| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 15:50
- Nahlásit
Ahoj, začala jsem od nového roku trénovat s čubou agility a ráda bych si o tom občas i pokecala - najde se tu někdo kdo by se přidal?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 15:51
- Nahlásit
Dines
Klíďo píďo, ale někde tu nějaké staré agilitní témata jsou
O čem budem kecat?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 15:59
- Nahlásit
Biluška
Klíďo píďo, ale někde tu nějaké staré agilitní témata jsou
Jsou, ale starý, a takový nevim no - vždycky to začne otázkou, a po deseti příspěvkách odumře - tak sem si řekla že začnu odznova - snad to tak nevadí
O čem budem kecat?
Tak ti nevím, ale když už kouknu na ten název tématu - co třeba o agi?
Kdy a jak si vlastně přišla na agility? Jak dlouho už trénuješ?
A co mě teda docela zajímá všeobecně - objevila si nejdřív agility a až pak si na něj pořídla psa, nebo sis pořídila psa, pak si narazila na agility a zkusila si to s tím cos měla? (Mluvím teď o tom prvním agiliťákovi - né od devátém, desátém, ... )
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:03
- Nahlásit
Můžu se přidat?
Chceme s čubinkou taky běhat agi, ale nějak pořádně nevím od kdy je to pro psíka vhodné
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:28
- Nahlásit
NikisekX
Nejen že můžeš - Musíš!
Kolik je čubince? Já teda s mladou začala agilitit až v cca 10ti měsících, ale to proto, že do tý doby jsem nějak nevybrala vhodnej cvičák (hlavně pro mě časově dostupnej)
Jinak základy se dají cvičit už odmalička - různý koniny bez překážek - obíhání předmětů, stranové povely, a pod - ale s tím ti spíš poradí Biluška - já jsem taky úplný začátečník
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:30
- Nahlásit
Dines
Noo malé je 5 a půl měsíce, takže má asi ještě čas, ne? Zatim hodně trénujeme přivolání a aby se na mě soustředila.Těmi stanovenými povely se myslí co? já totiž v tomhle opravdu moc nevím
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:38
- Nahlásit
NikisekX
To je jakože jí naučíš kde je pravá a kde levá (na nějaký povel) , pak se dá trénovat vedení na ruku (aby ti šla za rukou), různý křížení, a pokud máte někde v okolí cvičák, tak podle mě byste mohli už začít i poznávat překážky - se štěňátkama se dělá hlavně tunel, a pak skočky - ale jen jako probíhání mezi bočnicemi, nebo se tam nechá i ta tyčka na přeskakování těsně nad zemí.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:41
- Nahlásit
Dines
No cvičáky tu máme asi tři, ale já právě nevím, jestli není lepší s ní nejdříve absolvovat kurz základní poslušnosti, nebo jestli na to rovnou můžeme vlítnout
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:47
- Nahlásit
Dines
Jak dlouho už trénuješ?
Jedenáct let.
objevila si nejdřív agility a až pak si na něj pořídla psa, nebo sis pořídila psa, pak si narazila na agility a zkusila si to s tím cos měla?
Jsem si pořídila šeltii. Na výstavy a tak. Při odběru mě chovatel upozornil, že existuje něco, na co jsou šeltie fakt dost dobrý,ale on si nevzpomíná na název . Jsem mu řekla, že o tom vím, ale taky si nevzpomínám na název, ale že nejbližší cvičák je ve vedlejším městě (20 km), nemám auto a mám půlroční děcko. Takže tohle nehrozí.
Pak jsem potkala dávnou kámošku z pískoviště, co se vdala a přistěhovala si k sobě novomanžela. Ten měl vořecha a s tím kdesi v Čechách kdysi dávno běhal. Hodil řeč, a že prý když mám tu šeltii tak bysme mohli založit agi u nás. Jsem byla pro. Přes zimu jsem obíhala sponzory, sháněla zázemí, překážky a tak...na jaře jsme všechno měli. Akorát že jsme jaksi neměli trenéra a to co uměl Petr zoufale nestačilo, páč byl na úrovni doby kamenné (ještě chodil se psem u nohy, obcházel všechny překážky zleva a tak podobně). TAkže jsem začala stopem dojíždět na tréninky do Opavy (45 kiláků , v tom městě co bylo od nás jenom 20 agi mezitím zrušili) , učila se a za pochodu nově nabyté vědomosti předávala "doma"
NikisekX
Těmi stanovenými povely se myslí co?
Myslí se stranové povely. Jako zatáčení doprava a doleva. Asi Dines zklamu, ale já na tohle nehraju. Mám dost problémy rozeznat pravou a levou stranu, v tom fofru při běhu je nestíhám rozlišovat vůbec. Takže zatáčím psy povely "ke mně", nebo "sem" když je to na stranu kde jsem já a povelem "tam" když je to ode mě. Vystačíme si s tím . Všechny ty ciky,capy,levé a rajty jsou na mě moc složité
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:50
- Nahlásit
NikisekX
Já teda nevím, ale já šla rovnou na agi - poslušnost mi prostě přijde moc nudná
V tom agility je to takový přirozený - pesan se soustředí, je natěšenej a veselej, já sjem natěšená a veselá a taknějak se učíme navzájem se vnímat a poslouchat
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:55
- Nahlásit
Biluška
Teda dobrý začátky - ale o to víc tě to asi chytlo co?
Asi Dines zklamu, ale já na tohle nehraju. Mám dost problémy rozeznat pravou a levou stranu, v tom fofru při běhu je nestíhám rozlišovat vůbec. Takže zatáčím psy povely "ke mně", nebo "sem" když je to na stranu kde jsem já a povelem "tam" když je to ode mě. Vystačíme si s tím
Proč bych měla být zklamaná? To né, je to každýho volba - já je taky ještě neučila, ale i ty tvoje "sem" a "tam" jsou vlastně "stranové povely" aspoň v tom smyslu jak je chápu já
Já v tom fofru (a to jen při tréninku sekvence max 8mi překážek) ani nestíhám sledovat kde je bočnice a občas se o ní přerazím, o psovi ani nemluvě
Ale třeba "cik a cap" mi přijde dobrá technika a určitě se o ní aspoň pokusím
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:05
- Nahlásit
Dines
Teda dobrý začátky - ale o to víc tě to asi chytlo co?
Jo, je to droga a já jí propadla úplně naplno. Druhou holku jsem porodila téměř na cvičáku Praskla mi voda u slalomu, někde mezi sedmou a dvanáctou tyčkou
ale i ty tvoje "sem" a "tam" jsou vlastně "stranové povely" aspoň v tom smyslu jak je chápu já
V širším slova smyslu jo. Ale já je učím až na překážkách a pes se řídí pohybem mého těla, ramen a ukazováním. Slovní povely používám akorát pro zvýšení koncentrace, spíš pro sebe než pro psy
Ale třeba "cik a cap" mi přijde dobrá technika a určitě se o ní aspoň pokusím
Mě přijde zbytečně překombinovaná, ale proti gustu... Celou dobu jsem si na parkuru vystačila s povely "zůstaň, ke mně, sem, tam,vpřed,pomalu a zóna" no a pak názvy překážek. Nehodlám na tom nic měnit, jsem děsně líná
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:08
- Nahlásit
Zeptám se hloupě, ale co to je "cik a cap" ?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:22
- Nahlásit
Biluška
Nehodlám na tom nic měnit, jsem děsně líná
To se nedivím My teď začali vlastně podruhý - napoprvý to nebyl ten nejlepší cvičák, ale nějaký základy jsme tam pochytili a teprve teď sme se do toho pořádně zakously a zjistily, že je všechno úplně jinak a že je to masakr
Mě přijde zbytečně překombinovaná, ale proti gustu...
Nevím - mě nepřijde - na druhou stranu je fakt, že to je vysloveně vhodný použít jen jednou za 20 parkurů (jakože příklad), ale i tak se to hodit může a dokud mám inteligentní čubu co se dobře a ráda učí, tak proč ne
NikisekX
Povely, které se používají při přeskoku překážek - jakože zalomit kolem levé/pravé bočnice - takže ti pes nebude skákat rovně, ale už podle toho povelu pozná, že se za tou překážkou bude vracet k tobě, jen mu řekneš jestli zprava nebo zleva
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:26
- Nahlásit
Dines
ježiš, no už je mi uplně jasný, že jedinej kdo tomu nebude rozumět budu já
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:29
- Nahlásit
NikisekX
To chce pár hodin studování internetu, zakoupit dostupnou literaturu, předplatit alespoň psí sporty, a za cca dva měsíce budeš umět úplně všechno - teoreticky
Prakticky teda fakt netušim, jestli se to někdy naučim, protože sem děsný dřevo
A tady něco do začátku:
http://www.silvia.trkman.net/
http://www.kossek.info/
http://katachyon-training.blog.cz/rubrika/agility
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:42
- Nahlásit
Dines
Já si myslim, že největší problém u mě bude naučit se tu trasu taky jsem fakt dřevo
Děkuju za odkazy, mrknu na to.. Teď zrovna na youtube koukám na videa s agility, no je to někdy sranda
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 17:48
- Nahlásit
NikisekX
Pokud chceš, mám zdokumentovány moje úúúplné začátky - i pokračování na stránkách - http://pudlkralovsky.webnode.cz/
Ať se taky pobavíš
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 18:08
- Nahlásit
ja bych take chtel behat agility, ale nevlezu se do tunelu.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 18:14
- Nahlásit
argosek
Tak zkuste nejdřív běhat přes překážky pane, třeba se za čas do toho tunelu i vlezete
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 18:29
- Nahlásit
argosek
ja bych take chtel behat agility, ale nevlezu se do tunelu.
Ale vlezete pane, jenom musíte použít správnou techniku lezu
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 19:05
- Nahlásit
Dines
Tak jsem jukla na stránky,koukám, že vám to s čubinkou moc hezky jde no já jsem zvědavá na naše začátky
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 19:18
- Nahlásit
NikisekX
Děkuju za pochvalu, ale uvedu to na pravou míru - čubince to jde moc krásně, a kdyby se jí tam nemotala panička, tak by jí to šlo ještě líp
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 19:44
- Nahlásit
Dines
No já právě myslim, že u nás to bude taky tak protože moje paměť a orientace v prostoru je fakt mizerná
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:18
- Nahlásit
Dines
NikisekX
čubince to jde moc krásně, a kdyby se jí tam nemotala panička, tak by jí to šlo ještě líp
To je běžná věc . Já jsem vždycky říkala "přes veškerou moji snahu zkazit to Hesinka zase vyhrála"
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:25
- Nahlásit
Biluška
Tak teda nevim, jestli se s ní nemám raději věnovat něčemu, kde nebudu za trotla
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:29
- Nahlásit
NikisekX
Tak teda nevim, jestli se s ní nemám raději věnovat něčemu, kde nebudu za trotla
F klidu, tohle platí pro 99,9% psovodů . Zlaté pravidlo agi zní "za všechny chyby může psovod"
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:33
- Nahlásit
Biluška
No to nevim teda jestli mě to uklidnilo
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:39
- Nahlásit
F klidu, tohle platí pro 99,9% psovodů . Zlaté pravidlo agi zní "za všechny chyby může psovod
Jo, tak s tímhle nejde než souhlasit
Biluška
V čem běháš? Nějakej spešl ohoz a obutí?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 20:48
- Nahlásit
Dines
V čem běháš? Nějakej spešl ohoz a obutí?
Překvapivě v kopačkách . V úplně nejobyčejnějších pláťákách za tři stovky. Mám vbočené palce takže se mi každé boty dříve či později rozpadnou. Odmítla jsem investovat tisíce do nějakých značkových když vím, že je zničím. Pláťáky mi dělají úplně stejnou službu.
Co se týče ohozu tak v čemkoliv pohodlném. V teplákách, šusťákách....v riflích ne,v těch se mi blbě hýbe.
|