Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 504 . 505 . 506 . 507 . 508 . 509 . 510 . 511 . 512 . 513 . 514 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 11:30
- Nahlásit

birma

už jsem se dočetla
Šlapky co jsem slyšela maj bejt ideální pro začátečníky a prej bejvaj rovinatý, no já málem chcípla.

birma
souhlasím s Xerxovou
Chodit, chodit chodit - aby svaly neatrofovaly vidím na Bubi, jak jí víc než dostatek přirozeného pohybu nasvalil a jak jí pomáhá. V takovýchhle případech bych nechala vše na přirozeném pohybu

Maya
Darenka

taky jsem měla pocit, že musím už udělat všechno

koukám, že to mělo půl republiky, já sem fakt zdevastovaná! Včera jsem kopáčkovala až do sedmi večer páč bylo krásně, páč jsem chtěla dělat, páč jsem chtěla ešče tuto a ešče kousek a..........

larvy lalokonosce

co to je?
Fifi

Treba budeme paradoxni pripad, ano, nemam matersky plural u harani, ale u saknuti nadora ano.

ne třeba! ale BU-DE-TE, víš co říkal vet o těch perdelích, že uměj překvapit, že jo? takže budete

Darenka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 11:40
- Nahlásit

PetraK
Lalokonosec je nejhorší postrach zahrady - vlastně jeho larvy- červi tak 3-4 mm tlusté a cca 1-1,5 cm dlouhé - zahnuté do céčka, maj zrzavou hlavičku. Brouk naklade do země vajíčka, který vypadají skoro úplně stejně jako hnojivo - ty malé žluté kuličky. Larvy se živí dužinou z kořenů a dokážou postupně užrat celý dužnatý kořen. Vyžírají v něm takové jeskyňky, ve kterých se i schovávají. Po zimě (řádily i přes zimu) jsem sundala takhle pár rostlin ze záhonu, jako bych si sundala čepici z hlavy. Zůstaly jen listy bez kořenů.
Nejvíc jim bohužel chutnají dlužichy (heuchery), moje chlouba a srdeční záležitost (teď už bývalá). Už je přestanu schánět a postupně vyměním za něco jiného, co brouky tolik nepřitahuje.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 11:48
- Nahlásit

teda já sem fakt vesnickej buran, dodneška jsem netušila, že v nákupních centrech jsou dobíjecí stojany na mobily a u kina i zamykací, to jako fakt někdo má potřebu si takhle dobíjet mobil????? žasnu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 11:48
- Nahlásit

birma
nejsu ochotna kvuli psovi delat neco, co jemu by se libilo a ja bych z toho umrelaaaa

Darenka
tak to by ta mazlivost mohla byt s vekem

s rostlinkama to je blby kdyz jedou po tom, co nejvic milujes a jeste je to spis pritahuje do zahrady

PetraK
to zni teda skvele ale ta bila srna, to sem fakt nikdy nevidela a ty opakovane, jo... s tim ze spatne vidi to asi muze byt jak u zvirat jinejch... jinak sikulky steeee urcite vikend skvele ztravenej
az na ten popis kolik si udelala prace ale si dobra

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 11:50
- Nahlásit

PetraK
asi toto ten škůdce? http://www.skudci.com/lalokonosec-ryhovany
já to taky neznám

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 11:51
- Nahlásit

Maya
teda já sem fakt vesnickej buran
tak to jsem buran taky, protože o něčem takovym nemám tucha

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 11:56
- Nahlásit

cernej caj
nejsu ochotna kvuli psovi delat neco, co jemu by se libilo a ja bych z toho umrelaaaa
já taky ne, proto to nezkoušíme (zatim)

PetraK
hele a teď až mi došlo - vždycky jsem měla bílou barvu spojenou s poruchama sluchu, u srnek je to zrak? Zajímavý.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 11:58
- Nahlásit

birma
no tak teď už to víš, tak až se ti někde na výšlapu vybije mobil, musíš najít nejbližší nákupní centrum a ani sebou nemusíš tahat nabíječku

Darenka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 11:59
- Nahlásit

Maya
Jj, to je přesně on. Údajně mu nejvíc chutnaj rhododendrony a azalky. Že je na nich brouk se pozná podle ožraných listů. Jsou jako prostřílené. Uprostřed listu je přesná dírka cca 1 vm. Na zahrádce máme 2 obrovské ronďasy o průměru skoro 3 m a dost malých azalek. Ani jeden nemá napadené listy. Prostě se ty svině stáhly do záhonu k heucherám. Problém je v tom, že je to noční brouk a za poslední 3 roky jsem našla a zavraždila jen jednoho. Musí jich tam být mraky.A to jsem chodila na lov i v noci s baterkou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:01
- Nahlásit

Maya
taky su buran

ale joo s tema chytrejma telefonama ses v prdeli, vydrzi to pul dne kdyz aktivne facebookujes a sdilis svoje selficka a k tomu hrajes nejaky fb hry...

birma
zatim

jo a mam za to, ze s bilou barvou se muze nest i ta slepota, ne?

Darenka
fuuuuuj, to sem takhle po obede videt nemusela ale uz sem to asi nekdy videla.

ses drsna

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:05
- Nahlásit

Darenka
no ale jak jim zlikviduješ tu heuruchu, tak se ti asi nastěhujou na azalky a ronďasy teda ne?
Bych asi zkusila ty hlístice, mi je kupujem na mšice taky a je to super.
cernej caj
vydrzi to pul dne kdyz aktivne facebookujes a sdilis svoje selficka a k tomu hrajes nejaky fb hry...
to jako chápu, co nechápu je jak si někdo může tímhle vybít mobil přii nakupování, asi nakupuju nějak blbě nebo co

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:07
- Nahlásit

birma

a cvičení, málem mě kleplo

já si dneska pomohla s foxlicí mohla jsem hybernovat, usmívat se na sousedku a kývat hlavou, aniž bych pořádně věděla co říká. A k tomu občas hodit kolečko Bubi, která se dožadovala, že něco ale dělat můžem . Naoplátku za to, že mi půjčila pani foxlici, jsem jí pak já foxlici přivolala, aby si jí mohla připnout . Foxlička mě navíc vyznamenala tím, že mi před tím přinesla kolečko, což prý normálně nedělá.

Darenka
.Nevím, jestli se někdy dočkám...

dočkáš, dočkáš, včetně všeho toho kolem, budeš cárat polema, lesem, vopocená, s bolavejma nožičkama a budeš hledat zajíce

Darenka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:10
- Nahlásit

Maya
Jj, jakmile jsem to objevila v zemi (cca před 3 roky) kupuju hlístice každoročně. Jenže ony když larvy vyhubí, chcípnou, protože přijdou o zdroj obživy. No tak si brouci nakladou další várku a larvy přežijí i zimu, kdežto hlístice se můžou do země aplikovat až když dosáhne (tuším) od 13°C výš.
Jak píšu, je to začarovaný kruh.
cernej caj
ses drsna
to jsem a ani mi jich není při likvidaci líto ale je to hnus velebnosti na pozvracení.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:12
- Nahlásit

cernej caj
mam za to, ze s bilou barvou se muze nest i ta slepota, ne?
to netuchám vůbec. Já to vždycky měla za spojený s ušima. S očima pak až albinismus asi.

PetraK
já si dneska pomohla s foxlicí
mně nepomohlo ničevó nic Dokonce výmarka, co se přišla na Adama podívat zblízka, ho tímto činem pěkně namíchla ale pak už byl hodnej a vzornej, jen napůl nedospanej a napůl měl chuť cvgičát a to je prostě vražedný.
Naoplátku za to, že mi půjčila pani foxlici, jsem jí pak já foxlici přivolala, aby si jí mohla připnout

Darenka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:16 - Změnil/a: Darenka
- Nahlásit

PetraK
dočkáš, dočkáš, včetně všeho toho kolem, budeš cárat polema, lesem, vopocená, s bolavejma nožičkama a budeš hledat
...já vím Změní se mi život a těším se, ale respekt a pochybnosti jsou stále převeliké.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:18
- Nahlásit

Darenka
to verim, no. Jeste aby ti jich bylo lito kdyz ti nicej zahradku

PetraK
pekne si s foxlickou zavencila

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:28
- Nahlásit

birma

ždycky jsem měla bílou barvu spojenou s poruchama sluchu, u srnek je to zrak? Zajímavý.

psali to, že albíni jsou často na tom špatně se zrakem - hlavně za bílého dne. Každopádně ať sluch, nebo zrak, ona se spoléhá na tu druhou. Pozorovala jsem je. Ta bílá reaguje podle toho co dělá ta normálně zbarvená. A ta si zase hlídá tu bílou. . Měla jsem možnost je pozorovat dvakrát a to delší dobu.
Byla jsem vděčná za to, že Rumíčka učím na tiché povely, páč kdybych měla bývala použít nějakou ten signální trombón, co tu zmiňoval ten mudrlant jeden před časem, neměla bych pozorovat co , takhle jsem si ho usyčela a zastavila a mohli jsme koukat. A to byl navolno.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:35
- Nahlásit

ad srnčí... Je blbý a provokuje. Německé srnky nám přeběhly přes cestu. Night zastaven a raději připnut - aby neprůzkumničil mimo cestu ve skalnaté krajině (bojím se, že by někde byl schopen sletět, když by nepřemýšlel...). Srnky za minutku vykoukly zpátky na cestu. A zase zakoukly. No a když jsme byli blízko (Night stále na vodítku), tak nám opět přeběhly před nosem zpátky na původní stranu... Pak už jsem ho pustila - neb na té straně nebyly skály. Ale jen počichal, dal maličké radostné čmuchací kolečko a šel s náma ihned dál...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:38
- Nahlásit

a tady taky určitě někdo zajímavý šel...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:40
- Nahlásit

Xerxová
ta skala vedle najtika vypada, ze neni ani moc velka ale kdyz si predstavim ze najtik je kus psa

PetraK
musela to byt nadhera

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 12:46
- Nahlásit

PetraK
psali to, že albíni jsou často na tom špatně se zrakem
tak pokud je to klasickej albín s červenejma očima, tak to asi jo, to máš pravdu.
ona se spoléhá na tu druhou. Pozorovala jsem je. Ta bílá reaguje podle toho co dělá ta normálně zbarvená. A ta si zase hlídá tu bílou
to muselo bejt moc hezký, tohle pozorovat se vzornym Rumíčkem po boku

Xerxová
On je tak krásnej, tak sošnej

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 13:16
- Nahlásit

Maya

teda já sem fakt vesnickej buran, dodneška jsem netušil

taky jsem buran

DarenkaMaya

dík za broukoinfo, musím nastudovat teda.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 13:36
- Nahlásit

birma

mně nepomohlo ničevó nic Dokonce výmarka

no jo, mám tu výhodu, že Rumíček je Družimil Družbovič Družba, furt se musí družiti Foxlindu jak vidí, uuž by utyyykááál. Jakmile je vidím, vždycky je využiju jako cvičební pomůcku a procvičím si čekej za pohybu. A dneska to měl hodně těžký, protože pančika vypustila foxlindu z vodítka a Rumíček to useděl.

tak pokud je to klasickej albín s červenejma očima, tak to asi jo, to máš pravdu.

myslím že jo, a máš pravdu, bylo to moc hezký setkání. Já jsem moc nevěřila, že jí znovu potkám, říkala jsem si, že to byla náhoda tehdy. A dělá mi fakt radost, že není sama, že je ve stádu. A bylo i hezký právě vidět, jak ta druhá jí pozoruje, jestli si všimla, že ona se dává do pohybu. Nerozeběhla se naplno hned, jako ostatní, počkala . Škoda, že tam nebydlíme, že není víc času pozorovat jí, chování s tím spojený. To by se mi líbilo moc.

On je tak krásnej, tak sošnej

tak praštěnej!

Xerxová

(bojím se, že by někde byl schopen sletět, .).

tohodle se taky bojím pokaždý, když se pohybujem ve skalách

když by nepřemýšlel..
a on přemýšlí??????????????????????????????

Ale jen počichal, dal maličké radostné čmuchací kolečko a šel s náma ihned dál...

šikovnej pán, šikovneeeej!

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 13:46
- Nahlásit

PetraK
mám tu výhodu, že Rumíček je Družimil Družbovič Družba, furt se musí družiti
to je velká výhoda, to je fakt
já byla na Adama strašně hrdá na šlapkách, protože tam nádherně zvládal pobyt se třema psákusema dva dny nonstop. S Poly se k sobě hrozně hodili a byla radost pozorovat, jak si spolu občas povídej. Dex si jako vždycky zpočátku myslel, že budou mít s Adamem spolu nějaký mechtle a jako vždycky to Adam akorát krásně ignoroval a dál než k občasný puse to nenechal dojít
Škoda, že tam nebydlíme, že není víc času pozorovat jí, chování s tím spojený. To by se mi líbilo moc.
Vymysli si na to téma vědeckej projekt nějakej a napiš si žádost o grant

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:21
- Nahlásit

darenka vam posila foto

birma
je to hoooodnej adamecek

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:32
- Nahlásit

birma

to je velká výhoda, to je fakt

jo a já doufám, že mu to zůstane, že se nestane nic, jako s Ešusem, kterej do dvou let byl taky družba. Pak mi bylo líto, že si tuhle psí komunikaci nemůže užít a když tak ne tak naplno. Krom fenek teda, ale i tam bylo vidět, že o některý nestojí. Podle mě družba - když je možná - je taková duševní hygiena pro ně. V tom smyslu, že se pak mnohem víc uvolní - jestli víš jak to myslím?

zvládal pobyt se třema psákusema

koukala jsem na fotkách, hezký pocit, že jo?

Vymysli si na to téma vědeckej projekt nějakej a napiš si žádost o grant

ty vole! a voni mi jí mezi tím odstřelej, já budu muset čerpat, nebude na co, a pak mě zavřou

cernej caj
darenka vam posila foto

: tak tohle, to byla Ešínkova Nightmare , viď Fifi?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:36
- Nahlásit

by mě zajímalo, jestli se fakt tak natahují k psisku a nebo je to zdařilá fotomontáge... Night by si snad i s krávama hrál...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:36
- Nahlásit

PetraK jo a cestu máte v poště

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:38
- Nahlásit

Xerxová
podle stinu a tak by to mohlo byt realny

PetraK
me treba hrozne mrzi vokoun, by si tak hral s feneckama, ale kde k nejakym prijit

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 14:44
- Nahlásit

PetraK
Podle mě družba - když je možná - je taková duševní hygiena pro ně. V tom smyslu, že se pak mnohem víc uvolní - jestli víš jak to myslím?
Vim sice to asi neplatí pro všechny, páč někteří o družbu nestojí už odmalička, ale když maj vlastní druh rádi, tak určitě jo
koukala jsem na fotkách, hezký pocit, že jo?
jojo akorát Poly na něj bylo v noci trochu moc (na mě taky), protože jak nemohla spát, tak rotovala jeskyní, občas si chtěla lehnout na mě, občas na Adama, občas mi dupla na záda, občas do obličeje a jestli něco Adam fakt nerad, tak když ho v noci někdo budí
voni mi jí mezi tím odstřelej, já budu muset čerpat, nebude na co, a pak mě zavřou
to jim právě dáš vdít, že je výzkumná, máš na ní grant na milijouny a tak jí nesměj odstřelit
to byla Ešínkova Nightmare
u nás je to noční můra pro mě

<< 1 ... 504 . 505 . 506 . 507 . 508 . 509 . 510 . 511 . 512 . 513 . 514 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání