PetraK
chudák Rumíček, ono to bude chvilku trvat, ale nakonec si zvykne, holt je to těžký i pro ty psy
s tím hraním je to u nás těžší v tom, že nemáme tyhle přechodový místa, jen zahrada nudaaa a krok za brankou keříky pochcaný od kolemjdoucích psů, trávu, louku, prostě hned to zajímavější, jediný nezajímavý místo je silnice a tam si s ním teda hrát nebudu
ale tak doufám, že časem mu tahle místa kolem baráku taky víc zevšední a třeba to pak půjde

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 20:15
- Nahlásit

jinak nikdy jsem nemusela řešit u psa žraní hnusů, tak teď to mám
kdyby měl někdo nějakou radu nebo odkaz, tak sem s tím, protože fakt nevím a fujování v tomhle případě je k ničemu
fakt sežere kdejaký hovno nebo slepičinec nebo podobný humus
a dneska prvně regulérně plavel, vlezl si do potoka a zahučel do nějaký hluboký díry, vylezl na břeh, chvíli dumal a pak si tam skočil ještě dvakrát, vzhledem k frekvenci vody tady kolem přemejlším, že ho do vody naučím jen na povel
a přešel prvně celou díratou lávku
ještě nás čeká úzká lávka z kolenic, to bude vyšší levl, protože to víc láká do tý vody

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 20:17
- Nahlásit

co trenovat vyhozeni z huby cokoli za fakt lakavy pamlsky? a postupne zvysovat latku?

birma
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 20:34
- Nahlásit

Xerxová
Zrušila bych zacházku pod nádražím v Harrachově - já to myslela říznout hned po červené na most v Martinském údolí
OK, jsem nevěděla, kterej most máš na mysli

Maya
s tím hraním je to u nás těžší v tom, že nemáme tyhle přechodový místa, jen zahrada nudaaa a krok za brankou keříky pochcaný od kolemjdoucích psů, trávu, louku, prostě hned to zajímavější
zkusila bych ho vzít na stopovačku, aby nemohl tak daleko a zkusila bych dojít na louku a tam si sednout a nic. Nechat ho, ať si zkoumá. Jít tam zásobená super pamlskama, super hračkama, ale nechat ho a nevšímat si ho. Až by ho to začalo nudit, tak bych pochválila, dala pamlsek a dál si ho nevšímala a až ve chvíli, kdy by se domáhal akce, bych si s nim pohrála, ale jen krátce, aby ho to nepřestalo bavit a pak šla jinam. Pokud nehrozí, že by ho prostředí začalo fááákt nudit, tak bych chválila za jakejkoliv kontakt dost výrazně od začátku

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:23
- Nahlásit

birma ona je možná ta polskokrkonošská zacházka zbytečná... ještě by šlo z Jizerky dojít až na Protrženou přehradu a přes Uhlířský kámen dojít na Knajpu...

Zkusím si ještě vzpomenout na kryté přístřešky - kromě Bílé smrti je určitě jeden na Předělu (ale je uprostřed křižovatky 5 cest), jeden na Kasárenský cestě na "zadní straně" Jizery... budu ještě vzpomínat. To by možná i Fajka mohla doplnit

birma
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:26
- Nahlásit

Xerxová
jsi zlatá, bohužel nevím, jak a kdy se tam dostanu. Srpen už mám dost plnej, navíc ve vedru chodim nerada, v září jsou dva longy a v půlce října další, to budem regenerovat. Do hor bych pod širák (i když pod přístřešek, jela maximálně tak začátkem listopadu, jenže to má kolegyně dovču, takže nevystrčim paty )

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:33
- Nahlásit

birma
tak jenom tráva by ho asi za chvíli začala nudit, tak to bych mohla zkusit, víc ho zajímají keříky a křoví a tak, i když v trávě čuchá taky a honí motýly, ale to by mu asi na dlouho na jednom místě nevydrželo

