Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Agility***
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
helps
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 16:09
- Nahlásit

gratuluju

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 09:24
- Nahlásit

chápu to dobře, že z A3 se už nepropadá do A2? Dříve musel člověk obhajovat a teď mi to z řádu nějak nevyplývá, nebo jen blbě čtu?

helps
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 09:54
- Nahlásit

Taky jsem to slyšela od vícero lidí, tak to asi je pravda. Mě připadá, že je to docela škoda.

A dyž už si vytáhla tohle téma tak se taky zeptám - chystáme se na první závody a tak mě zajímá, co s sebou, jak zhruba to probíhá atd. Taky kolik běhů se vlastně běhá? Asi dvě zkoušky žejo a pak ještě prý agility, jumping a open? A chápu dobře, že agility, jumping a open jsou stejný pro všechny? čili taková nějaká univerzální obtížnost?
ps: jak staví Dostál a A. Glocknerová? myslíte, že to bude pro začátek dobrý?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 11:20 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit

tak to vezmu popořadě s sebou pro psa kokina, hračku, vodu, misku, očkovák, výkoňák, uvázový kolík nebo klec/domeček. Pro lidi pití, jídlo, běhací boty, gumáky (hodí se kydž má pršet, i na ranní rosu), pláštěnku, nějaký přístřešek jestli máš-stan, židličku.

Pokud jedeš na 2x zk - běhají se dvě zkoušky, podle nového řádu už se to nejmenuje zkoušky :-D ale agility 1,2,3 - je to rozdělené podle výkonosti, už může být takto rozdělený i jumping.

Pokud jedeš na normální závody, většinou se běhá jumping a agility což je pro všechny a obtížnost může být uplně jakákoliv, a zkouška - nyní teda agility1/2/3, takže jsou 3 běhy v ten den. Open=agility pro všechny.

Parkury od Dostála mám ráda, od Glöcknerové ne ale tak jak kdy, někdy to může být i naopak

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 11:25
- Nahlásit

jo a probíhá to tak, že přijdeš, je prezence-ukážeš očkovák, odevzdáš výkoňák, psa ti na prvních závodech změří a zařadí do velikostní kategorie a pak už jen čekáš a čekáš postaví parkur, vyhlásí prohlídku, na to máš tak 7min zhruba, projdeš trasu a zas čekáš a čekáš než tě vyhlásí, že se máš připravit... po závodech si nezapomeň vzít zpátky výkoňák

helps
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 11:54
- Nahlásit

ježiš marjá, to je teda zmatený

jak mám já poznat jesi je to normální závod nebo dvojzkoušky? no teď v Budějkách se to menuje čtyřzkoušky, ale chci jít jen asi v sobotu, takže to by byly teda dvě zkoušky -respektive agility 1/2/3 jo? a pak jumping a agility? takže čtyři běhy? open se teda rovná agility? to je ale divný, jak můžou chtít po mě takovým lemplovi, abych zaběhla stejnou trať jako trojkoví nebo dvojkoví závodníci. To bude teprve asi legrace.

Je ALice těžká?? já sem teda na některý její tratě koukala a dost mě to vyděsilo

7 minut? ježiš marja... tak to je konec, to si nezapamatuju, natož abych stihla vymyslet jak to povedu takže nikde nemám dopředu napsaný pořadí? prostě jen dáváš pozor až tě zavolaj jo?

wami
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:21
- Nahlásit

helps
jak mám já poznat jesi je to normální závod nebo dvojzkoušky?
buď se to jemnuje "závody agility" nebo "dvojzkoušky" (popř. pokud jsou to dvoudenní dvojzkoušky, tak tedy čtyřzkoušky).

chci jít jen asi v sobotu, takže to by byly teda dvě zkoušky -respektive agility 1/2/3 jo?
jo. Poběžíš v jeden den 2 běhy ve své výkonnostní kategorii

to je ale divný, jak můžou chtít po mě takovým lemplovi, abych zaběhla stejnou trať jako trojkoví nebo dvojkoví závodníci.
proto jsou to "otevřené běhy", otevřené pro všechny kategorie. Dobře připravený pes se popere i s tratí otevřenou, nicméně v začátcích počítej s tím, že to na vás asi ještě bude složité. Závodní prostředí na psa taky působí jinak a bude to jiné, než v tréninku...

jinak:
open agility - běh se zónovými překážkami otevřený všem výkonnostním kategoriím
open jumping - běh bez zónových překážek otevřený všem výkonnostním kategoriím
agility 1/2/3 - "zkoušky", běhy se zónovými překážkami otevřené pouze pro patřičné výkonnostní kategorie

jinak - já moc rozhodčí neřeším, snažím se poprat se s každou tratí... ale zrovna A3 zkoušky staví Peťa Dostál podle mě až nesmyslně kostrbaté... ale je to jeho právo rozhodčího ;)

wami
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:25
- Nahlásit

Shelticka
chápu to dobře, že z A3 se už nepropadá do A2? Dříve musel člověk obhajovat a teď mi to z řádu nějak nevyplývá, nebo jen blbě čtu?

ano, po změně nespadneš do A2. Můžeš dobrovolně přejít zpět do A2, ale pak se do A3 dostaneš opět po 5 zaběhnutých zkouškách A2 (platí v tuto chvíli, možná to zas změní - slyšela jsem od JPP že pokud půjdeš dolů dobrovolně, nahoru nebudeš už moct).

Takže teď obhajuješ na A3 jen kvůli A3Ch. Po přestupu 2 roky po sobě musíš mít 3x A3 zkoušku bez trestných s umístěním, za to dostaneš A3Ch.

helps
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:55
- Nahlásit

wami

buď se to jemnuje "závody agility" nebo "dvojzkoušky" (popř. pokud jsou to dvoudenní dvojzkoušky, tak tedy čtyřzkoušky).

jo takhle, už chápu

jo. Poběžíš v jeden den 2 běhy ve své výkonnostní kategorii

dva ve svý výkonostní kategorii a dva mimo jo? a ty mimo jsou jako dobrovolné nebo jak?

proto jsou to "otevřené běhy", otevřené pro všechny kategorie. Dobře připravený pes se popere i s tratí otevřenou, nicméně v začátcích počítej s tím, že to na vás asi ještě bude složité. Závodní prostředí na psa taky působí jinak a bude to jiné, než v tréninku...

chápu, chápu.... no on pes je šikovnej, což vo to, ale já se tam budu motat jak vítr v bandě. největší problém mám s 1) zapamatováním trati a 2) s vedením - dyž si něco procházím, tak zkrátka nevidím ty různý možnosti, jak tohle a tamto vyřešit. Dyž mi zatím dycky někdo řekl, tak pak dobrý, provedu na určitém místě nějakou otočku nebo tak a oukej. ale nějak nemám cit na to, kde by se dalo provést ta či ona věc. někdo prostě koukne na parkur a už vidí tisíc způsobu, "jak by se to dalo jít", ale to mi bohužel chybí ... dyž ty možnosti vím, tak pak už si vyberu, co je pro nás nejlepší.

jinak - já moc rozhodčí neřeším, snažím se poprat se s každou tratí.

to je jasný, taky bych kvůli tomu závody v místě nerušila atd., ale takhle ze začátku mě to jen zajímá, protože sou podle mě občas mezi nima velký rozdíly, jak kdo co staví těžký atd.

Takže teď obhajuješ na A3 jen kvůli A3Ch. Po přestupu 2 roky po sobě musíš mít 3x A3 zkoušku bez trestných s umístěním, za to dostaneš A3Ch.

né že by se mě to týkalo, ale takže a3ch ještě existuje? akorát jesi to chápu, tak je to o něco přísnější?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:56
- Nahlásit

wami
co je JPP? ty jejich neustálý změny všeho možnýho mě ale pěkně štvou

A u toho A3CH mi není moc jasný, jestli musím během těch dvou prvních let v A3 stihnout ty zkoušky, nebo co když je splním až po 3 letech tam, to už mi A3CH nedají?

Jinak taky rozhodčí neřeším, že bych si řekla "jéžiši tam je Alice, tam teda nepojedu!" tak to ne

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 13:01
- Nahlásit

dva ve svý výkonostní kategorii a dva mimo jo? a ty mimo jsou jako dobrovolné nebo jak?
ne, na dvozkouškách bežíš jen ty dvě zkoušky, nic jiného

tak zkrátka nevidím ty různý možnosti, jak tohle a tamto vyřešit.
můžeš "opisovat" ;) podívat se, jak si to prochází jiní lidé

né že by se mě to týkalo, ale takže a3ch ještě existuje? akorát jesi to chápu, tak je to o něco přísnější?
A3CH je titul, který dostane pes, co splní určité podmínky pro jeho udělení, teď je to splnění 6 zkoušek bez trestných bodů, u dvou rozhodčích alespoň, do 3.místa s tím že mezi 1. a 4. zkouškou musí uběhnout alespoň 12 měsíců nebo tak nějak... laicky řečeno, když se udržíš 2 roky v A3 tak jsi A3CH teda tak to bylo dřív, když se z A3 dalo propadnout do dvojek...

wami
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 13:32
- Nahlásit

helps
Poběžíš v jeden den 2 běhy ve své výkonnostní kategorii
dva ve svý výkonostní kategorii a dva mimo jo?

ach mů bože... Když jedeš na dvojzkoušky, tak to nejsou závody agility, takže nic jinýho než právě ty dvě zkoušky tam nepoběžíš... víc po lopatě už to neumím...

(až pojedeš na závody, ne na dvojzkoušky, ale prostě na závody, je potřeba kouknout do propozic, ne vždy je součástí závodů i zkouška, někdy se běhají jen otevřené běhy )

někdo prostě koukne na parkur a už vidí tisíc způsobu, "jak by se to dalo jít", ale to mi bohužel chybí ...
ideální je jet na první závody s trenérem, který si to projde s tebou a napoví ti. A jestli tam trenér nejde, jdi to prostě stejně, jako většina ostatních, obvykle to bývá ideální způsob vedení...

a3ch ještě existuje?
ano, existuje

Shelticka
teď je to splnění 6 zkoušek bez trestných bodů, u dvou rozhodčích alespoň, do 3.místa s tím že mezi 1. a 4. zkouškou musí uběhnout alespoň 12 měsíců nebo tak nějak...
co jsem se koukala na poslední úpravy řádu, tak tam není podmínka, že to musí být u 2 rozhodčích... takže prostě jen 2 roky po sobě 3x zaběhlá A3 bez trestných bodů s umístěním...

co je JPP?
Jedna Paní Povídala

jestli musím během těch dvou prvních let v A3 stihnout ty zkoušky, nebo co když je splním až po 3 letech tam, to už mi A3CH nedají?
dají... nespadneš, ale o rok se ti protahuje obhajoba na A3Ch. Takže jakmile máš 2 roky po sobě obhájeno, máš A3Ch, a nemusí to být v návaznosti na přestup do A3. Ale ty dva roky navazovat musí...
Teda zatím, třeba to zas ještě změní...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 13:57
- Nahlásit

z toho aby se jeden po...

helps
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 14:50 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Shelticka

ne, na dvozkouškách bežíš jen ty dvě zkoušky, nic jiného
aháááááá

můžeš "opisovat" ;) podívat se, jak si to prochází jiní lidé

tak to je taky fakt no

laicky řečeno, když se udržíš 2 roky v A3 tak jsi A3CH teda tak to bylo dřív, když se z A3 dalo propadnout do dvojek...

se divím, že se jim chce vymýšlet ty změny pořád.... dyť je to skoro stejný

wami

ach mů bože... Když jedeš na dvojzkoušky, tak to nejsou závody agility, takže nic jinýho než právě ty dvě zkoušky tam nepoběžíš... víc po lopatě už to neumím...

(až pojedeš na závody, ne na dvojzkoušky, ale prostě na závody, je potřeba kouknout do propozic, ne vždy je součástí závodů i zkouška, někdy se běhají jen otevřené běhy )

no tak vidíš.... do dneška sem teda považovala dvojzkoušky za normální závody s tím, že se tam dělají dvě zkoušky tak já nevím, proč je to tak složitý...

