Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 504 . 505 . 506 . 507 . 508 . 509 . 510 . 511 . 512 . 513 . 514 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 18:39
- Nahlásit

Fifi
Já znám dvě - Žižla je bez chyby, Griotka by neměla chybu, kdyby neměla hlasivky, protože na všech trénincích, kde jsem ji viděla neustále řvala tak neskutečně vysokym a nepříjemnym hlasem, že bych jí nejradši zakroutila krkem

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 19:18
- Nahlásit

tak hlásím, že Čmoudovi se strženej dráp krásně zhojil prakticky bez mýho zásahu a Želvíta konečně začíná žrát sice je zatím tak na 1/4 - 1/2 krmný dávky, ale bylo dost dní, kdy nežrala vůbec nebo sežrala třeba 1/20, takže hurááááá!
a jak jsme psaly o těch hrách se psy, tak opět máme zážitek z venčení byli jsme si pocvičit za barákem a namířila si to k nám malá bílá fenečka a provokovala Adama k honičce, po tom, co se v klidu seznámili, jsem Adámka pustila. Bohužel se panička zalekla váhového rozdílu (přestože fenečka se vůbec nebálaa to, že jí Adam honí se jí evidentně líbilo), takže si zaběhli jen jedno kolečko a šmitec. Nějak nevím, jestli mám bejt ráda, že se Adamovi někdo líbil, že se slušně seznámil a hrál si a i tak na první mlasknutí přišel, nebo jestli mi má bejt líto, že dopadnul jako chudinka Najtík - odstrčenej pro svojí velikost.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 19:18
- Nahlásit

birma
já to spíš brala, že mě připadá, že kelpie mají strmější postoj když normálně stojej a takoví psi jsou míń mrštný

cernej caj
tak pc maká, se mi fakt zadařilo

a beru zpět tu chválu apky Pubtrans neb dneska jeden bus vynechal a projel kolem mě akorát virtuálně šipičkou, tož myslím, že to bude jen virtuální poloha, takže jako naprt
hlavně že v metru vidím, jestli přijede za 40 nebo za 50 vteřin, ale busy to neeee

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 19:20
- Nahlásit

birma
tak super, že kočkouni se lepšej
Adam chudinka je za obříka, to je děsný

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 19:25
- Nahlásit

Maya
já to spíš brala, že mě připadá, že kelpie mají strmější postoj když normálně stojej
aha, tak tohle mě nenapadlo zkoumat. Koukala jsem na to, že lapiny jsou na mnoha fotkách takový dost mohutný, zatímco kelpiny žížaly, takže by měly mít menší setrvačnost a tím snazší obraty v rychlosti. Navíc při agi jim budou míň trpět klouby.
Adam chudinka je za obříka, to je děsný
že jo!!! takovej malej pejfek!

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 19:25
- Nahlásit

Maya
že mě připadá, že kelpie mají strmější postoj když normálně stojej a takoví psi jsou míń mrštný
A na to mas nejaky vedecky podlozeni? Mne naopak prijde, ze strmejsi zadni=vetsi mobilita, mrstnost. Vidim to i u rtw, Dorota byla preuhlena, Kremyl je strmej a co se svym pohonem na zadni dokaze ve svejch letech, je obcas sileny. Kelpici, co jsem znala, byli teda mrstny az az.
birma
Čmoudovi se strženej dráp krásně zhojil prakticky bez mýho zásahu a Želvíta konečně začíná žrát
Jooo!

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 19:28
- Nahlásit

birma
Navíc při agi jim budou míň trpět klouby.
A co ty tvoje? Ty fakt chces bejt agi profik casem? ) Nicmene, kelpiny mi na agi prijdou dost sikovny, lehky a pohyblivy, pripadna dobra volba to bude.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 19:32
- Nahlásit

Fifi
Ty fakt chces bejt agi profik casem?
jako že by mě to živilo? časem bych si chtěla zkusit závody a pocit, jaký je to běhat se psem, kterej se rychle učí a je schopnej se koncentrovat, nepřetáčet se a přemejšlet u toho. Baví mě to a asi ještě nějakou dobu bude
(a samozřejmě mě bude bavit i milion jinejch věcí, když to bude bavít toho psa )

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 19:34
- Nahlásit

birma
jako že by mě to živilo?
Tak urcite.
Baví mě to a asi ještě nějakou dobu bude
tak good luck, snad casem ten pocit s litavym psem s povahou kvalitni zazijes, moc bych ti to prala.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 19:42
- Nahlásit

rodiče : děti 1:0

Fifi
snad casem ten pocit s litavym psem s povahou kvalitni zazijes, moc bych ti to prala
děkuju stejně to asi bude jen z prdele klika, když na něco takovýho narazim náhodou v útulku, protože o těch čistokrevnejch budu nejspíš jenom snít

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 19:59
- Nahlásit

Fifi
vědecky podložený ne, ale všechna plemena, u kterých se vyžaduje vytrvalý rychlý pohyb mají volné úhlení a čím strmější, tím menší výdrž, jako mrštný na místě, to jo, jako špicové například, ale běhat celej den kolem stáda by kvůli tomu fakt nedali a i rychlost je menší a na agi si myslím, že je právě vhodnější pes s postojem jako mají ovčáci a tak
birma
si myslím, že u těch lapin je to o liniích, výstaváci budou mohutnější a pracáci ti hubeňouři, asi jako u border už to je dneska vidět

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 20:00
- Nahlásit

birma
ale když by tě to bavilo, tak proč nepořídit vhodného psa přímo na agi? však nějakého nestandarda seženeš i levně

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 20:03
- Nahlásit

Maya
u těch lapin je to o liniích, výstaváci budou mohutnější a pracáci ti hubeňouři
to určitě. Známá se o ně zajímá už dýl a říkala, že ti vhodní stavbou těla na agi jsou prakticky nedovezitelní.
proč nepořídit vhodného psa přímo na agi? však nějakého nestandarda seženeš i levně
mně nejde o cenu, sice jsem švorc, ale vědět, že toho psa chcii, tak si od huby dost odtrhnu a našetřím. Jenom prostě mi ty smutný huby za mřížema moc nedaj spát a nějak se mi nechce kupovat psa úmyslně vyprodukovanýho, když můžu zlepšit život jednomu z nich...

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 20:08
- Nahlásit

birma
hm, tak to z útulkovejch psů neyjdeš, ti tam budou pořád nějací k dispozici

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 20:10
- Nahlásit

Maya
tak to z útulkovejch psů neyjdeš
to je mi jasný (zvlášť proto, že jich mám neustále několik vybranejch) ale třeba jednou jednoho čistokrevnýho, perspektivního, z dobrý chovky... jen tak pro vytržení a pro radost

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 21:04
- Nahlásit

Maya
ale všechna plemena, u kterých se vyžaduje vytrvalý rychlý pohyb mají volné úhlení a čím strmější, tím menší výdrž
Ale dyk to je blbost, ne? podivej se na vlka, ten je strmej az az a ukluse za den, pokud ma tu moznost, x km.
Ty mluvis o rychlym pohybu, ala? agi?
ale běhat celej den kolem stáda by kvůli tomu fakt nedali a i rychlost je menší a na agi si myslím, že je právě vhodnější pes s postojem jako mají ovčáci a tak
Tak to bych rekla naprostej opak. No nic, asi vec nazoru, nepodlozena vedecky, jen pocitove. Ale kdyz se podivas treba na siperky, borderky, copak ty maji hnaty zadni a hrbet ala NO?

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 21:09
- Nahlásit

4 prdelky na longu

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 21:36
- Nahlásit

krásná fotka - vidět Adama s dalšími psisky v pohodě je krása...

Jsem se teď probírala loňskou "psí" počítačovou korespondencí od 14. dubna až do 28... kdy byl Garabáč doma. Jak jsem chtěla Francouze a ne Kastilce... A jak to málem byla nakonec čubina ... a jak Španělé neodpovídali a nekomunikovali a všechno bylo nakonec jinak.... Docela jsem se bavila - je to už bez smutku a nemám bezpsí domácnost...

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 21:44
- Nahlásit

Xerxová
Tyhle vyroci takovy, kdy je clovek nahle bezpsi, jsou moc smutny. Dorota jiste hladi Betku nekde nahore packou svou, tvrde usurpatorskou, a mozna i dalsi psici se tam druzej.
Misto francouze se zda byt spanel vic, nez lepsi volba. Stramak cerny, libezny!

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 21:45
- Nahlásit

birma
4 prdelky na longu
Jeste dodat ty vase.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 21:51
- Nahlásit

Fifi
NO jsou už nepřirozeně přeúhlení, s tím se nedá nic srovnávat, když tak už koukni na nějaký starý fotky NO, bordery nemají strmý úhlení, šipery teda nevím, tu jsem v životě naživo neviděla, vlk taky nemá strmý úhlení, prostě nohu kolmo jak kyčel tak koleno
ale ono je to jedno, stejně nakonec si birma vybere podle úúúplně jinejch kritérií

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 21:55
- Nahlásit

Maya
Aha, si asi nerozumime v definici strmyho uhleni.
ale ono je to jedno, stejně nakonec si birma vybere podle úúúplně jinejch kritérií
Ja ja, jak rikas.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 21:59
- Nahlásit

Xerxová
vidět Adama s dalšími psisky v pohodě je krása...
To jo Dexe překvapivě oblibuje už skoro dva roky, to se totiž zamiloval na táboře do flatky (zamiloval je slabej výraz, ani její panička nesměla bejt na dohled, aby ji nechtěl vojet) no a pak tam potkal Dexe a podle mě si v tý svý pomatenosti tenkrát poplet černou flatici s černym pudloidem a od tý doby ho oblibuje a Dex má Adama rád od tý doby, co je Áda bez koulí
A holčičky jsou prostě holčičky a naštěstí v tom typu, co mu nevadí

Fifi
Jeste dodat ty vase.
Jako že bys chtěla fotky našich zadků?

Maya
nakonec si birma vybere podle úúúplně jinejch kritérií
Jako bys mě znala

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 22:03
- Nahlásit

Fifi
Aha, si asi nerozumime v definici strmyho uhleni.
aha, no jo, já tím myslím, že čím strmější, tím víc má pes jakoby zadní nohu pod břichem, prostě víc kolmo k zemi
ono se dá najít dost článků o vlivu tohoto na pohyb psa a že strmý úhlení nedovoluje tak volný pohyb v kyčli jako volné úhlení a tudíž je pohyb omezenější atd.
a vůbec je celkovej pohyb trochu jinej, může potvrdit každej, kdo viděl běžet vedle sebe třeba špice nebo čaua a nějakého ovčáka, se strmým úhlením se ten pes spíš valí jako tank a nikdy nebude ladnou baletkou
jen tak namátkou se mi narychlo podařilo najít tohle, sice boxer, ale ono se to dá aplikovat všeobecně a je to celkem zajímavý s názornými obrázky
http://www.worldwideboxer.com/movement9.html

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2015 22:05
- Nahlásit

birma
nakonec skončíš s borderou, uvidíš a když už chceš ten adrenalin, tak ideální volba

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 06:17
- Nahlásit

Morgen ve spolek,
jsem nějak včera nestíhala napsat, ráno jsem z práce valila na rehabilitaci, tam mi mimo jiné fyzio. ukázala jak mám to koleno protahovat, tak mě pak bolelo ešče celý den .
Víkendík byl fajn, v subotu jsem ráno upekla koláč pak jsme byli na tom Tomášově na obídku s kámoškou. Dovalili jsme v 18 hod, já pak ještě šla na rybárnu, kucí udili vepřoně, dali jsme si pivko a v neděli dopo jsem se tam vrátila, vlastně v neděli bylo líp jak v sobotu, tak jmse kecali, udělali jsme si oheň, kluci nachytali kapříky...
Bukís byl večer tak znaven, že se mnou ani nezůstal v obýváku a šel spát do ložnice....

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 06:20
- Nahlásit

birma
koukám žes přežila a plánuješ další krátký výlet

Fifi
na vás moc myslím, baby

jdu něco málo dočíst...

birma
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 06:28
- Nahlásit

Maya
skončíš s borderou, uvidíš a když už chceš ten adrenalin, tak ideální volba
Hele jedna z těch kelpin, co znám je mnohem šílenější, než je většina border, co znám

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 06:31
- Nahlásit

Fifi
Jinak hlaseni Agati, prasky zabiraj, je veselejsi, zere, neblije
to jsem moc ráda

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 06:52
- Nahlásit

PetraK
tu bílou srnečku ti závidím, to bych taky někdy chtěla zažít, takový setkání....
Na druhou stranu se taky divím, že jí ještě nezastřelili, byla by to některý ty paka zelený pěkná trofej

<< 1 ... 504 . 505 . 506 . 507 . 508 . 509 . 510 . 511 . 512 . 513 . 514 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání