| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 19:20 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
ještě se pochlubím fotkama z minulé neděle - na Kost a do údolí Plakánků (obou - i toho Veseckýho)
ten kobylák nám vyhrožoval, že ta cesta je taky jeho a že ten pidiohradníček ho nezastaví... Ale jen hrozil. Zatímco kobylka si pamlsek vzala, on si trval na tom, že s náma nekamarádí
a taky Night jako majitel pořádný kosti
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 19:27
- Nahlásit
PetraK hlady ho netýrej!! A jak říkám - nevidím ho na živo, tak nevím. Ešík byl štíhlý a perfektně nasvalený. On může být opravdu úplně jiný.
Night na některých fotkách taky vypadá jak mastodont (je krásně nasvalený), ale žebra mu lezou a pas má jak vosa...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 19:33
- Nahlásit
Xerxová
ta posledni je dokonala, najtoun v pozadi kost
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 19:38
- Nahlásit
ta posledni je dokonala, najtoun v pozadi kost
máme i elegantnější verzi - byl mu přesně rok...
celé album je tady: http://drporkert.com/dogy/images/Night/0215/plakan ek/index.htm
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 19:41
- Nahlásit
birma
a máš pocit, že už to nedělám?
mám! Co kromě toho, že dostane sušenou šlachu, hovězí srdce, že pojede na výlet, na tábor, bude posilovat, půjde na dornovku pro něj asi tak děláš?? dyk je to chudák velikej! žije hrozně smutnej a prázdnej život
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 19:44
- Nahlásit
Xerxová
to je krásnej konik!!!! tetkon výjimečně nemyslim Nýtka
a taky Night jako majitel pořádný kosti
dementní hradní pán!! no jo, vona ta šlechta byla dycky zdementnělá,
hlady ho netýrej!! A jak říkám - nevidím ho na živo, tak nevím. Ešík byl štíhlý a perfektně nasvalený. On může být opravdu úplně jiný.
no však ho taky netýrám, to by nebyl takovej buřtóza
žebra mu teda nelezou, páč mu nikdá ani nestačily vylézt . Brtnik tvrdí, že klůstej nejni. Mi přijde, že je takovej buclatej, ale to je podle mě už i z podstaty svojí postavy právě. Byl to valibuk dycinky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 19:48
- Nahlásit
Xerxová
jsem chtěla napsat, že ty fotky kosti v mrazivým zakletí jsou krásný, ale tahle to přebila
má krásnou atmosféru
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 19:51
- Nahlásit
on se ten koník fakt předváděl. Zastrašoval Nighta - a ten tomu rozumněl. Hezky šel po druhé straně cesty a dělal, že tam není. Byl tedy na vodítku (u ohradníků a vesnice to dělám automaticky), ale byl zcela vzorný a neprovokující.
Koně Night zná z Malevilu - tam jsou krotcí, na psy zvyklí a žebraví. Tam je klidně oňuchá - tady se tvářil, že tam žádní kopytnatci nejsou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 19:58
- Nahlásit
Xerxová
a dělal, že tam není
šichta, při jeho velikosti a barvě
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 20:16 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
PetraK
Co ... pro něj asi tak děláš??
právě teď by ti odvětil, že ho týrám hlady a vůůůbec si ho nevšímám, odstrkuju ho a jsem na něj strašlivácky zlá
a taky ho nutím dělat dřepy prej jsem úpa nejvíc krutá
žije hrozně smutnej a prázdnej život
to rozhodně! když se ráno dožaduju alespoň malý části ze spodní půlky postele, tak se pravidelně tváří, že měl radši zůstat v útulku, než snášet tohle příkoří
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 20:37
- Nahlásit
jak moc je reálný, že uťápnem za 9 - 10 hodin v kopečkách a sněhu něco okolo 30 km? Ještě jsme letos neviděli pořádnej sníh, tak bych za nim v úterý ráda vyjela (buď Krušky nebo Labský pískovce) a zas se bojim, abych nás nepřecenila (i když v nejhoršim to dojdem na čelovce)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 20:37
- Nahlásit
birma
a vůůůbec si ho nevšímám, odstrkuju ho a
no bať, dyk to řikám, chudáky je to!
se pravidelně tváří, že měl radši zůstat v útulku,
ano!
Nesnášim tudlecty rozcapence. Bubici zpravidla v tomto momentu sdělím, že jí mileráda její přání splnim a může si jít mrznout do kotce v Trójí
zrovna dneska jsme venku na terase vzpomínali, jak byla nedohřátá, když k nám přišla, jak se opíkala v pravý poledne na kamenech při tropických vedrech
a jak dneska oproti tomu fordila bez svojí bundičky krásný, přes to, že trochek mrzlo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 20:38
- Nahlásit
birma,
jak moc je reálný
to by chtělo Fajfku. Já ti těžko poradím, protože pro mě je max dvacet, dvacet tři km a mám to v létě na celej den se zastávkou v hospůdce
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 20:47
- Nahlásit
PetraK
Nesnášim tudlecty rozcapence. Bubici zpravidla v tomto momentu sdělím, že jí mileráda její přání splnim a může si jít mrznout do kotce v Trójí
To já mu taky říkávám, že tam může klíďopíďo zpátky když chce a já že si místo něj vezmu nějakýho malýho milýho hodnýho pejska, jednoho z těch, co dva, tři měsíce po přijetí skládaj ZZO a za rok nejpozdějc za dva jedou na MS v agi. Nechápu, proč mi to nevěří
Já ti těžko poradím, protože pro mě je max dvacet, dvacet tři km a mám to v létě na celej den se zastávkou v hospůdce
Tak to máš necelou půlku toho, co my, tak si odhadni, kolik je maximum te´d a ve sněhu a do kopečků a já si to vynásobim správnym koeficientem a budu vědít
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 20:49
- Nahlásit
realny to je, zalezi kolik bude snehu. kdyz malo, ok. kdyz hodne muzes se hodne borit a pak nevim jestli by mi nestacilo 20.
js musim zacit trenovat pac mam 30 jm od novyho roku celkem a long sr blizi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 21:06
- Nahlásit
Já sem se vám úplně vopotila před chvílí hrůzou!
Suším tady ty kůže na žvejkajdu /mimochodem - vypadá to lůůůkcusně .up:/ a čokle místo aby chrápaii, šli dělat frontový bojovníky před dveře toho pokoje, kde se to suší /páč vono to jako kapek krásně hodně voní/ Maj ležet a spát. I hodila jsem přísný voko a krutopřísně pravila: " Okamžitě mazejte na pelechy, nebo z vás udělám štyry!"
V ten moment se mi udělalo mdlo , páč představa, že tu mám tím pádem pak osm kreténů otravnejch, mě málem ubezdušila. Tak jsem to ihned přehodnotila a pravila: "NE! radši vás místo toho zmlátim!"
cernej caj
jestli by mi nestacilo 20.
jo přesně dvacítka je akurát!! pamatuju si jak jsme s Ajšovejma vyrazili na malej vejlet - v zimě.... nejdřív se nám protáhnul na třináct, pak jsme to vzali zkratkou a dostali se na něco přes dvacítku. V hospodě jsme byli s večerem . Ale je fakt, že nejsme profišlapky, jako tady magor Birmice
birma
dva, tři měsíce po přijetí skládaj ZZO a za rok nejpozdějc za dva jedou na MS v agi.
mno ešivá vono to je reálný
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 21:57
- Nahlásit
PetraK
mno ešivá vono to je reálný
četla jsem vo takovejch
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 22:27
- Nahlásit
PetraK
vždyť tomu Štajnovi jsou normálka vidět žebra, jak si můžeš myslet, že je tlustej???
Xerxová
ty koníci jsou super, to jsou nějací huculové?
a Najt v postoji s Kostí, to je luxus fotka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2015 23:30
- Nahlásit
birma
četla jsem vo takovejch
no jo, ale není útulkáč jak útulkáč, každej má za sebou něco jinýho a jinak to nese.
já ale spíš myslela ešivá je reálná ta výměna
Maya
vždyť tomu Štajnovi jsou normálka vidět žebra, jak si můžeš myslet, že je tlustej???
dycky byl klůůůstej už jako pidivižle byl tlusťoch přece no je takovej podsaditej bych řekla. skalára to rozhodně nejni
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2015 06:54 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
Maya koníci budou podle mě norici. V zimní srsti a dobré kondici. Huculové jsou menší. Byli v ohradě u cesty na začátku vesničky Vesec (kousek od Kosti)
birma hrozně záleží na "kvalitě" sněhu. Můžeš být prvochodec prašanem,můžeš být prvochodec v těžkém sněhu nebo dokonce prorážet ledovou krustu každým krokem... Můžeš jít po pěšince v neklouzavém ušlapaném sněhu, nebo každým krokem budeš klouzat po udupaném ledu a uhnout z cesty znamená hluboký těžký sníh...
Může Adam krásně lehce běžet po krustě a nebo se taky bořit a každý krok znamená pro něj skok jak pro delfína...
V obcích může být sucho, ale i nasoleno, můžou mít posypáno ostrými kamínky a nebo bude ušlapáno a uježděno na děsivé kluziště...
Těch faktorů je v zimě mocmoc - pokud neznáš konkrétní situaci, neodhadneš to. Raději měj v záloze víc "okruhů" - a případně cestu zkrať. Blbý sníh umí hodně unavit lidi i psy. Chůze v hlubším mokrém sněhu prý (vysvětlovala mi dávno naše MVDr) vede psiska k jiné mechanice vzadu (sníh klade odpor a tak nohu vytahují kolmo nahoru místo šikmo dopředu) a je pro ně náročná.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2015 07:53
- Nahlásit
PetraK
já ale spíš myslela ešivá je reálná ta výměna
No rozhodně! Právě ve chvíli, kdy je občas úpa milijounovej ho půjdu čenžovat
Xerxová
Dík moc! Možnosti malýho i velkýho zkrácení mám. Ty plánuju vždycky, protože čék nikdy neví, co se může stát. Akorát jak jsi psala o boření se ledovou krustou, tak zvažuju, jestli narychlo nepřikoupit ještě jeden pár botek, kdyby mu to zraňovalo ťapátka. Jen už mám vybranej typ co chci a do zveráče se nedostanu v pondělí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2015 09:04
- Nahlásit
s ohledem na počasí - kdy může tát a v noci mrznout krusta může být. Podle hloubky sněhu se ale někdy může odírat i podstatně výš, než jen u pacek... Ale to pak je na chůzi po cestách...
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2015 10:21
- Nahlásit
Zdravíčko všem
PetraK
Gratuluju k uzdravení a ke všem radostem, které si teď můžeš dopřávat. Fotky jsou luxusní a děěěěěěkuju za ně! V Bubitce se holt ženská nezapře, no Štajn už je veeeelikej a krásnej péééf♥
birma
zlatej, šikovnej, hodnej Adámek Mám radost, že máš radost.
Xerxová
Krásný fotky koníků - všech - a hlavně toho černýho na sněhu Je to velikej fešák.
Jestli se nezkazí počasí a jestli holky dodělají včas inventuru, jsem pozvaná od Lenky a jejího dvojčete Zdeňky a od jejich 4 NKO na vycházku do přírody. Tak snad všechno klapne.
Na včerejšek a na dnešek u nás nocovala Darenka. Byla moooc hodňoučká. Odpoledne jsme jí přivezli a hned ráno zas odvezli domů. Má se líp, když nejsou páníci doma, s námi si daleko víc užije. 3x denně na vycházky a vedení sáhodlouhých hovorů.
Janiii
Gratuluju Terezce dodatečně k narozeninám. A jinak moc držím palce, ať zvládnete prožít ještě mnoho krásných dnů s oběma.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2015 12:52
- Nahlásit
Tak jsme doma z tréninku, chumelilo jak blázen, takže agi nebylo a Adam se choval jako dement kvůlivá tomu sněhu. Až skoro doma mi došlo, že to nejspíš byl první pořádnej sníh co za poslední tři roky viděl
Máte někdo zkušenost, když koupíme barák s tim, že tam někdo bydlí, ale nemá žádnou smlouvu ani nic takovýho - je problém se takovýho člověka zbavit? Jako z právního hlediska myslim. Podle mě by ho měla kdyžtak vylifrovat policie, ne?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2015 13:27
- Nahlásit
birma
vyhlidla sis neco s obyvatelem? policie snad jo, no. ale nemam zkusenosti
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2015 13:37
- Nahlásit
cernej caj
Honza vyhlídnul něco v exekuční dražbě doslova za pár korun, tak jsme si říkali, že bychom to trochu dali dokupy, protože dost materiálu vlastní a dost věcí dokáže sám (včetně eliktriky a vody) a pak bychom buď měli chalupu (ale to asi ne, protože to nemá žádnou zahradu), nebo to prodáme s nějakym ziskem
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2015 14:02
- Nahlásit
A ještě abych pochválila Adámka, tak se dneska na volno setkal se štěníkem čévéčka a byl na něj v podstatě hodnej je vidět, že jak neni na vodítku a ví, že může odejít, tak to zvládá mnohem líp
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2015 15:57
- Nahlásit
birma
tak to je supr, a hrali si spolu?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2015 16:13
- Nahlásit
cernej caj
To ne, Adam si tam značkoval a malej mu chtěl hopsat po hlavě, tak místo aby ho sežral a byl úplně hnusnej, tak na něj zavrkal a odešel
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2015 16:22
- Nahlásit
birma
Máte někdo zkušenost, když koupíme barák s tim, že tam někdo bydlí, ale nemá žádnou smlouvu ani nic takovýho - je problém se takovýho člověka zbavit? Jako z právního hlediska myslim
Musíš zjistit jak je na tom, jestli tam má trvalé bydliště nebo není vedený jako věcné břemeno .... pak by to mohl být problém. Může tam bejt na ústní dohodu předchozího majitele...policajti s tím moc sami nechtějí nic dělat, většinou to řeší až po soudním příkazu....
|