(tak to sem ráda, že si mě varovala, protože bych si určitě nevšimla, že v některých závodech jsou třeba jen ty otevřený a to by bylo překvapení )

z toho aby se jeden po...

to teda určitě

edit: můžu podat přihlášku, i dyž nemám ještě VP? a jak dlouho to trvá než VP přijde? mě přišel email 5. 9., že byl VP vystaven a bude odeslán a dodneška ho nemám tak nevím, kdy mám začít panikařit.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 15:54
- Nahlásit

helps
Alice je jedinej zatím, u koho jsme udělali čistě zkoušku
Takže ne, jedničková Alice není těžká a není náročná na postupovky
Diviš stavěl v Nových Hradech dost "zákeřný" parkury, plno pastí a tak, ale docela to šlo.... Dostál ....no... jsem proti němu zaujatá Opět diskavifikace za čas - na druhou stranu si za to Dafina mohla sama
No a Novotná je moc milá paní, ale taky jsem do háje nedaly postupovku

Shrnuto a podtrženo - Alice staví jednoduchý a hezký běhací a mám jí ráda A ostatní tě myslím taky po trénincích u Nikol ničím moc nepřekvapí a s rychlostí vy narozdíl od nás problém nemáte.

wami
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 16:19
- Nahlásit

helps
protože bych si určitě nevšimla, že v některých závodech jsou třeba jen ty otevřený a to by bylo překvapení
to je osobní zkušenost, párkrát jsem se nepodívala a když jsem si v duchu říkala, fajn, další šance tu zkoušku dostat, tak najednou koukám, že ono nic...

můžu podat přihlášku, i dyž nemám ještě VP? a jak dlouho to trvá než VP přijde? mě přišel email 5. 9., že byl VP vystaven a bude odeslán a dodneška ho nemám tak nevím, kdy mám začít panikařit.
přihlásit se můžeš, ale bez VP nemůžeš běžet...
VP chodí obyč poštou, tak jestli ti ještě nepřišel, asi trochu panikařit začni... nebo prostě zavolej a zeptej se, jestli už ho odesílali

Dines
na jedničkový zkoušky je nejlepší Peťa Noga, žádný zákeřnosti, běhavý to je, pastičky jen ty nejzákladnější...
a dvojky a trojky staví taky hezký

helps
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 16:27 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

No snad teda jo, na tom zimním víkendu v hale mi Alice taky přišla docela v pohodě, tak ty jedničkový snad nebudou tak hrozný, ale co jsem od ní jinak viděla, tak mi těžký celkem přišlo.
Dostál je asi nejaktuálnější, páč bude pískat ty Budějce, ... pročpak si proti němu zaujatá? tak to je to, čeho se bojím nejvíc - bejt DIS.
Novotná? Hmmm... Já musím nejdřív sehnat odvoz, ale krom těch budějc by se mi líbili dvjzkoušky v Hloubětíně a pak v listopadu třeba ještě Svojetice. No ale to hodně záleží, jak mě to zvířátko bude poslouchat na závodech a jak moc to budu mrvit já a taky ten odvoz no.
S rychlostí právě problém budeme mít.... víš jak je hrozná rovinka s tryskomyší? to abych si nechala transplantovat lepčí plíce

wami

aha, tak já zkusím napsat tý Martině, jesi teda mám panikařit. ale je mi to divný... i dyž je to 16 dní no. Někdo říkal, že to chodí tak za tři týdny. tak uvidím co odpoví.
Jináč Péťu Naga neznám teda. To budu muset zkouknout jesi někdy taky bude tady v okolí.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 16:49
- Nahlásit

helps
Já se těším na Spolka na Alee Teda doufám že bude
A já bych si nejvíc ze všeho přála DIS za to, že mi ustřelí na jinou překážku - a né za čas co máme nejčastěji, v tom "lepším" případě za 3 odmítnutí

helps
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 17:00
- Nahlásit

na Spolka? a kdy tam má bejt Spolek?
alééé dyby ti ustřelila mluvila bys jinak je fakt, že za čas je to taky blbý, ale tak musíte se rozběhnout a běžet no

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 21:08
- Nahlásit

tak to je to, čeho se bojím nejvíc - bejt DIS.
já bych raději měla ve výkoňáku dis, než abych tam měla 150 trestných za kde co u toho dis to může být právě jen za tu blbou překážku v pořadí apod, jinak hezký běh...

helps
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 22:04
- Nahlásit

Shelticka

simtě kdy ty si měla nějaký trestný body ... nevím no, dyž máš třeba 1, 2 trestný, tak třeba se nějak umístíš, ale dis je dis no

Shelticka
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 10:51
- Nahlásit

helps
simtě kdy ty si měla nějaký trestný body
ale měla nikdo není dokonalý

nevím no, dyž máš třeba 1, 2 trestný, tak třeba se nějak umístíš, ale dis je dis no
tak to funguje asi jen na neofi nebo nějakých malých závodech, nebo na extra těžké trati jinak se vždycky najde nějakých pár "blbců" co to mají čistě a já bych se s chybama ani umístit nechtěla asi bych z toho neměla takovou radost, jako když to je čistě

helps
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 13:03
- Nahlásit

No tož to je jasný.... nikdo není dokonalej ale někdo víc někdo míň.
Musím říct, že s tím čistým doběhem je to občas problém. Nevím, snad to půjde, nemám žádnýho chronickýho schazovače, ale třeba jedna laťka mu vobčas spadne - zpravidla dyž se mu tam nějak pletu nebo špatně ukazuju a tak to je jasný, to my tady máme teda asi takovej okresní přebor, protože sem koukala kolikrát mají lidi třeba 2 chyby a skončí třebas třetí a třeba to tak bylo i ve Svojeticích - buď zrovna se nesešla konkurence, ale taky měli lidi natočený video, vypsaný, že měli třeba 1chybu, 1 odmítnutí a stejnak měli nějaký slušný umístění ale tak mi je to jasný, ty seš ten skoro mistr republiky, ty už máš ty měřítka jinde teda běhat chci co nejlíp, ale takle v začátcích budu ráda dyž doběhnem

Shelticka
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 14:35
- Nahlásit

ty seš ten skoro mistr republiky

kolikrát mají lidi třeba 2 chyby a skončí třebas třetí
A někdy to má zase někdo čistě a skončí 15. to si nevybereš

helps
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 15:41
- Nahlásit

Shelticka

no však jo.... já vím, že na těch "lepších" závodech ti kolikrát samotnej čistej běh nestačí ani do první desítky ale to už je zas jinej level...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 16:13
- Nahlásit

to ani není o velikosti závodu jako o trati a konkurenci Ale je fakt, že to tak bývá jak jsme psaly...na menších se umisťují i chybující, na větších čistý běh nestačí... joo takhle polemizovat by se dalo dlouho

helps
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 22:47
- Nahlásit

No však právě na těch oblastních je menší konkurence a kolikrát i lehčejší tratě.... takže dejme tomu ty větší závody, s větším zázemím atd, jsou většinou i těžší - teda především tou konkurencí. jj polemizovat to nám jde

Shelticka
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:11
- Nahlásit

no ale z toho teď vyplývá, že když jsou oblastní lehčí, tak by tam mělo být více těch čistých a větší těžší tak více těch chybujících, ale je tomu naopak

helps
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:38
- Nahlásit

njn.... je to zvláštní, ale to víš. ty profíci jedou na ty větší a mají tam čisté skóre a ty ťuťanové objíždějí oblastní a dělají vesele chyby, protože jim to stačí

Shelticka
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 10:51
- Nahlásit

a pak když ten ťuťan párkrát vyhraje závody v Horní Dolní, byť s chybama, tak si řekne "joo jsme borci největší", jede na ty velký, tam se nestačí divit, že je někde pod půlkou výsledovky a začne svůj neum nazývat heslem "my běháme jenom pro radost" a za rohem je nasranej a zklamanej a brečí si do kapesníka nebo nadává na psa

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání