| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:50
- Nahlásit
Biluška
Překvapivě v kopačkách
To já jsem magor a pořídila jsem si kopačky už na čtvrtej venkovní trénink - ale při pohledu na podrážku mých tenisek mi ani nic jinýho nezbylo - bych se na nich zabila při prvním brždění
A mám lukcusní Nike za pětikilo
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:52
- Nahlásit
Dines
pořídila jsem si kopačky už na čtvrtej venkovní trénink
Já je chci po lidech už na druhém. Nejlíp na prvním. Děsně mě sejří když chodí v sandálech, nebo v nějakých botaskách bez vzorku a tvrdí "já mu stejně stačím" když vidím, že v každé zatáčce na ně ten pes čeká Pak je vyhazuju a řvu,že bez smradlavé makrely a kopaček se nesmí vrátit
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:55
- Nahlásit
ehm, takže koupit kopajdy si musim
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:56 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Biluška
á je chci po lidech už na druhém. Nejlíp na prvním. Děsně mě sejří když chodí v sandálech, nebo v nějakých botaskách bez vzorku
První tři jsem měla "zimní gumy" - trekovky kotníkový se supr vzorkem - jenže mi v nich začalo být dooost horko
Pak je vyhazuju a řvu,že bez smradlavé makrely a kopaček se nesmí vrátit
Teda ještě že netrénuju u tebe - se smradlavou makrelou by mě přítel asi vystěhoval - stačilo mu, když jsem psů rozmrazila štangli "kapr/sumeček" od Vetamixu
Nás trenérka furt "tlačí" do odměňování hrou - přetahováním - a nás to neba - ani mě, ani čubu Teda chvíli jo, ale pak se mi na to vykvajzne Tak běháme teda i na misku
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:57
- Nahlásit
NikisekX
ehm, takže koupit kopajdy si musim
JJ, kup, já je kupovala ve výprodeji v Hervisu - takže se být tebou rozhlížím a až je budou mít někdy v akci....
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:59
- Nahlásit
Dines
Však ju, ještě mám chvíli čas, tak budu lozit po obchoďácích
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 21:00
- Nahlásit
Dines
se smradlavou makrelou by mě přítel asi vystěhoval -
Ji mám v ledničce, tam nesmrdí
Nás trenérka furt tlačí do odměňování hrou - přetahováním - a nás to neba - ani mě, ani čubu
Pokud to psa neba tak to nemá žádný význam.
Já osobně teda běhám na žárlivost. Fšichni moji psi se můžou přetrhnout, abych vzala právě je. Výhoda velké smečky
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 21:02
- Nahlásit
Ještě že ta moje má ráda šecko jak hru, tak mls.. lepší mls samozřejmě
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 21:07
- Nahlásit
Biluška
Pokud to psa neba tak to nemá žádný význam.
No, právě že se mam snažit aby ji to ba - jenže jí to ba poprvý, podruhý, potřetí, a počtvrtý už se na mě podívá jak na debila, míček vyplivne a demonstrativně se zadívá na pamlskovník zavěšený u mého pasu - a od tý chvíle si můžu s balónkem ty víš co
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:22
- Nahlásit
Ahojky tak já se taky přidám sice už moc není času sedět u PC, ale když to občas vyjde, tak ráda pokecám.
K agilitám jsem se dostala přes kámošku a můj první kontakt s překážkama byl u Bilušky na táboře v Rudné dost často na tento tábor vzpomínám... byl to dost dobrý tábor až teda na jednoho psa... od té doby jsem se do agility prostě zbláznila...od té doby jezdím každý rok na nějaký agility tábor... ale jednou za rok mi to nestačilo...nejbližší agility byly ikdyž jen 30Km od nás, ale vzhledem k tomu, že chodím do školy a ještě k tomu mám mažoretky, se kterýma máme pravidelné tréninky 3x týdně bych dojíždění nezvládala....no tak jsem se jednoho dne s kámoškou, která mě k agilitám dostala domluvila že zkusím zajít do domu dětí a mládeže u nás, jestli by nebylo možné udělat nový kroužek pro děti - agility. no.... tak si paní ředitelka pozjišťovala co je k tomu potřeba a od listopadu máme celou sadu agility překážek a trénujeme co to jde. Mám agility hned u baráku a jsem ten nejspokojenější člověk :-D
Sice jsem skopro nezkušená v agility..všechno co vím, tak vím z táborů,knížek, časopisů a internetu, ale trénujeme, snažíme se a snad to někteří naši členové dotáhnou k nějakým úspěchům
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:28
- Nahlásit
Janik
Ahoj, vítám tě tu.
To je super, když jsou okolo fajn ochotný lidi a vytvoří takový podmínky
Copak máš za psíka?
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:28
- Nahlásit
Ahoj, tady se mi bude líbit
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:31
- Nahlásit
DashaJanik
Vítám
Jsem ráda, že tolik lidí se věnuje agi... aspoň si toho hodně zjistim, než začnu šaškovat s tou mojí bíglicí
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:36
- Nahlásit
Dasha
Ahojík - vítám - a koukej se představit aspoň tak vzorně jako Janik
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:43
- Nahlásit
Dines
Rozkaz!
Jsme šílená rodina 6 žen, z nichž 4 žijí pohromadě se čtyřmi psy - samci v bytě 2+1. Máme dva šelťáky, labradora a kraťandu, všichni agilití, krom labíka i závodí (má 8 let a do veteránů se mi s ním nechce), šeltie běhají v MA3 a MA2 a řekla bych, že dost dobře Jeden z nich si zaběhá na EOJku S kraťandou jsme v závodění na začátku, ale na bedně jsme už stáli
Igelitíme 4 roky, na našem svazarmovským cvičáku jsme založily Agi-sektu
No a krom agi pouštím psy za střapcem, na figuranta, hrajem dogfrisbee a laškujeme s klasickou poslušností a obediencí.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:46
- Nahlásit
Dasha
sme šílená rodina 6 žen, z nichž 4 žijí pohromadě se čtyřmi psy - samci v bytě 2+1
No vida Další zkušenej agiliťák co může rozdávat rady a moudra
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:49
- Nahlásit
Dines
"Další zkušenej agiliťák co může rozdávat rady a moudra" - až tááák?
pokud vím, poradím
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:50
- Nahlásit
Dines
a všemu tomu u nás velí babička
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:54
- Nahlásit
jinak já jsem PRO stranové povely, resp. ani tak né pro stranové jako pro povely označující psovi TYP SKOKU. Ty používám a nedám na ně dopustit. Dobře zpracované krátké skoky a zatáčení kolem bočnic jsou na dnešních typech parkuru nezbytností, obzlášť u velkých psů. Když pominu drahocenné setinky, tak rozhodně vidím velký význam na šetření pohybového aparátu psa
ti naši šelťáci běhají každej jinak, co menší nažene na rychlosti, ztratí na obloucích a naopak.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 22:59
- Nahlásit
Dasha
inak já jsem PRO stranové povely, resp. ani tak né pro stranové jako pro povely označující psovi TYP SKOKU. Ty používám a nedám na ně dopustit. Dobře zpracované krátké skoky a zatáčení kolem bočnic jsou na dnešních typech parkuru nezbytností, obzlášť u velkých psů.
To bude asi ono - Biluška je neučí, protože běhá se šeltičkama - já s pudlicí už jsme přeci jen Lka
Když už tu zmiňuješ tu rozdílnost běhu : http://smoothmovesagility.com/images/videos/Large- individual-agility.wmv
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 23:01
- Nahlásit
Dines
Jojo je to perfektní. Jsem paní ředitelce hrozně moc vděčná, že to riskla a udělala nám super zázemí.
Jinak mám Bišonka, kterému je už 11 let, takže s ním netrénuju..jen občas Ale trénuji od mojí učitelky ze střední s její AUO Dalo by se říct, že nám to i celkem už jde. Je sice trochu bojácnější povahy, takže chvilinku trvalo, než přišla na to, že ji nikdo v tunelu nesežere ale teď miluje každou překážku
Vždycky, když slyší přijíždět k jejich baráku moje auto, tak vyvádí a na trénink se hrozně moc těší
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 23:09
- Nahlásit
Dines
jj, to znám, viděla jsem podobný srovnání maliny s borderkou
jsem to taky chtěla udělat s našima videama, ale nevím kudy na to
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 23:13
- Nahlásit
jsem našla krásný video bíglice
URL
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 06:37
- Nahlásit
Dasha
resp. ani tak né pro stranové jako pro povely označující psovi TYP SKOKU. Ty používám a nedám na ně dopustit
Razím názor, že pes není debil a ví jak má skákat. Když se mu tam člověk nemotá tak skáče většinou dobře
a zatáčení kolem bočnic
To mám ošéfovaný tím pohybem těla, kterým psovi ukážu kam se poběží dál.
