| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 18:49
- Nahlásit
cernej caj
zes psala novej druh raka myslela sem jakoze obecne nejakej netypickej...
Ano, pro mou psici netypickej. Vsak sem to tam psala vyse v dalsi vete... No nic. Ja doted resila jen osteosarkomy. Tohle jde pripadne nejak oddalit, jen doufam, ze se sem neprifari houskova se svym cinskym biokalciem.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 18:55
- Nahlásit
Fifi
jj, jak si mi to tam napsala tak sem to uz pochopila jak si to myslea. Tak budu drzet palce, at to oddalovani bude uspesny. Holt asi zacina doba, kdy to u psu obecne bude dost bezny jak u lidi
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 18:59
- Nahlásit
cernej caj, Xerxová
Krásný fotky máte
Fifi
Si snad vedela, do ceho jdes.
Ani omylem Šlapky co jsem slyšela maj bejt ideální pro začátečníky a prej bejvaj rovinatý, no já málem chcípla.
cernej caj
kdyz ses na trase o x km dal, to ma takovej vliv na psychiku krz tu vzdusnou caru?
Nevim jestli pro všechny ale pro mě jo. Stejně jako na posledních km, když obcházís po trase něco, co se dá vzít přímo.
nesnasim krpal k novymu hradu
Ten byl ještě nijakej takovej krpál od Adamovskýho nádraží na rozhlednu byl úplnvražednej. Stejně jako kopec od mostu pod Novym hradem nahoru k Babě a mnoho dalších…
neposlala bys mi prosim vetsi foto?
Připomeň se někdy - stáhnu a pošlu, ale ne dneska
napred vyletik a pak sme vyvencili vlky i s buldozerem tady u nas, dali si pivko u maryse
To muselo bejt fajn
Fifi
hlaseni Agati, prasky zabiraj, je veselejsi, zere, neblije, svuj prubanovej oblecek respektuje
Joooooooooooo! To se tak krásně čte
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:01
- Nahlásit
birma nerozumím psí rehabilitaci, ale nějak bych starou Betku panáčkovat a zajíčkovat a stojkovat nenutila. Právě proto, že bez kontrastního RTG nebo CT nevíš, kde je chybka... a často snahou o pomoc uškodíš.
Nám říkali udržet pohyb. Chodit, chodit chodit - aby svaly neatrofovaly. Udržet kondici (což u Bety a myslím ani Fáji) není problém.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:07
- Nahlásit
Fifi obě kolegyně, co teď přišly o psice o nádorech už delší dobu věděly (a s ohledem na věk a další zdravotní potíže nešly do operace). A v pohodě to čubky vzládaly (procházky, jídlo, dobrá nálada u obou i pohodové chování ve smečce u té jedné), dokud nádory nezačaly sáknout. U obou to pak vzalo bohužel rychlý konec (u jedné do měsíce, u druhé snad i rychleji). Sáklo to i dovnitř...
Držím palce, ať to není pravidlo. Neb dva případy statistiku nedělají
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:09 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Xerxová
Byla to jen odpověď na možnost cílenýho posilování zad (a ještě mi vypadlo stání všema 4 na co nejmenšim prostoru), jestli bude chtít Fajka něco takovýho dělat s Fájou je čistě na ní. Ta chyba může být i u bezpříznakovýho psa a hnout si s něčím může i při neřízeném lítání (a podle mě spíš než při citlivě dělaném posilování)
Edit: a tím citlivým myslím to, že pes, který nikdy nic takového nedělal, nebude dělat zajíčka jako zajíčka, ale třeba bude sedět pár vteřin (třeba 5) s předníma nohama na stoličce 20 cm nad zemí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:24
- Nahlásit
birma
tak rovinaty - ale nerikej ze kopce v krasu sou kopce s porovnanim se zbytkama cr i kdyz pravda, s prichodem toulovce s porovnanim se slapkama asi toulovec byl trochu vetsi pohodicka kopcove
nojo, tak na alexandrovku to je taky hruza letos sem se z adamova skrabala snad 3x ale ste fakt dobri, su zvedava, jestli si das aspon mesic oraz nebo uz platis prihlasku na tu psici
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:30
- Nahlásit
Xerxová
dokud nádory nezačaly sáknout.
Treba budeme paradoxni pripad, ano, nemam matersky plural u harani, ale u saknuti nadora ano. Dovnitr nic nesakne, vlozky ano. Proste uvidime za tyden. A ja hlavne usuzuju dle stavu psice, nejsem sobec, kterej by ji tu necim tyral. Ag si ohlida zahradu, oznami muzstvu, ze se neco deje, zacli litat cmelaci - to dovede byt sakra rychla svine. Cuza.
Ale jinak samoze znam vsechna uskali od otevrenyho nadora, nas dvorni vet je v tomto uprimnej. Ja nejsem clovek, kterej by fenu, byt zakladatelku nejaky, jiz neexistujici krevni linie trapil tim, ze ji nenecha uspat, az bude potreba.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:44
- Nahlásit
cernej caj
nerikej ze kopce v krasu sou kopce s porovnanim se zbytkama cr
No to teda sakra jsou! Nelezu po horách, ale zlatá Vysocina i České středohoří.
na alexandrovku to je taky hruza
A k Máchovi i kamkoliv jinam
su zvedava, jestli si das aspon mesic oraz nebo uz platis prihlasku na tu psici
On se mnou na psici nikdo nechce a sama bych to určitě nedala. Navíc už je po prvním kole přihlášek a já jsem švorc...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:47
- Nahlásit
birma
tak si das treba pristi rok. Ja se tesim, ze si ty jizerky uziju vic pohodove po "vlastni" ose. A co zada, vsechno ok?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:52
- Nahlásit
cernej caj
co zada, vsechno ok?
Úplně v pohodě. I kolena a všechny svaly. Dneska mi to teda trochu tuhne, když dýl sedím, ale nebolí, akorát puchýřů mám asi milion a ty cejtim víc.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:54
- Nahlásit
Zdravím
Jen tak jsem prolítla, Fifi držím palce, ať je čubině co nejdéle co nejlépe
Mmch taky jsme lepili vložku do prubanu, asi před patnácti lety, když nám pesa nakop kůň do hrudníku.
Xerxová
Krásné foto
Dnes jsem si na vás vzpomněla, chodíváme kolem zahrady, kde mají černýho dogouška, asi už staršího, páč má šedivou čumu, vždy dost blafe, no a dnes branka dokořán a dogoušek venku, blafal na nás. Tak jsem si s ním popovídala, byl fakt roztomilej, vypadal, že se spíš bojí, než cokoliv jinýho. Miloušek. No ale jak jel kolem cyklista, tak milej "malej" pejsek se za ním vydal se slušným hukotem v hrdle. O pár zahrad byla ženská venku, tak ní říkám, že tam běhá doga a dalších pět psů co ti lidi maj, jestli je to jako naschvál a ona, že to určitě ne a už letěla za majitelkou ji upozornit, že má smečku venku.
Jinač dnes čubí měla kontakt s ohradníkem, po letech byl zapojenej, což sme nečekali a chuďěra to schytala, měla celkem šok. Naštěstí jsem ji odchytla, připla, po chvíli vypustila, byla nějaká přešlá, ocásek staženej. Tak jsme zašli do stájí, tam dostane vždy dobrou náladu, koně miluje.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 20:10
- Nahlásit
koukám šlapka zdárně došlapala a ještě fotky pěkný udělala
Fifi
já myslím, že tím ovosanem nebo wobenzymem třeba nic nezkazíš, jako u lidí se na rakovinu prsu doporučuje ten artemisin, ale ten bys zase asi blbě sháněla
cernej caj
sem se už po tom návodu na ten trojan koukala, ale pro mě jako lamu jsou ty návody nepoužitelný
jmenuje se to psw generic12, taky někdo píše, že to je falešnej poplach avg, ale to asi těžko zjistím jestli jo?
každopádně to teda vypadá taktéž na přeinstalaci a to teda mámu šlehne až zjistí, že kromě fotek atd. se jí tam nic jiného nevrátí, navíc jsem fakt zvědavá, jeslti najde alespoń instalačky od os a office
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 20:11
- Nahlásit
ssshhhhh dogy často šediví brzy - naší první začal šednout čenich (žluté a žíhané mívají černou masku) na třech letech, Xerxovi asi na čtyřech...
Betka měla hubu bílou od malička (plášťovka), ale ke stáru měla bílou skoro celou hlavu - rozdíl je vidět
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 20:28
- Nahlásit
Jo viděla jsem v kempu špice zajímavýho - oranžovej s černou hubou. To jsem nevěděla, že maj takovou barvu.
A jestě story z bivaku - zalehly jsme v jeskyni (Jáchymka u Staré huti) a protože nebylo kam přivázat psy, tak byli jen k batohům. Asi ve 2 nebo ve 3 ráno přišla nějaká skupinka lidí (ne dogtrekaři) a začala na nás svítit, takže bugr, ja se bála, že Adam někoho sežere, protože prázdnej batoh pro něj fakt není kotva. No a oni asi nevěřili svým očím, takže tam stáli jakou dobu a furt na nás svítili. Pak šli do vedlejší jeskyně afurt tam mluvili strašně nahlas, takže jsme nemohly spát, nakonec mě to namíchlo natolik, že jsem na ně zařvala, tak zmlkli a to byl happy end. Bejt tam bez holerk, tak se asi podělám strachy...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 20:58
- Nahlásit
maya
zitra dam vedet avten safemd kdyz tak popisu do mailu. idealne by to chtelo trebacten soubor co ti hlasi kdybts zabalila do archivu a pooslals mi msilem?
birma
tam sou hodne jeskynari, particky z okoli. na jachymce se asi spatne nespi siroko dalek tam stejne neni kde (bez celty), tak hlavne ze vsichni zivi a nijdo nebyl sezran.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 21:03
- Nahlásit
cernej caj
na jachymce se asi spatne nespi
Když ti nevaděj šutry pod hlavou, cizí zvědavci a kapající voda ze stropu, tak ne
siroko dalek tam stejne neni kde (bez celty)
Ani s celtou, pokud člověk nechce spát v prudkym svahu nebo v potoce takže nejblíž na Máchovi a to je pár kilometrů do kopce
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 21:55
- Nahlásit
cernej caj
idealne by to chtelo trebacten soubor co ti hlasi kdybts zabalila do archivu a pooslals mi msilem?
to nevím jak, je to jen normálka pop up wokno s hláškou
hele já sem lama, o tom nouzovým modu jsem samo četla a to nedám, s tím se zbytečně nevypisuj, holt bude muset skončit tam co ten muj
já tak jedině nainstalovat nějakej program, kterej by všechno udělal sám, ale podle toho co je tam napsaný, je to usídlený někde v systému, píše to win32 a to nejspíš tak jednoduše odstranit nejde, tam někde jsem to měla i já a víš jak to dopadlo
medvědí záchrana https://www.facebook.com/video.php?v=1015117396400 3645&fref=nf
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 07:31
- Nahlásit
birma
tak ty sutry sou v tech jeskynich tam vsude ta kapajici voda taky, akorat na zvedavce nejsu zvykla my tam spali u hute vojtesky, je tam takovej travnatej plac a takova polobouda, tam sme privazali psi a spali tenkrat tam - ale to clovek musi vedet, ze bude v noci pekne, no.
Maya
poslu do mailu neco
ta zachrana je bozi
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 07:37
- Nahlásit
Zdravíčko všem
Krásný fotky všech
Maya
Pěkný video se šťastným koncem
Víkend za zahrádce byl super, jen ty záda trochu bolí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 07:52
- Nahlásit
Darenka
musis na sebe byt opatrna, dat si teplou koupel nebo sprchu, protahnout se a namaznout zada nejakou konskou masti
ja si vsimla, ze nemam rudy jen vystrih a ramena, ale i nos a celo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 08:13
- Nahlásit
birma
špicové s maskou (černou hubou) jsou skoro běžnější než ti bez
cernej caj
uv filtr neznáš?
já mám akorát trochu opálený ruce
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 08:17
- Nahlásit
cernej caj
musis na sebe byt opatrna
ale prd, jen bych si měla umět říct dost a nemyslet si, že musím strhnout všechno za 2 dny
U nás bylo sice pěkně, ale sluníčko ani včera nijak nesvítilo, jen občas vykouklo mezi oblačností, takže jsem pořád jak ředitel vápenky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 08:26
- Nahlásit
Darenka
u nás včera spíš to bylo jako že každou chvíli začne pršet, ale v sobotu fakt svítilo docela dost, taky jsem měla pocit, že musím už udělat všechno
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 08:31
- Nahlásit
a hele http://www.novinky.cz/zena/zdravi/366665-u-stihlyc h-lidi-je-vyssi-pravdepodobnost-vyskytu-demence-ne z-u-obeznich.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 08:38
- Nahlásit
Maya
tak me nenapadlo, ze to uz tak smazi
Darenka
myslim spis tu peci potom, je nutny nezanedbavat a taky mas pravdu, ze strhat se neni zadouci
jinaku nas vcera taky se honili mraky a odpo to vypadalo i na slejvak ale nic, mraky odesli a zas teplo
ja teda vcera aspon stahla fotky ze soboty, vyprala 2 pracky a uklidila hromadu pradla a ponozek a dala si vanu a kolem 9te sem odpadla nevyspanim uplne tuha
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 08:43
- Nahlásit
Maya
taky jsem měla pocit, že musím už udělat všechno
a taky tě něco bolí ?
Já jsem zjisila, že do mých oblíbenkyň na jednom záhonu se mi putily larvy lalokonosce. Mám tam cca 25 obrovských trsů sbírkových rostlin a tak jsem každou musela vyrýt, očistit kořeny, hřebíkem šátrat v jeskyňkách, které si v kořenech ty svině udělaly, trsy jsem rovnou rozdělila, takže teď ze záhonu, který byl souvisle pokryt rozrostlými rostlinami je torzo s pidi rostlinkami. Doufám, že to přežijou. rouci, který tohle způsobují vylézají v noci, tak je nemůžu objevit i kdybych se na hlavu stavěla. Chemie na larvy nepůsobí, musím objednávat speciální hlístice na larvy lalokonosce a kvůli nim nemůžu použít chemii na brouky, bo ta by zahubila ty hlístice. Začarovaný kruh, no
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 08:45
- Nahlásit
Maya
zajimavy, takze dokud nezhubnu, tak se alzheimera budu bat jen mirne a pokud priberu, budu se ho bat min
nebezpecne to je pod 20, tak to ja su v klidu, k tomu sem byla nejbliz asi ve 12ti letech
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 08:46
- Nahlásit
cernej caj
sem odpadla nevyspanim uplne tuha
já jsem si kecla na zprávy k televizi a vím tak půlku - zavíraly se mi oči
Vanu na relax si dávám pokaždý už jenom kvůli tomu, že smrdím od ohně. Byly i buřtíky opečené
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 08:59
- Nahlásit
Darenka
mnam, burticky
|