| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 10:49
- Nahlásit
PetraK
ze byste sli z bytu?
no a zenich teda nikde, tak snad neprijde dneska
jj blesi basen me rozradostnila velmi
denyk
tlamickaaa mazliva
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 11:08
- Nahlásit
PetraK
máme v pácu takovej domeček, tak nám to celou noc s Brtnikem šrotilo v hlavě
tak to chápu, mně šrotí ikdyž si mám koupit novej spacák
Tak držím palečky, třá to výjde
Hele a že to je rozdíl pes x fena, což?
myslíš v tom mazlíkování?
Tak von Bukís je šílená vtěrka, ona je zvyklá z domova, že nemůže na sedačku, Bukí může, takže ten se ke mně na mazlení valí celej . Včera jsem seděla v papsanu a blbeček mi přistál na klíně
A co se týče takovýho klídku, co ona vyzařuje, jsem to spíš přikládala k tomu, že je to prostě retrívr
a tím pádem nebude ani pořádný léto
tak jako mně zas tohle neva, 30tky snáším špatně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 11:08
- Nahlásit
cernej caj
ze byste sli z bytu?
je to náš sen. Domek je hrozně útulnej, zahrada taky, je to na konci vesnice - samý plus. Mínus je vysoká cena v poměru k nutným úpravám, takže zda bychom to dali a měli na to.A taky jestli se mi tam vejde mám
tak snad neprijde dneska
pevně v to doufám, značně se jí přeskládaly priority, byla čím dál tím víc naštvanější, že jí odvolávám, když vyrazila za psy a pak už na mě hodila fakáče a utikla mi za Roxanou . A člověk jí ani nemůže roztrhnout, páč prostě jinak je zlatá.
jj blesi basen me rozradostnila velmi
to jsem ráda, je to mé noční veledílo , musela jsem se v tý posteli dost smát, když se mi to seskládalo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 11:11
- Nahlásit
denyk
tak jako mně zas tohle neva, 30tky snáším špatně
to taky není pořádný léto pro mě je pořádný léto hodně sluníčka ale nějaká snesitelná teplota, aby se dalo něco dělat a podnikat a v noci buřiny, aby se vyčistil vzduch a zalilo . což ale už není nějakech mnoho let zpátky.
Tak držím palečky, třá to výjde
no musíme sesumírovat zda to za to stojí, jestli na to máme, jestli přežijeme přestavby za pochodu (není tam topení), ale je to krásná poloha a ne daleko od Prahy.
Tak von Bukís je šílená vtěrka,
to jo, to je Rumíček taky, ale.... oni jsou celkově prostě ty holky jiný.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 11:33
- Nahlásit
PetraK
je to náš sen.
a sny se mají plnit moc vám to přeju
ž ale už není nějakech mnoho let zpátky.
to máš pravdu, pořád nějaký extrémy, stejně jako v zimě
jsou celkově prostě ty holky jiný.
já mám zas kámošku a ta měla dycky psy, teď má fenku poprvé, ale říkala, že by už fenku nechtěla, prý je hrozně náladová
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 11:35
- Nahlásit
denyk
a sny se mají plnit moc vám to přeju
uvidíme jestli je to ten pravej sen, zatím máme jen fotos a jde fakt o to, jestli to za to stojí.
to máš pravdu, pořád nějaký extrémy, stejně jako v zimě
no, přesně. chtělo by to aspoň jednou za čas, klasickou zimu, krásný jaro a suprový léto s vymalovaným podzimem, co?
prý je hrozně náladová
ano, a taky velmi tvrdohlavá , já nějak líp prostě vycházím s těma klucima . Zase Fifi třeba měla psí kluky, pak se dala na fenky a říkala, že jí to víc vyhovuje.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 11:50
- Nahlásit
PetraK
ku cti ze sis to zapamatovala do rana
me teda prijde tech burin dost, dycky na vandru
no uvidite, to urco ten pravej poznate az tam budete
denyk
naladova tak to moje hysterka taky, ale je to fakt jiny nez se psem.
ja nevim, co se mi libi vic, jestli psy nebo feny, a je mi to asi i celkem jedno
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 11:55
- Nahlásit
cernej caj
ku cti ze sis to zapamatovala do rana
hovadiny vždycky, ale když si v noci vzpomenu, že mám něco vyřídit/zařídit, ráno to nevím
me teda prijde tech burin dost, dycky na vandru
ešivá ale ty nejezdíš jen v těch termitech, kdy ty buřiny jsou
to urco ten pravej poznate
no on by ten pravej byl, to jo, kdyby - kdybychom odcházeli jen my dva a kdyby bylo víc peněz, bojím se, abych se pak sami neoběsili
hele:
tam hraje velkou, velkou roli umístění pozemku, útulnost domu (zatím na fotce ) a vzdálenost od Prahy, to všechno je ideál.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 12:06
- Nahlásit
PetraK
vypada pekne - ale myslim to tak, ze ten "pravej" proste poznate az tam budete. jak je to propozicne velky?
Maya
kratky rozhovor jak sem nedavno davala denik
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 12:10
- Nahlásit
cernej caj
"pravej" proste poznate az tam budete.
nejhoršíje, že já VIM už tetkoooon, že je to ten pravej. Jen to má ty háčky finanční a rozměrový.
jak je to propozicne velky?
Pro nás dva naprosto - 2+1, jenže chci s sebou vzít tu mámu, nemůžu ji na starý kolena nechat samotnou. A zvládmeme případně tu přestavbu v takhle stísněných podmínkách -ona jednu místnost, my druhou, za provozu?? Výhoda je že koupelna už v proovzu, záchod taky, kuchyň funkční, voda, elektrika. Není topení - to by byla první velká investice.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 12:18
- Nahlásit
PetraK
prestavbu byste zvladli, my zijem v jedny mistnosti uz 5 let, s tim ze puvodne v ty 16ti m2 sme meli i kuchyn a koupelnu a kamna na uhli ted mame sice 12m ale zato uz v ni nemame kuchyn a koupelnu ani kamna
a i tak mam pocit, ze pro nas 2 je to sakra maly to 2+1 ja myslim, ze se to da zvladnout v poho, kdyz by ta prestavba byla tak do roka treba hotova, aby nezacalo vznikat moc velky pnuti. Pokud jediny co by bylo bylo doresit topeni + treti misnost, tak si myslim, ze to by nebyl takovej problem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 12:21
- Nahlásit
cernej caj
my zijem v jedny mistnosti uz 5 let, s tim ze puvodne v ty 16ti m2 sme meli i kuchyn a koupelnu a kamna na uhli ted mame sice 12m ale zato uz v ni nemame kuchyn a koupelnu ani kamn
no jo, enemže ty jsi skaut! já jsem rozcapenej rozmazlenec. A právě je něco jinýho tam být sám - tedy ve dvou a něco jinýho tam ještě mít rodiče. Už tak to bude na palici - i kdyby to bylo rovnou k bydlení, ale v přestavbě?? a s mojí mámou?? se bojim trochek. že mě pak zavřou za vraždu a domeček si neužiju
2 je to sakra maly to 2+1
tak pro nás jako pro začátek by to stačilo , pak by se udělala ta půda, aby bylo o trochu toho prostoru víc. Jen mi tam hapruje ta mamina
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 12:24
- Nahlásit
PetraK
vymalovaným podzimem, co?
podzim je nej
vycházím s těma klucima
to já taky a ne jen s těma čtyřnohýma
Si říkám, že kdybych měla na dílně 50 chlapů tak by
to nestálo tolik nerfů jak 18 ženskejch
baráček vypadá útulně...ale už vidím třeba střecha asi nic moc, podle fotky...
že já VIM už tetkoooon, že je to ten pravej
a to s mamkou to je jasný no
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 12:29
- Nahlásit
PetraK
tak ja to vnimam tak, ze ja do toho sla tenkrat sama a myslela sem si, ze 16 + 12m pokoje pro jednoho budou supr a pro dva pripadne taky a to sem necekala ze si vemu chlapa co potrebuje pro sebe celejch 16m + kuchyn
ja myslim, ze byste to zvladli - navic mamu si tam muzete nastehovat az potom, ne? rok, dva asi zmakne bydlet sama pokud ted tak bydli jeste.
denyk
se me tuhle ptal muz "a kde by mamut vzal chlapa?" a kamoska se zamyslela a rika "ona? by ses mel ptat, kde by prisla k zensky
ale dneska je to uz taky jiny - uz tou smeckou damskou tady
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 12:29
- Nahlásit
PetraK
zvládmeme případně tu přestavbu v takhle stísněných podmínkách -ona jednu místnost, my druhou, za provozu??
zvládnete
něco jinýho tam ještě mít rodiče. Už tak to bude na palici - i kdyby to bylo rovnou k bydlení, ale v přestavbě?? a s mojí mámou?? se bojim trochek. že mě pak zavřou za vraždu
myslíš, že tě neosvobodí kvůlivá nepříčetnosti?
My jsme plánovali taky možnost koupit (a pak prodat) mobilheim neeebo a to je cesta, kterou půjdeme my, opravit si nejdřív ze všeho garáž (a patříčko nad garáží), kam se půjde přesunout.
Třeba naše nápady trošku pomohou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 12:34
- Nahlásit
kachna_
ten mobilhouse je supr vec i v tom, ze muze mit mami samostatnou jednotku par metru vedle ale svoji vlastni
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 12:41
- Nahlásit
PetraK
nevím na co mám reagovat dřív
takže začnu 1/baráčkem.
Už dlouho jsem neviděla nic tak romantickýho a krásnýho. Jestli je umístěn dle vašich představ, snažila bych se mooooc ho získat. Otázka je v těch financích. Jestli to zvládnete ufinancovat z prodeje Vašeho bytu + asi nějaká hypotéka, určitě bych do toho šla a po nutných opravách bych pak za nějakou dobu přestěhovala i maminku. Třeba naznáte, že by šel udělat přistavek - jedna místnost, kde by mamince bylo dobře. Taky není vyloučeno, že by majitel šel třeba s cenou trochu dolů.
2/ článek na zvířetníku a taky odkaz na článek který dávala aňouma v tom kříženém ohařím vlákně, kde děvče žádá o radu ohledně křížence výmara a setra - krásně popsané rady v obou článcích - snažím se to nasyslit do hlavy pro případné použití (pokud někdy ten pejsek bude) Díky.
3/ básnička o bleškách - nemá chybičku
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 12:52
- Nahlásit
cernej caj
mobilhouse je supr vec i v tom, ze muze mit mami samostatnou jednotku par metru vedle ale svoji vlastni
jj, my jsme pak právě usoudili, že využijeme to patro na garáži (návštěvy, úložný prostor), tak jsme se rozhodli, že radši investujeme do toho patra
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 13:13
- Nahlásit
kachna_
nepříčetnosti
její? nebo mojí?
zvládnete
se bojim. já jí znám.
My jsme plánovali taky možnost koupit (a pak prodat) mobilheim neeebo a to je cesta, kterou půjdeme my,
plán ve dvou je dost jednoduchej - jedna místnost na bydlení, a šup do oprav - hlavně to topení, pak další místnost, střecha a půda. Nakonec kópelka, zateplení a takový hovadinky.
Darenka
snažila bych se mooooc ho získat. Otázka je v těch financích. Jestli to zvládnete ufinancovat z prodeje Vašeho bytu + asi nějaká hypotéka, určitě bych do toho šla
no já taky - jen Brtnik musí dát dohromady, jak to zvládnem s financema. Tohle jde mimo mě, peníze nejsou moje hobby, on to umí posoudit i s rizikama.
a po nutných opravách bych pak za nějakou dobu přestěhovala i maminku
no snad by to vydržela , být takhle dlouho de-facto sama. Teď bydlíme jen kousek od sebe, můžu se tam stavit při venčení, aby nebyla tak sama....
krásně popsané rady v obou článcích - snažím se to nasyslit do hlavy pro případné použití (pokud někdy ten pejsek bude) Díky.
já díky, za ocenění
nemá chybičku
ta se mi vyvedla velice, z tý mám radost
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 13:20
- Nahlásit
PetraK
plán ve dvou je dost jednoduche
nás je 5, pravda, tři mají dost omezené rozhodování
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 13:21
- Nahlásit
kachna_
tři mají dost omezené rozhodování
a taky tolik neprotestujou v takovýchhle momentech. A taky asi máte víc prostoru. Se bojím právě toho, že to je fakt malý na tuhle akcičku ve 3
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 13:24
- Nahlásit
PetraK
obývák s kuchyní, šatnu, koupelničku a v patře dva pokoje (z toho jeden je průchozí).
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 13:37
- Nahlásit
PetraK šel ti e-mailík. Mrkni na to...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 13:56
- Nahlásit
kachna_
obývák s kuchyní, šatnu, koupelničku a v patře dva pokoje (z toho jeden je průchozí).
to je vaše dispozice? tohle přesně je moje představa.
když ale něco jinýho je to prostě s dětmi, jenže s dospělcem, kterej má i jinej režim a požadavky, je zvyklej bydlet si ve svým a podle svého. Moje velmi lehký spaní, mámin kuřáckej kašel.......
Nepotřebuju moc prostoru, ale soukromí jo-o.Pamatuju si doby, kdy s námi a to nám bylo necelejch dvacet, bydlel Brtnikův dvanáctiletej brácha o kterýho jsme se starali a plus k tomu ještě náš nejlepší kamarád. Soukromí jsme neměli nikdo a bylo to pak už na makovici, nedávala jsem to.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 14:06
- Nahlásit
PetraK
nějak nestíhám číst, jen jsem projela očima a zaujal mne domek...vypadá moc pěkně, pro mne i ta zahrada Přestavět by se to dalo dobře. Pokud má dobré základy, šly by tam udělat ty podkrovky, páč jak koukám, novou střechu to stejně potřebuje. Dole bych někam přistavěla i ten pokojík pro mamku. Musel by být vidět půdorys, co tam kde je a není, jak to na sebe navazuje...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 14:17
- Nahlásit
PetraK
tak si pockej, az to uvidite nazivo - jak se vam to bude zdat i prostorove a tak, na ten pocit, a pak uvidite. Mate domluvenou prohlidku?
ono treba rok to zvladnes zas kdyz vis, ze tohle je to, po cem touzis a ze staci malo a bude to OK. Kvuli chvilovymu nepohodli bych se nevzdala neceho, o cem vnitrne vis, ze to je ono. Byla by to skoda
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 14:19 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
PetraK
když ale něco jinýho je to prostě s dětmi, jenže s dospělcem
chápu, mně taky moje děti (bordel po nich atd.) nevaděj a z mamči bych se zcvokla (jako i tý mojí, s Michalovou vůbec neumim komunikovat), potřebuju hodně únikovejch možností (už odmala).
My to máme tak, že dole bude šatna, místnost vedle obejvákokuchyně a koupelny, kde se v vytvoří prostor pro rodiče (no, doufám, že jen z jedný strany, oboje rodiče bysme asi jako řešili už dost těžko) případnej - vyhřejvaná podlaha, blízko do kuchyně, koupelny, ale asi i vlastní vchod a myslím, že tam i vyvedeme odpad a vodu. Já si dokážu představit, že jsou situace, kdybych za to byla vděčná. Když bude maminka relativně hodně samostatná jednotka, může tam mít i vlastní minikuchyňku a když nás nebude chtít vidět, tak se prostě neuvidíme.
Plánovaná dispozice je - dole obývákokuchyň, šatna, koupelna, záchod. Nahoře pokoj průchozí, malej Marťopokojíček, velkej pokoj pro holky (jde rozdělit), ložnice, záchod, kdyby to náhodou vyšlo, tak sprcha.
Plocha baráku po dostavbě je nějakých 60m2
maminka nemůže zůstat v bytě po dobu základní rekonstrukce?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 14:35
- Nahlásit
dotaznik ale nevim v jaky kvalite
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 15:26
- Nahlásit
cernej caj
uvidite. Mate domluvenou prohlidku?
jojo, mluvila jsem s makléřem, dohodli jsme se, páč to má Brtnik kousek od prasé, že tam nejdřív pojede on a když se mu to bude zdát, podíváme se tam oba.
Kvuli chvilovymu nepohodli bych se nevzdala neceho, o cem vnitrne vis, ze to je ono. Byla by to skoda
to máš 100% pravdu. i to tak cítím. jen ešivá si můžu taky tak věřit? Hm.
kachna_
z mamči bych se zcvokla
tak! já jí mám ráda, nechci jí tem právě nechat, ale bojím se toho provizoria. Ale už jsme spolu mluvily, poslala jsem jí odkaz, ptala jsem se, jestli vydrží chvilku, než by se udělalo to topení a budem z nejhoršího venku. Prej neva. Naopak přišla s tím, že to není dobrý nápad aby se tam stěhovala páč jako doktoři a tak. To mě kapek vztekla teda, vynadala jsem jí, sdělila, že to není konec světa
oboje rodiče bysme asi jako řešili už dost těžko)
jo , to by bylo masakéro. Hlavně v tom, že každý je zvyklý na jiný životní potřeby, rytmus.
vyhřejvaná podlaha, blízko do kuchyně, koupelny, ale asi i vlastní vchod a myslím, že tam i vyvedeme odpad a vodu. Já si dokážu představit, že jsou situace, kdybych za to byla vděčná. Když bude maminka relativně hodně samostatná jednotka, může tam mít i vlastní minikuchyňku a když nás nebude chtít vidět, tak se prostě neuvidíme.
to zní jako super plán
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 17:14
- Nahlásit
Blee pindeli.
PetraK
Ty jo, to je krasnej domecek a prostredi jedna basen! Drzim palce, at to Brtnik okoukne, promysli, financne produma - takovych mist se asi moc nenajde.
|