tak rozhodně vidím velký význam na šetření pohybového aparátu psa
. Bych teda spíš řekla, že krátké skoky a co nejmenší oblouky ten pohybový aparát více zatěžují. Mnohem přirozenější pro psa je dlouhý, natažený skok a následně velký, pozvolný oblouk . Pochopitelně taky dělám co nejkratší obloučky, jde o čas, ale určitě bych neřekla, že tím šetřím jejich pohybový aparát
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 08:00
- Nahlásit
Biluška
taky názor
ale určitě bych neřekla, že tím šetřím jejich pohybový aparát rozhodně ano, pokud pes ví, kam se půjde a jak má tím pádem skočit, upraví si skok a pohyb tak, aby mu to bylo pohodlný, či jak to říct. Nevím, kdy naposledy jsi byla na závodech, ale stačí se podívat na sérii po sobě jdoucích borderek, jak neskutečně musí řezat zatáčky, protože jim lidi nedaj včas vědět. To je mnohem horší, než tři zkrácený skoky do obloučku, o kterých dopředu ví a na který si tělo připraví. Pes, kterej neví, prostě skočí rovně, pak zjistí, že se zatáčí, zahrabe na místě, prudce se otočí a zase mete.
A o přirozenosti se v dnešním agility kolikrát zas tak moc bavit nedá, jsem zvědavá na kvalifikačky, loňská Republika se svými parkury pro LA měla do přirozenosti hodně daleko :-D
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 08:09
- Nahlásit
NikisekX
taky jeden povedenej běh
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 08:09
- Nahlásit
Dasha
pokud pes ví, kam se půjde a jak má tím pádem skočit,
To právě ví, protože točím tělem,ramenama i rukama, takže ví. Neříkám, že to nejde řešit i povelovou technikou, ale mě osobně to tělem přijde jednodušší.
Kdysi dávno když jsem ještě měla spoustu času (to bylo těsně předtím než jsem šla na rande s Honzíkem Žižkou ) tak jsem zkoušela takové ptákovinky jako, že jsem třá na psa nemluvila vůbec. Prostě celý parkur ani slovo a taky věděli kam mají běžet. Podle mě prostě povely jsou spíš pro psovoda než pro psa
jak neskutečně musí řezat zatáčky, protože jim lidi nedaj včas vědět.
Nj, kde by ti psi byli, kdyby jim to ty lidi nekazili
Republika se svými parkury pro LA měla do přirozenosti hodně daleko :-D
Slyšela jsem
Smolíčci jsou v tomhletom přece jenom trošku ve výhodě. Malý pes má nízko těžiště, vytočí se na fleku ani přitom neztratí rychlost. Velcí to maj těžší holt . Málokterý rozhodčí to bere do úvahy a myslí na zdraví psa.
Mě takhle hrozně naštval Spolek na předloňském MR. Ve finále veteránů postavil trať - to nebyli ani jedničky, ani nulky. To byli tak mínus dvojky Štěňata na pátém tréninku u mě běhají složitější sekvence Prostě rovinka tam, tunelem zatočit a rovinka zpátky. Humus. Takže ve veteránech, tam kde jsou protřelí psi co už umí doslova všechno, mají co předvést, ale holt už nemají rychlost rozhodovala akorát ta rychlost A Spolek byl ještě šťastný jak těm dědouškům udělal jednoduchou trať, aby se moc nenadřeli
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 08:22
- Nahlásit
Biluška
pokud tam jsem s ním, tak samozřejmě použiju tělo, jak jen to jde, ale ne vždy tam jsem, prostě rychlýho velkýho psa vystřelenýho z tunelu neuběhnu, třeba. Občas běhám se šelťákama a teta občas s kraťandou - já pak na parkuru nevím co s volným časem (v uvozovkách) a ona Elfovi pořád zavazí a stojí v dráze skoku. Takže asi bych tohle téma nechala v tom, že malý psi x velcí psi je rozdíl
Málokterý rozhodčí to bere do úvahy a myslí na zdraví psa to jo...ideální je, když si vyzkoušel běžet i s prckem i s velkým a nejideálnější je, když aktivně závodí. Jsou rozhodčí, na který bych spíš nejela a rozhodčí, na který jezdím strašně ráda
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 08:40
- Nahlásit
Dasha
ale ne vždy tam jsem, prostě rychlýho velkýho psa vystřelenýho z tunelu neuběhnu, třeba.
No tak já neuběhnu ani malýho . Ale i tak se dá řídit na dálku. Když teda je ten pes ochotný ke spolupráci. Třebas s Hesinkou to nikdy nebyl problém (a že zamlada, před tím úrazem bývala sakra rychlá). S Pumicí to problém byl pokaždé.Ona vyžadovala vedení "za čumák", jak musela zapojit mozek tak se začala vztekat, štěkat po mě, otáčet se do vývrtky...a bylo to v háji.
S Nýnou běháme taky hodně na vysílačky a je řiditelná i ve velké vzdálenosti...i když se teda má ještě hodně co učit, to zase jo
. Jsou rozhodčí, na který bych spíš nejela a rozhodčí, na který jezdím strašně ráda
jj. Na některé jezdím vyloženě ráda, páč vím, že si bezvadně zaběhám. Nemusím ty, kteří staví jednoduché tratě, bez nápadu, bez pastí, bez jiskry.
Pro mě osobně - čím těžší tím líp. Sice to pokaždé při prohlídce okecám a tvářím se děsně nasraně, ale mám to ráda
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 10:21 - Změnil/a: Saita
- Nahlásit
Já se taky přidám. O agi jsem se dočetla ani nevím kde a pak jsem jednou zjistila že ve vedlejším městě by měl nějaký klub fungovat. Jela jsem tam ale nic jsem nenašla. No pak jsem si pořídila druhého psa a odjela studovat. Tam jsem si našla dva agi kluby, jeden docela blízko mého tamnějšího bydliště. No i přes několik procházek do té oblasti jsem ho nějak nenašla. Pak jsem se v parku seznámila s jednou paní, naši psi si spolu hráli a my si povídaly. Paní chodila do toho druhého klubu, no tak za dva týdny už jsme tam šlapali. Bylo to fajn. No ale bylo mi líto toho prvního psa, který zůstával doma, kam jsem se každý týden vracela. Už jsem nebyla tak pitomá a neptala se lidí na sídlišti, kteří ani nevěděli že kousek od nich na poli se něco cvičí a napsala jsem rovnou cvičitelce(Bilušce). Tak jsme začali cvičit i tam. Pak jsem přestala po roce studovat a vrátila se domů, dále jsem ale dojížděla i tam na výcvik. Pak přišel třetí pes, ten začínal u Bilušky jako úplný prcek. Cvičení super, jenže pak se Biluška odstěhovala do tramtárie, chvilku jsme ještě chodili na ten cvičák ve městě kde jsem studovala, ale pak si změnili výcvik tak že jsem neměla šanci ho stihnout(začala jsem studovat jinde). No tak první a třetí pes přestali cvičit úplně(první kvůli zdravotním problémům), s druhým jsem chodila alespoň jako host na cvičák ve městě kde doteďka studuju(vozím si ji sebou na privát). Pak se po roce naskytla příležitost opět ve městě docela blízko od mého domova. Úplně začínali a měli a zřejmně doposud mají zvláštní představy o tom jak se agi cvičí. Ten rok jsem je tam cvičila, nejsem trenér(ani zdaleka) ale ustanovili mě protože jsem s agi měla nějaké zkušenosti. Můj třetí pes konečně taky začal závodit. No a letos jsem ještě s několika dalšími lidmi založila agi klub u nás. Opět je cvičím, zatím nemáme všechny překážky ale snažíme se. V sobotu začíná první kurz agi pro veřejnost. Zkouším cvičit i s mým čtvrtým psem se kterým jsem jezdila na výstavy. Tak tak nějak si to tu patlám. Nejsem trenér ale nějak není zbytí, pokud chci běhat musím cvičit i ostatní a vůbec zakládat klub a shánět překážky,...
|