| Autor |
Zpráva |
aki
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:22
- Nahlásit
Regina
Moc ti Regi děkuji, ona i podpora potěší. Na lidičky na uvedeném netu jsem se obrátila, čekám na odpovědi.
Náhubky jsem nasadila, protože jsem si to chtěla vyříkat a to především s Akim. Vrčel na potvora jak na cizí, tak jsem ho trošku "přišlápla", no snažila jsem se jednat podle návodu nějakého psího psychologa. Příkaz lehni ( po několikátém příkazu poslechl), vrčel, ale jen maličko, jako že se mu to nelíbí, tak jsem se mu opřela zápěstím o krk a pro změnu na něj vrčela já a to přímo u čumáku. Radši otočil hlavu, uklidnil se a sám se otočil na záda. Zkušený kynolog by se při pohledu na nás umlátil smíchy , ale zatím fungujou oba, jak mají...
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 15:55
- Nahlásit
aki
Ahoj, ráda bych Ti poradila, ale ještě jsem se s tím nesetkala, že by tak moc na sebe vyjeli. Já mám sice taky smečku, ale vůdce je york a ten si je tedy srovnat umí. Pověsí se na ocas, skočí na záda a oba vlkošci šlapou...Jinak ti moje bulíci jsou fakt bulíci, nechaj si všechno líbit, akorát Albiš je v té pubertě někdy dominantnější. Jednou vyjel sice na Agi, ale ta si ho hned srovnala a když jsem zařvala, tak na mě akorát hodil blbý pohled, jako, že se nic neděje, tak jsem ho poslala na místo a táhnul se tam pomalu jak med. Ale s tím, že jsi ukázala Akimu, kdo je tady pánem jsi udělala moc dobře, fungovalo to u více lidí. Albiš je teď taky v pubertě ( a to dost silné), takže když jdeme někam třeba na výstavu, kde vidí ostatní velké hafany, tak se z toho někdy může..., ale když vidím, že chce hrkat, tak ho hned usměrňuji, sice je pak naštvanej, ale nesmí to prostě přerůst přes hlavu. Hlavně nesnáší, když chce někdo očichávat, hlavně jeho ženskou .Teď by to chtělo je více asi cepovat, aby neměli choutky to zkoušet. právě proto jsem hledala někoho blízko, abych v tom trénovala Albiše. S Agi je naštěstí všechno v poho.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:46
- Nahlásit
savinika
Ahojky, já jsem to potřebovala ze sebe dostat a jsem moc ráda, že jste s reginou ochotny to se mnou prožívat. Včera mi bylo hodně ouzko, ale po nasazení tvrdší metody a nastolování pravidel je dnes relativně klid. I když.... kluci mají košík, kdykoli hrozí, že by se mohli potkat a manžel je ještě v práci. Aspoň na sebe zavrčí, ale už to nezní tak strašidelně. Dalším úspěchem je, že mě poslechnou ne na první, ale na druhé slovo už jo ! Začínám věřit, že se mi je podaří zlomit a fakt z nich udělám rozumné pejsky, jak se na vlkodava sluší. A ze mně bude konečně spokojená panička, která se svých psů nebojí .
Šárko, prosím, rezervuj nám holčičku pro Akiho. Neboj, u nás jí bude dobře, i kdy to podle popisu momentální situace tak nevypadá. Ale hoši bojují jen spolu, třeba Zorinka má půl roku a s tou si krásně vyhrají a starají se o ni. Stačí, aby kvikla a už jsou v pozoru a zkoumají situaci.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak se Agi cítí? Chová se teď jinak?
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 16:59
- Nahlásit
aki
to víš, že Ti ji budu rezervovat, vždy dávám přednost domovu,kde už vlkoška mají. Agátka je v perfektní kondičce až mě to udivuje, dnes když jsem ji ohmatala bříško, tak tam šlo konečně něco cítit, má totiž hodně pevnou stavbu těla a bříško je taky dost pevné, takže doufám, že se brzy po porodu zpraví.Jinak se chová pořád stejně, je to prostě pohodářka a nějaký Albiš v pubertě ji jen tak nevytočí (akorát někdy mě). .Nechceš si nainstalovat taky ICQ? Já, Regi a Erin si pěkně v klidu podiskutujem, je to hodně rychlejší a můžeš psát bez obav co bys normálně veřejně nepsala, doporučuji
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 17:24
- Nahlásit
aki
Zorinka je taky vlkodav?
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 18:06
- Nahlásit
aki
mrkla jsem na wolfhound stránky, tak už vím, že je Zorinka kříženec vlkodava. Viděla jsem tam trapnou ignoraci na dotaz, zřejmě je tam úzká skupinka lidí asi jako tady , ale tu se aspoň sem tam odpoví. Je to škoda, když se musí na cz-pes, aby si člověk pokecal o vlkoších. . Jestli Tě to ještě moc trápí, tak zkus dát dotaz přímo na stránky klubu: www.wdk.cz a tam možná někdo měl podobný problém a snad Ti poradí více a zkušeněji.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 18:08
- Nahlásit
savinika
Zorinka je kříženečka vlkouše a vzali jsme si ji před třemi týdny z útulku.
My už jsme si chtěli ICQ nainstalovat, ale ňáko nám to nechce jet. Ale často si chatuju s přáteli na MSN Messenger, má to český manuál a tak si s tím líp rozumím .
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 18:50
- Nahlásit
aki
je to vcelku podobný a dá se to dát i JČ.Rozdíl je v tom, že je to uzavřená diskuse.Teď už chvátám, tak to zkusím nějak s Tebou nainstalovat, nebudeš litovat, je to fakt dobré
|
aki
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 18:52
- Nahlásit
savinika
Díííky!
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 19:10
- Nahlásit
aki
Tak jak vidím , už sis to s nima vyříkala - to je dobře , mrzí mě ,
že nikdo neodpověděl , myslela jsem , aspoň na mail nebo tak !
Icq je fakt príma , a Savi Ti to pomůže zprovoznit jako mě !!
taky mi moc pomohl tahák od Fifi , pokusím se Ti to přeposlat.
Do komentářů jsem Ti něco písla a je tam i můj mail .Tak mi
pošli adresku a já to zkusím !! doufám , že to dorazí jsem
dřevák na počítač.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:23
- Nahlásit
Regina
Děkuju, to budu ráda, mě to pořád ukazuje chybu paměti .
Já tam ten tvůj mejl ale n e v i d í m !!
|
aki
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2006 21:43
- Nahlásit
Regina
Už tě mám! že mě nenapadlo se tam podívat dřív!
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 21:40
- Nahlásit
aki
Ahoj, to co popisuješ se u vlkoušů - samců bohužel stává docela často. Myslím, že to dobře vystihnul na wolfhoundu Slávek Matoušek. Oni jsou teď právě ve věku, kdy si musí ujasnit hierarchii. Rvačky opravdu vypadaj děsně, ale většinou skončej stejně rychle jako začaly a vyjma nějakýho toho škrábance se nic nestane. My měly něco podobnýáho, když jsme do smečky začleňovali Sallču. My ale měli tu výhodu, že jasnou vůdkyní je u nás Zay a tomu se všechno taky přizpůsobilo. Tvý kluci si nedaj pokoj, dokud nebude hierarchie pevně daná, to je pro ně prostě přirozený a musí to tak být.
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 21:46
- Nahlásit
Jo a samozřejmě v pořádku je to tehdy, když si postavení ve smečce vyjaňují mezi sebou, ale o tvém postavení nesmí být připuštěna žádná diskuze. Když pes zavrčí na tebe, je nejlepší svalit ho na zem břichem vzhůru do submisivní polohy a pěkně mu ukázat zoubky a vrknout na něj rozhodně není od věci. A chce to podřizovat si oba průběžně - pokládat je na bok a záda, hladit je po šíji, běhěm krmení jim sahat do misky nebo misku odebrat a vrátit, během hry jim vzít oblíbenou hračku a nechají-li si ji bez problémů odeberat pochválit, vrátit a pohrát si s nima. A samozřejmě být důsledná v plnění cviků jako je sedni, lehni a tak.
|
aki
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 23:07
- Nahlásit
Zaynab
Ahoj, tebe jsem tu dlouho neviděla!
Vzhledem k tomu, že mě ještě pořád po rvačce bolí loket, kdykoli se o něj opřu, vzpomenu si, že mám být přísná A po všech radách, které jste mi udělili si s nimi poradím. Výsledky už se začínají dostavovat. Fakt šlo jen o důslednost v dodržování zákonů smečky. Holt i vlkodávci jsou jen psi...
Všem vám moc děkuji.
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2006 23:32
- Nahlásit
Tak jsem se na foru na ifauně právě dočetla, že obří plemena si pořizujou většinou jenom zazobanci. Tak jsem ráda, že to o sobě vim
Škoda, že našemu kontu to pořád ňák nedochází
aki
Já jsem na netu většinou jenom o víkendech. Věřim, že bolavej loket je motivace. Paní chytrá (čti Zaynab ) má taky pěknou jizvu na tlapce poté, co se pokoušela odtrhnout dva vlkodaví kluky kamarádek v nejmenovaném kempu v Odrách Ale co, všichni mě litovali a kamarádka od pejska, co mu sjel špičáček na mou drahou ručku mi od té doby oddaně slouží. Celá akce se vepsala u účastníků setkání jako "Sami si dou kalit a psům předhoděj chudáka tu nejmaldší )))
|
aki
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 08:32
- Nahlásit
Zaynab
Chtěla bych letos v létě do onoho nejmenovaného kempu jet na bonitaci. Nebudeš tam taky? Kluci kromě Zorinky žádnou dámu neznají.
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 11:33
- Nahlásit
aki
No, zkusim to nadhodit doma, ale nevim, nevim, jestli mi to projde Máme to celkem z ruky. Zay by se určo seznámila ráda a vzhledem k tomu, že se s dotěrnýma chlapama moc nepáře by ti ty tvý buřiče trochu usměrnila A vy jedete jenom na bonitaci, na víkend nebo na celý setkání?
|
aki
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 12:59
- Nahlásit
Zaynab
My to máme kousek (cca 50 km), tak bychom jeli jen na tu bonitaci. Navíc jsem získala pocit, že ti, co tam jezdí pravidelně jsou taková uzavřená sehraná parta, která mezi sebe nováčky nepřijímá Možná se pletu....ale na svodu to tak rozhodně vypadalo. Kromě paní Málkové - ta mi příjde jako moc príma ženská. A možná to bylo tím, že jsme se neznali a na seznamování nebyla všeobecná nálada ani podmínky, bylo docela hnusný počasí
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 18:13
- Nahlásit
Aki
No já z toho mam úplně stejnej pocit jako ty...celej kemp se během týdne rozčlenil na skupinky, nebo spíš kasty a jedinej člověk, kterej byl pořád v pohodě a normálně a upřímně se se všema bavil byla Dr. Málková. Byla jsem tam docela dost zklamaná a rozhodně jsem nebyla sama... Byli tam i celkem fajn lidičkové, ale nemít tam kamarády z vlkodavích srazů, asi bysme měly s kamarádkou dokonale pokaženou dovolenou. Ono totiž, když už tam určitá skupinka jezdí opravdu dlouho a zná se dobře, dá se čekat, že budou držet pospolu a bavit se taky hlavně spolu, ale pomlouvání a šuškání za zády, to mě vážně dopálilo! Z malýho "poštekání" psů mejch kamarádů hned byla rvačka, z mýho malýho kousnutíčka bylo pokousání a aby toho nebylo málo ten, kdo na ony pejsky nejvíc ukazoval prstem byla jistá osoba, která vedle nás měla deku na klubové výstavě, její dva vlkodavi - pes a fena, sourozenci, tam na sebe v jednom kuse vrčeli, jakmile kolem porošel jiný pes, pes oné paní ihned začal vyvádět a zlost si dost brutálně vybíjel na své sestřičce, ta z něj byla psycho a když už to nemohla vydržet a ohnala se po něm, když po ní skočil, strhla se slušná mela, při které byla pokousána i majitelka a pravila, že to radši vzdává, zbalila se a jela domů, protože měla strach jít s nima do kruhu. Ta tak má někomu co vykládat! Já jsem dobrá povaha, ale co je moc, to je moc
Ale abych nebyla jenom pesimistická musím uznat, že skotský večer s tombolou byl fakt fajn a i rozlučkový večírek jsme si pěkně užili a přednáška o výstavách a úpravě srsti taky stála za to a získala jsem tak hodně cenných informací...jenom ta atmosfára...
|
aki
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2006 19:59
- Nahlásit
Zaynab
No přesně Já mám navíc na takové chování radar, takže bych to tam vydržela možná jednu noc. Už chápu partu na www.wolfhound.cz, plánujou si výlety sami.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 09:06
- Nahlásit
aki
Ahoj, tak to jsem ráda, že sis poradila s kluky. Puberta je těžká věc nejen u lidí natož u hafanů. Který se Ti jeví, že bude vůdcem? Hlavně se snaž nelitovat podřazenýho, včera jsem do diskutovala s kámoškou co studuje vetku a zrovna toto chování probírali. Je potřeba pak dávat najevo, že víš, který je vůdcem smečky a upevnit mu tak jeho těžko získanou pozici. Držím palečky.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 13:04
- Nahlásit
dala jsem nové fotečky do galerie A+A
|
aki
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 13:16
- Nahlásit
savinika
Ahoj, tak kluci se porvali už i před manželem a už podruhé zvítězil k našemu překvapení AXÍK. Je od malička drobnější, pořád o dvě až čtyři kila lehčí a přitom Akiho držel poníženě pod sebou a neutrpěl ani škrábanec. Takže jsme preferovali nepravého . Začali jsme s nápravou, ale Aki s námi nemluví, nechce žrát, no snad ho to brzy přejde.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2006 17:09
- Nahlásit
aki
tak to je zajímavý, já bych taky řekla, že vůdce bude Aki. ale když to tak vezmeš, tak naše Agi má taky navrh nad Albišem. Aki se možná cítí uražený, ale to ho určitě přejde.
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 13:08
- Nahlásit
aki
Ahoj, tak co, jak to u vás vypadá?
Holky, chodíte na forum na www.mujpes.cz? Teď je tam zajímavá diskuze, ze který vyplývá, že od 1.3. přestávají platit všechny klubové řády.
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 13:37
- Nahlásit
Zaynab
Koukala jsem , není to tak jednoduché jak to vypadá .
Myslíš , že by mohly nastat změny ? Tomu už nevěřím
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 13:42
- Nahlásit
Ahojte, tak si uděláme výlet my tady dokupy, co říkáte? Léto 06
|
Regina
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 14:00
- Nahlásit
savinika
Ahoj Savi , nefunguje mi ICQ ,jde to spustit ale po
odkliknutí zprávy , mi tam to okno zůstává !! Co s tím ????
|
Zaynab
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 14:02
- Nahlásit
Já jsem pro výlet léto 06!!!
Regina
No, nevim, změn se ani nedočkáme, mě spíš štve, že o tom neni nikde ani zmíňka.
|