Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Agility***
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 07:30
- Nahlásit

Barča85
Tak celkem dobrý, až na pár maličkostí . Myslím ve vedení, pes je dobrej dost . U koho trénujete?

Barča85
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 14:19
- Nahlásit

Biluška
jojo, v našem teamu je dobrej akorát ten pes, já jsem střevo..
Co konkrétně je ve vedení špatně??abych se na to zaměřila...
Trénuje nás Dominika Slavická, je to mladá holčina..má s námi svatou trpělivost..

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 14:25
- Nahlásit

Barča85
Co konkrétně je ve vedení špatně??abych se na to zaměřila...
Ty největší boty,kterých jsem si všimla - hned první pes co běží skočí zonu na áčku, ta holka ho nechá naběhnout zpátky, otočit ho a běží dál. To je šíleně blbě. Když chce opravit zonu tak musí buď udělat celé áčko (což mi přijde lepší), nebo alespoň chytit psa do náruče, vysadit ho na zonu a nechat ho seběhnout. Ale určitě ne nechat ho tam takhle nabíhat a otáčet.
Pak jak ti pes oběhne skočku, ty se otočíš, běžíš zpátky a úplně bez problémů ho necháš skočit tu skočku v protisměru. Veď si ho "na ruku" mezi překážkama až tam kde ho potřebuješ mít, otoč ho a běž. Tohle se ti dost často stane i na závodech a pokud ho necháš skočit v protisměru tak jsi disk .
Jinak to není špatné, když vás blechy nesežerou tak z vás něco bude

Barča85
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 15:55
- Nahlásit

Biluška
hned první pes co běží skočí zonu na áčku, ta holka ho nechá naběhnout zpátky, otočit ho a běží dál. To je šíleně blbě
Vyřídím, myslím, že Domča jí taky říkala, že má dělat celý áčko znova..
Pak jak ti pes oběhne skočku, ty se otočíš, běžíš zpátky a úplně bez problémů ho necháš skočit tu skočku v protisměru.
Vidíš, to mě vůbec nenapadlo, že je to špatně, ona si skáče téměř každou překážku, kolem který procházíme..
Jinak to není špatné, když vás blechy nesežerou tak z vás něco bude
Dííky, moc nás to baví, tak snad z nás nakonec opravdu něco bude..Feňuli je teprve 11 měsíců a já mám velký nedostatky..Tak uvidíme..

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2010 18:08
- Nahlásit

Ahojík, nejedete někdo zítra do Veselí nad Lužnicí?

Dines
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 16:42
- Nahlásit

Hm, asi nikdo nejel
My jo, na naše úplně první závody - Neofika - Začátečníci.
A takhle jsme dopadli

Synus
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 18:12
- Nahlásit

Ahojte.Měla bych dotázek.S naší APBT feňulí se sice nijak extra agility nevěnujem,ale potřebovala bych ji naučit proskakovat kruh.Máme ve výběhu v rámu na řetězech gumu asi 50cm průměr.Párkrát se mi povedlo,že to proskočila,ale spíš omylem,buď to podleze nebo se zastaví.Jak se to rozhoupe na těch řetězech tak tomu prostě nevěří.Nemáte nějaký figl.Nechci ji do toho cpát nasílím,to by se mi na to vyprdla uplně že jo...ani na pamlsky,když jí je dám jako za kruh a lákám ji ať to proskočí nereaguje...jinak mi jde ochotně do všech ostatních přakážek,ale tohe je pro nás oříšek.Všem díky za případné rady nikde jsem nic přímo jak tohle cvičit nenašla.

Saita
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 21:28
- Nahlásit

Nazdárek. Byli jsme v sobotu v Prostějově a Jamie si z Openu odnesl třetí místo čímž mě docela překvapil. Bylo tam hodně psů ve small asi 40. Tady jsou nějaké videa:
http://n-joy.cz/video/agility-oten-jamie/3tbeeuw6p yd35oja
http://n-joy.cz/video/agility-jumping-hany/1wu0ry3 pv7hkqfzo

Jinak bych potřebovala radu od zkušenějších. Mám na cvičáku jorka, který není prostě schopný vnímat. Přijde a jenom čuchá trávník, nevnímá ani paničku, jedině co ho zajímá tak jedna fenka nebo háravky, pokud ale na cvičáku nejsou tak prostě čuchá. Nepřijde mi že by se bál, normálně lítá, ale jak má cvičit tak s ním nic nehne.
Zpočátku se učil překážky bez vodítka. Nic, pak tedy na vodítku(bez nucení) a to tedy alespoň sem tam běžel. Dokonce se jeden čas i zlepšoval. Panička běhala přes překážky(snížené) s ním. Později už běhal i bez vodítka a pak snad jeden dva výcviky běhal přes překážky sám. Jenže potom na jednom určitém místě začal odmítat se pohnout(zůstal stát čuchal k tomu místu, našla jsem tam zdechlého ptáka kterého jsem odstranila). No a pak si to rozšířil na cvičák celý. Teď opět jenom stojí a čuchá, ani na vodítku už nejde(jak se pustí navolno tak je z něj zcela normální pes a chodí si po cvičáku jak chce ale paničku neposlouchá hodně lítá s mými pejsany). Nikdy nebyl k ničemu nucen násilím ani že by se to s výcvikem nějak přehánělo. Nic se mu nestalo. Přijde mi jako by ale vůbec nevnímal svou paničku. Dívá se pořád před sebe, nikdy se nedívá na ni, ani když běhal tak vždy se díval dopředu, prostě se sám rozběhl a sám skončil, ani když si bere odměnu tak se na ni nedívá. Víceméně doběhne, dívá se před sebe, dyžtak očuchá trávník před sebou, před čumákem se mu objeví pamlsek, sní ho a už zase čuchá. To samé na začátku, přijde k první překážce, rozhlíží se a čuchá(není ale bázlivý), no a pak se jakoby mimochodem rozběhne. Hluchý není.
Nemáte někdo nějakou radu jak na něj? Uvažovala jsem aby s ním začali doma něco cvičit(doma prý takový není). Poslušnost nebo tanec se psem prostě nějaké povely aby se naučil vnímat a že se po něm něco chce. Případně zkusit ho rozehrát z pomocí hračky.

Saita
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 21:31
- Nahlásit

Synus Dobrý je pomocník, co přidrží psa před překážkou a ty ho na druhé straně lákáš.

allík
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 09:04
- Nahlásit

Saita

inak bych potřebovala radu od zkušenějších. to sice asi nesplňuju, ale spíš než radu přidám svoji vlastní zkušenost. Mám taky teriéra a když byl jedné zhruba rok, tak jsme chodili na kurzy poslušnosti na cvičák. Odmalička jsem se snažila cvičit s nimi a vyhledávat i rušná prostředí, aby si zvykli na mě soustředit. Jednou nás ale na cvičáku přemístili na jiný plac a spojili s asi dalšími dvěma skupinami a čuba se chovala naprosto, jak popisuješ. Za celou hodinu nebyla pořádně schopná se na mě koncentrovat. Pořád jenom čuchala, byla naprosto jak pomatená a normálně totální žravec všeho si ani nevzala pamlsek, kterej měla před čumákem. Co je ale potěšující, už mi to víckrát neudělala. Já jsem toto chování připsala za a) pubertě, za b) pubertálnímu teriérovi, za c) momentálnímu výmyslu - budu se chovat jak blbá, aby si všichni mysleli, že je panička naprosto neschopná mě vychovat .

Co se týká pejska, co píšeš, na první pohled to může působit, jako že není zvyklý něco dělat v rušném prostředí. Kolik mu je? Chodí normálně mezi psy? Je zvyklý vedle nich něco dělat? Je zvyklý na to, že ho někdo motivuje k práci (hračkou, pamlskem)?

Jinak taky jsme měli šíleně začuchávací období. Dělala jsem to, že když se mi potvora začuchala, tak jsem houkla fuj, lehce jsem jí škubla s vodítkem a řekla na a když se na mě podívala, tak jsem jí pochválila a dala dobrotu. A odnaučila se to.

Saita
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 14:27
- Nahlásit

Jasně ne vždy se pes soustředí na výcvik. Zamilovávají se nebo prostě dělají blbinky, zpočátku je to nemusí ani moc bavit, ale většinou je to pomalu nebo rychle přejde a netrvá to tři měsíce. Právě to mě zaráží. Zpočátku jsem to brala tak, že je v novém neznámém prostředí a potřebuje si zvyknout ale prakticky se to po celý ten čas nezměnilo. Vím že cvičák je pro toho psa něco nového a tak nemusí třeba moc poslouchat i když jinak doma poslouchá, ale časem si zvykne a začne vnímat.
Myslím že asi opravdu doteď nebyl zvyklý něco dělat, ani nebyl k tomu motivovaný. Jsou mu dva roky možná tři. Já sama mám jorky a běhají mi, dokonce jsem nedávno hlídala další tři jorky a štěně. Ti psi taky neznali žádné povely(jenom přivolání) a přesto když jsem je vzala a začala učit tak mě krásně vnímali. Dokonce i to štěně.

Jinak taky jsme měli šíleně začuchávací období. Dělala jsem to, že když se mi potvora začuchala, tak jsem houkla fuj, lehce jsem jí škubla s vodítkem a řekla na a když se na mě podívala, tak jsem jí pochválila a dala dobrotu. A odnaučila se to.

To je přesně ono. Stejně jako ta paní s pejskem jsem začala cvičit i já se svou dvouletou fenkou která předtím necvičila. Taky se mi začuchá. Zavolám ji a ona dělá že neslyší. Zatleskám a taky nabídnu pamlsek, no a ona přijde. Kdežto ten pes vůbec. Pro něj panička neexistuje. Vůbec ji nebere na vědomí a vodítko nevodítko.

allík
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 19:49
- Nahlásit

Saita

A jak je to jinak obecně s poslušností pejska? Jak se k němu panička chová? Tři měsíce už na blbnutí moc nevypadají. Spíš to na mě působí, že panička nemá absolutně, ale absoutně žádný respekt. Nebo za b je pes odmalička zvyklý, že se s ním nic nedělá a pejsek se prostě naučil hledat si svoji zábavu, aby se nenudil. Za další nemá motivaci, řekla bych, že nikdy pamlsek nebo hračku za odměnu nedostal. A ke všemu je to teriéří palice - takže vražedná kombinace Co s tím? Podle mě by se s tím rozhodně dalo něco dělat. Ale můj osobní názor je, že to paní za chvíli přestane bavit a na cvičák chodit přestane. Kdesi je napsáno, že prý z každých deseti lidí, co přijdou na cvičák cvičit agility jeden nevydrží ani do konce úvodní hodiny, dva se věnují agilit přibližně jeden až dva měsíce a pak přestanou chodit úplně, tři spadají do kategorie svátečních agiliťáků, kteří třénují občas, čtyři se rozhodnou věnovat agility více, z toho dva opravdu se svým psem pracují a nakonec začnou závodit a z těchto dvou se občas najde člověk, který chce se svým psem na špičku a dostane se tam... Tak schválně, kdo kam patříte? My zatím do předposlední kategorie, ale snad budeme i v té poslední

Saita
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 10:49
- Nahlásit

allík S poslušnoscí asi nic moc. Na přivolání doma poslechne možná umí sedni, ale asi se to po něm moc nevyžaduje.
No paní je jedna ze zakládajících členů a zatím opravdu dost poctivě chodí(vlastně nejpoctivěji ze všech, s ostatními je to poslední dobou složitější a stejně se moc neukazují). Sama tedy obdivuju její výdrž. Včera přišla alespoň na chvilku a pes teda cvičil. Na vodítku, klasika čuchal ale alespoň běhal. Vůbec byl takový aktivní(měl tam fenku kterou miluje). Polítal si s mými psi kteří cvičili předtím, pak jsem je odvedla a on tam zůstal ještě s labradorem sám.
Ptala jsem se jestli s ním doma trénují okolo a kolem(chtěla jsem to po nich) a prý ano. Když má dostat pamlsek tak ať jej nemá zadarmo. Proto jsem jí vysvětlila další cvik ať trénují dál.

No my patříme taky do kategorie závodníků ale na nějakou špičku to nevidím My si závodíme pro radost.

allík
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 11:20
- Nahlásit

Saita
S poslušnoscí asi nic mocale asi se to po něm moc nevyžaduje. takhle nějak si to představuju. S teroušema obecně je to těžký - vím, o čem mluvím Moje holky jsou naštěstí do agi úplně zblázněný, stejně jako já, takže ideální kombinace. Ale chodí s námi taky jeden jorkšírek, kterej prostě když nechce, tak neběhá. Takže asi tak. Jako já si myslím, že pokud bude paní s pejskem systematicky cvičit a zvykat ho na to, že když bude pracovat, bude to pro něho výhodné, tak se pejsek může ještě pěkně rozběhat.

No a s tou špičkou, osobně si nemyslím, že bysme na nějakou špičku měli, ale zase si nechci klást malé cíle, aby bylo co překonávat ne

Saita
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 12:00
- Nahlásit

allík
No snad to nějak zvládnou. Výdrž a trpělivost mají a ta je pravda u těch teriérů občas dost potřebná.
Já mám taky docela štěstí na zapálené agiliťáky. První holka vidí překážky a nadšeně štěká, jsme už sehraní, nějak chápe to moje občas zmatené vedení a většinou ví co po ní chci. Kluka mám abych se náhodou nenudila. Ten je rychlejší a běhá tak nějak jinak. Takže mám stále co trénovat vymýšlet a zlepšovat(hlavně na sobě). S nejmladší holkou jsem začala teď, předtím lítala po výstavách a teď co, je zdravá, živá, tak nebude zahálet. Alespoň budu mít dobrou fyzičku

Barča85
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 16:30
- Nahlásit

Máme nový videjko z tréninku,koukněte TU..

Saita
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2010 17:13
- Nahlásit

Ahoj. Naš první kurz se chýlí ke konci a uvažuju jak ho zakončit. Nějaké takové jako závody, nebo spíš nějaké hry. Mám tam jednoho psa large, jednoho medium a dva small, tak si myslím že asi nějaké závody by byly o ničem. Nemáte nějaký nápad? Říkala jsem si že první disciplína by byla z poslušnosti(na prvních hodinách jsme měli základy) a pak taková ta agility hra, kdy jsou rozestavěné překážky, jsou různě obodovány a psovod se psem má nějaký určený čas za který musí získat co nejvíc bodů překonáním překážek. No a třetí disciplínu nevím.

helps
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 17:11
- Nahlásit

Ahojte,

tak já vám to tu zase probudím. Zajímalo by mě jestli jsou nějaký cviky, který se dají cvičit i doma a líp tím připravit psíka na agi?
Ajse to všechno moc baví, máme za sebou tři tréninky, ale přijde mi například(nejen mě), že visí hrozně na mě, ale vůbec nekouká co má před sebou... Samozřejmě se snažím ukazovat, ale nevypadá že to moc chápe. Zlepší se to samo nebo by se dalo něco cvičit i takhle doma? třeba jak se naučí povel vpřed atd, kde v podstatě má jít sám? Nějak nevím jak mu to vysvětlit. Když ho navádím, tak jde za hračkou nebo pamlskem, ale prostě sleduje slepě jen tu ruku. Mám tomu dát čas nebo teda jsou nějaký tipy, co bysme mohli zkusit cvičit i sami? (jakýkoliv nejen týkající se navádění na překážky).

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 22:35
- Nahlásit

Těch je mnoooho. V podstatě všechny cviky z dogdancingu včetně těch vysílaček a ještě více

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 23:13
- Nahlásit

KaTachyon
a co zóny? Já teď začala učit psy dávat přední packy na křeslo (chci je přes zimu naučit tlačit autíčko) a napadlo mě, jestli by rozfázování slejzání z křesla šlo použít na nácvik zón?

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 00:00
- Nahlásit

kachna_

Jáko základ pro 2on/2off určitě.

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:19
- Nahlásit

kachna_
KaTachyon
Bych to upřesnila - pro nácvik zón spíš užiješ když naučíš dávat psa na to křeslo packy zadní
helps
Dá se trénovat plno věcí - i přímo s agilitním využitím. Zeptej se Nikol, ráda ti všechno ukáže - vysílačky, obíhačky, a pod

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 14:23
- Nahlásit

helps
hodně moc se mi hodil povel "okolo". V praxi učím obíhání kolem stromů, popelnic, aut a tak podobně. Na parkuru využívám když se jde překážka v protisměru - pes jde ode mě, oběhne překážku a směrem ke mě skočí.

Pak samozřejmě odložení a rychlé starty z odložení. Vysílačky (náš kámen úrazu, mě je psi prostě nedělají a nedělají a nedělají ).

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 16:41
- Nahlásit

Biluška
V praxi učím obíhání kolem stromů, popelnic, aut a tak podobně. Na parkuru využívám když se jde překážka v protisměru - pes jde ode mě, oběhne překážku a směrem ke mě skočí.
A nejen tohle se dá při obíhačkách využít. Krásně se dá při tom nacvičovat vedení psa - změny rukou, otočky (teda ten kdo to umí, tak to využije, já ne, já jsem bohužel na agi asi fakt hroznej dřevák). Myslím, že zrovna KaTachyon má na svejch stránkách pěkný videa, jak se dá se psem krásně trénovat bez překážek jen kolem stromů.

helps
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 18:29
- Nahlásit

Dines

Jj, já sem nějak zapomněla zmínit, co by sme mohli trénovat doma sami, ale třeba o těch stromech, jak sis všimla už sme se bavili a Nikča slíbila, že mi to ukáže

Biluška
Aháá. My se teda snažíme taky. Tuhlec mi obíhal židli a docela i mu to šlo jen na mávnutí. Tak uvidíme

A když tu mluvíte o vysílačkách - jak se to cvičí a jak to má vypadat? Já teď nějak nevím, o kterej cvik jde.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 18:35
- Nahlásit

helps
A když tu mluvíte o vysílačkách - jak se to cvičí a jak to má vypadat? Já teď nějak nevím, o kterej cvik jde.
To je ten cvik gdy ty jenom stojíš (nebo velmi pomalu jdeš), ležérně mávneš rukou a zašeptáš "tunel" a pes si to mastí přes celý parkur, bravurně proběhne tunel a oddaně čeká na tvůj další povel. Jak se to učí ti bohužel neřeknu, páč jsem to v životě žádného psa nenaučila Celá moje saň zastává názor, že mám pohnout prdelí a zaběhnout si k tomu tunelu taky Můžu ti maximálně vyjmenovat asi tak tisíc metod, které se mi neosvědčili

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2010 18:36 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

helps
http://www.youtube.com/watch?v=XTWGGGUuGL4&feature =player_embedded
I takhle se dá trénovat

edit: Jentak mimochodem, co si projít "cvičákové" stránky své trenérky? Tohle video je odsud

helps
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2010 10:54
- Nahlásit

Biluška

Joo tak sem si to myslela správně. To je hustej cvik, zajímalo by mě jak to toho pejsánka naučit

Dines
Lol. Já vím, já vím... Já se Nikol zeptám, jen co se znovu uvidíme. Řeknu jí, aby nám dala nějakej domácí úkol, neboj. A stránky sem si náhodou procházela. Jen to video sem teda nějak neviděla

jitkaz
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 18:14
- Nahlásit

all

Tak jsme dnes byly po druhé na cvičáku na agi, a kdo mi poradí, prosím? Ze začátku Dorka /6 měsíců/ byla ještě v pohodě, když měla čekat až přijdem na řádku, ale po několika tréninkových sekvencích postupně začala "šílet", vím že pejsové štěkaj, kvičí, jak jsou nedočkaví, ale Dorka má naprostej amok - kotouly na vodítku, přemety, roztrhla i umělosponu u obojku, je schopná se pomalu uškrtit - agi jí evidentně velice baví, hlavně tunel nedaří se mi jí zklidnit, vydrží vždycky tak cca 5 vteřin, a pak vyletí jako pružina z matrace, mám úplně sedřený ruce od vodítka, no nemohla jsem jí urvat, a to má jen 14 kg, přitom normálně hyperaktivka rozhodně není, když jsme na řadě tak z mého laického pohledu je i schopná se dobře soustředit - tzn. když jí dám čekej před první překážkou, tak počká.

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 18:32
- Nahlásit

jitkaz
Nikča ti k tomu nic neřekla?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání