| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 13:46
- Nahlásit
cernej caj
nene, nekrmim .
a to děláš dobře!
sak si ferinku videla na vlastni bulvy
když já to nepoznám, jestli je drobná, nebo ne v těch chlupech
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 13:47
- Nahlásit
Maya
Kim má 25, tak jsem to odhadla celkem dobře
jojo, tak to jsou tak nějak nastejnačku. Ešus byl na max.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 13:48
- Nahlásit
PetraK
zajímalo by mě, z čeho tohle lidi usuzujou, jako že jí doma pes dělá ocásek?
podle mě jí to stejně nevymluvíš a tak hlavně že se pes má dobře
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 13:54
- Nahlásit
Maya
jako že jí doma pes dělá ocásek?
ano z toho. jako je pravda, že ten pes má doma velkou potřebu s ní být, protože je dlouhou dobu doma sám, ale ona nevidí, že ten pes nemá řád. Podle ní jí poslouchá - řekne mu na místo a on jde.......... a za pět vteřin je zas fuč, musí ho vracet opakovaně, opakovaně. Nevidí to, jako že ji neposlechl, on přece poslouchá, ale nemůže za to že tam nevydrží....ale povel přece zná /těžko vysvětlit, že povel je o tom, že má trvat dokud se nezruší/ všechno se do omluvit něčím jiným, vždy je důvod, proč to nejde. Nemůžu vysvětlit nic o důslednosti - např. u branky. To by se prostě prý nikam nedostali. Tak to musíš trénovat, zní moje odpověd', to nejde, nedostali by se vůbec ven...
podle mě jí to stejně nevymluvíš a tak hlavně že se pes má dobře
ne nevymluvíš, nějakou slabou zákl. poslušnost ten pes má. Je vlídnej v povaze. Ale ona nevnímá, že spolehnout se na něj nemůže.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 14:00
- Nahlásit
PetraK
ale tak asi jí to až tak nevadí a můžou spolu fungovat
na druhou stranu co se týká výcviku a tak, ty máš podle mě extrémní nároky a výsledky nad rámec toho, co chce a dosáhne 90% lidí, v porovnání s tebou by jako diletant dopadlo víc lidí včetně mě, takže já bych to neviděla až tak kriticky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 14:05
- Nahlásit
PetraK
nevnímá, že není, že TOP je pro něj to, jít si tam čmuchat a lítat
nechápu. Teda chápu, co se mi snažíš sdělit, nechápu to myšlení
jinak bude do konce života psa odchytávat na vodítko po proběhnutí každé překážky
náhodou, to jsem taky dělala - skokem plavmo a musela jsem ho zalehnout, jinak odešel i tak
to ne, to bych jí křivdila,ona s ním chodí ven, i na cvičák, na psí výlety, není zanedbávanej....
já nemyslela chudák krzevá zanedbávání, ale krzevá nepochopení psího myšlení, způsobů učení a tak...
hele a to jí to na cvičáku, výletech, igelitách nikdo nikdy neřeknul? Nic o přenosu hodnot, nic o motivaci psa...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 14:11
- Nahlásit
PetraK
ferinka ma tak 14kg kdy je OK az 15 kdy je tlusta a vokoun ma kolem 18-19 kdy je tak tak no moh by trochu pribrat ale de to
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 14:13
- Nahlásit
PetraK cháááá - právě tady Night slintá do klávesnice a čte si o výchově psisek A dožralo ho to, když zjistil, že je nevychovaný, nevycválaný pako, který taky doma neposlouchá... Tak tu nadává počítači (vrčokňučí a vyje do toho), ať se zvednu a jdu s ním něco dělat, neb tu byl dopoledne sáááám a teď se nudíííí...
