| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:45
- Nahlásit
cernej caj
me treba hrozne mrzi vokoun, by si tak hral s feneckama, ale kde k nejakym prijit
musíš mu ještě nějakou koupit
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:47
- Nahlásit
cernej caj
Díky za tu fotku. Píše se tu o družbě, tak se to hodilo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:47
- Nahlásit
cernej caj
me treba hrozne mrzi vokoun, by si tak hral s feneckama, ale kde k nejakym prijit
a ten sousedův vovčoun neni fenka?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:48
- Nahlásit
Xerxová
díky, díky, číhnu domky.
cernej caj
hrozne mrzi vokoun, by si tak hral s feneckama, ale kde k nejakym prijit
je to škoda, no. ale tak zas má ferinku aspoň. S tou si nehrajou? A když ho občas bereš na treky?
Ešus i ty možnosti na jednu stranu měl, ale nestál po těch zkušenostech o to. Tak oni taky ti psí kluci ne vždy o hrátky stojí, ale když jsem pak viděla, když si hrál třeba s chrtem z Anglie, kdy se jednalo o kastráta a on tak nějak vnímal, že se nemá čeho bát - byla to nádhera, vidět to uvolnění. tu radost ze hry. V tomhle je výhoda smečky, že tam má ten pes svý zázemí. I když - taky ne vždy (vrácený "štěně" coby dospělý pes byl ve smečce totál nešťastný).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:53
- Nahlásit
birma
sice to asi neplatí pro všechny, páč někteří o družbu nestojí už odmalička,
tak jasně, ešátor třeba i do těch dvou let věku, než se to stalo, i tak dal dost často přednost hře s námi, než se psem - typickej pes jedináček, ale když si hrál v bandě psích kámošů bez rozdílu pohlaví, bylo vidět, jak moc je to pro něj fajn. pak už ne.
a jestli něco Adam fakt nerad, tak když ho v noci někdo budí
a to mu i dost rozumim
u nás je to noční můra pro mě
tak ne, že by pro mne nebyla, krávy se mi líběj, ale nerozumim jim a mám z nich velkej respekt.
a tak jí nesměj odstřelit
a jako by se o to někdo staral v týhle zemi.
Jsem zvědavá, jestli se někdy zase potkáme.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:53
- Nahlásit
Darenka
Píše se tu o družbě, tak se to hodil
dost hodilo.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:55
- Nahlásit
PetraK
krávy se mi líběj, ale nerozumim jim a mám z nich velkej respekt
když jsem sama, tak se jich nebojim a ráda si je podrbu. Jenže když jdu s Adamem, tak nedám ruku do ohně za to, že najednou neštěkne, nechňapne nebo neudělá něco jinýho, co tu krávu naštve a to si fakt nechci zažít.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:57
- Nahlásit
birma
no se psem vůbec, ale - i bez něj, nerozumím jim, nevím, nevím . S koněm se dá vědět na čem jsi, u krávy prostě nepoznám, ešivá je zvědavá, družná nebo naštvatá
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:58
- Nahlásit
si čtu a šla bych večír s Ádou běhat... ale to je asi blbost, když sotva vylezu schody a mám nohy plný puchejřů, co?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:00
- Nahlásit
PetraK
S koněm se dá vědět na čem jsi, u krávy prostě nepoznám, ešivá je zvědavá, družná nebo naštvatá
Mám to stejně, ale ono by se určitě dalo si o tom něco přečíst a nakoukat si i komunikaci krav Tohle bude způsobený kulturnim zázemím, kdy kůň už je parťák v komunikaci, zatímco kráva je furt spíš steak...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:04
- Nahlásit
birma
zatímco kráva je furt spíš steak...
to ne-e, v tom to pro mě není, ale nevídám je tak často. nevím jak komunikují, s koňma jsem chvíli vyrůstala. takže nějaký základ mám.
To stejný ovce, kožy- taky vím prd. Třeba zrovna kozenku bych si ráda někdy pořídila - teda asi by jich mělo být trochu víc, jedna by byla neščastná. Je to chytrý zvíře, vtipný zvíře, akční zvíře - tak něco akorát pro mě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:05
- Nahlásit
Maya
no staci mi jedna - netykavka
birma
ne, to neni fenka... a navic je mozny, ze po nem ale bude spousta fenecek vzhledem k tomu ze tu branu vichr ztrh behem harani...
nerikalas ze ses OK a nic te neboli?
PetraK
malo prijdu do styku s lidma, co maj fenku a jeste nam prekrizi cestu. ferina je netykava, obcas si hraji ale fakt malo. u nej ale vidim, ze vyzyva vetsinu psu, co se mu libi a ze by fakt moooc chtel...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:08
- Nahlásit
cernej caj
ze vyzyva vetsinu psu, co se mu libi a ze by fakt moooc chtel...
tak ale teď má kámoše v Buldozerovi, ne? takže sice ne každý den, ale aspoň něco. Skoda, že nemáš možnost nějakýho cvičáku, nebo tak
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:09
- Nahlásit
PetraK
tj, to sem si taky rikala, ze si na sebe zvyknout tak by to treba slo.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:11
- Nahlásit
PetraK
v tom to pro mě není
nemyslela jsem to konkrétně pro tebe, ale že je tak nastavený celý naše prostředí (Evropský třá), kdy narazit na etogramy koně je relativně běžný stejně jako narazit na lidi, co se zabejvaj tim, jak se kterej kůň (na fotce, videu, v reálu) cejtí, ale ještě jsem nenarazila na etogram krávy - proč asi?
Je to chytrý zvíře, vtipný zvíře, akční zvíře - tak něco akorát pro mě
to jo a daj se s nima běhat igelity, na videích to vypadá strašlivě ftipně
cernej caj
ze po nem ale bude spousta fenecek vzhledem k tomu ze tu branu vichr ztrh behem harani...
tak třá byla většina háravek nějak oddělená od plotu a on se nemohl vysemenit...
nerikalas ze ses OK a nic te neboli?
rozhodně svaly nebolej tak jako po toulovci, ale když pár hodin sedim, pak se zvednu a chci vyběhnout schody, tak to prostě cejtim holt to neni až tak běžná aktivita pro moje tělo... A o puchejřích jsem psala už mockrát (ty pravda už necejtim, ale zas nevim, jestli by je běhání nenaštvalo...)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:15
- Nahlásit
birma
narazit na etogramy koně je relativně běžný stejně jako narazit na lidi, co se zabejvaj tim, jak se kterej kůň (na fotce, videu, v reálu) cejtí, ale ještě jsem nenarazila na etogram krávy - proč asi?
jo takhle. No to je fakt.Tak ani nemá člověk kde vzít informace, musel by si je právě načerpat sám
cernej caj
tj, to sem si taky rikala, ze si na sebe zvyknout tak by to treba slo.
však jsi říkala, že ho vyzýval ke hře, tak našlápnuto už je
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:22
- Nahlásit
a hele, jelito může jet na dovolenou
http://www.sdovolena.cz/detail-zajezdu/finsko/fins kym-laponskem-na-bezkach-i/334659#
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:27
- Nahlásit
člověk by to neřek, ale ty kozy jsou spíš takový lemry líný
https://www.youtube.com/watch?v=loMKXZjYW3Q
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:31
- Nahlásit
čtu si zájezdy, jako fakt některý nabídky, to by člověk nevěděl, co dřív zaplatit
tak birma určitě tu sobí farmu
Výlety k zakoupení na místě: 1.husky safari (2 hod) 114 EUR/os., 2. jízda na koni (1 hod) 89 EUR/os., 3.jízda na sněžném skútru (2 hod) 91/EUR/os., 4. návštěva sobí farmy (3 hod) 144 EUR/os., 5.návštěva Santova domu (1,5 hod) 72 EUR/os. (transfer není v ceně), 6.vyjížďka za polární září v saních zapřažených v koňském povozu (1,5 hod) 104,- EUR/os., 7.rybaření na ledu na jezeře Inari - v saních za sněžným skútrem (9 hod) 185,- EUR/os., 8.návštěva ledoborce Sampo v Kemi včetně oběda na palubě (13 hod) 743,- EUR/os. Ceny jsou orientační a platí při účasti 2 osob.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:36
- Nahlásit
Maya
birma určitě tu sobí farmu
birma začíná zvažovat, jestli pro ní neni lapina přecijen velká a málo mrštná. Začíná jí hrabat a začíná přemýšlet o kelpii, jenže to už by se pak nikdy nikdy nemohla ani na vteřinu snažit sama sobě nakukat, že je normální
(a ono je to stejně šumák, protože další čumák bude určitě zase z útulku)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:51
- Nahlásit
akce v nakladetelství Plot
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:55
- Nahlásit
birma
no velikost nevím, ale vzhledem ke stavbě těla tipuju, že lapina bude daleko mrštnější a vytrvalejší, akorát holt je to špic, tak bude mít menší drajf
no a ke kelpii holt místo soby pořídíš krávy nebo koně
ale sobi jsou teda hezčí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:56
- Nahlásit
petra
jj, naslapnuto je, aspon obcas by to bylo fajn
birma
prave we podhrabalik ssousedovu psovi a behal8 Jim po zahrade takze ji klidne oplodnit mohl, jenze jak to poznam
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 15:58
- Nahlásit
cernej caj
takze ji klidne oplodnit mohl, jenze jak to poznam
jedině ultrazvukem tuším za cca měsíc
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 16:10 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
kozáááááááááá! chci kozu!
taky dobrý
https://www.youtube.com/watch?v=9i-bt9dYH1w
a může si někdo dělat srandu z podstaty pozitivní motivace jak chce, ale smysl to dává.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 16:17
- Nahlásit
no a tohle sice zdlouhavý, ale taky zajímavý, kozy to teda nejsou
https://www.youtube.com/watch?v=NFouYsefOv8
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 16:29
- Nahlásit
Maya
zy to teda nejsou
viděla jsem jen kousek, ale ten malej černej prďola, jak si valil mičudu mě dostal
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 16:56
- Nahlásit
Maya PetraK
ale k takovy koze zda se clovek nemusi byt moc rychlej
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 17:03
- Nahlásit
Maya
vzhledem ke stavbě těla tipuju, že lapina bude daleko mrštnější a vytrvalejší
Vytrvalejší možná, ale mrštnější?
Cca 25 - 30 kg
Vs. 14 - 20 kg při podobný kohoutkový výšce
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 17:09
- Nahlásit
birma
Kelpiky znam osobne, kamoska je chova a perdelice s nima vyrustaly. Zejmena bajitko si je strasne oblibila. Klidne bych ti tohle vemeno doporucila, pokud nevyhmatnes prilis pasouciho jedince, ty mivaj obcas takovej ten nepritomnej borderi vyraz.
|