| Autor |
Zpráva |
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:33
- Nahlásit
Hyena
Ok, tak tedy nevyjasníme.
Pokud chceš naznačit, že pro objektivitu bych snad měla jet na Vlčáry, tak buď ubezpečena, že jsem o tom mnohokrát přemýšlela, ale vždy zavrhla vzhledem k tomu, že si velmi cením své svobody a v přítomnosti osoby jako je pan Desenaký bych silně riskovala její pozdější ztrátu. Takže s díky odmítám.
Navíc psala jsem o lidech, kteří u něj byli osobně, se kterými jsem mluvila, o lidi, kteří se vyjádřili třeba i na netu nebo jinde a popsali zkušenosti. O jeho knihách a dvd, které obsahují tolik nesmyslů až to hezké není. O jeho "léčení" smrtelných chorob, změnách impritingu ... apod.
Dále pak se vyjadřuju ke kaze Šaryk, o kterou mimochodem tady momentálně jde, a kterou mohl každý sledovat virtuálně na netu, časopisech a nakonec i tv.
Nelíbí se mi co desenský dělá, nikdy se mi to nelíbilo a nikdy líbit nebude. Neupírám mu jistou zchopnost pracovat se psy (tu ale má dost i zdejších lidí, že jo), ale naprosto odmítám jeho jako "psího psychologa", léčitele, zázračného napravovače "těch nejhorších případů" a podobně ...
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:34
- Nahlásit
Pakunobecny
De voto jak dlouhou má zrovna ten den stopovačku,z čehož se vodvíjí kam až dojde
Jo tak se stopovačkou to je něco na mě, když tam lidi píšou - mám dva roky stopku na psu a pořád mě neposlouchá, co s tím? To ale přeci není chyba RD nebo je?
|
Janis
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:37
- Nahlásit
Jen je divné, proč nepoužil k úmrtí psa injekci, jeho způsob zabíjení je poněkud proti zákonu na ochranu zvířat. Říkal tam veterinář, že už asi dva roky u něj nebyl........ani neočkuje?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:37
- Nahlásit
dorotka1
že je mu šumák, co si zrovna ti sektáři myslí nebo jak ho obdivují.
Hm a právě ten dojem já prostě nemám
A to myslím není jeho chyba.
Ne, to není, ale rady jako nakopněte ho do čumáku vší silou, nebo chyťte ho za kůži a hoďte ho proti zdi, když je moc aktivní, tak ho zavřete do kotce a nechte ho tam aspoň týden bez jakýchkoliv aktivit (zde bylo ještě doporučeno psu sebrat boudu a misku, aby je nezničil a navíc šlo o krátkosrsté plemeno ) už snad jeho chyby jsou nebo ne?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:41
- Nahlásit
dorotka1
vždyť jsme si řikaly, že vydržíme do švestek )))))) Máňa samozřejmě krásně žije, teď měla desátý narozky, už jsme společně ověřili, že obranář z ní nebude, tak svou třetí pětiletku začne věnovat stopování, závodění, bednám, medajlím a bohužel i mnoha starým a novým kamarádům, což jí štve ze všeho nejvíc. Chuděra si ani na starý kolena neodpočine, furt se účastní nějakejch sportovních akcí )) Věk značí jen prošedivělá tlamka, prdka a zimní bunda na zimní dny strávené venku )))
U vás taky vše dobrý?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:44
- Nahlásit
dorotka1
To ale přeci není chyba RD nebo je?
Přímo jistě není, ale on je přece učí takto pracovat, on jim "vysvětluje" co a jak mají se šňůrou dělat a on je svým způsobem, i když samozřejmě nepřímo za tu práci zodpovědný. Pokud tedy jsou to lidi, kteří k němu jezdí a jsou s ním nějakým způsobem v kontaktu.
Dám jiný příklad - když na cvičáku navrhne výcvikář, aby člověk, kterému třeba utíká pes za zvěří, použil EO, vysvětlí mu co a jak a několikrát to s ním konzultuje. Ten člověk pak EO použije a doku... psa takovým způsobem, že má nejem po přivolání, ale hlavně psa, který chudák neví odkud a proč ji chytí, tak je za to zodpovědný kdo? JEN majitel, nebo i výcvikář, který mu nedostatečně, špatně, nebo nevhodně vysvětlil práci s EO a se psem vůbec?
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:45
- Nahlásit
Eldoguero
Tohle jsem nikdy nezažila. Naopak jsem měla z něj vždycky dojem že na "poradně" byl větší tvrďák, než ve skutečnosti.
Pochopitelně, jestli tohle někomu poradil, tak se nedivím, že ho nenávidíš. Chovala byh se naprosto stejně.
Pořád si myslím, že když s tím člověkem trávím určitý čas, že bych musela vidět, že něco není v pořádku. Na těch jeho psech by se to přeci poznalo.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:47
- Nahlásit
Eldoguero
Navíc psala jsem o lidech, kteří u něj byli osobně, se kterými jsem mluvila, o lidi, kteří se vyjádřili třeba i na netu nebo jinde a popsali zkušenosti.
hele, to je právě ten problém, proč píšu, že něco je po internetu nepřenosný. Já ti tady můžu taky napsat své zkušnosti, za 6 let . Jak to tak vypadá, tak jsem tady z veřejně přispívajících jediná,co na Vlčáry stále jezdí .... ale pořád to pro tebe bude jen názor jedněch lidí proti druhým. O.K. samozřejmě si můžeš utvořit názor i na tomhle základě, ale pořád je to jen názor utvořený na základě zprostředkované zkušenosti, kteorou někdo (samozřejmě, mě nevyjímaje) " přefiltroval přes své názory, očekávání, pocity a podobné záležitosti".
|
Tondas
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:49
- Nahlásit
Adiddaska
je snad něco divného na tom, že některé starší sestry mají rády své sourozence a starají se o ně
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:50
- Nahlásit
Chuděra si ani na starý kolena neodpočine, furt se účastní nějakejch sportovních akcí )) Věk značí jen prošedivělá tlamka, prdka a zimní bunda na zimní dny strávené venku )))
U vás taky vše dobrý?
Gerda
Tak jasně, my už jsem taky senioři a dokonce je i oblíkám když mrzne, což jsem za jejich života nikdy nedělala. Ale tak to je a tak to beru. děkuji za každý další den s nima...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:54
- Nahlásit
dorotka1
Ale je to síla, to ani snad u modrých nebylo
vidím, že další, která všude byla, všechno zná a od všeho má klíče
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:56
- Nahlásit
ALL
Líbi se mi že tu vznikla v bratru přátelská diskuse dvou a možná i více znepřátelených táborů a k tomu se hodí tahle písnička
http://www.youtube.com/watch?v=asYKW7neB5s
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:56
- Nahlásit
Tondas
je snad něco divného na tom, že některé starší sestry mají rády své sourozence a starají se o ně
nene, je to naopak moc krásný a milý, je dobře, že jsou na světě takový lidičky s dobrým a velkým srdíčkem!
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:59
- Nahlásit
Eldoguero
Přímo jistě není, ale on je přece učí takto pracovat, on jim "vysvětluje" co a jak mají se šňůrou dělat a on je svým způsobem, i když samozřejmě nepřímo za tu práci zodpovědný. Pokud tedy jsou to lidi, kteří k němu jezdí a jsou s ním nějakým způsobem v kontaktu
Jo, tak tady se asi schodnem, když čtu jeho poradnu, připadá mi že to nefunguje, jako těm lidem - Paňula pečená vařena na fríčkách, stokrát musela vidět RD v akci a přesto po 6 letech napíše, že její pes je prudič a že teda musí nosit koš. Z toho mi vychází jedno jediný, že buď na to ten člověk má a nebo ne a nezachrání ho nikdo ani RD!
|
Tondas
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:00
- Nahlásit
Adiddaska
nene, je to naopak moc krásný a milý, je dobře, že jsou na světě takový lidičky s dobrým a velkým srdíčkem!
přesně tak.
Sízra Milanová
nebylo by lepší udělat táborák a opékat buřty
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:02
- Nahlásit
dorotka1
Právě, že poradil a osobně
Na těch jeho psech by se to přeci poznalo.
Ńo, já nevím, jak to bylo, před lety, když jsi tam byla ty, ale třeba dost záběrů, který se poměrně často třeba v tv ukazujou, ze součastnosti, nebo nedávné doby mi právě přijdou dost šílený. Myslím tím právě projev těch jeho psů, ten mi vůbec v pořádku nepřijde
Jasně je to tv, ale na druhou stranu oni novináři z Novy a Primy fatk nejsou pejskaři, chci tím říct, že nevědí co točit a na co se dívat.
Hyena
To máš pravdu, ale ono je těžký si myslet, že je všechno trochu jinak, když ze všech stran slyšíš v podstatě to samé. Jasně, že zprostředkovaně, ale stále totéž. Pak vidíš psa, který prošel jeho výchovou a dotvoříš si názor zcela Aspoň já si ho takhle vytvořila.
Eninka
co ten vulgární smajlík to k tobě přece nesedí, to přece používá ke vzájemné debatě jen žumpa
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:02
- Nahlásit
Eninka
Hele a jak víš kdo jsou modrý, že by Céci, že bych měla pravdu?
|
Tondas
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:04
- Nahlásit
dorotka1
že by Céci,
kdo je céci ? to je céci von Duchcov ?
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:06
- Nahlásit
Tondas
Ja
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:06
- Nahlásit
Tondas
nebylo by lepší udělat táborák a opékat buřty
nebylo vemku prší
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:09
- Nahlásit
dorotka1
jak víš kdo jsou modrý
trhni si i s Céci
|
Tondas
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:09
- Nahlásit
Eldoguero
nebylo vemku prší
no je vidět že si nebyla u RD
dorotka1
taková milá holka to byla a hezká. Nemít krizy středního věku, syndrom vyhoření a čakry v nesmyslnejch barvách hned bych ji zahrnul do seznamu možných manželek
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:12
- Nahlásit
Eninka
Počkej nečil se...mám takový nápad,nechceš chodit k modrým? Jako místo sem? Ne....to bych ani Desenkýmu nepřála tohle, to by byla podpásovka fakt
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:13
- Nahlásit
Tondas
nebyla jsem u něj na buřtech, ani na nápravným táboře, přišla jsem o něco?
|
Adiddaska
Člen |
- Nahlásit
Tondas
hned bych ji zahrnul do seznamu možných manželek
děláš si nějakej seznam jo, hm hm, kdyžtak dej vědět, až bude casting... pokud teda nejsi psíček
|
Eninka
Člen |
- Nahlásit
Sízra Milanová
mám takový nápad,nechceš chodit k modrým
díky, nechci, obzvlášť když vidím, jaký tam chodí Doroty, teda Dorotky
|
dorotka1
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:17
- Nahlásit
Sízra Milanová
Jako nechci ti brát iluze, ale Eninka by tam patřila k lepšímu průměru. A to se vyplatí bobe. Eninko, fakt to zkus, pokud nejsi Céci, tak fakt slízneš smetánku...a budeš za hvězdu akorát nesmíš porušit tyhlety registrační podmínky, víme.
|
Tondas
Člen |
- Nahlásit
Eldoguero
já sem u něj buřta nikdy neměl. jednou byl slíbenej buřtguláš ale taky ho.... takže nepřišla
Adiddaska
když mám tu krizy tak nemám ..... to dá rozum
Eninka
nemusíš být hned protivná. Sama si dáš nick eninka a dorotce by si říkala dorota
|
Adiddaska
Člen |
- Nahlásit
Eninka
mám takový nápad,nechceš chodit k modrým
díky, nechci, obzvlášť když vidím, jaký tam chodí Doroty, teda Dorotky
ale mohla bys dát všechny psy na stopovačky, podle mě by to pomohlo...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:19
- Nahlásit
dorotka1
Eninko, fakt to zkus
nezájem, straním jinýmu etologovi
|