| Autor |
Zpráva |
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 11:57
- Nahlásit
Shelticka
to je ale hrozně drsný.... ty seš fakt hlozně zlá!
ale já rozhodně běhám pro radost, neboť dyby to nebavilo mě nebo psa, tak by to byla nuda a nechala bych toho s největší pravděpodobností
teď ale vážná otázka je, který ty závody sou braný jako ty větší, prestižnější vono totiž tak či tak, člověk jezdí na závody většinou v okruhu tak bych řekla 50-100km, v rámci svého kraje a to je otázka, který ty závody sou jako fajn. Spíš to bude i o zkušenostech, jak moc času člověk věnoval přípravě a tréninkům.
Je jasný, že člověk, kterej vyhrál pár zkoušek v horní dolní a splnil tím přestup do A2 a hned se tam třeba hrne, tak bude zřejmě překvapenej
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:04
- Nahlásit
Shelticka
jede na ty velký, tam se nestačí divit, že je někde pod půlkou výsledovky a začne svůj neum nazývat heslem "my běháme jenom pro radost"
nj, ale spousta lidí objíždí jen ty okresní přebory, protože opravdu běhají jen pro radost a jejich pes na to třeba nemá, z jakýhokoliv důvodu, a oni nechtějí nebo nemůžou mít psa jinýho...
já bych to zas tak neodsuzovala, spoustu lidí to táhnutí na vrchol na konec od agi odradí a je to škoda, je to prima zábava pro psovoda i psa... a nakonec - jestli z toho tenhle pocit mají, je to chyba trenéra, neumí jim vysvětlit, že to, že nemají psa na špičku, ještě neznamená, že to mají zahodit...
už dřív jsem říkala, že by závody měly být klidně rozdělené na "hobby" a sport, i když ve své podstatě to tak je, hobíci běhaj do dvojek a v trojkách už jsou ti, co se s tím vrcholem měřit chtějí a makaj na tom...
za rohem je nasranej a zklamanej a brečí si do kapesníka nebo nadává na psa
zajímavý je, že tohle kolikrát vidím spíš u těch lidí, co chtěj být ti "top"...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:04
- Nahlásit
Já nejsem zlá, já jsem jenom realista
Jako větší považuju MČR, QZ, MO, slovenský Euro Cup apod
Jasný že každý kdo dělá agi, tak pro radost, jinak by to nešlo, ale někdo tím omlouvá svoje neúspěchy. I když se dělá něco pro radost, tak se to snad snažím dělat dobře ne? a nebo pak nevyhazuju prachy za závody, když běhat pro radost si můžu i na cvičáku Něco o tom psala i M.Klimešová v Psích sportech myslím
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:07
- Nahlásit
helps, Shelticka
a holky, který ty závody jsou teda u nás tak ty nejprestižnější?
MO? MR?
a mimo to?
mimo to jsou to prostě všechno závody jako každé jiné, ne?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:07
- Nahlásit
wami
Však jo, já mám stejný názor Nemyslela jsem to tak, že každej by se měl snažit to dosáhnout na špičku a jezdit na MS...
už dřív jsem říkala, že by závody měly být klidně rozdělené na "hobby" a sport, i když ve své podstatě to tak je, hobíci běhaj do dvojek a v trojkách už jsou ti, co se s tím vrcholem měřit chtějí a makaj na tom...
jj nebo neofi a ofi, tj jako to tvoje hobby a sport
za rohem je nasranej a zklamanej a brečí si do kapesníka nebo nadává na psa
zajímavý je, že tohle kolikrát vidím spíš u těch lidí, co chtěj být ti "top"...
já to dělám taky ale spíš z toho důvodu, že mě to mrzí, že jsme to potento
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:10
- Nahlásit
Shelticka
I když se dělá něco pro radost, tak se to snad snažím dělat dobře ne? a nebo pak nevyhazuju prachy za závody, když běhat pro radost si můžu i na cvičáku
ano, v rámci možností to dělám co nejlíp... ale spousta lidí začíná, psa nedotáhne, pak přeučuje, řeší... to všechno k tomu patří...
nevyhazuju prachy za závody - čoveče, já před lety začala jezdit na závody jen proto, že tam jezdila celá parta ze cvičáku...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:13
- Nahlásit
Shelticka
jj nebo neofi a ofi, tj jako to tvoje hobby a sport
jenže neofiko akcí je strašně málo... mě neofiko baví třeba kvůli tuneliád nebo jiných agi hrátek, ale byla jsem tak na 2, max. na 3...
já to dělám taky
jako jo, vzteky brečím, že jsem debil, taky občas. Ale co nezávodím s Lumpem, už nenadávám na psa...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:14
- Nahlásit
wami
čoveče, já před lety začala jezdit na závody jen proto, že tam jezdila celá parta ze cvičáku...
a já tam tu partu ze cvičáku pořád nějak nemůžu dokopat a ty roky jezdím sama
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:16
- Nahlásit
wami
jenže neofiko akcí je strašně málo...
mě právě přijde, že dost, několikrát do roka lidi od nás jezdí na neofi (na ty ofi je nemůžu furt dokopat)
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 12:55 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
wami
já bych to zas tak neodsuzovala, spoustu lidí to táhnutí na vrchol na konec od agi odradí a je to škoda, je to prima zábava pro psovoda i psa
haha, tak to je jasný, já vůbec nikoho neodsuzuju, dyž sem jedna z těch okresních přeborů... a v podstatě je mi jedno, esi je závod takovej či onakej, spíš naším prvotním cílem bude to nějak doběhnout bohužel, ale spousta spousta lidí to jako radost nemá, psa sotva pochválí atd...
Shelticka
Já nejsem zlá, já jsem jenom realista
Jako větší považuju MČR, QZ, MO, slovenský Euro Cup apod
takže mi chceš vlastně říct, že nic krom těhlech co se běhá v ČR nemá tu "správnou" vypovídající hodnotu? tak oukéééj... teď mi akorát vysvětli prosím ty zkratky. Krom MČR a Euro Cupu nevím co ty druhé sou
Jasný že každý kdo dělá agi, tak pro radost, jinak by to nešlo, ale někdo tím omlouvá svoje neúspěchy. I když se dělá něco pro radost, tak se to snad snažím dělat dobře ne?
Nóó.... nevím, u dost lidí už ta radost vidět vůbec není, imo. Pro mě agility předně o vztahu psovoda a psa a jak si rozumějí. Ambice zas nijaký nemám
a zrovnak M. Klimešová je taková ambiciózní až moc na můj vkus
wami
a holky, který ty závody jsou teda u nás tak ty nejprestižnější?
se ptáš ty? já nevím.... ale asi to teda bude jak říkáš, že jinak tam zas takové rozdíly nejsou. ALE co se týče konkurence, tak jsou takový "spoty" v ČR, kde se většinou sejde větší množství závodníků, kteří jsou vytrénovaní atd. Teda ve srovnání s tou Horní Dolní ) to bude asi jedinej rozdíl...
wami
nevyhazuju prachy za závody - čoveče, já před lety začala jezdit na závody jen proto, že tam jezdila celá parta ze cvičáku...
taky myslím, že ať jezdí kdo chce.... ono je to i o tom potkat známe, trochu potrápit sebe i psa, prostě ta atmosféra a kamarádi... někdo jezdí jen na pokec třeba
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 13:16
- Nahlásit
helps
MO - moravia open a QZ kvalifikačky... né tak samozřejmě je spousta dobrých závodů, ale to jsou prostě jen závody, žádné mega akce, ale na některých obyč závodech se taky může sjet česká špička a najednou jsou uplně jiný než nějaký druhý obyč závody kde se sjedou takoví ti běhači pro radost
A podle mě každej, kdo jede na závod, tak si aspoň trošičku v hloubi duše přeje se umístit a neříkejte že ne
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2011 13:32
- Nahlásit
Shelticka
Ahá, no vidíš.. to mi vůbec nedošlo, co ty zkratky znamenají.
Jj, to sem tak nějak myslela že já nevím, třeba na opsionu, v Kyjích, nebo třeba někde na tej Moravě mívají třeba větší konkurenci, páč sou tam někteří ty "opravdoví" závodníci. Ale zas ty už se na to se zkušenostma a závoděním koukáš jinak... umístit se chce určitě každej, ale já budu ráda, že vůbec něco doběhnu na našich prvních
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:16
- Nahlásit
co řikáte na agi s NO moc nám to nejde teda mě čubinu to ba
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:38
- Nahlásit
hop........hop.........okolo.hop.......ááááčko.... ..hop.ke mě.......hou.....hop....vpřed vřed vpřed
|
helps
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:40
- Nahlásit
vím, že s nima dost lidí běhá.... pokud seš smířená, že nevyhrajete asi WC, tak v pohodě pokud je pes zdravej... je to trošku těžší plemeno, ale pokud to psa baví, tak v pohodě podle mě dá se to dělat asi téměř s jakýmkoliv psem
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:57
- Nahlásit
AkkyHákky
já bych to chtěla zase zkusit, ale není na to moc šasu, mám blbou prac. dobu
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 21:24
- Nahlásit
Monty
a co o vikendech? to bys nezvladla?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 21:38
- Nahlásit
leyenda
jo víkendy jo, ale když ono to bývá 2 x týdně myslím a to by bylo asi na prd ne? kdybych na jedné hodině byla a na druhé ne
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 21:43
- Nahlásit
AkkyHákky
taky jsem viděla několik NO a i na těch větších závodech, takže všechno je možné
Monty
tak si najít cvičák kde cvičí tak jak ti to vyhovuje... nebo kdybys chodila jednou jo a jednou ne, tak stejně ten trener by měl ke každýmu přistupovat individualně... pokud to neni nějaky kurz co ma nějakou spešl návaznost, tak normalně na cvičáku je to běžný, nikdo tam není uplně pokaždé a žádný pes není stejný...
|
jitkaz
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2011 08:58
- Nahlásit
all
Ahoj holky a helps speciálně,
- už jsme se přestěhovali s Dorkou Fidorkou BOC do Prahy /pro Helču - jinak velká gratulace pro vás s Ajánkem - závody už jo? super/ - takže jsme Praha 13 Stodůlky, a hledáme, kde bychom po moc šikovné Nicol Hortové z ČB našli nějakého podobného nadšence, co by cvičil agility. Byly jsme se podívat na Hafbu, protože to máme blízko, zatím nemám úplně názor, že tam vydržíme. Katka Lerlová je pro nás moc daleko, neměl byste někdo nějaký tip ?? díky Jitka
|
kikilukesova
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2011 18:33
- Nahlásit
Ahoj agi běhám asi měsíc s retrívřicí které je rok a pul.Na závody či zkoušky to asi nedotáhnem možná na neoficky.Pro mě je hlavní že ji to baví,akorát já mám problém si zapamatovat parkury.Naštěstí to keisy poměrně jde říkaj že je prý velký talent ale panička jí to kazí jenom bych se chtěla zeptat jak naučit fakt rychlý slalom?Jinak trénujem v krnově odkaz zde:http://www.zko-agility-krnov.webnode.cz
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2011 08:21
- Nahlásit
jitkaz
jééé ahoj.... sem úplně normálně přehlídla, že si tu psala. to téma nějak rychle zapadlo. já jsem si říkala, že sme vás hrozně dlouho neviděli. teď k nám na cvičák začli chodit nové dvě borderky, to by měla fidorka společnost ) škoda, škoda.
v Praze se moc neorientuju, jen sem slyšela, že to není moc sranda tam někoho najít, obzvlášť někoho, kdo to nedělá za velký peníze.
ps: závody teprv dneska, první no.... mám z toho šílenou paniku!
kikilukesova
no vidíš, mýmu psovi to taky kazím já.... ale ono je to skoro dycky chyba psovoda. že j retrívr vůbec nevadí, klidně může závodit, když jí to tak baví. po měsíci nemůžeš soudit, můj pes byl na začátku příšernej
slalom se učí různýma metodama a každýmu psovi sedne něco jinýho těžko říct... učila sem to 2x2 od Susan Garrett, ale jinak pes zrychluje postupně. ze začátku se můj pes ve slalomu procházel, dneska už ho celkem zvládá rychle, možná ještě přidá... to chce čas. Kdo v Krnově trénuje?
|
kikilukesova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2011 10:11
- Nahlásit
Vkrnově trénuje Vojtěch Bartošík Ludmila Bartošíková.Jako ono mi slalom zkoušely pomocí klikru a náběhy už zvládáme.Ale tak stejně zatím běháme spíše takové ty lehčí parkury.Akorát minule jsme běželi parkurz MS 2011 a taky jsme ho dali teda bez slalomu.A panička si to zas téměř nezapamatovala ono je pravda že většina chyb tak95% procent je chyba psovoda a u mě to bohužel platí dvojnásob.Bohužel ted mi fena začala hárat.a odkud jsi?.....a jestě bych se chtěla zeptat fena mi minule spadla z kladiny a nevím jestli se ted nebude bát.jak mám udělat aby to pro ni bylo co nejméně stresující?Diky
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2011 10:43 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Ahá ahá, tak to mi nic neříká. Ty asi neznám.
Slalom sem taky klikala klikrem.... a teda trénujete ho taky 2x2 nebo vedeš na pamlsek nebo jak?
Tak to ste si dali, parkur z MS. My jsme přes léto měli dvoje soustředění u nás na cvičáku a běhali jsme parkury z švýcarských a maďarských (myslím) kvalifikaček. Nějaký parkury od Rolfa Groebra (nebo jak se píše). Chce to čas, u začínajícího psa bych naopak pilovala vedení na něčem jednodušším, ale je to jen věc názoru.
No já jsem od Příbrami, ale studuju v Budějovicích, takže trénuju tady s Nikol http://treninky.webnode.cz/ a přes léto sme běhali tady u Elišky http://pbagil.wz.cz/
Obě super trenérky
Jo a co se týče kladiny, mě taky pes už párkrát spadnul, ale prohlídnu a dyž vypadá v pohodě, tak hned rovnou nabíháme na kladinu znovu, nedělat z toho žádnou hysterii. Čím víc to budeš řešit ty, tim víc to bude řešit ona. Normálně bych jí tam navedla na příštím tréninku jako vždycky.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2011 13:30
- Nahlásit
no nevím teda, ale po měsíci agility dělat parkury MS? myslím si svoje...
|
kikilukesova
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2011 17:07
- Nahlásit
helpsnormálně na pamlsek. ten parkur z MS byl těžkej ale oni mě donutilui jinak běháme spíše takové ty zrychlovačky jako:hop,hop,tunél,hop a kámošky mi ju na konci volaj.oni říkali že prý se v ? se začátečníkama taky nemazlí a tak mi řeli at to skusím třeba do 5-6 překážky a že to stačí ale já jak se rozběhla tak jsme to nakonec zaběhli celé
Sheltickaměli jsme běžet tak do 6překážky a mi to zaběhli celé noooo to je jedno
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2011 17:56
- Nahlásit
Shelticka
taky mě to napadlo - ale zas je to o názoru. prej M. Klimešová je na začátečníky taky drsná, naší trenérce prý řekla něco ve smyslu, že je na nás moc měkká, že právě máme běhat jak na MS
kikilukesova
ahá..... no tak uvidíš, holt jí budeš muset hecovat a ona ten slalom časem zvládne rychleji až to pochopí. jináč já teda nejsem žádnej odborník no, tak zas nemůžu moc radit
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2011 21:15
- Nahlásit
Jo tak o mě taky někteří říkají, že jsem drsná ale ne každýmu se to líbí a né každej snese kritiku tak když pak na něho přestanu být tvrdá, on tím pádem nepostupuje dál ve výkonu, tak pak odchází s tím, že neumím učit, tak si vyber ale rozhodně nepostavím začátečníka k parkuru z MS a poraď si s tím... tolik si toho může pokazit.... a Klimeška to takhle určitě nemyslela
|
helps
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2011 21:30
- Nahlásit
no tak doslova určitě ne.... ) taky myslím, že musíš umět nějakou techniku a vedení než se do takových parkurů pustíš..
no jasný, já kritiku chci slyšet, protože se nevidím žejo... takže ták
|
kikilukesova
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2011 15:42
- Nahlásit
jojo slalom hold doučíme a začnem zrychlovat snad ji to pujde
No a jeste se bojim že nezrychlí na klůadině,bo děláme i sportovku a tam musí jít pomalu.No jooo takový trápení uvidím jak to dopadne.Každopádně vím že se asi ptám blbě ale co je to to 2krát2 Moc toho zatím nevím no.Vím že je se mnou trápení ....
|