| Autor |
Zpráva |
Barča85
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 10:48
- Nahlásit
Tak já se taky přidám..
S agility jsem začala loni na podzim, s jednou ze svých fenek, tehdy cca 3-4 měsíční...Zezačátku jsme se učili překážky, kromě skokovek, později i skokovky (s tyčkou na zemi) a dneska, když je jí 9 měsíců, začínáme skákat normální výšku. Fenka je kříženka, velikost kolem 40ti cm a váha asi 11 kg..Hrozně jí to baví, mě taky a na každý trénink se moc moc těší...
|
leila
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 13:47
- Nahlásit
Biluška
Zdravím paní, když Vás tu tak vidím, pls písni mi a pošli vše co chceš na web na info@foxterier.net - seznam mi nějak blbne a ani za 14dní se to nepodarilo vyresit, toz nemam zadne materialy a podklady a vubec a navic jeste su nasratá
Jinak se k Vám taky přidávám, agi se věnuji hmmm.... ani nevim 5, 6 let nu ale zatim bez vlanych uspechu, zacinala jsem na dvou taborech u zde pritomne Bilušky s dvěma různýma křepelákama, na kterých jsem se naučila trpělivosti. Pak ke mně přibyl pumák a já se naučila mít obrněné nervy, naučila jsem se i trochu rychlosti a hodně postřehu ( ono, když se vás snaží puma mermomocí kousnout do prdele pak se to setsakramencky hodí ). Nu pumák bohužel odešel aniž by jsme stihli vystartovat .
Teď začínám se svou mladou foxličkou, kde všechny postřehy z minula uplatňuji.... není nad trpělivost! Když běžíte 4 tunel a foxlová si z vás dělá prdel a 4 oběhne a vy víte že to umí... když je foxlová nasratá že jí nechcete dát balon, protože to nedala správně, máte dokousané ruce, nohy prostě vše.... nu ale i tak jí mám ráda snad se teď najde vice casu a budeme vice trenovati abychom mohli konecne na pole zavodni
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 13:53
- Nahlásit
leila
Zdravím paní, když Vás tu tak vidím, pls písni mi a pošli vše co chceš na web na info@foxterier.net - seznam mi nějak blbne a ani za 14dní se to nepodarilo vyresit, toz nemam zadne materialy a podklady a vubec a navic jeste su nasratá
Taky budu nasratá až to budu znova hledat a přeposílat
zacinala jsem na dvou taborech u zde pritomne Bilušky
Je to zvláštní pocit když tak sleduju kolik lidí říká, že jsem je k agi přivedla já
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 14:36
- Nahlásit
Ježiš nemohl by se tady u nás v kraji taky vyskytnout někdo kdo by mě k tomu přivedl hyml?
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:07
- Nahlásit
Saita
Ahojky...vidím, že s tím cvičením spolu s trénováním jsme na tom asi stejně. Já sem ještě nikdy nezávodila(na 1.závody v životě jedu za 2 týdny) ale trénuji...ještě, že trénuji ještě s kamarádkou, která už má několik závodů a dalo by se říct, že hodně úšpěšných za sebou (taky začínala u Bilušky ) takže když si nevím rady, tak mi Alča vždycky poradí.
Začátky jsou těžké ale já věřím, že jak se do toho dostanu, zaběhnu se v tom, budu jezdit a vzdělávat se u zkušenějších, tak že to půjde v budoucnosti dobře
|
leila
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:23
- Nahlásit
NikisekX
Ježiš nemohl by se tady u nás v kraji taky vyskytnout někdo kdo by mě k tomu přivedl hyml?
toz jed taky k Bilusce na tabor http://canisterapie.net/akce.php?page=tabory
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:26
- Nahlásit
leila
dyž já už nejsem dítě ani mládež
|
leila
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:42
- Nahlásit
NikisekX
třeba Biluška udělá vyjímku, když se budeš jako dítě chovat
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:50
- Nahlásit
leila
No tak to nevim teda
Stejně šecko je to tak daleko bych se na to vybodla kdybych toliko nechtěla s čubou běhat
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 16:29
- Nahlásit
Janik Já si taky zrovna říkala že jsme na tom podobně. Taky teďka poctivě studuju na netu a mám několik knížek o agility.
Na které závody jedeš? My letos byli na dvou. Hany ta starší už mi běhá ve dvojkách ale to je Hany. Spolu už jsme docela sladění, většinou pochopí co chci a prostě si tak běháme. Jamie ten mladší už asi taky půjde do dvojek ale on je ještě takový nedotrénovaný. Tím jak měl ten výcvik takový rozdrobený a pak vlastně rok pauzu. On je hodně rychlý a já zvyklá na Hanynku mu to pěkně kazím. No ale během toho minulého roku jsme se snad zlepšili, Jamie se naučil pár věcí(dokonce i některé které jsem nevěděla jak ho naučit a on si je začal dělat sám od sebe), ale ještě to chce dotrénovat. Jenom teda otázka je jak.
Navíc já mám jorkšíry a jak už bylo výš napsané velký pes je něco jiného než malý, no a já trénuju i velké (momentálně dva briardy a dva ridžbeky). No snad to nějak zvládneme, a jak se to usadí tak snad dojde i na to vzdělávání u zkušenějších.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2010 18:30
- Nahlásit
Saita
Jedu na neoficiální do Přerova.
S fenkou Aussíka, se kterou tam jedu sem poprvé cvičila v srpnu na táboře ve Větřkách. Potom viděla překážky až v prosinci, v lednu a únoru jsme kvůli počasí moc necvičili a až od března se začalo tak jako více trénovat, takže jsme všichni začátečníci, ale já věřím, že se od nás někteří členové budou objevovat často na závodech Takoví zapálení členové jsou nejlepší máme členů dost, ale jen polovina to bere vážně a pravidelně dochází na tréninky a cvičí se psem i ve volném čase i doma (co se teda dá)
Jsem z těch závodů nervózní už teď :-D ale snad to bdue dobré
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 10:23
- Nahlásit
Janik
Jo o těch vím. Uvažovala jsem jestli se tam mám přihlásit s tou mojí nejmladší, ta začala cvičit až teďka(vlastně taky nějak od toho března, jak jsme dali dohromady skočky a tunel). Do nějakých těch totálních začátečníků. Akorád nevím jak by mi běžela, nemáme zatím jiné překážky i když snad už by něco mohlo být. Kladinu sice dělala ale pochybuju že by mi proskočila třeba kruhem nebo proběhla látkáčem.
Natočila jsem nějaká videa z výcviku, ale bohužel nebyly nabité baterky. Dneska budu natáčet znovu.
Tady je Mia(nejmladší): http://www.youtube.com/watch?v=SDKs4HB7zYo
A Jamie: http://www.youtube.com/watch?v=POy1ypgthGM
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 20:57
- Nahlásit
Zdravím děvčata, mám takovej dotaz mimo téma ale nechci zakládat nové. Jsem si jako všimla, že u mojí feňulky (5 a půl měsíce) jí jako lupaj nožky zadní... Nevím jak líp to popsat, třeba jako když člověk si sedá, tak mu lupnou kolena, nebo tak.. tak ona když si lehá nebo vztane tak jí to občas lupe. Nevíte čím to? Zdá se mi mladá na to aby měla nějaký problém s nohama...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 21:22
- Nahlásit
NikisekX
Luxace pately? Běhá někdy po třech? Třá jen pár kroků.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 21:40
- Nahlásit
Biluška
Ne právě, že nic takovýho, lítá normálně, nekulhá nevypadá, že by jí něco bolelo prostě normálka, jen jí tam občas lupne.Ani tomu ona nevěnuje pozornost takže jí to asi ani nebolí. Nemůže to být třá tím, že teď jak je nemocná tak nemá moc pohybu?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 21:52
- Nahlásit
NikisekX
lítá normálně, nekulhá nevypadá, že by jí něco bolelo
Tak to nebude luxace. Ta taky lupe, ale hlavně chodí pes po třech.
Nemůže to být třá tím, že teď jak je nemocná tak nemá moc pohybu?
To asi ne.
Možná to budou jen nějaké růstové bolesti. Pokud to neřeší pes tak bych akorát přidávala chondra a neřešila bych to taky.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 22:07
- Nahlásit
Biluška
Taky mě napadlo, že jí asi koupim nějakou kloubní výživu. Se poradim s veterinářem, stejně tam v pondělí musim s čubou na kontrolu, bo mi stejně zas chčí jak se jí chce, jen už ne na chodbě ale pro změnu do pelechu... z toho by se jeden picnul ...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 14:12
- Nahlásit
Barča85
Krásná šikovná agiliťačka
Omlouvám se, že jsem tu dlooouho nebyla - ještě doma nemáme interneta
Ale za to už máme za sebou další trénink, a baví nás to čímdál víc - a tayk nám to čímdál líp jde
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 19:34
- Nahlásit
Jakým způsobem máte naučené/učíte slalom, a jak jste spokojení?
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 19:42
- Nahlásit
Dines
Jakým způsobem máte naučené/učíte slalom, a jak jste spokojení?
já učila pumák V a super malá se teprve bude učit... já osobně V slalom preferuji
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 19:46
- Nahlásit
leila
já učila pumák V a super
Asi zhruba tuším jak to vypadá, ale není to někde na netu popsané?
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 19:48
- Nahlásit
Dines
možná lépe vidět naa viedu - tady je celý proces učení http://www.youtube.com/watch?v=TScwjtffT2s&feature =related
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 19:54
- Nahlásit
leila
Super video - děkujů
My jsme začali učit uličky, tak jsem na to zvědavá
Když už tu probíráme ty technický - tak co ty a zóny?
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 19:57
- Nahlásit
Dines
My jsme začali učit uličky, tak jsem na to zvědavá
ulička je taky fajn, ale myslím, že je na trochu dýl než V )
tak co ty a zóny?
s foxlovou jedine 2o2o Na sbíhané má blbý rytmus kroku nu a u tech na ruku bych ji asi nestíhala
Co ty?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 20:04
- Nahlásit
leila
ulička je taky fajn, ale myslím, že je na trochu dýl než V
Času máme dost - tak půl roku, než vůbec dostárne do závodního věku - za 3 tréninky jsme na cca 15ti centimetrech - je mi teda jasný, že tady od tý šířky už to půjde po milimetrech, ale jak říkám, času dost A taky to není tak náročný na vybavení
s foxlovou jedine 2o2o Na sbíhané má blbý rytmus kroku nu a u tech na ruku bych ji asi nestíhala . Co ty?
Já zatím nic - jen mi trenérka nastínila jak to bude - kladina sbíhaná, houpačka vlastně taky - se zastavením uprostřed (a pomalým překlopením dle vlastní úvahy psa) a obloukem za - a kladina metodou o které jsem ještě neslyšela - v podstatě na dva skoky moc to neumím popsat
|
leila
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 20:43
- Nahlásit
Dines
Času máme dost - tak půl roku, než vůbec dostárne do závodního věku
tak to jo, no my mame taky casu dost Mala ma 9mesicu a zavodit budeme az tak za 2roky
kladina sbíhaná
ty máš velké pudle že? Nevím jestli je sbíhání dobrý nápad... přece jen mají dlouhý krok a blbě se trefí na tu maličkou zónu...
v podstatě na dva skoky
jj to znám s přeskočením vrchu že? Docela fajn metoda a i funguje, akorad ja bych se bala o klouby, pry dostavaji docela zahul pri tomto...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 21:18
- Nahlásit
leila
jj to znám s přeskočením vrchu že? Docela fajn metoda a i funguje, akorad ja bych se bala o klouby, pry dostavaji docela zahul pri tomto...
JJ, to je ono - jmenuje se ta metoda nějak?
Hele nevím - zkoušeli jsme to zatím jen jednou a přišlo mi to super a pro čubinu úplně přirozený, tak myslím že to ani na klouby nebude žádnej extra záhul - ona je hosací odmalička - spíš ta houpačka zastavovaná až na zóně by byla na kloby podle mě horší.
No a s tou kladinou se uvidí co půjde a nepůjde - to musíne nejdřív vyzkoušet - ale teda mě by se ty sbíhaný zamlouvaly asi nejvíc pokud půjdou
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 21:27
- Nahlásit
Dines
Díky, je to šikulka..
Nám jde slalom zatím nejhůř ze všech překážek, ale malá celkem rychle chápe, co po ní chci, takže na ruku už docela hezky slalomuje..
Zóny máme krásně sbíhaný na ruku,nemá vůbec tendenci je skákat..Taky jsme začali ve 3 měsících věku..
Nepřipadáte si někdy jak magoři??My máme plac uprostřed vesnice a dost často se na nás přes plot chodí koukat zvědavci..Občasmi přijde vtipný, jak lítáme po parkuru a řveme "Sla sla sla, houuu, áčko, tunééél..."Navíc spocený a věčně se sebou nespokojený
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 21:40
- Nahlásit
Barča85
Nepřipadáte si někdy jak magoři??My máme plac uprostřed vesnice a dost často se na nás přes plot chodí koukat zvědavci..Občasmi přijde vtipný, jak lítáme po parkuru a řveme "Sla sla sla, houuu, áčko, tunééél..."Navíc spocený a věčně se sebou nespokojený
My máme překážky na školním hřišti přímo uprostřed sídliště, takže když cvičíme, tak lidi jsou na balkonech a za oknama a koukají na nás určitě si o nás musí myslet, že jsme úplně blbí
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 22:21
- Nahlásit
Barča85
Janik
To máte holky dobrý - aspoň pak na závodech nebudete mít nerva že na vás někdo kouká - já chodim na cvičák kterej je u silnice uprostřed luk a polí, takže ani živáčka - a na tréninku jsem jen já a trenérka
|