Aby se zítra večer choval slušně, mravně a ctně - beru si dovču a zkusím ho utavit (no - je to tedy proto, že mám ještě starou dovču a potřebuji ji dočerpat)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 14:21
- Nahlásit
Xerxová
jak muzes mit tedstarou dovcu?? pomoooc me tech 25dni brutalne nestaci
uzijte si to
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 14:29
- Nahlásit
cernej caj
pomoooc me tech 25dni brutalne nestaci
mě poslední dobou taky ne
ale nemá ona Xerxová ještě prázdniny navíc?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 14:31
- Nahlásit
mám 40 dní...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 14:32
- Nahlásit
Xerxová
dožralo ho to, když zjistil, že je nevychovaný, nevycválaný pako, který taky doma neposlouchá... Tak tu nadává počítači (vrčokňučí a vyje do toho), ať se zvednu a jdu s ním něco dělat, neb tu byl dopoledne sáááám a teď se nudíííí...
Kterej necita a neznaboh by něco takovýho tomu chůďátku řeknul? Vždyť on je nejhodnější a nejvzornější a my to přece všici tady víme!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 14:39
- Nahlásit
já mu to řekla, a mám pravdu - neb on opravdu nemá doma odložení. Je závislák... a mám ho často za zadkem. A pak si vynucuje pozornost. První doga, která je schopná ještě dneska kníkat před záchodem... A nemůže si pomoct - alespoň tichý teskný kvil... asi abych se nespláchla...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 14:47
- Nahlásit
Xerxová
já mu to řekla, a mám pravdu - neb on opravdu nemá doma odložení
kdybys toužila po tom, aby ho měl, tak ho určitě má
nemůže si pomoct - alespoň tichý teskný kvil... asi abych se nespláchla...
se mu nediv! taková katastrofa hrozí! co by si počal se spláchnutou paničkou?!? kdyby byl jozefpčík, tak si tě v trubkách najde, ale takhle?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 14:53
- Nahlásit
Xerxová
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa kobereeeeeeeeeeeec!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:04
- Nahlásit
birma
Laponsko, můžeš se projet, v těch parcích bohužel cesty nejsou, ale popravdě trochu jižnějc kolem Rovaniemi je to zajímavější než tenhle úplnej sever
na mostě uprostřed řeky hranice mezi Finskem a Norskem
https://www.google.cz/maps/place/99980+Utsjoki,+Fi nsko/@69.910356,27.0288,3a,75y,31.1h,78.86t/data=! 3m4!1e1!3m2!1s-D6llW5KaBFuTByhy6wYig!2e0!4m2!3m1!1 s0x45cc09e00b8b9557:0x744946de9aa7ade0
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:05
- Nahlásit
cernej caj
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa kobereeeeeeeeeeeec!
no za ty dni jo, ale jinak já bych ty studenty umlátila už první měsíc a šla bych sedět, tak nevím, co je lepší
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:12
- Nahlásit
konec světa na ostrůvku někde nad Skandinávií a tolik baráků?????
jinak chctěla bych bejt ten google snímač, když se podívá takhle všude, tady to museli otočit, dál už to nevede
https://www.google.cz/maps/@70.374089,31.104088,3a ,75y,65.34h,96.25t/data=!3m4!1e1!3m2!1syOCFHAvY8aN g6BGE8f4XCA!2e0
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:17
- Nahlásit
Xerxová
Nigth je ovšem ještě miminko. Tomuhle psíkovi jsou už čtyři. To není to stejné. Ty se psem pracuješ, doopravdy. A vztah máte. To neeeejni totéž.
Utavovat ho rozhodně nemusíš, já doufám, že přicválá v plné síle
birma
nechápu. Teda chápu, co se mi snažíš sdělit, nechápu to myšlení
ale takhle přemýšlí většina lidí, od těch, kteří řeknou, že má člověk štěstí, že má poslušnýho psa (a ten jeho se narodil jako neposlušnej až po ty kteří to vidí takhle.
a musela jsem ho zalehnout, jinak odešel i tak
a dneska už ale nemusíš, že jo?
Snažila jsem se jí vysvětlitl, jak pracovat se vzdáleností, nedostali jsme se dál, že dál od nich jsou a on prostě není a nikdy nebude schopen se soustředit. Ona chápe co jí říkám, ale říká, že neví kde je problém a jak to má udělat. Když něco navrhnu, tak to nejde. A mám si to zkusit sama . Protože on je prostě nabitý enegrií, hyperaktviní blázen (půl vižla, půl berňák). Nepodotýkala jsem, že mám už třetí vižlu, předcházel tomu teriér, takže temperamentního psa si představit docela myslím umím
ale krzevá nepochopení psího myšlení, způsobů učení a tak...
jo , tak to jo. Ale tak jsou ještě horší věci, on si žije relativně spokojeně.
hele a to jí to na cvičáku, výletech, igelitách nikdo nikdy neřeknul? Nic o přenosu hodnot, nic o motivaci psa...
to nevím, však ono dneska cvičí kde-kdo, já nevím kam chodí, jak tam s lidmi pracují. Otázka pak taky je, co si z toho ti lidé vezmou, jestli pochopí, často myslím právě ne. I proto bych - kdybych na to měl - nikdy nemohla trénovat, frustrovalo by mě to.
Maya
takže já bych to neviděla až tak kriticky
ale já taky, ne, kdyby si nestěžovala
, v porovnání s tebou
no jo, ale když pro mě je prioritní:
pohodlné a pohodové soužití se psem, kdy se můžeme spolehnout jeden na druhýho a můžeme si navzájem věřit. Což pravda obnáší zpočátku trochu práce z obou stran, ale když je to práce dobře dělaná baví to obě strany a! což je hlavní vede to následně k velké svobodě pro toho psa. A s tím úzce souvisí moje druhá prioria a tou je - spokojený pes, který bude spokojený, když bude vědět co čekat, vědět co má dělat a bude si moct uživat svobody na maximum. /a já sobecky nebudu muset vodit psa na vodítku, pokud to není nezbytně nutné /.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:23
- Nahlásit
PetraK
takhle přemýšlí většina lidí, od těch, kteří řeknou, že má člověk štěstí, že má poslušnýho psa (a ten jeho se narodil jako neposlušnej
vím, naštěstí to na mě ještě nikdo nezkusil
na longu si stěžovala Lucka od těch bílejch uší, jak jsou uši neposedný a pološílený, popsala jsem jí zhruba začátky s Adamem a stěžovat si přestala
nedostali jsme se dál, že dál od nich jsou a on prostě není a nikdy nebude schopen se soustředit
smutný na tom je, že on s timhle jejim přístupem opravdu nikdy schopen nebude a ona se utvrdí v tom, že měla pravdu
temperamentního psa si představit docela myslím umím
pokud máš poslušnýho psa, tak si prostě NEUMÍŠ představit temperamentního psa, protože kdybys ho měla doma, tak by přeciž nebyl poslušnej, ne?
však ono dneska cvičí kde-kdo
to jo, to máš pravdu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:27
- Nahlásit
birma
pokud máš poslušnýho psa, tak si prostě NEUMÍŠ představit temperamentního psa, protože kdybys ho měla doma, tak by přeciž nebyl poslušnej, ne?
ale tohle je geniální myšlenka
PetraK
a já sobecky nebudu muset vodit psa na vodítku, pokud to není nezbytně nutné /.
ale já to chápu, ale většina lidí se spokojí s málem a já vlastně oproti tobě taky, hlavně že mi psi fungujou a nejsou rozbitý
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:41
- Nahlásit
Maya
tohle je geniální myšlenka
však je moje, tak mušííííí bejt geniální, ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:44
- Nahlásit
Maya
ale nemá ona Xerxová ještě prázdniny navíc?
má!! a víš proč?? krade je nám vostatním
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:45
- Nahlásit
Xerxová
asi abych se nespláchla...
pánčička odjela tobogánem!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:51
- Nahlásit
birma
okud máš poslušnýho psa, tak si prostě NEUMÍŠ představit temperamentního psa, protože kdybys ho měla doma, tak by přeciž nebyl poslušnej, ne?
a to je zase vlastně pravda, takže tim, že mám polušný - relativně poslušný - psy, mám vlastně líný psy. A proto se ráno maluju s tím, že na noze mám navlečenej přetahovací kroužek . Pravda - můžu ráno psa odložit- a taky to tak dělám, když mě tlačí čas- a namalovat se v klidu a oni tam vydrží a řádí se pak až venku, ale pokud ten prostor mám, tak ráda jeho temperamentu vypustím páru (páč ono, já se u toho bavím stejně jako on - a lidi pak asi taky, podle toho jak se namaluju )
to jo, to máš pravdu
to jsem jí taky chtěla vysvětlit, že dobrej trenér dá právě i prostor na to, aby se tohle dalo učit - protože ono nejde o ty překážky jako takový, ale o to vybudovat vztah, tedy mělo by jít, prvotně, překážky by měly přijít na řadu až pak. Bez toho vztahu a společný práce se tam pes sice vyblbne , naučí se proběhnout tunel, ale nenaučí se spolupráci s člověkem.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:55
- Nahlásit
Je to fakt pablb. Plním roládu. Na lince (kam dosáhne hravě) je vykoštěný plát kuřete. Minipárečky kvalitní s vysokým obsahem masa a další poživatiny. Psisko dozoruje. Odcházím pro kus petrželky - co udělá psisko?? Krade ?? Neee - kráčí za mnou a tiše píííískáááá, proč opouštím tak zajímavou činnost.
Za chvilku pojedeme na Malevil - páník si zahraje první letošní golf a já golf vyměním za procházku po lese s Najťounem. To by bylo, aby nebyl zítra vzorný
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:55
- Nahlásit
PetraK
tim, že mám polušný - relativně poslušný - psy, mám vlastně líný psy
ano! protože temperamentní pes nemůže bejt nikdá poslušnej přeciž!
dobrej trenér dá právě i prostor na to, aby se tohle dalo učit
no jasně! dobrej agi trenér bude celou dobu pracovat na tom, aby pes běhal rád a aby ho to fakt bavilo. Protože i když by šlo o jediný výstup a to závody, tak čuchající pes bez zájmu asi vyhraje velký kulový, že jo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 15:58
- Nahlásit
Xerxová
roládu
zlobíš!
Neee - kráčí za mnou a tiše píííískáááá, proč opouštím tak zajímavou činnost.
joudík, velkej černej taky joudík! a šikovnej joudík ale. Pochválen a vychválen byl?
pak, že máš nevychovanýho psa
sem četla na Maledivy
užij si to.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 16:02
- Nahlásit
birma
, aby pes běhal rád a aby ho to fakt bavilo
ale tak to on si rád ten tunel proběhne, přeběhne kladinu, ale nevidí důvod ke spolupráci, a ta je třeba pro mě hlavní, bez toho to tam nepůjde.On proběhne překážku s výrazem suuuuuuuuuupeeeeeer, ale pak si letí čuchat, nečeká jak to bude dál, čuchačka je důležitější než pokračování a jeho radost z úspěchu. Není hrdobec na sebe, jak je dobrej, prostě si jen proběhl, přeběhl, přeskočil něco.
Bez základní poslušnosti založený na spolupráci to není o agi, ale o chaosu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2015 16:09 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
PetraK nezlobím, je plánovaná na zítřejší oběd (večer budou zbytky )
Na maledivy nechci - tam je vedro... A hlavně tam nejde jet dovolenkovat se psem. Neb dogu ani do letadla standardně nenaložíš... (ani do zavazadlového prostoru - je už nadměrný náklad). Pro jistotu podotýkám, že to byl vtip a nemíním na dovolenou psa převážet letadlem...
|