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:36
- Nahlásit

cernej caj
no to by bylo asi cílem, nebo spíš aby to vůbec nevzal do huby, ale přišel si pro lepší, zatím trénuju doma, že s mlskama se nežere i ruka

birma
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:38
- Nahlásit

Maya
zkus a keříky můžou bejt další level
Pak máme s Adamem ještě oblíbenou hru (a Adam jí fakt miluje) - přijde pes, pochválim, dám pamlsek a další pamlsek mu zahazuju s nějaklou ustálenou frází (u nás "běž si po svých"), pes si ho najde, přijde ke mně, pochvala, odměna, odhazuju a tak furt dokola. Ten zahozenej pamlsek je ten zábavnej prvek v tom, protože ho jakoby "loví", zároveň se pes nemusí vracet, když nechce, ale když se vrátí, je to přece táááák strašně výhodný napřed jsme to hráli v sedě na stopovačce, protože tak to jeho mozkový buňka zvládly pobírat, dneska už i za chůze i v náročnějšim prostředí a fakt to zbožňuje

Fajka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 23:24
- Nahlásit

Fifi
Kremylek, aaaaaach, ten se vybouril, ve svych vice nez 11 letech kousala uzasne
to je panečku senio-juniorka! to je drajf a nemá snad ani jeden jedinej šedivej chlup!

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 23:48
- Nahlásit

Fajka
nemá snad ani jeden jedinej šedivej chlup!
Ma, na bradicce. Drajv na hajzla ma permanentni, staci rict to kouzelny slovo a ona vi, ze muze, musi neco hlidat, zakousnout. Jen tim vekem mi prijde na rtw az neuveritelna, jak je i s bolavejsi zadni nohou furt proste sva...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 06:37
- Nahlásit

Fifi Kremyl je neuvěřitelná babka. Je z každé fotky vidět, jak si to užívá. A Pruhatec se taky hezky snaží
Nezapomeň, že máš tady nasušíno trošku hub... až někdy pojedeš kolem, nezapomeň nás přihodit do plánu cesty

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 07:25 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Fifi
teda, kremylek vypada vic nebezpecne jak troldas

jo a experimentuju s novym webem, zatim sem nemela moc cas to zkoumat, ale mozna mu modernejsi kabatek neuskodi tak snad se mi to podari rozjet k obrazu memu

Fajka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 08:39
- Nahlásit

Rumštajn
měli jsme tu dlouhý roky za shnilým plotem rozpadající se domeček na prodej.... shnilej plot byl nedávno natřen barvou přibyla na něm květena...a včera za ním přibyl i obří dospelej rotvajler není mě z toho dobře....už vůbec nemám kudy chodit při venčení Fajfky... až napadne sníh...páč na jednu stranu jsou tři debilní čuvačové a na druhou stranu je debilní čuvač a ted tendle rotvík..... ach jo.... je mě jasný že až zjistí jak plot překonat (až že to nebude problém..stačí trocha sněhu)tak při naší vší smůle to budem zas my na koho se vrhne jako prvního.... chjo... du si dobít paralyzer ....

Fifi
jak je i s bolavejsi zadni nohou furt proste sva...

je to prostě babča fešanda drajvová

Xerxová
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 08:44
- Nahlásit

Fajka a zkusit se jít seznámit s majiteli ?? Ať víš ty (i oni) na čem jste ??

Fajka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 08:54
- Nahlásit

Xerxová
a zkusit se jít seznámit s majiteli ?? Ať víš ty (i oni) na čem jste ??

no jako uplně se mě nechce páč když jsem předloni byla v celku slušně požádat jiné přistěhovalce... zda by si to svoje vočounský tele mohli líp hlídat aby se nepromenádoval sám po vesnici tak sem byla jako prudivec odeslána tam kam se ani slunko nedostane.... že se mám starat o sebe...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 09:05
- Nahlásit

Fajka
achjo, to je blby... a myslis, ze majitele nebudou normalni, ze kdyby ses zeptala ohledne plotu?

tak aspon za zeptani nic nedas, treba budou normalni?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 09:18
- Nahlásit

Fajka neházej všechny do stejného pytle... třeba budou rádi, že mají sousedku, která se je ochotná bavit.

<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání