Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Agility***
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
helps
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2010 17:07
- Nahlásit

VerčaZ

Jasné, tak to jsme se nepochopily Ale Jíťa určitě nechce mít uškrenou borderku, takže se budou snažit, to je jasný. A myslím, že jelikož clicker znají a to základní tu padlo, tak se to podaří vyřešit. Uvidíme jak budou prťata zlobit zítra. Jak sem psala, Jitky borderka měla omezenej pohyb a dlouho psy neviděla, protože měla psincák, takže i to mohlo přispět k tomu jejímu šílení.

helps
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2010 12:23
- Nahlásit

Ahojte.

Tak si du já ještě pro radu Dneska mě psík zas trošku zklamal. Jde samozřejmě o zábavu a já to tak beru, ale stejně se musím zeptat. Ve středu už vypadal Ajsí docela obstojněl, ale dneska se zas předváděl... Vypadá to asi tak, že místo aby koukal kam běží, kam mu ukazuju, tak hypnotizuje mě a ještě u toho povrkává... Bylo nám doporučeno zkoušet stromy a ty taky zkoušíme - zatím teda jen docela zblízka a strom oběhne teda i sám, pak taky obíháme spolu, ale nějak nevím... Nezdá se mi že by to moc pomáhalo Zkoušíme to teprv krátce a vytrváme, ale je ještě něco co by ho přimělo aby koukal kam běží... Takhle se totiž jednou zabijem, on nekouká, nabourá do mě nebo do překážky... Dneska teda neboural, ale stejně se u toho vztekal. Tak je ještě něco čím bych ho mohla potrápit a zlepšit mu to koukání dopředu?
Mě totiž přijde, že to je snadproblém jen mýho psa. Ostatní se tváří docela v poho a minimálně koukají kam běží. Možná je to moc velkej závislák, já nevim, ale nevim jak mu domluvit, aby nemrumlal a soustředil se ne jenom na mě... Tak díky předem za jakékoliv nápady jestli teda KaTachyon VerčuZ nebo i někoho jiného něco napadá... Popřípadě mě pošlete někam s tím, že tomu mám dát čas

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2010 19:20
- Nahlásit

Obíhání stromů doporučuji taky, ale je důležité, na co se přitom zaměříš a jaké vedení třeba děláš. Čím více změn směru, tím spíše se pes bude koukat na tebe pro další informace. To je právě často důvod, proč pes čučí na psovoda, neví, co má dělat, a snaží se pozorovat psovoda, aby to zjistil. V tom bych právě na parkuru pracovala, hlídej si, jestli říkáš včas povely a tvoje vedení tělem je pro psa jednoznačné a rozumí mu (to se dá právě procvičit na těch stromech). Dokud budeš běhat s ním, pak právě žádný pokrok nezaznamenáš, to se projeví až v okamžiku, kdy bude zvládat i na dalky obíhání včetně různého křížení - buď to bude zvládat a koukání ani štěkání se neobjeví, nebo bude povelům rozumět. A pak to ještě musíš převést na překážky.

Další věc je přesvědčit se, že skutečně rozumí všem povelům pro překážky i pro směry. Stoupneš si třeba tak dva metry od překážky, dáš si obě ruce za záda a jen jeden povel pro překážku (+ směr, kam se má pak otočit, jestli používáš). Jestli se alespoň otočí po překážce, tak povelu asi rozumí. A když ne, chce to potrénovat trochu samostatnosti.

helps
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2010 19:42
- Nahlásit

KaTachyon

Nn, my ještě nemáme žádný moc stranoví povely, zatím jsme dělali jen pár překážek a otočku na čelo -čili front cross je to tak?- takže o přesvědčování jesi umí povely, to se nemusím. Vím že neumí. Začali jsme s agility asi před měsícem teprva. Ale právě je u něj prostě zvláštní, že nekouká kám běží. Jako že sleduje co ukazuju je samozřejmě v pořádku, ale on je jak splašenej a běží za mnou s tím, že by mne nejradši chytil za uzel nebo za ruku a právě občas u běhu vrčí nebo štěkne a v těch chvílích prostě jakoby nevnímá, kam ukazuju, abys chápala... vnímá jen a jen mě. Takže to není tak, že by nebylo vůbec ukázáno nebo řečeno včas co se po něm žádá. Spíš prostě dělá blbiny.

Dokud budeš běhat s ním, pak právě žádný pokrok nezaznamenáš, to se projeví až v okamžiku, kdy bude zvládat i na dalky obíhání včetně různého křížení - buď to bude zvládat a koukání ani štěkání se neobjeví, nebo bude povelům rozumět. A pak to ještě musíš převést na překážky.

Takže jako řešení vidíš taky vysílání na stromy zkoušet z dálky a aby je obíhál sám? a poté zkusit vyslat na překážku samotnýho? Jesi to teda dobře chápu

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2010 19:46
- Nahlásit

helps
a otočku na čelo -čili front cross je to tak?
Ne, není
Otočka na čelo se jmenuje "otočka na čelo". Jsme totiž v Čechách a proto mluvíme česky Z těch frotkrosů, blindkrosů a rordkrosů se mi otvírá kudla v kapse Abysme se z té emeriky jednou neposrali náhodou

helps
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2010 20:45
- Nahlásit

Biluška

Néé tak o název nejde.. já se nepotřebuju "poameričťovat" ale zas když studuju nějaký materiály v angličtině, popřípadě sleduju video v angličtině, tak se ptám jesi je to totéž Klíííd paní, aby vám nerupla céfka

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2010 21:07
- Nahlásit

helps
o články a videa v angličtině mi nejde . Mě neskutečně serou články v ČEŠTINĚ, které musím číst se slovníkem v ruce

Klíííd paní, aby vám nerupla céfka
F klidu paní, můj kardiovaskulární systém je trénovaný už sedmnáctihlavou saní, vydrží jakékoliv zacházení

helps
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2010 21:20
- Nahlásit

Biluška

Jo tak to chápu Já sem se ale jen optala jesi je to to samé. Jináč mě angličtina nevadí, však ji studuju. Ale chápu, že v českých článcích je to zbytečný psát to anglicky.

Jo to je fakt. Já zapomněla, že pumička tě vycvičila

KaTachyon
Tohle je celkem zajímavej článek http://busydog.com/article/case-study-nipping-agil ity-aussie - myslíš teda že by to přece jen mohlo bejt špatným vedením? Myslím, že ty s AJ nemáš problém? Paní píše o austrálácích, ale je fakt, že Ajsí je taky jako blesk a v podstatě, když nad tím přemýšlím, tak na mě povrkává nebo poštěkává, když mě doběhne a je možný teda, že bych neřekla povel včas... bohužel jsem trošku zbržděná ... Ale každopádně tam píšou taky že pro tychle psy-rakety, je dobrý naučit vysílání, aby teda nebyli tak závislí na psovodovi, ale koukali na překážky co jsou před nima... Takže asi teda trénovat opravdu vysílání?! jako článek se mi to zdá rozumný... a když nad tím přemýšlím, tak by to i dávalo u Ajsího smysl.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2010 22:26
- Nahlásit

Óóó, to je dlouhé . Ale četla jsem si začátek a odpovídá to tomu, jak bych postupovala já. Nemám moc ráda, když někdo říká "jóó, to je speciální problém borderek/kavalírů/německých ovčáků"... Všichni to jsou psi a mají právo reagovat jako individua. Když píšeš, že cvičíte teprve krátce a víš, že pes nerozumí tomu, co má dělat, tak je logické, že se po tobě dívá, aby to zjistil. Že ty si myslíš, že říkáš povely, ještě neznamená, že si to myslí i pes Vím přesně, co popisuješ, protože jsem to už viděla u spousty týmů. Objevuje se to právě tam, kde, abych tak řekla, nedají dost času a práce základům. Zatímco před tím si pes nestěžoval, protože ještě nevěděl, co se od něj čeká, a o agility se teprve učil, teď mu to začíná pomalu docházet a proto to "buzerování" tebe. Možná ti to přijde zvláštní, když ostatní psi takové problémy nemají, ale to neznamená, že se u nich časem nerozvinou jiné zlozvyky. Jak říkám, každý pes je originál, co nevadí jinému, z toho se druhý sesype.

Obíhání stromů je část řešení problému, nikoli to jediné, co je dobré udělat. Někomu to může stačit, protože si umí přenést situaci ze stromů i do parkuru, někomu to stačit nebude. Posledním z principů DASH je pravidlo o převedení naučeného chování i do jiných situací (tedy aby nezávislé běhání na stromech dokázal ve stejné kvalitě převést i mezi překážkami). Proto je potřeba cvičit i samostatné překonávání překážek, poté jejich sekvence, kdy pes běhá více než ty, a nakonec společný běh i na obtížnějších sekvencích. Nebyla bych asi úplná fanynka cvičení jen vedení na dálku (americké parkury jsou trochu jiné než ty naše, není tam taková potřeba práce na blízko), snažila bych se psovi pomoci, aby zvládal obojí. Třeba tím, že si stoupneš blízko překážky, pošleš psa přes ni, zavoláš si ho okolo bočnice a vyšleš ho na další skokovku/tunel. Poté vybíháš, když se pes otočí okolo bočnice a nakonec s ním běháš jak k bočnici, tak od ní. Je to příklad, dá se cvičit na hodinách ("circle of jumps", myslím, že to tam popisují), ve čtverci... Základem je psa příliš neupozorňovat na sebe (handler focus) a nechat ho, ať se sám kouká, která překážka by mohla následovat (obstacle focus). Teprve pak ho učíš přepínat, podle toho, co si parkur žádá.

A ano, frontcross je křížení, kdy psovod přebíhá před psem z jedné strany na jednu a přitom se točí čelem k němu, čili u nás "otočka na čelo"

Kdyžtak o tom obíhání si můžeš pročíst i něco tady, nedávno jsme diskutovali, jak ho psa učit.

helps
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2010 10:14
- Nahlásit

KaTachyon

Děkuji za dlouhatanánkou odpověď
Však jako jané, já to psovi nevyčítám, jen se to snažím nějak vyřešit. Chápu, že pro něj je to nový a pokud ho to stresuje, že neví, co a jak, tím spíš to chci řešit. Říkáš, že znáš spoustu týmů, kde chybí základy... Co považuješ za naprostý základ? A taky vlastně jsi zmiňovala povely, kterým by měl rozumět, ale když pominu stranové, které někdo třeba nepoužívá vůbec, tak co je teda důležitý pro psa pro začátek? Třeba předpokládám, že například na rear cross má ještě čas ne?
Co jsou principy DASH?

Kdyžtak o tom obíhání si můžeš pročíst i něco tady, nedávno jsme diskutovali, jak ho psa učit.

Jo, tak jsem na to koukla. Pěkný videa, díky za rady. Jinak Ajsí docela rychle pomocí clickeru pochopil, že chci aby strom oběhl, jen zatím není v tom stádiu, že bych mávla na strom a on ho s radostí a sám běžel oběhnout. Ale učí se rychle, takže by to nemuselo bejt tak težký

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2010 18:58
- Nahlásit

Ahoj, o DASH je článek zde, je vztažený na klikání, ale obecně platí na kterékoli učení nových věcí.

Za naprostý základ považuji spoustu věcí, třeba to, že pes umí následovat psovoda a nesnaží se mu křížit cestu před ním nebo za ním Nebo že pes rozumí shapingu a umí s psovodem spoustut triků. Že se umí soustředit na psovoda i v náročném prostředí. Že reaguje na svoje jméno. Že se snaží přijít na to, co má dělat, místo toho, aby stál a čekal, do čeho ho psovod nacpe. Že má zájem o odměnu. Že chápe povel "zůstaň" a "volno". Že má nějaké základy vnímání všemožných částí těla.

Na co všechno jsem ještě zapomněla?

Rear cross se teď taky snažím přesvědčit tátu, aby dělal se štěnětem na stromech. Třeba ségra ho moc necvičí, protože jí přijde, že u většiny psů není tolik potřeba, ale já jsem zvyklá ho používat často, takže s ostatními se do něj třeba nepouštím hned, zvlášť na překážkách, kde je pro spoustu týmů náročný, ale na zemi ho dělám zároveň s FC. Ono hodně záleží na tom, jestli právě pes umí stranové povely (nebo má alespoň základ v navádění za rukou), protože bez nich to je o něco těžší. I s Wayem se dneska (je mu sedm let) snažím dělat všechny novinky, které mně náhodou napadnou, nejdříve bez překážek na zemi a na stromech a až ve chvíli, kdy jsme si já i on ve vedení jistí, ho zkoušíme na skokovkách.

Dines
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 16:24
- Nahlásit

KaTachyon
helps
Já bych ještě pro Helču dodala - prosimtě nestresuj se ju? Kolikátej to byl v sobotu trénink? Pátej? Šestej?
Bude líp, něco se srovná samo, něčemu pomůžete s Nikol...jasně že trénuj na stromech, vedení, vysílačky... Podle mě Ajsí ještě úplně nepochopil co to agility je, co od něj očekáváš - že by měl nebo neměl dělat,...
Je to malej rozjívenej pesan, co se teprve učí ty základy. My jsem na tom nebyly o moc líp, neboj

helps
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 17:48
- Nahlásit

Dines
Já vím! Sem blbá viď. No asi pátej, ale každopádně si připadám jak blb, když ostatní takhle nevyvádějí. Ale to si mě uklidnila, že ste na tom nebyly o moc líp No uvidíme, uvidíme. Zkusím to moc neřešit. Ono člověk by chtěl hned zázraky.. Chudák Ajsí, asi opravdu se musím obrnit trpělivostí, abych toho po něm zas nechtěla moc. Já bych potřebovala, aby mě občas někdo proplesknul a řekl, klííííííííííd to se časem poddá
BTW, máš něco ze sobotního dopoledne?

KaTachyon

Díky za rady, no dám tomu čas a uvidíme

Dines
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 18:08
- Nahlásit

helps
Mám - vydrž - odkazy dám na facebook.

Tak si přijď pro proplesknutí. Fakt to podle mě zbytečně moc řešíš
U mě to teda bylo lepší o to, že na mě nevrčela a nesnažila se sežrat ani mě, ani moje kalhoty ani nic jinýho, ale těch zbořenejch překážek, zaseknutejch tunelů a já nevím co všechno... a taky koukala zásadně a jen na mě - dost mi pomohla Nikol a trénink na misku

helps
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 18:19
- Nahlásit

Dines

Tak to si počkám

Jj, tak až se příště uvidíme, tak mi jednu můžeš beztrestně vrazit Jj, to vrčení si ale fakt myslím, že může mít spojitost s tím jak jsem psala výše, to by docela odpovídalo. Já sem totiž zpomalená ne jen během, ale ještě ho ani moc jistě nevedu, páč v tom taky nejsem pořádně zažitá a on se podle mě opravdu může vztekat pač neví co po něm chci a co bude následovat, jelikož neukazuju asi úplně načas.
Tak sem ráda, že aspoň není jedinej kdo se soustředí zásadně na mě. Právě si myslím, že trénink na misku by mu mohl dost pomoct. Uvidíme. I na těch stromech z něj mám už lepší pocit a už ani na nich moc neřve. Už jen občas povrkne. Ze začátku totiž celkem zlobil i na stromech. Tak holt uvidíme jak se to bude vyvíjet.
Ty a ještě Bára(ten pes?) ste se mi v sobotu moc líbily, chválím. Takhle bych jednou chtěla taky běhat. Hlavně se mi líbí, že Vám psiska už opravdu jdou skvěle dopředu.

Dines
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 18:32
- Nahlásit

helps
Hlavně se mi líbí, že Vám psiska už opravdu jdou skvěle dopředu.
Počkej, mě že jde pes dopředu? Tak to jsem si ještě nevšimla - ikdyž je fakt, že se Dafka konečně chytla a začíná to nějak vypadat.
A ta Bára byla super - jsem jí viděla poprvý v životě.
Nevím jestli už si viděla Zuzku s Gasem (určitě je mam na youtube) - to je teprve pokoukáníčko - a ty trénujou kratší dobu než já, z těch zase chytam vzteka a depréze já Naštěstí se pak podívám na Dishe a je po deprézi

helps
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 18:37
- Nahlásit

Dines

No jako jo. Jde ti super. Sice dobrá, nechodí tak úplně sama, ale co jí ukážeš do toho jde skvělě
Ta Bára na to, že prej je to mladá fena, tak sem docela čubrněla. Ta právě asi způsobila depresi mě Každopádně Zuzku neznám.. jen to jméno - má kraťandu? Ale ještě jsme se nepotkali pokud vím. TUhle slečnu s Bárou sem taktéž viděla prvně. A teda že jim to šlo
Ještě že tě neslyší Nikča simtě, co máš proti Dishovi pořád? Mě přijde, že chodí super?! Sice spíš teda je ovládanej na dálku, ale i tak... Aspoň skáče. Nebo něco přehlížím, co Dishovi nejde nebo co dělá nesprávně?!

Dines
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 18:48
- Nahlásit

helps
Dish dělá všechno perfektně, jenže zatím je tu téměř úplně putna co by chtěla Nikol aby šel, ale jde prostě to co vidí před se bou a to co chce jít.
Proto Dishovi vůbec nic nemám a bude skvělej, ale ještě musí hodně pracovat.
Já u Nikol trénuju cca od května. V tý době byl Dish tak akorát pro zlost - perfektně naučený kdejaký otočky, způsoby vedení, sám si hledal překážky... ale zásadně neskákal ale podlézal, a pak vlastně to co dělá teď, ale ještě dovedený do extrému.
Přes léto na táborech s ním Nikol udělala pořádný kus práce a je to na něm vidět, ale ještě pořád není schopný jet někam na závody a proběhnout parkur v daném pořadí. Právě proto, že jde sám dopředu, sám si vyhledává překážky, a i když teď už i Nikol vnímá, tak prostě nestíhá reagovat. Prostě to rve a rve a rve a běží a skáááče, a dá ze sebe maximum energie a sil na to. Jenže v agility jde právě o to pořadí překážek

helps
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 18:56
- Nahlásit

Dines

Aháá. No to máš vlastně asi pravdu, že Dishí je naopak zas tak trošku nezávislej a běhá si to svoje S tím, že by mě psék nevnímal asi nikdy problém mít nebudu... ale teď teda naučit aby si taky sám trošku nabíhal, páč já Ajsovi nikdy nebudu schopná stíhat... to je dycky tak dvě překážky a ten už by mohl běžet dopředu..
Teprve od května? od letošního jo? Simtě vy s Dafkou vypadáte jak dybyste běhali aspoň tři roky tak vám to jde.
Tak to mě zas trochu uklidňuje, že i takovej Dish byl a je částečně neschopnej. Dobrá, dobrá, nezbývá nám než na sobě pracovat

Dines
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 19:11
- Nahlásit

helps
Předtím jsem běhala cca dva měsíce na výstavišti u Katky Pavliců (Výcvikové centrum Hurikán) , pro začátek to špatné nebylo, ale nějak to moc do celkové doby našeho trénování nezapočítávám. Přeci jen až u Nikol to začalo být takový "profesionálnější", promyšlenější,... prostě mi Nikol vyhovuje víc
Však všechno o mě a agility si můžeš přečíst na pudlích stránkách : http://pudlkralovsky.webnode.cz/

helps
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 20:20
- Nahlásit

Dines

Jo? A jaká je ta Katka? Sem o ní neslyšela moc chvály...
dík za odkaz mrknu

Dines
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 20:48
- Nahlásit

helps
Jo? A jaká je ta Katka? Sem o ní neslyšela moc chvály
No, ono na ní taky není moc co chválit
Na druhou stranu ale nemám pocit, že by bylo co jí vyčítat.
Rozhodla se v tomhle oboru podnikat, o psech něco ví, o psích sportech taky.
Druhá věc je, že v kynologickém světě nic pořádného nedokázala, jako člověk nesedne každému,...
Dokud ale nějakého psa nezkazí, nebo nebude mít nějaký velký problém co se kynologie a psů týče, tak jí budiž přáno.

Ale určitě se pouhým trénováním u Katky v agility daleko nedostaneš. Ale tak to platí víceméně o každém trenérovi - jen někdo má holt lepší metody, větší přehled, lepší a aktivnější přístup

helps
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 22:12
- Nahlásit

Dines

Aháá. Tak já nechci být moc konkrétní ale pár lidí jí dokonce kritizovalo docela víc v tom směru, že právě ani její psy nemá moc zvládnuté Ale tak nebudem šířit drby...
Každopádně sem ráda, že sme skrz tebe našli Nikču

Dines
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 14:58
- Nahlásit

helps
Ono záleží na tom, co si představuješ jako zvládnuté psy.
Rony je parchant nejparchantovatější, kousavej, vzteklej, nemá rád psy, ale chodí s náhubkem, poslouchá a nesežere ti psa na potkání.
Malej fox co jsem právě zapomněla jak se jmenuje - o tom nějak moc nevím - v zimě byl úplně normální štěně.
No a pro tu argentinskou dogu jsme byli před necelým rokem v útulku v Táboře (já jako řidič) - je to zlatej miláček, ale argentina )

A to že se jí tahle sestava čas od času serve je podle mě hlavně její problém, pokud je zvládá ve vztahu k cizím psům / klientům.

helps
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 19:05
- Nahlásit

Dines

Ahá. No já sem slyšela že je právě takovej agresor a že třeba i v lese jí klidně zdrhne ale jako nebudu soudit, co neznám.
Taky se o ní říká, že je dost drsná no. Že tak nějak cvičí po staru "neposlechneš, dostaneš" :-D ale to už vůbec nechcu rozmazávat, to ať posoudí ti, co jí znají.

Dines
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 20:18
- Nahlásit

helps
Hele nic není jen černý a bílý - teta má s čubou složený IPO3 a stejně jí nemůže v lese pustit z vodítka.
Né každěj pes se musí milovat s ostatníma - důležitý je, aby je nenapadal přes paničky zákaz.
A jak cvičí upřímně nevím - při agility rozhodně ne s pomocí trestů.
Jak se chová ke svým psům je její věc. Já třeba jsem svého psa zmlátila když neposlechl a né jednou- a žijeme oba. A dokud nebude učit lidi, že násilím psa něco naučí...

helps
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 20:51
- Nahlásit

Dines

No tak jasně, že nic není černobílý :P
Aby bylo jasno já nic netvrdím, fakt jí neznám. Je dobře, že aspoň ty si s ní měla dobrý zkušenosti.
No zas upřímně dybych jí viděla sáhnout na psa nějak jó násilně, tak bych k ní na cvičák na poslušnost nešla Ty nemáš cvičák, tak se to neřeší. A taky záleží do jaký míry ...Občas pes za uho zaslouží, ale řvát a mydlit ho každou chvíli mi ok nepřijde. /neříkám, že ona to dělá/

Dines
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 20:59
- Nahlásit

helps
Je dobře, že aspoň ty si s ní měla dobrý zkušenosti.
To jsem neřekla Ale ne, neměla jsem s ní žádnou špatnou zkušenost - všechny byly neutrální, spíš teda dopozitivna. Nešlo-li o dochvilnost

Dines
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2010 19:09
- Nahlásit

Tak jsem dnes začala Dafku učit zastavovanou zónu na Áčku
A hořce lituju, že jsem tentokrát nevzala foťák, protože by ste se z toho z odpuštění pos**li smíchy
A jestli jí to "nadšení" vydrží, tak pobavíme i dost lidí na závodech.
Celkem jí to secvaklo rychle na první trénink - jen si to poupravila
na 2off a 1 prdel on =oD (místo 2on2off - dvě tlapky na zóně, dvě na zemi) Ale co, účel světí prostředky...

Dines
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2011 15:31
- Nahlásit

Ahoj, jdu se chlubit ;)
Tenhle víkend jsme absolvovaly s Dafinkou naše úplně první oficiální závody!
A docela úspěšně - v sobotu jsme doběhly 4. a 2. (ze 14ti psů), a v neděli teda dvakrát DIS První úplně zaslouženě, za druhej s ní nemluvím ještě teď v noci jsem měla noční můry

A videa ze soboty (z neděle naštěstí nemám )
http://www.youtube.com/watch?v=HBg7c-208Ok&feature =player_profilepage
http://www.youtube.com/watch?v=HBg7c-208Ok&feature =player_profilepage

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání